Şimdi Ara

Pioneer vsx 520k cok zayıf ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • denox magnificus 100 wattlık hoparlörü pioneere baglıyorum 55 si gecince bozuk ses cıkarıyor zorlanıyor eniştemin amfini taktık denon pma 1080r kolonu uçuruyor amfimi nasıl güçlendiririm arkadaşm amfinin çıkısına transformatör gibi bisi dedi bagla diyor güçlenir nasıl olucak arkadaşlar

• eniştenin o dediği olsaydı herkes bir transformator bağlar istediği sesi alırdı.olmaz arkadaşım öyle...
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    eniştem demedi arkadaşım dedi amfinin çıkışını nasıl yükselticem biliyormusun ?
  • daha güçlüsünü alarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

daha güçlüsünü alarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolon anfi empedans uyumundan olabilirmi acaba... ben 4 ohm anfiye 8ohm hoparlör bağlayınca pek ses vermiyor..
    aynı hoparlörü hemen hemen aynı güçte 8 ohm anfiye bağlayınca,, sesinibile açamıyorum, o derece....
    komşuda müzikseti vardı eski samsung,, onun kolonunu bizim sete takınca ses çıkmıyor,,, bizimkinin kendi kolonunu takınca bağırıyor.
    bizim kolonuda olnların setine takınca ses fazla çıkmıyor... hiiç anlamadım
    samsungdaki ses tonunu unutamıyorum iyi bir set değil, forumdakilere göre çöpd ama farklı tonu vardı,, dinlediğimi anlıyordum...
  • merhaba hocam 2 amfinin tasarımları ve hizmet verdikleri amaç farklı ayrıca avr lerin sesleri yarıdan sonra açılmaya başlar 520 ye bir şey yapamazsınız ancak farklı bir amfi alarak güç elde edebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam senin yaşadığın durumu bende yaşadım anlam veremedim okuduğum kadarı ile müzik setleri tasarlanırken içindeki amfiden hoparlörleri tam anlamıyla yararlanması için ona göre tasarlanırmış mantıklı aslında bu hoparlörler ile başka amfide aynı verimi almak zor oluyor
  • Pioneer VSX-520 kullanmış biri olarak cihazın 60 m2'lik salonlarda bile distorsiyonsuz olarak konser ön sıra seviyelerine çıkabildiğini söyleyebilirim. Tabii sağlam bir subwoofer kullanarak...

Cihazınızın arızalı veya setup'ında sorun olma olasılığı var.

Başka olasılıklar da akla geliyor...
    * Eski ampliler volüm kontrolları saat 12 pozisyonundayken maksimum gücünün yaklaşık %70-80'ini verirdi. Tecrübesiz kullanıcılar ise ampli daha sadece gücünün yarısını veriyor sanıp volümü daha fazla açar, ampli kesime girip hoparlörlerini yakarlardı.
    * Yeni ampliler ve AV receiver'larda ise volümü maksimuma getirdiğiniz durum eski amplilerin volüm saat 12 pozisyonuna eşdeğerdir.

Cihazların artık böyle tasarlanma nedenlerinden biri tecrübesiz kullanıcıların ampliyi kesime sokmasını engellemektir.

* Hoparlörlerinizin hassasiyeti 86 db/w/m Eğer çok yüksek volümde dinlemeyi tercih ediyorsanız daha hassas (89 db/w/m ve üzeri) hoparlörler almanız gerekir.
    Hoparlörleriniz hem sadece 100W ve hem de hassasiyeti sadece 86 db/w/m. Seste bozulma muhtemelen VSX-520'den değil, güce dayanamayan hoparlörlerinizden kaynaklanıyor olabilir.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Sesteki problem hoparlörden Kaynaklı olsa denon pma 1080 e geçince neden hoparlörler kolaylıkla sürülebilsinler demek ki pioneer 520 hoparlörleri süremiyor bu kadar basit. Hoparlörün hassasiyeti ve min.empedans değeri düşükse ve bağlanılan amplinin de düşük empedans sürme kabiliyeti yoksa sesi açtıkça açarsınız bol bol distorsiyon ve keyifsiz bir ses elde edersiniz. Şahsi fikrim bu tür son derece standart ve fabrikasyon bir avr ile müzik dinlemekten her hoparlör ile keyif alınamayacağıdır.Yeni Pioneer üretimleri eski pioneer üretimleri kadar iyi değiller yeni a-10, a-30, a-50 vs.. Oldukça vasat cihazlar eski pioneer kalitesi ve sesini bilenler bu tür cihazlara zaten yanaşmazlar vsx520 de böyle bir cihaz. Çözüm ampliyi değiştirmek.

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    :)

Bana kalırsa çözüm Denox'u değiştirmek.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum denox da değişmeli.

• zaten baktılar eskisi kadar kıvıramıyorlar bu işi artık, onkyo ya devrettiler de hi-fi nin tamamını mı belli bir bölümünümüydü bende onu hatırlamıyorum ve merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.