metepenin yüklediği altyazı sonuç olarak işe yarıyor dimi arkadaşlar?
Bu cihazı almak istiyorum ama merak ettiğim birşey var creativ marka analog 5+1 var şu anda uyduya bağlı çalışıyor ben 5+1 imi hem uyduda hem dvd de kullanmak istiyorum bu nasıl mümkün olur ?iki cihazı birbirine bağlamakmı? gerekiyor eğer gerekiyorsa ne tür bir kablo almalıyım?... Bu tür bir bağlantıda hem uyduda hem dvd de görüntü ve ses kaybı yaşarmıyım... Birde net ten mp4 indirsek seyredebiliyormuyuz.. Ayrıca Yeni cihazlara eski yazılımı deneyen varmı uyuyormu?..
quote:
Orjinalden alıntı: cherokee035
Bu cihazı almak istiyorum ama merak ettiğim birşey var creativ marka analog 5+1 var şu anda uyduya bağlı çalışıyor ben 5+1 imi hem uyduda hem dvd de kullanmak istiyorum bu nasıl mümkün olur ?iki cihazı birbirine bağlamakmı? gerekiyor eğer gerekiyorsa ne tür bir kablo almalıyım?... Bu tür bir bağlantıda hem uyduda hem dvd de görüntü ve ses kaybı yaşarmıyım... Birde net ten mp4 indirsek seyredebiliyormuyuz.. Ayrıca Yeni cihazlara eski yazılımı deneyen varmı uyuyormu?..
giriş terminallerini çoklayıp yani bir giriş iki çıkışlı kablolardan alarak yapabilirsin. her iki cihaz aynı anda açık olmadığı sürece sorun olmaz.
quote:
Arkadaşım benim hoparlör bağlantısı hem uydu hemde dvd ye bağlı olarak çalışmaktadır.Şöyleki dvd scart girişi uydu alıcısına bağlı,ses çıkışıda uydu alıcısından hoparlöre bağlı olarak çalışıyor.Bunun için iki ucu tos diğer ucu streo ses giriş olan küçük bir konektör işimi görüyor.Uydu alıcısı açıkken dvd player açıldığığında direk dvd ye geçiyor,uyduyu stand by konumuna alıp tekrar dvd ye geçebiliyorsun ancak her iki şekildede uydu alıcın açık olması lazım en azından stand by konumunda
amerikan sitelerinde 350 usd civarında olan cihazın linkini tıklayın ve başka çözüm aramayın.
en önemli özellikleri: 1-dvd,divx en önemlisi hd player 2-350 gb hard diske sahip 3-wireless: pcden media yada dataları kablo bağlamadan tv ve ses sistminize bağlı olarak duran cihaza deirek atabiliyorsunuz 4-optik,co aksiyel,dvi,s-video çıkışları var 5-internete de bağlanabiliyor 6-usb host ve device bağlantıları var daha ne olsun. http://www.airlinktek.com/english/prod_mg350.htm#spec
quote:
Orjinalden alıntı: mehmetclk
quote:
Arkadaşım benim hoparlör bağlantısı hem uydu hemde dvd ye bağlı olarak çalışmaktadır.Şöyleki dvd scart girişi uydu alıcısına bağlı,ses çıkışıda uydu alıcısından hoparlöre bağlı olarak çalışıyor.Bunun için iki ucu tos diğer ucu streo ses giriş olan küçük bir konektör işimi görüyor.Uydu alıcısı açıkken dvd player açıldığığında direk dvd ye geçiyor,uyduyu stand by konumuna alıp tekrar dvd ye geçebiliyorsun ancak her iki şekildede uydu alıcın açık olması lazım en azından stand by konumunda
ben de megaworks var.uydu alıcısında 2 tane scart yeri var.birisi VCR için diğeri TV yazıyor vcr olana scart ile piranhayı bağladım.TV yazana da TV ye scart bağladım.ve mehmetclk arkadaşın dediği olay oldu.yani scartı tak çıkart muhabbetim bitti.
quote:
Orjinalden alıntı: garfield24
metepenin yüklediği altyazı sonuç olarak işe yarıyor dimi arkadaşlar?
evet kesinlikle
arkadaşlar bende x type bu gün aldım ancak sesle ilgili bi takım sorunlarım var şöyleki dvd den veya ac3 ses destekli dvx lerimden tatmin edici bir ses alamadım 5+1 ses sistemim var. dvd playerın arka kısmından coaxial girişlerden 5+1 olarak bağladım tüm uydulardan tatmin edici ses alıyorum ancak bass çok düşük kalıyor tüm ayarlarına baktım ama birtürlü çözemedim. Sorun ses sisteminden değil bunu biliyorum deneyen varmı bana dvd playerın subwoofer çıkışından düşük ses geliyormuş gibi geldi. Ayrıca mp3 dinlerken dolby pro aktifken bass tatmin edici bu sorun sadece dvd veya ac3 destekli divxleri izlerken oluyor.
Arkadaşlar kötü bir haber vereyim size benim AQUA X TYPE USB cihazım dün akşam itibariyle sizlere ömür sanırım flaşı yandı dvd izlerken filmin ortasında takıldı kaldı ve sonra ön panel göstergesi yanmaz oldu.Cihazı bugün aldığım yere servise bıraktım bakalım ne cevap verecekler çokta severek kullandığım bir cihazdı moralimi bozsada gene aynı cihazı kullanmak istiyorum son gelişmeler bu, bu sadece benim görüş ve tavsiyemdir ne kimseyi nede markayı karalamak gibi bir niyet içerisinde değilim.Servisten gelicek olan reaksiyonu bekliyorum
Merhaba Arkadaşlar,
Bende Bugün itibariyle Tahtakaleden 55YTL'ye Aqua X Type aldım
ilk işim 500gb WD My Book HDD mi bağladım ve sonuç mükemmel Optik kabloda almıştım,önceki LG 5+1 sinama sistemli DVD Player'ime bağladım sesi de ordan alıyorum... (yalnız ses ayarlarını biraz daha kurcalacağım tam verim alamadım.) şuan için başka testim olmadı, alt yazı gerçekten font küçük okunuyor ama adamı da sinir ediyor açıkcası... Biliyorsunuz Piranha'nın ithalatçısıda tahtakalede oraya gittim ürünle birlikte yazılım atttırırım diye, fakat orada ki rıdvan yazılımlar problemli henüz tam oturmuş bi yazılım yok dedi, bende Forumlarda dostlarımızın hazırladıklarım var (mesela MeTePe) memnunlar dedim, cevap net "sen bilirsin!" Hıım birde oraya Q Type sordum chip setleri aynı mı? aynı ise onu alacağım ( görünüm daha kibar olduğundan?) dedim. Aynı dedi yazılımlar birbirine uymlu dedi. ama bana kendinden çok emin gelmedi bende Q Type almadım...
Yazılım atmalıyım şuan kaçtane yazılım var aktif hangisini yüklemeliyim değişiklikler ne olacak? bana bunları söylerseniz çok yardımıcı olacaksınız
Neyse, şimdilik bu kadar gelişmelerle birlikteyiz artık
baya uygun almışsın ben eminönünde ithalatçısından aldım x type'ı 65 ytl'ye. MeTePe' nin modladığı beta3 yazılımı yükledim altyazı boyutu oldukça iyi söylendiği gibide altyazı arka planı ve yazı rengi ayarlanamıyor ama bu hiç problem değil. Benim sorunumda arkasında 6 kanal analog çıkışlardan doğru dürüst verim alamadım. Mp3 dışında çok yetersiz analog çıkışları. Optic ve Coaxional çıkışları deneme imkanım olmadı söylendiği gibi dts (ac3) ve dolby digital decoderı mevcut değil optic veya coaxional çıkış fasıtası ile harici bir dts (ac3) , dolby digital decoder ile bu sorunda aşılıyor. Bu kadar özelliği bir araya koymuşlar çok güzel keşke dts çözücüde dahil olsaydı fiyat biraz daha artsaydı hiç önemli değil. harici bir dts decoder almak biraz masraflı dahili dts çözücüleri olan playerlar almak varken piranhayı almak biraz mantıksız geliyor. Nitekim bende aldım ama birde şu var dahili dekoderı olan playerlar x type kadar formatı bir arada desteklemiyor.
Yani dts (ac3) ve dolby digital destekli dvd lerinizi veya divx lerinizi ses efektlerini duyarak gerçek 5+1 ile izlemek istiyorsanız dts decoder almanız şart hesabını siz yapın...
baya uygun almışsın ben eminönünde ithalatçısından aldım x type'ı 65 ytl'ye. MeTePe' nin modladığı beta3 yazılımı yükledim altyazı boyutu oldukça iyi söylendiği gibide altyazı arka planı ve yazı rengi ayarlanamıyor ama bu hiç problem değil. Benim sorunumda arkasında 6 kanal analog çıkışlardan doğru dürüst verim alamadım. Mp3 dışında çok yetersiz analog çıkışları. Optic ve Coaxional çıkışları deneme imkanım olmadı söylendiği gibi dts (ac3) ve dolby digital decoderı mevcut değil optic veya coaxional çıkış fasıtası ile harici bir dts (ac3) , dolby digital decoder ile bu sorunda aşılıyor. Bu kadar özelliği bir araya koymuşlar çok güzel keşke dts çözücüde dahil olsaydı fiyat biraz daha artsaydı hiç önemli değil. harici bir dts decoder almak biraz masraflı dahili dts çözücüleri olan playerlar almak varken piranhayı almak biraz mantıksız geliyor. Nitekim bende aldım ama birde şu var dahili dekoderı olan playerlar x type kadar formatı bir arada desteklemiyor.
Yani dts (ac3) ve dolby digital destekli dvd lerinizi veya divx lerinizi ses efektlerini duyarak gerçek 5+1 ile izlemek istiyorsanız dts decoder almanız şart hesabını siz yapın...
3 gün oldu alalı 4 cü kat teknik servisi bi üst kata çıkınca toptan satış bölümü ama tekte satıyorlar. Yeni olanların ara yüzü nasıl bilmiyorum yeni gelmiş orayada, koliden çıkarttı bana. Yazılımı yükleyince menülerde herhangi bi değişiklik olmadı. Evet beta 3 verdiğin linkte doğru bende onu indirip yükledim.
bu gün aşırı derecede soğudum playerdan Dts, dolby digital (ac3) sesi optik çıkışlardan desteklemesi üzücü bi olay bi iki gün daha bi çıkar yol arıycam bulamazsam sanırım playerı iade edip onun yerine içinde dahili decodeı olan bi player almayı düşünebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: thall
Merhaba Arkadaşlar,
ilk işim 500gb WD My Book HDD mi bağladım ve sonuç mükemmel Optik kabloda almıştım,önceki LG 5+1 sinama sistemli DVD Player'ime bağladım sesi de ordan alıyorum... (yalnız ses ayarlarını biraz daha kurcalacağım tam verim alamadım.) şuan için başka testim olmadı, alt yazı gerçekten font küçük okunuyor ama adamı da sinir ediyor açıkcası... Biliyorsunuz Piranha'nın ithalatçısıda tahtakalede oraya gittim ürünle birlikte yazılım atttırırım diye, fakat orada ki rıdvan yazılımlar problemli henüz tam oturmuş bi yazılım yok dedi, bende Forumlarda dostlarımızın hazırladıklarım var (mesela MeTePe) memnunlar dedim, cevap net "sen bilirsin!" Hıım birde oraya Q Type sordum chip setleri aynı mı? aynı ise onu alacağım ( görünüm daha kibar olduğundan?) dedim. Aynı dedi yazılımlar birbirine uymlu dedi. ama bana kendinden çok emin gelmedi bende Q Type almadım...
Yazılım atmalıyım şuan kaçtane yazılım var aktif hangisini yüklemeliyim değişiklikler ne olacak? bana bunları söylerseniz çok yardımıcı olacaksınız
Hocam hayırlı olsun ikimizde Piranha ya döndük İleriye doğru izlenimlerini bekliyorum. Eğer mümkünse DVD ye veri diski olarak kaydedilmiş dat. ve mpeg. dosyalarını okuyabiliyor mu bi deneyebilir misin?
Mediatek olunca ne oluyor? Sunplus olunca ne oluyor?
quote:
Orjinalden alıntı: Dr.power
Minton ve goldmaster Mediatek çipli, Piranha Sunplus çipli.. Yalnızca Mintonun mod. firmware'i var
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
arkadaslar bir seçim yapmak gerekirse GOLDMASTER D-909 mi yoksa MİNTON MDIVX 1304 mü veya PIRANHA AQUA X TYPE. bu 3'ünden en iyisi hangisi arkadaşlar bi cevap lütfen.
Arkadaşlar bu alet harici bir harddiskteki diyelim 2000 tane mp3'ü rastgele (random) modda çalabiliyor mu? Baktığım birçok dvd/divx playerde bu özellik yok. Garip bir eksiklik gibi geldi bana.
ya birde piranhanın z type'ı var. onun bundan ne farkı var bilen varmı acaba?
Merhaba; yalnız bende hiç o şekilde kayıt yapmadım çünkü eski DVD player'm divx desteklemdiğinden hiç cd ye yazdırmadım filmlerimi hep PC den izliyordum. şimdide harici HDD den izliyorum... ama bunun testini yapmışları gibime geliyor...
Arkadaşlar tahtakaleden nerden aldığım konusunda çok pm aldım... şuan işerindeyim telefonu yanımda değil,ama firma ismi: MAHMUTOĞLU TİC.di... evden numarasına bakar buraya tekrar yazarım.
quote:
Orjinalden alıntı: legion90
quote:
Orjinalden alıntı: thall
Merhaba Arkadaşlar,
Hocam hayırlı olsun ikimizde Piranha ya döndük İleriye doğru izlenimlerini bekliyorum. Eğer mümkünse DVD ye veri diski olarak kaydedilmiş dat. ve mpeg. dosyalarını okuyabiliyor mu bi deneyebilir misin?
Çipler arasında bariz farklar var. Ama en önemlisi modifiye yazılımlar Minton - Gm ve Piranha'da mod yazılım mevcut (önceki verdiğim liste baz alındığında) Piranha'nın X tipi ESS phonex çipli sunplus değil..
Sunplus çiplilere yeni bir yazılım yapılamıyor. Tüm çiplerin ses ve görüntü kaliteleri farklı.. Destekledikleri altyazı tipleri ve film çözünürlülükleri de farklı.. Örneğim Piranha 800X600 çözünürlülüktedi filmmi gösterirken Mediatekliler 720X... de kalıyor ve bu üstü filmleri göstermiyor.. Sunplus'ı dikkate bile almıyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: yesevi_i
Mediatek olunca ne oluyor? Sunplus olunca ne oluyor?
quote:
Orjinalden alıntı: Dr.power
Minton ve goldmaster Mediatek çipli, Piranha Sunplus çipli.. Yalnızca Mintonun mod. firmware'i var
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
arkadaslar bir seçim yapmak gerekirse GOLDMASTER D-909 mi yoksa MİNTON MDIVX 1304 mü veya PIRANHA AQUA X TYPE. bu 3'ünden en iyisi hangisi arkadaşlar bi cevap lütfen.
arkadaşlar bu aleti almaya karar verdim forumu okuyunca yalnız aklıma takılan bir soru vaar 2 gblık usb belleğime film atınca izleyebilirmiyim.