Şimdi Ara

PIRANHA AQUA X TYPE USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
2
Favori
84.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saolasın selodonanimhaber kardeşim ya...

Allah gani gani razı olsun senden...

Süpersin valla...

Hem ben evleniyorum kendime alacağım eğer güzelse, hem de en yakın arkadaşımın kardeşi evleniyor ona ev hediyesi alcam...
    Yani çok sevaba gircen valla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabilo -- 18 Mayıs 2007; 16:21:31 >
  • şimdiden hayırlı olsun. inşallah minton ve goldmaster kadar yada daha iyi bir cihazdır. usb baglantısı da umarım 2.0 dır. ayrıca merak ettiğim en ön önemli 3 şey, ac-3 sesli filmleri, tr altyazı karakter sorunu olmadan ve mumkun mertebe 500 gb gibi bir harici hdd den divxleri rahatlıkla oynatabilmesini ümit ediyorum. tekrar hayırlı olsun. incelemeni 8 gözle bekliyorum.
  • Bu sabah İstanbuldan yola çıkmış kargo. Pazartesi elime ulaşır cihaz. Merak etmeyin elimden geldiğince her türlü testi yapacağım.
  • Cihaz geldi arkadaşlar. Kabaca yaptığım test sonucu (testi 1 GB Kingston bellek ile yaptım). Mpeg, svcd, avi ve divx (divx6) uzantılı dosyaları gösteriyor. Ayrıca sub, srt, ssa, smi uzantılı altyazı (idx hariç) dosyalarını gösteriyor. İlginç bir nokta 800*432 çözünürlüklü videoyu oynattı.Tam detaylı test sonucunu (divx test cd v2.0) sosyal yoğunluktan dolayı 2-3 gün içinde açıklayacağım.
  • selodonanimhaber ustadim.

Sormak istediğim birşey var. Bu aygıt altyazı seçimine vestel gibi izin veriyor mu yoksa altyazı ile filmin ismi aynı mı olmalı?
  • hepsiburada'da yapılan 2 yorum var ikiside makine güzel ama cd kızağı çok kalitesiz deniyor.

sen ne dersin bu konuda. almamıza engel olurmu.
  • Alıntıdır.
    - Tipik MTK arayüzü. Çipseti MTK olduğu için sorun yok, elbet güncellenir. Philips'te kaliteli aletlerinde MTK çipseti kullanır.
    - Görüntü kalitesi arkadaşla beraber izlediğim aynı filmde Vestel'e fark atması.
    - İlk denediğim özellik QPEL. Sorunsuz, takıntısız, atlamasız, pixellenme olmadan oynatabiliyor.
    - DivX 3, DivX 4, DivX 5, XviD (son filmler dahil) sorun yok.
    - Ac3, MP3, OGG, DivX Audio ve Microsoft PCM ses kodek'li filmlerde sorun yok. DTS sesli divxlerde aynı diğer Playerlarda da olduğu gibi ses yok görüntü var.
    - Yüksek çözünürlüklü 768* ve 800* leri ( 720 üstü ) açmadı. Ses ve altyazıları oynatıyor fakat Görüntü yok.
    - Dosya/klasörleri 16 harfe kadar yazabiliyor. Lost.S01E12.abcd gibi
    - CD/DVD içerisinde dosya/klasör de sayı sıkıntısı olmadı. 12 bölüme kadar olan dizileri gösteriyor.
    - CD/DVD içerisindeki altyazı dosyalarını göremiyorsunuz. Yani hariçte altyazı seçilemiyor. Filmi seçtikten sonra kumandadaki "subtitle" den ne kadar varsa seçebiliyorsun. 004/006 gibi. Bu DVDfilm izlerkenki özelliğin aynısı.
    - MoMo, JupiT, UnSeeN, GRT lerde görüntü açısından sorun yok. Oynatabiliyor. ( tabiki, çözünürlük ve ses kodeklerine göre.)
    - Altyazı dosya ismi, görüntü dosya ismi ile aynı olmalı. Üzerinde beyaz renkle geliyor. Harfler arası biraz boşluklu. Tek satırda 39 harf sayabildim en fazla.
    - Wordwrap özelliği yok. Yani tek satırda 39 harften fazla sayıdaki cümleleri bir alt satıra kesmesi. Ve sanıyorum 2 satırdan fazla altyazıları göstermedi.
    - srt, sub, idx uzantılı altyazı dosyalarını sorunsuz okuyabilmekte.
    - Alet üzerinde, görüntü renk, parlaklık ve kontrast ayarı yapılabilmekte.
    - Wide Screen görüntüyü alt ve üstte boşluk olmadan LCD TV yine WS olarak oturtabiliyor.
    - Dual filmlerde sorun yok. Ses geçişi rahatlıkla yapılabilmekte.
    - Resimleri önizleme yapabiliyorsun.
    - Bu alette dosya boyut ve filmlerdeki 2 saat sorunları YOK. Nero Expres ile Veri Data olarak yazdığım 2GB üstü ve/veya 2 saatten uzun filmleri sorunsuz altyazı ile beraber oynatabiliyor. Bundan sonra AFR riplerinde dosya bölmelerine SON.
    - x264 'lü dosyayı görüyor ama ses var görüntü yok. Altyazı var.
    - mkv uzantılı dosyları görmedi bile.
    - USB ve card reader bölümlerindede sorun yok. Edinilen bilgilere göre 3,5 luk HDD harici kutularına yerleştirilmiş, FAT formatlı 300 GBye kadar olan HDDleri görebiliyor. Yani taşınabilinir 2,5luk hddlerde sorun oluyormuş. Gücünü adaptörler vasıtası ile alabilen hddlerde sorun yok.
    - 2GB boyutlu flash bellekte sorunsuz divxleri oynattı.
    - mp3 dinlerken menüde gezebiliyor resimlere bakabiliyorsun.
    - DVD içerisinde Klasör sayısı sınırlaması yok gibi. 34 adet attım, hepsini gösterdi.

Kısaca;
    QpeL, Görüntü Kodekleri, dosya adları, Dosya sayı sınırlaması, Altyazı okunabilirliği için (+)
    DTS, yüksek çözünürlük, Wordwrap için (-) diyebiliriz.

• Peki bu eksik özellikler DTS, yüksek çözünürlük, Wordwrap
    bunlar firmware ile halledilebilecek şeylermi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: minnik

Peki bu eksik özellikler DTS, yüksek çözünürlük, Wordwrap

Hocam tebrik ederim ben de bu soruları sormak istiyordum...

Saygılarımla...
  • Bu MTK işi nedir anlayamadım. Firmaya soranlar cihazın SUNPLUS çipli olduğu cevabını aldılar. Kim nereden öğrendi Mediatek olduğunu?
    quote:

Orjinalden alıntı: osmanemmi

Alıntıdır.
    - Tipik MTK arayüzü. Çipseti MTK olduğu için sorun yok, elbet güncellenir. Philips'te kaliteli aletlerinde MTK çipseti kullanır.
    - Görüntü kalitesi arkadaşla beraber izlediğim aynı filmde Vestel'e fark atması.
    - İlk denediğim özellik QPEL. Sorunsuz, takıntısız, atlamasız, pixellenme olmadan oynatabiliyor.
    - DivX 3, DivX 4, DivX 5, XviD (son filmler dahil) sorun yok.
    - Ac3, MP3, OGG, DivX Audio ve Microsoft PCM ses kodek'li filmlerde sorun yok. DTS sesli divxlerde aynı diğer Playerlarda da olduğu gibi ses yok görüntü var.
    - Yüksek çözünürlüklü 768* ve 800* leri ( 720 üstü ) açmadı. Ses ve altyazıları oynatıyor fakat Görüntü yok.
    - Dosya/klasörleri 16 harfe kadar yazabiliyor. Lost.S01E12.abcd gibi
    - CD/DVD içerisinde dosya/klasör de sayı sıkıntısı olmadı. 12 bölüme kadar olan dizileri gösteriyor.
    - CD/DVD içerisindeki altyazı dosyalarını göremiyorsunuz. Yani hariçte altyazı seçilemiyor. Filmi seçtikten sonra kumandadaki "subtitle" den ne kadar varsa seçebiliyorsun. 004/006 gibi. Bu DVDfilm izlerkenki özelliğin aynısı.
    - MoMo, JupiT, UnSeeN, GRT lerde görüntü açısından sorun yok. Oynatabiliyor. ( tabiki, çözünürlük ve ses kodeklerine göre.)
    - Altyazı dosya ismi, görüntü dosya ismi ile aynı olmalı. Üzerinde beyaz renkle geliyor. Harfler arası biraz boşluklu. Tek satırda 39 harf sayabildim en fazla.
    - Wordwrap özelliği yok. Yani tek satırda 39 harften fazla sayıdaki cümleleri bir alt satıra kesmesi. Ve sanıyorum 2 satırdan fazla altyazıları göstermedi.
    - srt, sub, idx uzantılı altyazı dosyalarını sorunsuz okuyabilmekte.
    - Alet üzerinde, görüntü renk, parlaklık ve kontrast ayarı yapılabilmekte.
    - Wide Screen görüntüyü alt ve üstte boşluk olmadan LCD TV yine WS olarak oturtabiliyor.
    - Dual filmlerde sorun yok. Ses geçişi rahatlıkla yapılabilmekte.
    - Resimleri önizleme yapabiliyorsun.
    - Bu alette dosya boyut ve filmlerdeki 2 saat sorunları YOK. Nero Expres ile Veri Data olarak yazdığım 2GB üstü ve/veya 2 saatten uzun filmleri sorunsuz altyazı ile beraber oynatabiliyor. Bundan sonra AFR riplerinde dosya bölmelerine SON.
    - x264 'lü dosyayı görüyor ama ses var görüntü yok. Altyazı var.
    - mkv uzantılı dosyları görmedi bile.
    - USB ve card reader bölümlerindede sorun yok. Edinilen bilgilere göre 3,5 luk HDD harici kutularına yerleştirilmiş, FAT formatlı 300 GBye kadar olan HDDleri görebiliyor. Yani taşınabilinir 2,5luk hddlerde sorun oluyormuş. Gücünü adaptörler vasıtası ile alabilen hddlerde sorun yok.
    - 2GB boyutlu flash bellekte sorunsuz divxleri oynattı.
    - mp3 dinlerken menüde gezebiliyor resimlere bakabiliyorsun.
    - DVD içerisinde Klasör sayısı sınırlaması yok gibi. 34 adet attım, hepsini gösterdi.

Kısaca;
    QpeL, Görüntü Kodekleri, dosya adları, Dosya sayı sınırlaması, Altyazı okunabilirliği için (+)
    DTS, yüksek çözünürlük, Wordwrap için (-) diyebiliriz.

• Yukarıdaki yoruma göre cihaz MTK chipsetliymiş. Fakat bana gelen mailde SUNPLUS olduğunu söylemişlerdi. Ekran görüntülerini veriyorum. Ustalar bu görüntülere göre bir yorum yapabilirler.
    [
     PIRANHA AQUA X TYPE USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI

• quote:

Orjinalden alıntı: osmanemmi

Alıntıdır.

Cihazın kutusunda "800*600 (divx) çözünürlüğü destekliyor" yazıyor. Ben kendim 800*432 çözünürlüklü videoyu oynatıyorum. Sanırım testi yapan 800 üstündeki çözünürlüğü olan videoyu test etmiş. 720p desteğine gelelim, menüden 720p özelliğini seçince tv ekranındaki görüntü seçilemez, okunamaz hale geliyor. Sanırım bu 720p testini HD desteği olan TV de denemek gerekiyor. Cihaz normal videoyu HD moduna yükseltiyor sanırım. Yani 1280*720 çözünürlüklü videoyu oynatamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 23 Mayıs 2007; 21:57:20 >

• "DivX alt yazılarında arka plan, çerçeve ve harf renklerini seçebilme" bu özelliği test ettim ve çalışıyor. Yalnız altyazı boyutu çok küçük. Göz problemi olanlar için eksi bir özellik. Ayrıca dosya adı ile altyazı adı aynı olmak zorunda, yoksa altyazıyı görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 23 Mayıs 2007; 22:23:26 >
  • alt yazıdaki ufak tefek problemler sanırım ileride bir güncelleme ile çözülebilir. usb hdd için fat32 şart anlaşılan. peki 750 gb usb hdd divx oyanatabiir mi acaba? sonucta güç beslemesi mevcut. ayrıca goldmaster d909 ve minton 1304 modellerinden de üstün bir cihaz verilen bilgilere göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

alt yazıdaki ufak tefek problemler sanırım ileride bir güncelleme ile çözülebilir. usb hdd için fat32 şart anlaşılan. peki 750 gb usb hdd divx oyanatabiir mi acaba? sonucta güç beslemesi mevcut. ayrıca goldmaster d909 ve minton 1304 modellerinden de üstün bir cihaz verilen bilgilere göre.

Minton 1304 modeli kötü bir cihaz. Herşeyden önce .divx (divx6) uzantılı videoları oynatamıyor. Goldmaster d909 modelinin ise 800*600 çözünürlük desteği yok, ayrıca normal videoyu HD (High Definition) boyutuna yükseltemiyor. Bu nedenle Piranha X Type modeli diğerlerine göre çok cazip ve kullanışlı. Üstelik video görüntü kalitesi yüksek seviyede.
  • haklısın, o yuzden fiyat/performans piranha aqua. zaten goldmaster ile mintonu eledim. yeni çıkan philips 5980 ile piranha arasında kaldım suan. tabi philipsin kalitesi tarsılmaz. gerçi ikiside şu anda yeni oldukları için pek bulunmuyorlar piyasada. şöyle bir inceleyip alsak hani.
  • quote:

hepsiburada'da yapılan 2 yorum var ikiside makine güzel ama cd kızağı çok kalitesiz deniyor.

sen ne dersin bu konuda. almamıza engel olurmu.

quote:

Peki bu eksik özellikler DTS, Wordwrap

bunları merak ediyorum. ilk kez bir bir dvd player alacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

"DivX alt yazılarında arka plan, çerçeve ve harf renklerini seçebilme" bu özelliği test ettim ve çalışıyor. Yalnız altyazı boyutu çok küçük. Göz problemi olanlar için eksi bir özellik. Ayrıca dosya adı ile altyazı adı aynı olmak zorunda, yoksa altyazıyı görmüyor.

dostum çok merak ediyorum,dosya adı ile altyazı adı aynı olmak zorunda, yoksa altyazıyı görmüyor demişsin. bu cd yi koyduğumuzda altyazıyı otomatik olarak görmüyor anlamına mı geliyor. yoksa altyazı ismi farklı olduğunda alet kendisi görmese de biz sub tuşuyla seçebiliyo muyuz. eğer hiç görmüyorsa benim divx arşivinden film takıp seyredemem. çünkü altyazı isimleri hiç aynı değil. kawai 978 var bende,problem yapmıyor dosya isimlerini.

• quote:

Orjinalden alıntı: asrincatar

quote:

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

"DivX alt yazılarında arka plan, çerçeve ve harf renklerini seçebilme" bu özelliği test ettim ve çalışıyor. Yalnız altyazı boyutu çok küçük. Göz problemi olanlar için eksi bir özellik. Ayrıca dosya adı ile altyazı adı aynı olmak zorunda, yoksa altyazıyı görmüyor.

dostum çok merak ediyorum,dosya adı ile altyazı adı aynı olmak zorunda, yoksa altyazıyı görmüyor demişsin. bu cd yi koyduğumuzda altyazıyı otomatik olarak görmüyor anlamına mı geliyor. yoksa altyazı ismi farklı olduğunda alet kendisi görmese de biz sub tuşuyla seçebiliyo muyuz. eğer hiç görmüyorsa benim divx arşivinden film takıp seyredemem. çünkü altyazı isimleri hiç aynı değil. kawai 978 var bende,problem yapmıyor dosya isimlerini.

Maalesef senin için kötü bir durum. Belki ileride firmware desteğiyle altyazı problemine bir çözüm bulabilirler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.