Şimdi Ara

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
729
Cevap
7
Favori
31.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

seriyi hiç izlememiş biri bu filme gitse olurmu kardeşler

Hocam n'aptın? Sen bu seriyi nasıl izlemezsin! Şu an seni esefle kınadım. Kın kın kın!

Soruya gelirsek kesinlikle sorun olur. Zira gerek karakterler ve gerekse bazı olaylarda önceki filmlerle bağlantılar var. Bağlantılar olmasaydı bile ilk 3 film kesinlikle izlenmeye değer.

Hazır seriyi hiç izlememişken sana tavsiyem 5.1 Türkçe dublaj ile izle. Dublajı orijinalinden daha iyi. Jack Sparrow'u Murat Şen seslendiriyor. Karaktere cuk oturmuş. Diğer seslendirmeler de gayet iyi mesela Barbossa. Yerelleştirmeler ise harika.

Bu arada Türkçe dublaj izlersen 4. filmi bile sevebilirsin. Zira serinin en kötü filmi olmasına rağmen sinemasına gittiğimde o filmde bile sıkıldığımı, şikayet ettiğimi hatırlamıyorum. Bence serinin en zayıf halkası olsa bile 4. filmi de izle. Serinin en kötü filmi ama ben yine de rezalet diyecek kadar acımasız olamıyorum. Seriyi başından sonuna dediğim gibi izlersen bana hak vereceksin ve 4. fiomi bile izlemek isteyeceksin.

Bir de seri epey ayrıntılıdır. Ayrıntılara dikkat ederek izlersen filmi daha çok seversin. Ben zamanında ayrıntıları hiç umursamazdım ve ilk başlarda ilk filmi pek sevmezdim. Ancak defalarca -10 defa filan- izledikçe ayrıntıları filan fark eder oldum ve fark ettikçe daha fazla seveme başladım filmi. Sonraki filmlerinde de daha dikkatli seyrettim. Mesela filmde Jack karakteri epey kurnaz. Birçok kez menfaatini düşünerek hızlı kararlar ve hızlı diyaloglar ve pazarlıklara girişiyor. Menfaatini düşünüyor diyerek filmi izleme oralarda ne diyor, neyi kastediyor diye düşün. Hani menfaat işte diyerek düşünmeyi bırakma. O zaman çok boş gelir. Özellikle bu akıl oyunları 3. filmde çok oluyor.

Seriyi beğenilerime göre sıralayacaksam
    Eski sıralamam 1>3>2>5>4
    Yeni ve uzun zamandır geçerli olan sıralamam 3≥1>2≥5>4

Dediğim gibi berrak bir zihinle seriyi 1080p Türkçe dublaj izle. Türkçe ses dosyasını bulabilirsin. 4. filmi de izle.

Bu arada her filmin sonunda sahneler var onları da izlemeyi unutma. After Credits.

Keyifli seyirler. Umarım beğenirsin.

dostu ha şimdi aldım mesajını inan iletileri kapamıştım baktım yazmışsın bir gazla bluray remux 3,lü seriyi indirip tr ses dosyasınıda gömüyorum inan ne star wars ne bu seriyi izlemedim ama bu son filmin fragmanları baya hoşuma gittiği için seriye ilk baştan başlim he 4.film kötü diyorlar onu izlesekmi msj bekliyorum senden

• quote:

quote:

quote:

Hocam n'aptın? Sen bu seriyi nasıl izlemezsin! Şu an seni esefle kınadım. Kın kın kın!

Soruya gelirsek kesinlikle sorun olur. Zira gerek karakterler ve gerekse bazı olaylarda önceki filmlerle bağlantılar var. Bağlantılar olmasaydı bile ilk 3 film kesinlikle izlenmeye değer.

Hazır seriyi hiç izlememişken sana tavsiyem 5.1 Türkçe dublaj ile izle. Dublajı orijinalinden daha iyi. Jack Sparrow'u Murat Şen seslendiriyor. Karaktere cuk oturmuş. Diğer seslendirmeler de gayet iyi mesela Barbossa. Yerelleştirmeler ise harika.

Bu arada Türkçe dublaj izlersen 4. filmi bile sevebilirsin. Zira serinin en kötü filmi olmasına rağmen sinemasına gittiğimde o filmde bile sıkıldığımı, şikayet ettiğimi hatırlamıyorum. Bence serinin en zayıf halkası olsa bile 4. filmi de izle. Serinin en kötü filmi ama ben yine de rezalet diyecek kadar acımasız olamıyorum. Seriyi başından sonuna dediğim gibi izlersen bana hak vereceksin ve 4. fiomi bile izlemek isteyeceksin.

Bir de seri epey ayrıntılıdır. Ayrıntılara dikkat ederek izlersen filmi daha çok seversin. Ben zamanında ayrıntıları hiç umursamazdım ve ilk başlarda ilk filmi pek sevmezdim. Ancak defalarca -10 defa filan- izledikçe ayrıntıları filan fark eder oldum ve fark ettikçe daha fazla seveme başladım filmi. Sonraki filmlerinde de daha dikkatli seyrettim. Mesela filmde Jack karakteri epey kurnaz. Birçok kez menfaatini düşünerek hızlı kararlar ve hızlı diyaloglar ve pazarlıklara girişiyor. Menfaatini düşünüyor diyerek filmi izleme oralarda ne diyor, neyi kastediyor diye düşün. Hani menfaat işte diyerek düşünmeyi bırakma. O zaman çok boş gelir. Özellikle bu akıl oyunları 3. filmde çok oluyor.

Eski sıralamam 1>3>2>5>4

Dediğim gibi berrak bir zihinle seriyi 1080p Türkçe dublaj izle. Türkçe ses dosyasını bulabilirsin. 4. filmi de izle.

Bu arada her filmin sonunda sahneler var onları da izlemeyi unutma. After Credits.

dostu ha şimdi aldım mesajını inan iletileri kapamıştım baktım yazmışsın bir gazla bluray remux 3,lü seriyi indirip tr ses dosyasınıda gömüyorum inan ne star wars ne bu seriyi izlemedim ama bu son filmin fragmanları baya hoşuma gittiği için seriye ilk baştan başlim he 4.film kötü diyorlar onu izlesekmi msj bekliyorum senden

Yazdığım mesajda da belirttiğim gibi 4. filmi kesinlikle izle diyorum ben. 4. filmi seversen de dublajından dolayı seversin. Umarım seste kayma olmaz. Sanki bir filmde ufak minik bir kayma olmuştu ama düzeltmiştim diye hatırlıyorum. Kayma da şöyle yarım saniye veya daha kısa çok da sorun değildi diye hatırlıyorum.

Yazdığım mesajı oku ama müdür. Çok şey yazdım. Bir daha yazmaya üşendim. Altın öneriler onlar, dikkate al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Mayıs 2017; 2:42:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eski sıralamam 1>3>2>5>4

Yazdığım mesajda da belirttiğim gibi 4. filmi kesinlikle izle diyorum ben. 4. filmi seversen de dublajından dolayı seversin. Umarım seste kayma olmaz. Sanki bir filmde ufak minik bir kayma olmuştu ama düzeltmiştim diyor hatırlıyorum. Kayma da şöyle yarım saniye veya daha kısa çok da sorun değildi diye hatırlıyorum.

Yazdığım mesajı oku ama müdür. Çok şey yazdım. Bir daha yazmaya üşendim. Altın öneriler onlar, dikkate al.

hepsini okudum en önemlisi jack,ın alaycı tavırının altında olan gizem onlara çok dikkat edicem

• Seriye ilk kez dahil olacaklar, ana konuyu , kim kimdir muhabbetini özümsemeden yeni filmi izlemesinler.

Filmi IMAXte izleyin imkanınız varsa!

****Filme gidenler , bitişte salonu terk edip gitmeyin.Bonus sahne var ama sabretmeniz lazım****
    Bu konuda duyarlılık gösterip salon ışıklarını, yazıların sonuna kadar açmayan Cinemaximum'a teşekkürler

Film değerlendirmem:

İlk fragmanı izlediğimde Salazar'ın o kan donduran acımazsız sesi , tüyler ürpertici yürüyüşü ve görüntüsü seriye bambaşka bir düşman geldiği izlenimini vermiş ve beni oldukça etkilemişti.

Fakat filmde ise
    her ne hikmetse bu karaktere biraz merhamet gelmiş gibi.Anlaşmalar yapmalar , sona 1 tane adamı sağ bırakmalar... Bir de Salazar'ın tayfası gündüz ışığında hiç de ürkütücü durmuyor.

Havyar Badem bu role tam oturmuş.O yönden çok beğendim.

Seride yer almış ve salaklıklarıyla herkesi güldüren sempatik 2li korsan karakteri ne yazık ki son filmde yok.Sahi onlara ne olmuştu unuttum ben.Hala yaşıyor olmaları lazım.Ama filme dahil edilmemiş.

Geçmişle ilgili akıllarda soru işareti bırakmamış , ama duyunca "aaa harbiden o neden öyleydi"
    dediğimiz kısımlar var filmde.Mesela Jack SParrow'un neden serçe denildiği hiç aklıma gelmemişti.Jack Sparrow'un küçüklüğü , o pusulayı aldığı kişi.Baba Sparrow nerede onun hakkında bir bilgi yok.Bilenler açıklayabilir Jack'in bir ara babası vardı sanki serideki filmlerin birinde.

Filmde yine o komediyle harmanlanmış , güldürme amaçlı sekanslar var.Aslında bunlara hiç gerek yok.Marvel da bu hataya düşüyor sürekli.Acımasız , merhametsiz , vahşi , barbar , işgalci korsanlar bunlar.Korkutucu olmaları , en güler yüzlü oldukları an bile kan dondurmalı.

Gelelim Turner
    ailesine.William Turner'ın da aynı kendisi gibi lanetlenmiş , kaptan'ın kölesi; gemininse bir eşyası olmuş babacığı Bay Turner , oğlunu kurtarmak için kendisini yok etmişti Davy Jones ile olan savaşında.Onun torunu olan küçük Turner ise babası olan William Turner'ı kurtardı.Bu kısım filmde yer almasa da olurmuş.Dakika uzasın , çorba olsun gibi iliştirivermişler.Bari Büyük Baba Turner'ı anlatsaydı oğluna.Onu yadetselerdi.

Şeytan üçgeni mevzusu... Burası batık şehir Atlantis mitolojisinin olduğu yer bildiğim kadarıyla.Haritada ise Miami açıklarında bir yer.Fakat filmde
    bermuda şeytan üçgenini bir deniz mağarasıyla özdeşleştiriyorlar.Hadi Salazar'a ait gemi orada kaybolup gitse bir tutar tarafı olacaktı ama gemi gidiyor ve sığ suda volkanik bir yere saplanınca patlayıp gömülüyor.Aynı şekilde o olaydan yıllar sonra çocuk Turner'ın ingiliz donanmasına ait gemide bulunurken geminin o mağaraya girdiği sahnede hiçbir şey olmuyor gemiye.Bu sefer aynı yerde gemiye Salazar'ın hayalet gemisi yaklaşıyor.Halbuki o ingiliz askerlerinin kaderi de Salazarınkiyle aynı olması onların da lanetlenmesi gerekirdi.

Bu zamana kadarki seride belki de en iyi sahnelere sahip filmdi. Sinemia sayesinde tekrar Imax'te bu görsel ziyafeti izleyip Wonderwoman ve Arabalar 3ü bekleyeceğim

Herkese iyi seyirler...

• Çok iyiydi, çok da güzel bitti. Yeri geliyor basın kritikleri acımasız oluyor. Bu da o filmlerden biri. İzleyici puanları arasında uçurum var. Seriyi seven kaçırmasın.
  • Bedava gittim ilk 45 dk dan sonra cıktım rezil bişey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkı bir Karayip Korsanları hayranı olarak filmi beğendim.

Ancak filmde bir eksik vardı, sanki filmin ilk 3 serisindeki mizah seviyesi yoktu, Jack'i Johnny Depp değilde başka biri oynamış gibiydi

Ayrıca;

After Creditteki Davy Jones sahnesi süperdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 31 Mayıs 2017; 18:57:48 >
  • After credits için bile gidilir be

• Olm şu filme bile "çöp, rezil, rezalet." diyenler bi ölün gidin lan. Bi bitmediniz. Film değil siz olmamışsınız. Ekşi Sözlük'teki hiçbir boku beğenmeyen timden buraya da sıçramış anlaşılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Güzel bir değerlendirme olmuş. Ezgi hanıma selam olsun.
  • Son yılların en iyi filmlerinden biriydi. Verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor. Helal olsun hepsine.
  • Klasik bir PotC filmi olmuş. Bence seriye çok yeni şeyler eklemiyor. After-Credits çok heyecanlandırdı. Salazar kötü, boş ve klişe bir villain olmuş. Müthiş bir villain olabilirdi. 7/10
  • Filmden yeni geldim. Beklentiyi biraz düşürmüştüm ve filmi beğendim. Muhtemelen yüksek beklentiyle gitseydim de üzülmezdim.

Bu serinin sevdiğim pek çok yönü var bunlardan birisi de karakterleri. Jack, Barbosa, Davy Jones ve Salazar. Karasakalı pek sevmemiştim ama gerçi film olarak da kötüydü 4. film. Tabi ki bir Davy Jones gerçeği var bunun yeri doldurulamaz ama bunu bir kenara bırakırsak Javier Bardem gayet güzel oynamış. Öte yandan tipik bir karayip korsanları filmiydi.

Siyah İnci'nin efsane müzikle tekrar ortaya çıkışı 10 numaraydı.
    Barbosa'yı kaybetmemize çok üzüldüm. Aşırı sevdiğim bir karakterdi kendisi. Güzel bir sahne ile veda ettik maalesef.
    Öte yandan after credit coşturdu. Lanet kayboldu ama umarım ahtapot olarak döner reyiz.

8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 1 Haziran 2017; 0:58:40 >

• İmax3d izleyince baya güzel geldi film

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • film bu seriyi sevenler için güzel olmuş. Ama ilk 3 filmde ki etkiyi hissedemedim bir şeyler eksik kalmış gibiydi. Umarım jonny deep çok ihtiyarlamadan arayı çok açmadan devam filmleri gelir.
  • Ilk yarı çok yavaş ilerledi normalde 10dk da bitmesi gereken hapishaneden çık laneti karakterleri tanıt yola koyul kısmını ilk yarıya yaymışlar, onun dışında klasik karayip korsanları filmi işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milyon dolarlık hüsran

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi beğendim ama 3D IMAX hayal kırıklığı oldu.. Kong Kafatası Adası filminde muazzam ötesi bir görsel şölen vardı. Bu filmde altyazılar 3D uyumlu değil , görüntülerde kaymalar var gibiydi 3D olayı kısacası kötü deneyim oldu.

Premium yerlerde hep 3D seanslari var.. Filmde 3D adına bir şey yok. 2D IMAX izlemeyi tercih ederdim..

• ben böyle rezalet bir film görmedim.kral arturdan hemen sonra gittim bu filme.

yine kral artur bir nebze görsel şölen sunuyor.bu filmde bir zevk alamadım.yarısında çıksam yeridir.para boşa gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 1 Haziran 2017; 22:18:44 >

• Davy'nin olayı lanet değildi yalnız büyü vardı üstünde, Kalipso tarafından yapılma o yüzden Mızrak'ın onu etkilememesi lazım.

Bir yerlerde karşımıza kanlı canlı Poseidon çıkarsa hiç şaşırmam artık.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.