Şimdi Ara

piskologlar kadar boş bir meslek yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
8.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Psikolog güzel ve faydalı bir meslektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikolog meslek değildir, meslek psikolojidir.

bkz: doktorluklar kadar boş bir meslek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

Ben bir tıp öğrencisi olarak kendilerini doktor zannetmelerine,öyle nitelendirmelerine dahi karşı çıkmıyorum.Bana göre psikologluk da binevi doktorluktur zaten.

Bu arada çok saygı duyarım psikologlara.Psikiyatristlerden alamadığım faydaları psikologlardan almışımdır.

Çok kibirlisin dostum,inanılmaz bir şekilde nefret dolusun.Yaşadığın 3-5 deneyimle psikologlar üzerinden genellemeler yapman çok küstahça.Büyük ihtimal sadece Türkiye'deki birkaç psikoloğu görüp,deneyimleyip böyle bir konu açtın.

Psikoloji kadar detaylı ve önemli bir bilimi tanıdığın psikologlar üzerinden bukadar basite indirgemeye çalışmak zırvalıktan öte değildir.
    psikoloji tam bir bilim dalı değildir psikiyatri bilimdir piskoloji felsefesidir psikolojiye böyle dememin sebebi o okudukları california,loangeles deneyleriyle davranışsal şekilde yaklaşıyor halbuki her toplumun kültürü,zihin yapısı ve aile yapısı bir değildir yani türbanlı bir kadın veya dindar bir erkek psikologa gittiğinde ona iyileşmen için seviş diyemez en azından bunun için kendisinin bu toplum için yaptığı bir ankara veya istanbul deneyini anlatsa yine bi nebze yardımcı olabilir ama pskiyatri öyle mi peki ? tamamiyle bilimsel ve deneysel çalışıyor yanyana dahi bile getirilemez tıpla psikoloji

• quote:

Orijinalden alıntı: lecørbusier

psikolog meslek değildir, meslek psikolojidir.

bkz: doktorluklar kadar boş bir meslek yok.
    yanlış psikolog meslektir şunun gibi Tıp bilim dalı doktor meslek,mühendislik makine mühendisi,hukuk avukat
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojman

psikoloji tam bir bilim dalı değildir psikiyatri bilimdir piskoloji felsefesidir psikolojiye böyle dememin sebebi o okudukları california,loangeles deneyleriyle davranışsal şekilde yaklaşıyor halbuki her toplumun kültürü,zihin yapısı ve aile yapısı bir değildir yani türbanlı bir kadın veya dindar bir erkek psikologa gittiğinde ona iyileşmen için seviş diyemez en azından bunun için kendisinin bu toplum için yaptığı bir ankara veya istanbul deneyini anlatsa yine bi nebze yardımcı olabilir ama pskiyatri öyle mi peki ? tamamiyle bilimsel ve deneysel çalışıyor yanyana dahi bile getirilemez tıpla psikoloji

Alıntıları Göster
    Tamamen yan yana getiren kim moruk xD

Psikoloji verileri somut olarak geç ortaya konulduğu için sadece 'şuanlık' tam olarak bir bilim sayılamayabilir...

Diğer yazılarında da çok boş yapmışsın ne alaka :D Hangi yazıma ithafen yazdığını merak ettim açıkçasıi.

Orda insan sağlığı üzerinden binevi paydaş nitelendirme amaçlı ifadeler kullandığımı dahi anlamamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramsarDoc -- 30 Eylül 2018; 19:28:43 >

• mojman kullanıcısına yanıt
    katılmıyorum, genelde -log- eki geldiğinde insan anlamına bürünüyor
    örn : biyoloji, biyolog, zoolojji, zoolog,

mimarlık okuduğunda mesleğin mimar olmaz mesleğin mimarlık olur sen mimar olursun

mesleğin nedir sorusuna psikolog birisi mesleğim psikolog ben de psikoloğum diyebilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: lecørbusier

katılmıyorum, genelde -log- eki geldiğinde insan anlamına bürünüyor
    örn : biyoloji, biyolog, zoolojji, zoolog,

mimarlık okuduğunda mesleğin mimar olmaz mesleğin mimarlık olur sen mimar olursun

mesleğin nedir sorusuna psikolog birisi mesleğim psikolog ben de psikoloğum diyebilir mi
    TDK'da olan mesleğin tanımı

'belli bir eğitim ile kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş'

yani bir şeyin meslek olması için onu yapan bir insan olması lazım biyoloji bir bilimin ismidir biyolog ise o işten para kazanan insana söylenir bu meslek oluyor
    TDKda bu şekildeyse öğrenmiş oldum teşekkürler, ilginç

edit: psikologun anlamına baktın sandım, hala katılmıyorum hocam mesleğin adı nasıl psikolog olsun
    mesleğin nedir sorusuna tabii ki de psikoloğum denilebilir ama yapılan işin adı psikolog olamaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecørbusier -- 30 Eylül 2018; 19:43:41 >
  • Psikoloji kazanamayan sınava girmeyi unutmuştur

• Git köşede kudur

Biliyorum tribine girmişsin ama sadece boş yapmışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolog değilde psikiyatr kadar boş bi meslek yok asıl. Anksiyete için gittim adamların tek yaptığı şey ilaç yaz gönder. Yazdığı ilaçlarda belli. Uyuşturucunun yasal hali. Ama benimle aynı sorundan muzdarip arkadaşım psikologdan bilişsel-davranışsal terapi gördü. 3 yıldır ilaçların etki dahi etmediği anksiyetesi 12 seansta nerseyse bitti

• Piskolog nedir kardeşim . Öyle bir meslek yok zaten .
    Psikiyatri de psikoloji de bilim değildir

• Bazı psikolojik rahatsızlıklar fiziksel rahatsızlıklardan daha çok acı çektirir. Psikologların amacı kendi çabanla birlikte yüzleşemediğin ya da yüzleşecek gücü bulamadığın sorunlarını profosyonel bir biçimde halletmeni sağlamaktır. Tabii gerekli görüldüğü takdirde psikiyatristler tarafından ilaçlar verilerek çözülmesi gereken durum kolaylaştırılır.
    Tahmin edemeyeceğin kadar fazla psikolojik hastalık mevcut. Bence saygı göstermelisin.
  • Gerçek bir psikolog sorulara yanıt vermez.
    Soruları pozitif sorulara yöneltir bu da kendi cevabını çıkarmana yardımcı olur.
    Bazı vakalar tabii düşünecek seviyede olamadığı için ilaç verilir o da psikiyatrist(?) işte :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: choyrn

Psikiyatri de psikoloji de bilim değildir
    piskaytri nasıl bilim olmadığını söylüyorsun ? biyoloji biliminin alt dalıdır
  • Hüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü :ddddd

• quote:

Orijinalden alıntı: LacWer

Psikolog değilde psikiyatr kadar boş bi meslek yok asıl. Anksiyete için gittim adamların tek yaptığı şey ilaç yaz gönder. Yazdığı ilaçlarda belli. Uyuşturucunun yasal hali. Ama benimle aynı sorundan muzdarip arkadaşım psikologdan bilişsel-davranışsal terapi gördü. 3 yıldır ilaçların etki dahi etmediği anksiyetesi 12 seansta nerseyse bitti
    hayır katılmıyorum pskiyatristler beyin kimsyasallarına düzeltmeye yönelik ilaçlar veriyor buda sorunuyla yüzleşmesi için fırsat veriyor o arkdaşının psikologda düzelmesi psikologun başarısı değildir sadece katalizör görevi görmüş asıl başarı pskiyatristindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Bazı psikolojik rahatsızlıklar fiziksel rahatsızlıklardan daha çok acı çektirir. Psikologların amacı kendi çabanla birlikte yüzleşemediğin ya da yüzleşecek gücü bulamadığın sorunlarını profosyonel bir biçimde halletmeni sağlamaktır. Tabii gerekli görüldüğü takdirde psikiyatristler tarafından ilaçlar verilerek çözülmesi gereken durum kolaylaştırılır.
    Tahmin edemeyeceğin kadar fazla psikolojik hastalık mevcut. Bence saygı göstermelisin.
    haklısın ama büyük çoğunun vasıfsız ve para avcısı olduğunu değiştirmez
  • Psikologlar ilaç yazamıyor mu?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.