Şimdi Ara

piskologlar kadar boş bir meslek yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
8.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatini eguhuhuhuh diye gulerek geciren insanlar sirf 4 yıllık egitim aldi diye hayatini ddiplerde yasayanlara yardim eetme hakkini buluyorlar kendilerinde

Para tuzagi ve cop

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde biraz şablon çalışsalarda oğlanı hiperaktivite için götürüp faydasını gördüm.. ama lisede en karaktersiz arkadaşımı şimdilerde tvde ünlü psikolog olarak gördükçe bu mesleğe olan inancım benimde çok kalmadı..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • devamlı anlıyorum, bu doğal, normal vs. diyip antidepresan yazan tıp kazanamamış öğrenci müsvedde topluluğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

Hayır . Yazsa psikiyatr olurdu zaten .

Alıntıları Göster
    Korsan ilaç yazar en kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    ayn knk korsan ilaç yazmak psikologların hobisi

• Yaşının çok genç olduğunu tahmin ediyorum. Umarım hayatın boyunca ne sen ne de sevdiğin bir kişi psikolojik tedavi gerektiren bir durumla karşılaşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

ayn knk korsan ilaç yazmak psikologların hobisi
    Konuşarak psikolojin düzelmez. Arkadaşın da boş ver diyor psikolog'da boş verebiliyor musun?

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Seni gerçekten anlayabilen insan ilaçlardan daha iyidir .

• Sen bir psikoloğa görün dostum.
  • Sende çaba olmadıktan sonra dünyanın en iyi psikoloğuna git yine fayda etmez. Olay sende bitiyo, ama kendine güvenmedikten sonra bi yol olmaz senden
  • quote:

Orijinalden alıntı: LacWer

Psikolog değilde psikiyatr kadar boş bi meslek yok asıl. Anksiyete için gittim adamların tek yaptığı şey ilaç yaz gönder. Yazdığı ilaçlarda belli. Uyuşturucunun yasal hali. Ama benimle aynı sorundan muzdarip arkadaşım psikologdan bilişsel-davranışsal terapi gördü. 3 yıldır ilaçların etki dahi etmediği anksiyetesi 12 seansta nerseyse bitti
    Bu alanda doktor kalitesi ciddi manada önemli.

Geçmiş yıllarda zor bir dönemde aşırı şekilde mide bulantıları, kalp sıkışmaları, bayılmaya varacak şekilde zor zamanlar geçiriyordum. Gitmediğim iç hastalıklar doktoru, genel cerrah, denemediğim gastrit, mide tedavisi kalmamışken bir genel cerrahın önerisi ile İstanbulda tutulan bir psikiyatriste gittim, evet ilaç verdi fakat ilaç ve doz kararı olmadan önce 30 40 dakika sorular sordu, psikolog seansı gibi geçen sürenin ardından ilaç kullanmamamı önerdi. Sorunum anksiyete sorunuydu ve şükür dertten kurtuldum.

Konuya gelirsek bende psikoloji okuyan arkadaşları, özellikle İstanbulda apartman üniversitelerinde psikoloji bölümü bitiren kişileri pek esprili bulmuyorum. Arkadaşımın ev arkadaşı psikoloji okuyordu, ciddi manada beraber vakit geçirdik, sınıf arkadaşlarıyla da tanıştım, ev ödevlerini, sunumlarını, bitirme tezlerini cartlarını curtlarını takip ettim ve tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki gözlem yeteneği olan, Farklı hayat standartlarını tatmış, fazla kitap okumuş, fazla insan tanımış insanlar sıradan psikologlar kadar manen yararlıdır.

Yani öyle komik ders konuları vardı ki, pekçok insanın günlük muhabbetini ders olarak işliyorlardı. Pek ala bu dala çöp denilemez, ama bir hekimlik derecesinde hiç olmayan, felsefi, gözlem, kültür ve empati yetkinlikleri olan insanların zorlanmadan yapabileceği iş olarak görüyorum.

Küçüklüğümde de pekçok psikolog ile birkaç farklı konuda görüşmüştüm, ve size ifade edebileceğim şey pekçoğunun hava civa olduğu yönünde.

Bence en önemli ve gerekli oldukları nokta küçük çocukların gelişimi, aile problemleri olan çocukların manevi dünyalarını güzelleştirmek. Yahut engelli çocuklar, bireyler için yararları oldukça fazla olabilir, Gerisi ticaret işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 2 Ekim 2018; 22:22:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Bağlamdan kopmamalıyız yoksa gaflete düşeriz

Yoksa gazalinin felsefe düşmanı olduğu sonucunu bile çıkarabiliriz ki bu doğru değildir

O zamanlar meşşailiğin felsefeden ibaret zannedilmesi şimdi de böyle olduğu anlamına gelmiyor

Alıntıları Göster
    Gazali hüccetül islamdır. Dine muhalif düşünce tarzı felsefe etrafına toplandığı için felsefeyi beş para saymamıştır.

İbni sina gibi bir dahi herşeyi akıl yoluyla bulmaya çalışmış bazı kanunlarında boğulduğu görüldüğü görülmüştür. Hatta haşir meselesi için bir nakil meselesidir. Akıl ile gidilmez demiştir.

Psikoloji ile alakalı olarak mesela peygamberlerden bazıları intihar girişiminde bulunmuştur. Kainat sultanlarının dünya gibi onların nazarında 5 para etmeyen bir şey için canına kıymaları psikoloji ile açıklanamaz. Eğer öyle olsaydı bugün intihar eğiliminde bulunan ve daha sonra intihar eden kişileri ilaçlar ve ya terapi kurtarabilirdi.

İnsanları kurtaran sadece bir insan değildir bazen. Bulunduğu toplumun bütün özellikleri o insanı etkiler. İçtimai yaşamın niçin olduğunu insanların neden bu dünyada yaratıldığını ve nereye gittiği gibi büyük meselelere hiç bir psikiyatri bilimi ve ya psikoloji bilimi cevap veremez.

Ankesiyete için 3 aydır psikiyatri ye gidiyorum. 5 dk lık yalandan dinleme ve psiko terapi almam gerektiği öğütü ile yolluyor. Hatta ilacın dozunu 60 mg ye çıkardım doktor 30 da kalsın demesine rağmen. Sırf panik atak için yapıyorum ancak artık bırakacam ilacı.

Psikolog bir akrabam var. Babası paso kızım doktor para basıyor demesi zaten olayı özetliyor.

• Bakırköy’de bilirsiniz ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi var çok meşhurdur. Ona 15 dakika mesafede bi ara sokakta labirent diye psikolog var. Aradım fiyat aldım 200 TL dedi. 10 seans alsam 2000 TL. Neyse müsait olduğumda randevu alırım dedim. Kötü konuşmamak için zor tuttum kendimi.. Ertesi gün zırt pırt aramaya başladı. Ruh ve sinir hastalıklarına gittim, tedavimi orada başlattım dedim. Ve daha çok işe yaradı.. yaşasın deliler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 2 Ekim 2018; 23:19:47 >
  • psikoloğum ve 1 aylık terapi ya da 15 günlük terapi diye bişey görmedim duymadım açıkçası, psikoterapi min 6 ay civarında süren ve min 10 görüşmeden oluşan bir tedavi yöntemidir. Bunlar en düşük süreler ve bireysel terapiden bahsediyorum. Bireyselde verim alındıktan sonra da grup psikoterapisi önerilir duruma göre.

diğer mevzuya gelince çevrende yaşadığın olayı tüm psikologlara atfetmen doğru değil her alanda olduğu gibi bu alanda da yetkin ve yetkinliği olmayan insanlar var. Bu sebeple zaten kabul görmekte dünyanın 100 yıl gerisinden gelen psikoloji bilimi zaten ülkemizde önyargıya dayalı sorunlar yaşarken bir de bunları eklemeyelim lütfen.

alanı bu noktaya getirenlerden biri de kişisel gelişimin terapi ile bağdaştırılması ve insanların ruhsal problemlerini bir kişisel gelişim kitabıyla çözmeye çalışmaları, ne yazık ki bu kitaplar fazla rağbet görmekte ve kitapçılarda en üst raflarda yerini almaktadır.

lütfen eleştiri yaparken de alaycı kırıcı ve yıkıcı olmak yerine yapıcı eleştiriyi kullanmaya çalışalım, zira yıkıcı eleştirinin kimseye faydası yoktur sadece sizin öfke veya nefretinize kısa süreliğine haz sağlar, yapıcı eleştiri size özgüven ve saygınlık verir.

sonuç olarak dünyanın en boş mesleği olarak da görseniz BİR BİLİM DALIDIR

• Kendi kendinin piskologu olmadıktan, kendine yardim edemetikten sonra elin adamı sana ne yapsın

• mojman kullanıcısına yanıt
    Bir de senin bağlaç olan da'yı ayrı yazman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Korsan ilaç yazar en kötü

Alıntıları Göster
  • bir psikolog olarak önce kendi egonuzu ölçmenizi tavsiye ederim
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    Ustad cidden çok güzel dediniz resmen yüzük gibi otutturdunuz

• Hak veriyorum kardeşim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.