Şimdi Ara

Pişmanım TERCİH hatası yaptım (Artık Pişman Değilim) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
7.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kralhakan9

quote:

Orijinalden alıntı: M0SCHIN0

Uluslararası Ticaret kötüleyen adam sınavda istediğini alamamış adamdır veya hala mühendislik türkiyenin 1 numaralı mesleği sanan mezun olunca beni havada karada kaparlar diyen gerikafalı zihniyettir.

Uluslararası ticaret'de işletmeden finans'a, ihracattan ithalata kadar tüm dersler var yani çalışma alanı çok geniş eğer ingilizcende fena değilse en kötü 2-2.5 milyara işe başlarsın (sadece başlangıc) tabi kendini geliştirip yatmadıysan, bankada, özel şirket holdinglerde, gümrükte, devlette, hazine müsteşarlığında vs. vs daha say say bitmez sektörde yönetici veya uzman olarak çalışabilirsin.

hele sen bide boğaziçinde kazanmışssın allahtan belanı arıyosun resmen. ben kadir has'ta tam burslu kazandım lisedede dış ticaret okuyordum zaten çokta mutluyum vakıf unıversıtelerınde bu tarz bölümlerde yabancı dıl ımkanı daha iyi oluyor ama sen boğaziçindesin ordada yabancı dil imkanları çok iyi olacaktır. Uluslarası ticaret şuanda İİBF sınıfında sayarsak en avantajlı bölümdür çünkü sadece ekonomi finans değil ihracat - ithalat dersleride görüyorsun ve uluslararası calısma imkanın daha geniş. ingilizcenin yanına 1 dil daha koyarsan en kötü 5-6 milyar maaşa calısırsın ben çok araştırmasını yaptım . bide benden sana tavsiye sertifika ,konferans ne varsa kaçırma ve çevreni geniş tut işe girerken maaşını ve çalışma koşullarını çevren belirliyor. ayrıca yükseklisans yaparsan yöneticilik anlamında önün açılır. burda çoğu arkadaş dil falan yazmış ama sadece ingilizceni iyi seviyede bilsen bile kendine çevre yaptıktan sonra gerisine ihtiyacın kalmaz tabi ayrıyetten 1-2 dil daha ogrenırsen o zaman dahada iyi yerlere gelebilirsin. bana göre bu ülkede ilk 5 bölümden biridir ve her sene açılmaya devam ediliyor tabi bu bölümü hakkını vererek bitirmek önemli hakkını vererek bitirdiğin zaman uluslararası ticaret sana her kapıyı açacak donanıma sahiptir. Kariyer yapmak için ideal bölümdür bana göre bende kısmetse bitirdikten sonra yükseklısans yurtdışı master falan yapmayı dusunuyorum daha üst yerlere gelebilmek adına. yönetim bilişim sistemleri ve uluslararası ticaret candır kısacası hiç başkasına aldırma ayrıca ekşi sözlükte eleştirilmeyen kötülenmeyen bölüm ve üniversite yoktur onları hiç takma. hepimize başarılar :)

bu sene mi kazandım kadir has UT'yi irtibatı kesmeyelim.

Aynen bu sene sen aldırma millete sence dandik bi bölüm olsa boğaziçi acarmi boyle bi bölümü ardındanda vakıf üniversiteleri . Tabiki açmaz . Millete bakarsan çok işimiz var herkes kötüler durur birbirini. Dağın basında diş okuyup napican u.t klas bölümdur sen hakkını verirsen her türlü karşılığını fazlasıyla alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vanda 5 yıl okuycaksın sonra İstanbul'un seçkin semtlerinden birinde muayenehane açıp malı götürecektin. 5 yıl feda etmeye değer ömür boyu rahat etmek için.

Kardeş neyse geçmiş artık. Kazandığın yere konsantre ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Orijinalden alıntı: çeşmifesat

quote:

Bolum degil sehir/okul secersen olacagi budur.

İyi olmus.

ne biçim konuşuyorsun sen iyi olmuş falan? nasıl bir ruh hastalığıdır?

boğaziçinde çöp mühendisliği okunsa işsiz kalınmaz, boğaziçili olmak ayrıcalıktır.

kaldı ki bu kadar prestijli bir üniversitede bölüm seçerek çok iyi yapmışsın arkadaşım bakma sen bu histeriklere kendini çok iyi geliştirip üstüne amerika master'ı patlatırsan senden iyisi olmaz.
    adamlar van diş diyor hiç güleceğim yoktu :DDD bence sen de gül:DDD

Ne diyorsun abicim sen ? Hayat tecruben nedir ? Kac yasindasin ? Ufurme bos yere. Allah icin cok cok iyi universite Bogazici ama arkadasin hamlesi yanlis. 2-3 mesaj sonraya bak bakalim. Neden iyi olmus dedigimi anlarsin.

terbiyeni takın, akıl yaşta değil baştadır bu birincisi, ikincisi bu yıl boğaziçi kazanmış biri olarak arkadaşı çok iyi anlıyorum.

dandik üniversitenin iyi bölümü mü, iyi üniversitenin ortalama bölümü mü? kaldı ki uluslararası ticaretin ne kadar ortalama olduğu da tartışılır. ha sen gidip herşeye rağmen vanı savunuyor olabilirsin her türlü ütopik düşünceye saygımız var lakin üslubun sağlıksız ne demek oh olsun? bu derece geleceği hakkında endişhelenmiş birine bu denir mi? kusura bakma bana bu sağlıksız üslubu anlatamazsın!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bolum degil sehir/okul secersen olacagi budur.

İyi olmus.

ne biçim konuşuyorsun sen iyi olmuş falan? nasıl bir ruh hastalığıdır?

boğaziçinde çöp mühendisliği okunsa işsiz kalınmaz, boğaziçili olmak ayrıcalıktır.

kaldı ki bu kadar prestijli bir üniversitede bölüm seçerek çok iyi yapmışsın arkadaşım bakma sen bu histeriklere kendini çok iyi geliştirip üstüne amerika master'ı patlatırsan senden iyisi olmaz.
    adamlar van diş diyor hiç güleceğim yoktu :DDD bence sen de gül:DDD

Ne diyorsun abicim sen ? Hayat tecruben nedir ? Kac yasindasin ? Ufurme bos yere. Allah icin cok cok iyi universite Bogazici ama arkadasin hamlesi yanlis. 2-3 mesaj sonraya bak bakalim. Neden iyi olmus dedigimi anlarsin.

terbiyeni takın, akıl yaşta değil baştadır bu birincisi, ikincisi bu yıl boğaziçi kazanmış biri olarak arkadaşı çok iyi anlıyorum.

dandik üniversitenin iyi bölümü mü, iyi üniversitenin ortalama bölümü mü? kaldı ki uluslararası ticaretin ne kadar ortalama olduğu da tartışılır. ha sen gidip herşeye rağmen vanı savunuyor olabilirsin her türlü ütopik düşünceye saygımız var lakin üslubun sağlıksız ne demek oh olsun? bu derece geleceği hakkında endişhelenmiş birine bu denir mi? kusura bakma bana bu sağlıksız üslubu anlatamazsın!

Bana terbiyeni takin mi diyorsun ? Histerik ? Ve hakarete cikacak cumlelerin ?

Yasla bahsettigim akil degil. Direkt olarak basa gelen seyler. Tamam sen bogazicili ol bakalim.

Ben savundugum dusuncenin arkasindayim.

Umarim yanilirim.

Terbiyeni takinmani ve yaşa hurmet etmeni temenni ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhakan9

hayatım boyunca 2 3 milyar alıcakmışım şanslıysam 3 3.5 olurmuş diş yazmak varken aptallık yapıp ticaret yazdım ailem durumun farkında değil onlara söylesem baya gözlerinden düşerim.

çoğu kişiye sordum okulun en ezik bölümüymüş.

3.seneye kalacak enerjide göremiyorum kendimde

kardeşim 5 bin lira maaş mı bekliyorsun, sektör kalifiye eleman aliyor, yeni mezun birisi icin gayet iyi bir para 2bin lira, ki şunu senin girdigin bolumler işletme olsun ticaret olsun, senin kendini geliştirmene bağlı, maaşın kademe kademe artar. bu bolumler tıp, dis gibi kesin para bölümler degil, diploma yetmiyor, sana tavsiyem kendini geliştir konferanslara katıl, yabancı dil öğren gidip ingilizce öğrenme ingilizceyi sektörde herkes sende bileceksin bu bir zorunluluk ispanyolca, fransızca gibi ticari geçerliligi yüksek diller öğren, ve şunu unutma bende hukuk okuyocagim, üniversitem türkiyede devletlerde ilk 3 arasında sayılır. ama mezun olur olmaz 5bin lira kazanma gibi bir ideam yok, realist olmalısın, bu meslekler böyle kademe kademe temeli atarsin binayı çıkarsin yavaş yavaş..

• hayalımdı uluslararası ticaret yahu. millete bakma sen hele ekiye hiç bakma. onların kötülemedi şey yok zaten. iyi bölümdür hemde bogaziçi rahat ol dilini öğren gerisini bosver :)
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    hayaller hayaller..

Van'da 5 yılda biriktirdiği parayla, Etiler'de daireyi kiralar, malzemeleri de alır emin ol. Kolay çünkü muayenehane açmak, üstüne bir de müşterisini bulmak.

Madem hayal kuruyoruz, bir kere düzgün düşünsen, seçkin bir semtte muayenehane açacak parası olan adam gider orada çalıştıracak diş hekimlerini de bulur, kliniği koyar, para sayar.

Ki klinik sahibi her zaman daha çok kazanıyor. Diş hekimlerine de sorabilirsin bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhandluke -- 3 Ağustos 2013; 0:57:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolhandluke

hayaller hayaller..

Van'da 5 yılda biriktirdiği parayla, Etiler'de daireyi kiralar, malzemeleri de alır emin ol. Kolay çünkü muayenehane açmak, üstüne bir de müşterisini bulmak.

Madem hayal kuruyoruz, bir kere düzgün düşünsen, seçkin bir semtte muayenehane açacak parası olan adam gider orada çalıştıracak diş hekimlerini de bulur, kliniği koyar, para sayar.

Ki klinik sahibi her zaman daha çok kazanıyor. Diş hekimlerine de sorabilirsin bunu.

hayal olduğunun farkındayım. muayene açıp rayına oturtmak 35 yaşı bulur ama her ayrıntıyı yazmadım. benim diş hekimi arkadaşlarım da var.

Amma velakin, Boğaziçinden daha iyi olduğu konusunda ısrarlıyım

• kralhakan9 K kullanıcısına yanıt
    2-3 hafta falan geçmiş hesabın fake ama yine de görürsün belki.

Ben seneye YGS ye gireceğim ve bu bölümü kazanmak için yanıp, tutuşuyorum. Ne yapsam ne etsem nereyi çalışsam diye düşünüyorum. İnan o kadar istiyorum ki hayattan tek istediğim şuan bu. Çünkü ek puan ile gireceğim buraya ve şuan içi tercih imkanım olan en iyi bölüm. Boğaziçi İşletme ya da Hukuk kazanmak gibi bir potansiyelim yok maalesef. O yüzden YGS ye basıyorum sadece.

Bende araştırdım hemde çok araştırdım. %80 olarak herkes olumlu yorum yapmış. %20 olumsuz yorum yapılmış ama onlar Allah aşkına ne istiyor bilmiyorum. Başbakanlık bölümünü mü istiyorlar yoksa zenginlik bölümünü mü. Türkiye'nin durumu belli. Girince 2-3 bin falan alırsın sonra maaşın artar. Tabi bunlar şans 5 bin lira da alırsın belki kendini geliştirmene bağlı. Ama yine de Türkiye'de bu paralar ile gayet rahat geçinirsin.

Diş hekimliği bana çok soğuk bir bölüm. Çünkü hastane ortamlarını hiç sevmiyorum çok kapalı bir ortam ve her gün bir hasta geliyor. O yüzden sağlık mesleğe gitmedim ben sağlıktan mezun olunca direk işe giriyorsun 2 bin liranı alıyorsun ama sevmiyorum. Bu yüzden seveceğin bir işi yapmak önemli. Eğer seveceğine inanıyorsan oku.

Bu arada kaç net yaptın derslerde ? Nasıl çalıştın YGS 'ye ? yardımcı olursan sevinirim.

• Buradaki asıl sorun şehir/uni mi bölüm mu ? Bunda karar kalinsa daha sağlıklı yorum yapılabilir.

• naptın hocam
  • bu adamın ne yaptığını acayip merak ediyorum ya

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.