Şimdi Ara

Piyasa çıldırmış sizce ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten selamlar, Başımdan geçen olayları size anlatıp değerli fikirlerinizi almak isterim.

Bu sene eşiminden araç kullanma hevesi ile sahip olduğumuz citroen c5 model aracımızı yaklaşık 2 hafta önce sattık. Elimizde biraz birikmiş birazda kredi yardımı ile bir araba alırız diye düşünüyorduk, nitekim kredilerinde düşük faizli olmasından dolayı araç arayışlarımız başladı. Özellikle ix35 ve kia sportage bakıyoruz otomatik vites en dolu paketi. Neyse ilanlardan bir tanesi tam bize göre 2014 model tüplü düşük km'li hasar kayıtsız araç bulduk ve 100 bin tl'ye anlaştık. Bugün aracı expere sokup gösterecektik. Küçük hanım aracı bize satmaktan vazgeçti ve abisine satmaya karar verdi. Anlayacağınız üzere yaptığı çalım ile kredi çekmiş bulundum ve şuan araç piyasasındaki saçma yüksek fiyatlardan dolayı bu kriterlerde bütçeme uygun araç bulamıyorum. Benim asfalyalar iyice attı sizce araç alma işini yeni yıla erteleyip o sırada hazır parayı faizde mi değerlendirmeli? Siz olsanız ne yaparsınız ?

Yazı biraz uzun olmuş olabilir. İmla hatalarım var ise affola.
    Saygılar.

• Son 2-3 yıl baz alındığında Sıfır alınan aracın ikinci el değeri her yıl ortalama %10 artıyor. En az Bu şekilde getirisi olan bir yatırım düşünebilirsiniz. Bu faiz olur fon olur altın olur.
  • sasa2008 S kullanıcısına yanıt
    Aslında amacım parayı değerlendirmek değil hocam niyetim araç almak ama yıl başından sonra almak mantıklı mı ? fiyatlar artacak diyorlar yeni yıl ile şimdiden almaya bak diyenlere uymalımıyım ?
  • Arabayı ne kadar geç alırsanız cebinizden o kadar fazla para çıkar.
  • 2AF3R kullanıcısına yanıt
    1 Kasımda 175 bine araç aldım, satış temsilcisi bu arabayı Ocakta en az 15 bin fazlaya satarsınız dedi. yani sıfır aracı ikincil el olarak 2 ay içinde %9 fazlaya satabilirsiniz dedi. Neden? Çünkü yıl sonu stoklar bitti, yeni siparişler bazı markalar için Ocakta bazıları için ise mayıs haziranda gelecek. Aldığım araba eşdeğerindeki 2020 model arabalar ise en az 210-220 bin ile gelecek. Maalesef bu ülkede dolar 3 tl ye de düşse araba fiyatları hep artar. Önemli olan araba için ayırdığınız paranın da bu artış ile paralel artmasıdır. Bunu hangi yatırım aracı ile yapmanız gerektiği şuan için öngörülemez. Dolar, altın veya hisse senedi alsanız kısa vadeli yatırımlarda düşebilir risktir. Faize yatırsanız en az yıllık %10-15 getiri almanız şart. Benim tavsiyem en yakın zamanda az kilometreli hatasız ikinci eli çok güçlü bir araç almanızdır. Araç işinize yaramasa da aracı sevmeseniz de alın. vw veya ford alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa2008 -- 10 Kasım 2019; 18:44:20 >

• Anladım teşekkür ederim ben araç işini hızlandırayım o zaman :)
  • Al bi tane kurtul yoksa kafayi yersin her gun ilanlara bakarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.