harddisk almak için bir yere sordum arkadaşlar dahili harddisk alıcam Seagate 2tb sata 3 5900rpm 64mb cache var dedi 240 tl civarı ama bakıyorum netten sata 3 olup ta 5900 rpm olan harddisk göremedim henüz yoksa söylediği gibi harddisk varmıdır piyasa da
bilen biri varsa lütfen cevap bekliyorum ihtiyacım var siparişi vermek üzereyim eğer var ise dediğim harddiskten
240TL dahili bir 2tb disk için pahalı bir fiyat.Sata3 olmasının size bir artısı olmayacaktır bence. Çünkü 2tb sistem diski için çok yüksek bir miktar.Ayrıca sata2 hızları bile gayet yeterli bu hdd için. Tavsiyem WD nin 2tb hdd sini alın.Gayet sessiz, hız olarakta gayet iyi.Samsung 2tb larda da 5400rpm olan modeli gayet sessiz ve yeterli hıza sahip depolama için.
tam olarak marka model verebilirmisin acaba sata 2 almak daha iyi o zaman
Data saklamak için gayet yeterli hızlarda ve sessizler.Bende ikisindende mevcut:) Seagate in ses ve hız durumunu pek bilmiyorum ben data saklama işinde pek seagate e güvenmiyorum o yüzden bakma gereksinimi duymadım :)
ya açıkçası şöyle söyliyim ben bunu hem veri saklama hem de okuma olarak kullanıcam program proje dosyalarını çalıştırıcağım için ama yani illa okuma performansı olarakta düşük değillerdir heralde değil mi:)
quote:
Orijinalden alıntı: sweeperxx
ya açıkçası şöyle söyliyim ben bunu hem veri saklama hem de okuma olarak kullanıcam program proje dosyalarını çalıştırıcağım için ama yani illa okuma performansı olarakta düşük değillerdir heralde değil mi:)
Sürekli program vs kullanılacaksa 7200rpm lere bakın ama genelde depo yapacaksanız 5400rpm de yeterli. Proje dosyalarınız yüksek boyutta değilse farkedilmeyecek bir fark olur. Ama yüksek boyutlu dosyalarla sürekli okuma yazma işleri yapacaksanız Caviar Black 2tb almanızı tavsiye ederim.