Şimdi Ara

Piyasadaki En Kötü Şarjlı Matkap - Bosch 10.8v Ve 12v Serileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kadar para verip, daha kötü bir matkap alamazsınız. 100 liralık markasız matkaplar bile daha iyidir. Çünkü Bosch'un armut tipli matkaplarında bms devresi yoktur. Haliyle akım olduğu gibi tetiğe biner. En ufak zorlamada tetik yanar, perte çıkar. Sorunun çözümü yoktur. 1000 liraya yeni tetik alırsınız, yine aynısı olur. Bahsettiğim matkaplar şu tipte olanlardır ;

Bms olmasın ne olacak ? Şu oluyor ; bunların pilleri kuvvetli. 35a akım vereni var. Zorlasan kısa amper akımı 50amperi geçer. Yani matkabı zorlarsanız tetik perte çıkar. Orjinal yeni tetik 1000lira. İkinci sıkıntı ; şarj işi de tehlike. Baya pillere direk voltaj verilerek şarj ediliyor. 3 pil seri bağlı. + ve - kutuplara voltaj vererek şarj oluyor. Üstelik bazı serilerinde 80amperlik motor var. Aga bu nedir ?

Peki vidoelarda görüyoruz. Sorunsuz çalışıyor. Doğru mu ? Hayır yalan. Ayda bir kol saati vidası sıkmak için gidip 6k fiyata Bosch matkap alanlar var. Gerçek bu insanlar. Bunlar kullanıcı değil, tüketici. Hazır almışken bir de inceleme videosu çekeyim, vakit öldüreyim diyor. Olay bu. Veya o videolar sponsorludur. Ki çoğu da öyledir. Siz yeterki paradan bahsedin.

İmkan varsa, orjinal Bosch sattığını bildiğiniz bir mağaza gidin. Ürünü elinize alın. Tetiğe bir basın. Tutukluk yaptığını göreceksiniz. Bakınız ; kullanılmamış bir matkap bu. Daha banttan çıktığı hali bile tekliyor. Az biraz daha kullanınca tetik hiç işlemeyecek. İnanmıyor musunuz ? Buyrun bakın ;

Peki bazen ilk seferde çalışıyor, tetik tutukluk yapmıyor. İlerleyen günlerde de pek sorun olmuyor. Niye ? ÇÜnkü zayıf pil takıyorlar. Örneğin 1.5AH diye aldığınız bataryalarda piller ortalama 10amper veya 15amper oluyor. Üstelik 1.5Ah değil, 1.3ah oluyor. Nadiren de olsa 1.5a olabiliyor. Ama max.15 amper olduğu için tetiğe pek yük binmiyor. Ama emin olun, aşırı zorlamada akım kesecek devre olmadığından, o tetik yine yanacaktır. Pil 15amper olsa da kısa devre akımı yüksektir. Zira motor 80-90amper arası.

Diyelim ki çift bataryalı olanı aldınız. İkisi de 2.0ah olsun. Ancak bataryanın birisinin içindeki mutlaka farklıdır, emin olun. Güçlü olan batarya tetiği bozuyor. Öyle rastgeliyor ki ; genelde zayıf bataryayı kullanırsınız, tetik bir süre daha götürür.

Yani Bms devresi olmadan olmaz. Hem piller kısa sürede perte çıkar. Tetik zaten gidici. Ayrıca uzun süreli işlemde motor bile ısınıp yanabilir. Ben şu kısa videoda durumu özetlemeye çalıştım. Yazdıklarımın tümünü görebilirsiniz ;

Piyasadaki En Kötü Şarjlı Matkap - Bosch 10.8v Ve 12v SerileriVertigo RCyoutube
    Bu videoyu çekmek için uzun süre bekledim. Zira hepsinin böyle olduğundan emin olmak istedim. Orjinal Bosch matkapların hepsi aynı videodaki gibidir. Nadiren bazılarında sıcaklık sensörü olur. Bu ay 4 tane aynı matkaptan geldi. Hepsinde sorun aynı ; tetik çalışmıyor. Buyrun meşhur siteden birkaç yorum; https://hizliresim.com/hix1o64 Sebebi ise, bms devresi olmaması. Pil üstündeki devre bms değil. Bir işlevi yok. Olmasa da olur. Piller direk bağlı olduğu için en ufak zorlamada tetik perte çıkıyor. Peki ''Ben aldım, sürekli kullanıyorum.'' diyen arkadaşlar olacaktır. Onun sebebi ise şu ; Bazı GSR 10.8'lerin bataryalarında Samsung 1300mah ve Sony VTC1 marka 1100Mah piller çıkıyor. Samsung olan 12Amper, Sony olanlar 10Amper gücünde. Böyle zayıf piller tetiği yakacak gücü veremiyor. Onlar da elbette aşırı yüklemede tetiği perte çıkarır. Ancak zorlamadıktan sonra çalışabilir, doğru. Gerçi ortalama 1000mah bir batarya ile ne iş yapılır, o ayrı. Şu aklınıza gelmiştir ; matkaplar orjinal mi ? Evet, yetkili bayiden ve yetkili mağazadan alınma ürünler. Fiyatları da ortlama 4.000lira civarı. Zaten 500 liralık çakma olanlarında bir sorun yok. Onlar gayet kullanışlı. BMS devresi mevcut. Motorları bu matkaptaki gibi 80amperlik saçma motor değil. Orjinalinden çok daha iyilerdir. Peki youtube'da birçok incelemesi var, onlar neden 'iyi' diyor. Yahu adam kutusunu açarken 20dk video çekmiş. Sonunda üç-beş saniye çalıştırıyor. Elbette o adam 'iyi' diyecek. La bir iki vida sıkaydın, bir iki delik deleydin ? 300w'lık matkap bu. Kol saati vidası sıkmayacağız. İş yapacağız. İsmini vermeyeyim, ülkemizde hırdavat zinciri olan meşhur mağazaya yolunuz düşerse, matkap reyonuna bir uğrayın. Bu matkap hepsinde baş köşede durur zaten. Alıp deneyebiliyorsunuz. Bir elinize alın, tetiğin tutukluk yaptığını göreceksiniz. Daha kutusunda, kullanılmamış sıfır ürün bile öyledir. Daha bu hafta sonu denedim yaw. Arkadaş aklım almıyor, memlekette en çok satılan matkap bu model bir de. Oysaki online tüm yorumlarda, bu sorun dile getirilmesine rağmen. Sosyoloji mezunu arkadaş varsa, ülkemize has bu durumu incelemeli. Tez yazmalı. Online yorum demişken ; olumlu yorum yok mu ? Var tabii. Onlar da yukarıda bahsettiğim 20dk'lık video çeken kişiler. Kargo geliyor, kutuyu açıyor. Tetiğe basınca şansına ilk seferde çalışıyor. Olumlu yorum yazıyor. Dediğim gibi, senede bir kol saati vidası sıkan kişiler onlar. Hatta o kişinin farklı birkaç ürüne yorumunu daha inceledim. 9800mah 18650 pil almış. ''Çok iyi,mükemmel'' yorumunu yazmış. Yok böyle bir fiyasko. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa, yorumlar kısmından sorabilrsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=7mED6uJYVFg

Bosch'un bir diğer hilesini daha yazayım. Bataryalarının içindeki pilleri değiştirmek isterseniz, olmuyor. Şöyle ki ; aynı notebook pillerinde olduğu gibi, çıkarınca bir daha devreye girmiyor. Akım veriyor. Ama şarj olmuyor. Böyle bir engel koymuş. Bir hata ettim, aldım, bari bataryaları başka matkapta kullanayım deseniz bir süre götürecektir. Ama pillerden fütursuzca akım çekileceğinden, onlar da kısa sürede perte çıkacak. Değiştireyim deseniz, yeni taktığınız piller bir daha şarj olmayacak. Yani ; direk çöpe.

Yahu o kadar video var, hepsinde gayet güzel çalışıyor. Kalın uçlarla zorlayıp, delik deliyorlar. Bu nasıl oluyor ? Yahu adamın çektiği video yarım saat. Niyetini buradan anlayın. Onun derdi ürünü tanıtmak değil. İyi veya kötü yanları göstermek değil. Size faydalı olma amacı yok. Kazanç derdine video uzatıp, uyduruk içerik üretmek. 29 dk. boyunca matkabı kameraya gösteriyor. Etiket üstünde yazanları okuyor. 1 dk ise test videosu. O sürede de 1 vidaya sıkıyor, ya sıkmıyor. La zaten etikette yazan, bataryada yazan bilgileri vs. zaten 10 saniyede öğrenebiliyoruz. Alacağımız sitede özellikler kısmında, resimlerde onlar yazıyor. Onu biz de biliyor. Yarım saat ne anlatıyorsun ak ? İnceleme videosu şöyle olur ; rpm testi olmalıdır. Batarya üstünde yazanı veriyor mu ? O test edilir. Bms var mı ona bakılır. Tork testi yapılır. Akım testi yapılır. Yalpa testi yapılır. Ama yok. Yarım saat çene çalacak. Veya sponsorlu içeriktir belki. Siz paradan haber verin. O videolarda matkabın çalıştığının da aslı yok. Zira her 2 saniyede bir video kesiliyor. Belki sadece sağlam yerleri videoya eklemiştir. Çalışıyorsa bile yukarıda bahseettiğim sebelerden ötürüdür.

Eyyorlamam bu kadar. Hayırlı forumlar.

• Katılıyorum.

Marka takıntısını bırakmak lazım. Aynı şey traş makinelerinde de geçerli. Braun philips gibi markalar aldım ama çöp oğlu çöp sakalımı 15 dkde zor kesiyor hatta en son kesemedi çöpe attım noname bi traş makinesi aldım 1000 braun 1000 philips eder 0

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amphitritel kullanıcısına yanıt
    Mesela yeni yeni piyasaya çıkan Einhell marka iyi bir alternatif çoğu bosch cihazından daha iyi iş görüyor ama bu tür cihazları kullanım ve kullanıcı deneyimine göre marka seçmek çok daha yüksek torklu bi somun sıkma lazımsa Milwaukee ama bi şarjlı matkap vidalama alcaksam Dewalt alırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.