Şimdi Ara

Piyasanın şişme sebebi bunlar ve benzerleridir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Search and Rescue

Aynen al satçıyım.

Anlamak istemediğin nokta şu sen minor problemlere takılarak(Al satçılar-galericiler) major problemleri(ekonomik kriz-döviz-ülkeye sıfır araç girmemesi satılmaması) gözardı ediyorsun. Major problemler çözülmeden minor problemleri çözemezsin ancak forumlarda 2006 model sanayiden arabası çıkmayan vatandaşa al satçı diye iftira atarsın.

Daha açık yazamazdım anlarsın umarım.

Alıntıları Göster
    Hayata realist yaklaşamadığın sürece ekonomik kriz-döviz-minör major olarak gevelemeye devam edersin.

Burada bir ticaretten fazlası var. Ticaret etiğine ve ahlakına aykırı durumlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Al sat yapmak legal tabiiki ama para kazaniyorsaniz ve vergisni vermiyorsaniz bu suc. Al satci dedeginiz adam bunu gelir elde etmek amacli yapiyorsa gelir vergisi vermelidir. Vermiyorsa bu kismi legal degildir. Yoksa istedigi fiayata alir istedigi fiyata satar.

Simdi O kismini gecelim buradaki ornek galeri. Serbest piyasa markaya modele bagimli degil emtia (yani ticari mal) a baglidir. Yani derseniz ki adam piyasadan araba toplamis piyasa yukseltmeye calisiyor bu bir suctur. Ama gercekten piyasayi yukseltecek kadar cok toplarsa (binler 10 binler belki) 3-5 arac ile serbest piyasaya aykiri hareket etmis olmaz.

Ama bakin arac dedim. Spesifik marka modele gelirsek. Bu adam C5leri toplamis piyasa yukseltiyor diye bir iddia olamaz neden cunku alternatifi var. C5 almayan gider Insignia alir vs. Ha adam ille de C5 istiyorum diyorsa basar parayi alir. Burda da bir sorun yok. Adam tek bir marka modele yogunlasabilir. NAsilki tamirciler tek bir markaya yogunlasiyorsa.Yine nasilki bayiler tek bir markanin bayiligiini yapiyorsa ayni sekilde bu adam da abi ben C5 piyasisini cok iyi biliyorum aracin ozelliklerini de cok iyi biliyorum iyi alirim iyi satarim demis olabilir.

Simdi siz diyorsunuzki anladim legal ama legal olmasin onune engel konulsun diyorsunuz. Bu neye gore konulabilir sizce? dayanagi ne olur? 3 tane ayni model arabadan alamazsin mi denmelidir mesela galeriya sizce? Sizce boyle bir sey mantikli olur mu? Yarin obur gun o zaman marketten 3 ten fazla domates alamazsiz derlerse ne dersiniz? Ya da ne bilim piyasayi yukseltiyorsun cok benzin yakiyorsun bundan sonra artik ayda 50 litre hakkin var dense ne dersiniz. Ya da siz araba aldiniz yarin obur gun bunu satamazsiz ya da ille su fiyata satacaksin denirse buna ne dersiniz?

Hani tabiiki piyasa duzenlenmeli ama savundugumuz seyler ozgurluklere mudaheleye giriyorsa ve baskasinin ozgurlugu kanunla yasayla kisitlanirsa ve biz bunu savunursak yarin obur gunde bizimki kisitlanir ayni duruma biz duseriz bunu unutmayin.

Alıntıları Göster
    Klasik iktisadi terimler ile ders vermeye kalkışan muallim cümlelerini geçelim artık.

Sizin iktisadınız teoriden öteye geçmedi geçmiyor geçemeyecek.

Pencereye hayatın gerçeklerinden yola çıkarak bakalım. Maske, kolonya, dezenfektan diyeceğim sana başka birşey yazmama gerek yok ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: nesTeer

Hayata realist yaklaşamadığın sürece ekonomik kriz-döviz-minör major olarak gevelemeye devam edersin.

Burada bir ticaretten fazlası var. Ticaret etiğine ve ahlakına aykırı durumlar var.

Alıntıları Göster

Peki hocam, dediğiniz gibi olsun. Ekonomik krizle,dövizin şu anki durumuyla ülkedeki sıfır-ikinci el araç piyasası arasındaki bağlantıyı kuramıyorsanız benim yapabileceğim bir şey yok. Haklısınız.

• quote:

Klasik iktisadi terimler ile ders vermeye kalkışan muallim cümlelerini geçelim artık.

Pencereye hayatın gerçeklerinden yola çıkarak bakalım. Maske, kolonya, dezenfektan diyeceğim sana başka birşey yazmama gerek yok ;)

Alıntıları Göster
    Sizin bu cani gonulden ehemmiyetli yorumunuz karsisinda mutessekur oldum.
    Ben de sana doblo duses ve ayran yazayim ne bilim.
    Baska da gerek yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 30 Haziran 2020; 23:12:28 >

• Bu konuları açan tipler hep aynı yalnız, at gözlüğünü takmışlar, çevre görüş sıfır , saçmalayıp duruyor ve etrafa saldırıyorlar , mantıklı birşeyler yazılsa bile okuyup anlama , yorum ve idrak yetileri bitmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu hemican ve Muro aynı kişiler, bana da geldiler ağızlarının payını alıp gittiler blokla geç.

• @ alperlp bu yorumu da yapmışsın ya aynı kişiler diye, neye dayanarak yaptın bilmiyorum ama bu da Ne kadar boş konuştuğunun, sende gram akıl olmadığının ispatıdır.

• Arkadaşlar başka hesabım yoktur. Benim hesabım yasa 2005 yılından. Murmuro arkadaş da belirtmiş onun hesabı da 2015 yılından. 15 senedir forumda takılıp 5 sene fake hesap kullanacak değilim herhalde.

Neyse alprlp yi hayal gücüyle başbaşa bırakalım. Hatta biraz da yardım edelim. Bence bu forumda sadece iki kişi var ben ve alprlp diğer bütün hesaplar fake. Hatta forumda sırf alprlp yi bu duruma düşürmek için yıllardır yapılan hazırlığın bir parçası. Yıllardır bu planı kurdum ama sonunda ifşa.oldum. alprlp üstün zekası ile büyük oyunu gördü ve olayı çözdü. Yarın sabah uyandığında da bankaların kirli kredi oyunlarını bozacak ve bugüne kadar biriktirdiği paralarla hakettiği bir araba alacak. Sonraki günde yeni arabasiyla Amerika'nın pis oyunlarına karşı çıkarak ülkemizi kurtaracak. Yeni bir süper kahraman mi doğuyor ne;)

• Hemican kullanıcısına yanıt
    quote:

Al sat yapmak legal tabiiki ama para kazaniyorsaniz ve vergisni vermiyorsaniz bu suc

sen bunu cengiz inşaatın 800 milyon tl vergi borcunu silen devlete söyle. futbol kulüplerinin vergi borcunu silenlere söyle. bir tarafta benim gibi arabasıyla ilgili her vergiyi vaktinde yatırıp, yatırmayan insanlar için af çıktığında kendini enayi gibi hissedenlere söyle. lafın kısası vergi yatırmıyormuş vs iş yapmaz başka argüman bul.
  • Piyasanın durumundan şu 2 sonucu görüp sorumlu tutanlar türedi
    1- Al satçılar aracları topluyor fiyatlar şişiyorcular
    2- Sarı sitede herkes ilan veriyor fiyatlar şişiyorcular

Piyasada sıfır araç olsa, herkes istediği aracı bulabilse sıkıntı olmaz. Sebep bu ve kredilerle alım iştahının daha da kabarması. Suç yukarıda ikisinde de değil, bunlar sonuç sebepler değiller.

Bak mesela ekmek yapma makinesinde millet hücum etti. Fiyatları en az 3 kat arttı. Keza saç traş makinelerinde de.

Arz kısılırsa bu tüm ürünlerde olur.

Aynaya bakıp aynanın içeride biri varmış minvalinde düşünce tarzı bu site suçlamaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Al sat yapmak legal tabiiki ama para kazaniyorsaniz ve vergisni vermiyorsaniz bu suc

sen bunu cengiz inşaatın 800 milyon tl vergi borcunu silen devlete söyle. futbol kulüplerinin vergi borcunu silenlere söyle. bir tarafta benim gibi arabasıyla ilgili her vergiyi vaktinde yatırıp, yatırmayan insanlar için af çıktığında kendini enayi gibi hissedenlere söyle. lafın kısası vergi yatırmıyormuş vs iş yapmaz başka argüman bul.

• Yapılacak şey belli. Araci satın alanin 1 sene boyunca devrini vermesi yasak olacak.

O zaman piyasadaki tüm alsatci çakallar çil yavrusu gibi dağılır.

• hala fiyatları ikinci ele bağlayanlar oldukça bu fiyatlar düşmez. önce kimden hesap soracağını bilmek lazım.
    yağmur yağıyor sel oluyor, evi su altında kalıyor hala suçu yağmurda bulanlar var. bu da aynı hesap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sukulented

Piyasanın durumundan şu 2 sonucu görüp sorumlu tutanlar türedi
    1- Al satçılar aracları topluyor fiyatlar şişiyorcular
    2- Sarı sitede herkes ilan veriyor fiyatlar şişiyorcular

Piyasada sıfır araç olsa, herkes istediği aracı bulabilse sıkıntı olmaz. Sebep bu ve kredilerle alım iştahının daha da kabarması. Suç yukarıda ikisinde de değil, bunlar sonuç sebepler değiller.

Bak mesela ekmek yapma makinesinde millet hücum etti. Fiyatları en az 3 kat arttı. Keza saç traş makinelerinde de.

Arz kısılırsa bu tüm ürünlerde olur.

Aynaya bakıp aynanın içeride biri varmış minvalinde düşünce tarzı bu site suçlamaları.
    Sıfır araçları galeriler veya düşük çaplı al-satçılar topluyor komisyonla büyük ihtimal liste fiyatından 10-15 bin fazlasına ilana koyuyorlar. Dolaylı olarak ikinci el piyasası da yükseliyor.

• ibrahim.42 kullanıcısına yanıt
    Az araç geldiğinden. Araç fazla gelse galerinin sınırsız bir araç alım gücü yok. 10 araç alım gücü olsa galericilerin ve piyasaya 50 araç sunabilseler ?

Mesele yine arz yetersizliği. Aylık 100 bin araç gelebilse, galeriler iş yapamaz sıfır üzerinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sukulented

Az araç geldiğinden. Araç fazla gelse galerinin sınırsız bir araç alım gücü yok. 10 araç alım gücü olsa galericilerin ve piyasaya 50 araç sunabilseler ?

Mesele yine arz yetersizliği. Aylık 100 bin araç gelebilse, galeriler iş yapamaz sıfır üzerinden
    Araç azlığı çok etkili dediğiniz gibi fakat bayiler ve galerilerin yaptığı net fırsatçılık ve çakallık. Malum sitede sürüyle satılıyor sıfır araç ben aradığımda ise yok çekiyorlar.
  • Asıl piyasa yükselten opsiyoncular. Bu buna opsiyonlandı. O buna opsiyonlandı. Külliyen yalan-dolan. Sonra adam da giriyor bakıyor arabanın piyasası nedir diye. Ooo diyor bu fiyata satıldıysa benimki de o kadar eder.
  • Fiyatların yükselmesinin tek sebebi filoların ve araç kiralama şirketlerinin eski arabalarının yerine yeni araçlar koyamaması yani piyasaya 2. El araç düşmüyor. Bende al topla sat yapıyorum ve diyorum ki keske bu kadar uğraşıp 2 3 bin araba başı kazanacağıma 1 sene önce 2010 üstü bir araba alsam daha fazla para kazanırdım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Hocam soylediklerinde sonuna kadar haklisin.
    Sen de bunlari oy verenlere soyle diyip kapatayim.
    Daha detaya girersek cikamayiz politakadan.

• Tabi tabi hep alsatçılar.
    Araç fiyatları yükselmedi hiç
    Bu arada eskiden iPhone fiyatına doğan şahin alınıyodu artık alınmıyo. Bence daha da yükselmesi lazım
    iPhone fiyatlarının ki insanlar şahinlerini satıp iPhone alsın... Ahhaahah

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.