Bildirim
Piyasanın şişme sebebi bunlar ve benzerleridir.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Piyasanın yükselmesini bir kenara bırakarak düşünün. Adam, sermayesini koymuş piyasadaki çoğu C5'i almış. Burada illegal bir şey var mı? Bence yok.
Peki bunu nasıl engelleyeceksin? Aynı galeri aynı modelden 3 taneden fazla bulunduramaz diyerek mi? -
Laz müteahhitler araba işine girdi, araçlar sarı sitede takip ediliyor hepsi galeriler dahil marka modelleri paylaşmışlar, fiyat 1-2 bin uygun olduğunda seri şekilde topluyorlar araçları. Bunu engellemek tabiki devletin görevi piyasayı bir şahıs tekelleştirip fiyatını belirlemeye başlarsa diğerleri de yolundan gider. Zincirleme başka sektörlere sıçrar.quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
Piyasanın yükselmesini bir kenara bırakarak düşünün. Adam, sermayesini koymuş piyasadaki çoğu C5'i almış. Burada illegal bir şey var mı? Bence yok.
Peki bunu nasıl engelleyeceksin? Aynı galeri aynı modelden 3 taneden fazla bulunduramaz diyerek mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel tespit diyeceğim ama şunu da düşünmen lazım, bu tipsiz araca 150.000 TL veren alıcı satan galeriden daha suçlu. -
Bu piyasa konuları ciddi manada sıkmaya başladı.
Bu galerici veya al satçıların piyasayı yükseltmede etkisi olduğu kesin ama senin ülkende her sene Almanya kadar sıfır araç satılsa kim bakar bu ikinci ellerin yüzüne? Önce hükumete söyleyin ben neden sıfır araba alamıyorum diye.
İstenildiği kadar sınırlama gelsin ikinci ele, ülkede sıfır araba olmadığı sürece bu fiyatları görmeye alışın. -
-
Al satçı mısın ?quote:
Orijinalden alıntı: Search and Rescue
Bu galerici veya al satçıların piyasayı yükseltmede etkisi olduğu kesin ama senin ülkende her sene Almanya kadar sıfır araç satılsa kim bakar bu ikinci ellerin yüzüne? Önce hükumete söyleyin ben neden sıfır araba alamıyorum diye.
İstenildiği kadar sınırlama gelsin ikinci ele, ülkede sıfır araba olmadığı sürece bu fiyatları görmeye alışın.
Sıktıysa girme konuya arkadaşım. Oku, yorum yap diye dayatıyor muyuz ?
Ülkenin acı gerçeklerinden birisi bu. Bunlar ve benzerleri ifşa edildiği için mi rahatsız oluyorsun ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Sermayesini farklı araçlarla değerlendirebilirdi. Neden piyasadan C5 topladı bu kadar? Çünkü balon olmuş fiyatları dahada şişirip piyasanın anasını ağlatacaklar. Evet durum legal. Öyleki alsatçıların yaptığı ticarette legal. Anormal olan bunların kontrolsüzce legal hale getirilmiş ve önüne engel koyulmamış olması.quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
Peki bunu nasıl engelleyeceksin? Aynı galeri aynı modelden 3 taneden fazla bulunduramaz diyerek mi?
"Legal" olarak savunduğumuz sürece ileride araba dendiğinde el arabası aklımıza gelmeye başlayacak :)
Bunu patates soğanda yaptıkları zaman cezası varda arabada neden yok?
bu al-sat olayı artık para kazanma aracı oldu. çalıştığım fabrikada 5-6 kişi al-satçılık yapıyor. adamın maaşı 5bin lira. bir al-sattan en az 5-6 bin götürüyor. adam sanki hobi olarak fabrikada çalışıyor -
Aynen al satçıyım.quote:
Orijinalden alıntı: nesTeer
Al satçı mısın ?
Sıktıysa girme konuya arkadaşım. Oku, yorum yap diye dayatıyor muyuz ?
Ülkenin acı gerçeklerinden birisi bu. Bunlar ve benzerleri ifşa edildiği için mi rahatsız oluyorsun ?
Alıntıları Göster
Anlamak istemediğin nokta şu sen minor problemlere takılarak(Al satçılar-galericiler) major problemleri(ekonomik kriz-döviz-ülkeye sıfır araç girmemesi satılmaması) gözardı ediyorsun. Major problemler çözülmeden minor problemleri çözemezsin ancak forumlarda 2006 model sanayiden arabası çıkmayan vatandaşa al satçı diye iftira atarsın.
Daha açık yazamazdım anlarsın umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Search and Rescue -- 30 Haziran 2020; 22:0:31 >
-
Patates soğan onlarin kitlesine hitap ediyor o yüzdenquote:
Orijinalden alıntı: VETERINARY
Bunu patates soğanda yaptıkları zaman cezası varda arabada neden yok?
Adamlara aleni hakaret etmişin, hedef göstermişin.
Bence galeri ismini karala. Başın belaya girer. Adamlar zaten kazanıyor bi de senden kazanmasınlar.
Not: Al-satçı degilim.
Dolu C5 piyasadaki çoğu arabadan daha konforlu ve yakıtı da uygun. Kasası da gayet güzel
Al sat yapmak legal tabiiki ama para kazaniyorsaniz ve vergisni vermiyorsaniz bu suc. Al satci dedeginiz adam bunu gelir elde etmek amacli yapiyorsa gelir vergisi vermelidir. Vermiyorsa bu kismi legal degildir. Yoksa istedigi fiayata alir istedigi fiyata satar.quote:
Orijinalden alıntı: nesTeer
Sermayesini farklı araçlarla değerlendirebilirdi. Neden piyasadan C5 topladı bu kadar? Çünkü balon olmuş fiyatları dahada şişirip piyasanın anasını ağlatacaklar. Evet durum legal. Öyleki alsatçıların yaptığı ticarette legal. Anormal olan bunların kontrolsüzce legal hale getirilmiş ve önüne engel koyulmamış olması.
"Legal" olarak savunduğumuz sürece ileride araba dendiğinde el arabası aklımıza gelmeye başlayacak :)
Alıntıları Göster
Simdi O kismini gecelim buradaki ornek galeri. Serbest piyasa markaya modele bagimli degil emtia (yani ticari mal) a baglidir. Yani derseniz ki adam piyasadan araba toplamis piyasa yukseltmeye calisiyor bu bir suctur. Ama gercekten piyasayi yukseltecek kadar cok toplarsa (binler 10 binler belki) 3-5 arac ile serbest piyasaya aykiri hareket etmis olmaz.
Ama bakin arac dedim. Spesifik marka modele gelirsek. Bu adam C5leri toplamis piyasa yukseltiyor diye bir iddia olamaz neden cunku alternatifi var. C5 almayan gider Insignia alir vs. Ha adam ille de C5 istiyorum diyorsa basar parayi alir. Burda da bir sorun yok. Adam tek bir marka modele yogunlasabilir. NAsilki tamirciler tek bir markaya yogunlasiyorsa.Yine nasilki bayiler tek bir markanin bayiligiini yapiyorsa ayni sekilde bu adam da abi ben C5 piyasisini cok iyi biliyorum aracin ozelliklerini de cok iyi biliyorum iyi alirim iyi satarim demis olabilir.
Simdi siz diyorsunuzki anladim legal ama legal olmasin onune engel konulsun diyorsunuz. Bu neye gore konulabilir sizce? dayanagi ne olur? 3 tane ayni model arabadan alamazsin mi denmelidir mesela galeriya sizce? Sizce boyle bir sey mantikli olur mu? Yarin obur gun o zaman marketten 3 ten fazla domates alamazsiz derlerse ne dersiniz? Ya da ne bilim piyasayi yukseltiyorsun cok benzin yakiyorsun bundan sonra artik ayda 50 litre hakkin var dense ne dersiniz. Ya da siz araba aldiniz yarin obur gun bunu satamazsiz ya da ille su fiyata satacaksin denirse buna ne dersiniz?
Hani tabiiki piyasa duzenlenmeli ama savundugumuz seyler ozgurluklere mudaheleye giriyorsa ve baskasinin ozgurlugu kanunla yasayla kisitlanirsa ve biz bunu savunursak yarin obur gunde bizimki kisitlanir ayni duruma biz duseriz bunu unutmayin.
-
Öncelikle konu sizi sıkıyorsa girmezsiniz olur biter adamın canı sıkılmıs belliki bu duruma paylaşmak istemiş. İkinci olarak da sıfır araç konusunda haklısınız eve dönerken 5 farklı marka bayi görüyorum showroomlarında araç yok olanıda galeriye veriyor canlı galeride sıfır araç yok diyip karı koyup satıyor. velev ki Sıfır araç bol oldu bu fiyatlandırmalarda araç almak mümkün değil 150bin birimi b hb araça vermek istemezsin
Yahu bir konudan sıkıldık diye cevap yazınca suçlu mu olduk? Forumun amacı budur zıt görüşler fikrini bildirir,yazar. Hep aynı düşüncede olan insanlar mı yazacak konuya?quote:
Orijinalden alıntı: Bat-Man
Öncelikle konu sizi sıkıyorsa girmezsiniz olur biter adamın canı sıkılmıs belliki bu duruma paylaşmak istemiş. İkinci olarak da sıfır araç konusunda haklısınız eve dönerken 5 farklı marka bayi görüyorum showroomlarında araç yok olanıda galeriye veriyor canlı galeride sıfır araç yok diyip karı koyup satıyor. velev ki Sıfır araç bol oldu bu fiyatlandırmalarda araç almak mümkün değil 150bin birimi b hb araça vermek istemezsin
Benimde demek istediğim şey zaten o;
-Neden yurtdışında 10 bin birim olan arabaya 150 bin veriyorum demeden,
-Neden dolar 6.80 demeden,
-Neden ben araba kadar vergi ödüyorum vs vs demeden
Bu problemler çözülmez.
Bizim daha büyük problemlerimiz var, al satçılar veya galericiler sadece bu işin görünen küçük kısmı. Yazdıklarım çözülünce galerici veya al satçıların yaptığı fırsatçılık-stok veya ne derseniz diyin kendiliğinden çözülecek.
-
sorun bunlarda değil bunları alanlarda.
Bunun bi benzerini micra için gordüm 85 tane micra almış galerici
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Güzel tespit diyeceğim ama şunu da düşünmen lazım, bu tipsiz araca 150.000 TL veren alıcı satan galeriden daha suçlu.
|
Bu galerici veya al satçıların piyasayı yükseltmede etkisi olduğu kesin ama senin ülkende her sene Almanya kadar sıfır araç satılsa kim bakar bu ikinci ellerin yüzüne? Önce hükumete söyleyin ben neden sıfır araba alamıyorum diye. İstenildiği kadar sınırlama gelsin ikinci ele, ülkede sıfır araba olmadığı sürece bu fiyatları görmeye alışın. |
Aynen al satçıyım.
Anlamak istemediğin nokta şu sen minor problemlere takılarak(Al satçılar-galericiler) major problemleri(ekonomik kriz-döviz-ülkeye sıfır araç girmemesi satılmaması) gözardı ediyorsun. Major problemler çözülmeden minor problemleri çözemezsin ancak forumlarda 2006 model sanayiden arabası çıkmayan vatandaşa al satçı diye iftira atarsın. Daha açık yazamazdım anlarsın umarım. |
Yahu bir konudan sıkıldık diye cevap yazınca suçlu mu olduk? Forumun amacı budur zıt görüşler fikrini bildirir,yazar. Hep aynı düşüncede olan insanlar mı yazacak konuya?
Benimde demek istediğim şey zaten o; -Neden yurtdışında 10 bin birim olan arabaya 150 bin veriyorum demeden, -Neden dolar 6.80 demeden, -Neden ben araba kadar vergi ödüyorum vs vs demeden Bu problemler çözülmez. Bizim daha büyük problemlerimiz var, al satçılar veya galericiler sadece bu işin görünen küçük kısmı. Yazdıklarım çözülünce galerici veya al satçıların yaptığı fırsatçılık-stok veya ne derseniz diyin kendiliğinden çözülecek. |
Al satçı mısın ?
Sıktıysa girme konuya arkadaşım. Oku, yorum yap diye dayatıyor muyuz ? Ülkenin acı gerçeklerinden birisi bu. Bunlar ve benzerleri ifşa edildiği için mi rahatsız oluyorsun ? |
Sermayesini farklı araçlarla değerlendirebilirdi. Neden piyasadan C5 topladı bu kadar? Çünkü balon olmuş fiyatları dahada şişirip piyasanın anasını ağlatacaklar. Evet durum legal. Öyleki alsatçıların yaptığı ticarette legal. Anormal olan bunların kontrolsüzce legal hale getirilmiş ve önüne engel koyulmamış olması.
"Legal" olarak savunduğumuz sürece ileride araba dendiğinde el arabası aklımıza gelmeye başlayacak :) |
Laz müteahhitler araba işine girdi, araçlar sarı sitede takip ediliyor hepsi galeriler dahil marka modelleri paylaşmışlar, fiyat 1-2 bin uygun olduğunda seri şekilde topluyorlar araçları. Bunu engellemek tabiki devletin görevi piyasayı bir şahıs tekelleştirip fiyatını belirlemeye başlarsa diğerleri de yolundan gider. Zincirleme başka sektörlere sıçrar.
|
Bunun bi benzerini micra için gordüm 85 tane micra almış galerici
|
Benzer içerikler
- iridyum buji farkı
- kampana ve disk farkı
- motor yağ basıncı az ne demek
- muayenesiz araç kazası sigorta karşılar mı
- eski plakayı yeni araca aktarma 2024
- togg renkleri
- megan 4 sıfır fiyatı
- duster hibrit
- kasım ayı en çok satan otomobiller
- agrotech araba
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X