Merhabalar, Otopazarında görüp beğendiğim 2008 ToyotaCorolla 1.6 Comfort'ın plakasını pazarda tramerlettiğimde PERT kaydı çıktı.Fakat bu kaza 2006 yılında yapılmış.Sahibine sorduğumda önceden perte çıkan araçların sonradan tekrar verildiğini ve bu sorunun yaşandığını belirtti.Netten şasiden tramerlediğimde kaydı olmadığı çıkıyor.Pazarda fiyati 30bin TL'den pazarlık sonucu 28.5'a anlaştık.Fiyatinin düşük olması ve bu plaka durumu beni işkillendiriyor.Yarın ekspertize sokucam ama gene bir bilene sormak istedim.Ayrıca şasiye baktiğimda sağ ön koltuğun altında yere yazılı ve paspasın altında metale kazınmış ve ve toyota amblemi yoktu. Bir bilenin yardimini bekliyorum, Teşekkurler.
up
Bu konulardan bir anlıyan yardımcı olursa canı gönülden teşekkür edicem. :)
Aracın ruhsatındaki şase numarası araç içindeki numaralarla uyuşuyorsa ve tramerde kaydı yoksa anormal bir durum yok gibi. Fakat ekpertizi mutlaka yetkili serviste yaptırın ve içinize sinmeyen durumu ustaya anlatın. O gerekli kontorlleri yapacaktır.
Plaka değişikliğinden dolayı bu tarz hatalar tramerde oluyor. Ya da perte çıkmış aracın plakası boşa çıkıp tekrar piyasaya sürüldüyse de olmuş olabilir.
Plaka yerine şaşi numarasından sorgu yapmak çok daha mantıklı. Perte çıkan araçların plakaları yeni araç/plaka değişikliği yapan 2.el araçlara veriliyor. (Doğal olarak)