Şimdi Ara

Plasma - Neo Plasma Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
48.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aradım ama bulamadım. Plasma - Neo Plasma Özelliğinin ne olduğunu açıklayabilecek biri var mı ?
    Mesela Arçelik klimalarda var:http://www.arcelik.com.tr/klimalar-active-plasma-serisi-90044-Klima.html

• Yapay Zekanın Yanıtı

Plasma - Neo Plasma Nedir?

Plasma teknolojisi, klimalarda yüksek verimli soğutma ve ısıtma sağlayan yenilikçi bir özelliktir. Arçelik Neo Plasma klimalar, bu teknolojiyi daha da ileri taşıyarak sana en üstün konforu sunar.

Arçelik Neo Plasma Klima Özellikleri:

Arçelik Neo Plasma klimalar, aşağıdaki benzersiz özelliklere sahiptir:

• Yüksek Verimlilik: Plasma teknolojisi, geleneksel klimalara göre daha az enerji tüketerek enerji tasarrufu sağlar.
    • Hızlı Soğutma ve Isıtma: Plasma, havayı hızla soğutur ve ısıtır, odanızda anında rahatlık sağlar.
    • Plazma Modu: Plazma modu, havayı iyonize ederek toz, polen ve bakterileri etkisiz hale getirir, daha temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturur.
    • Uzun Ömür: Plasma teknolojisi, klimaların ömrünü uzatarak daha uzun süre dayanmalarını sağlar.

Plasma Klimalar Nasıl Çalışır?

Plasma klimalar, havayı iyonize etmek için elektrik kullanır. Bu iyonlar, toz ve bakteriler gibi havadaki parçacıklara yapışır ve onları etkisiz hale getirir. Aynı zamanda, plazma iyonları havayı temizleyerek daha sağlıklı bir ortam oluşturur.

Neo Plasma Klimanın Faydaları:

Neo Plasma klimalar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok fayda sağlar:

• Daha temiz ve sağlıklı hava
    • Daha düşük enerji tüketimi
    • Hızlı ve etkili soğutma ve ısıtma
    • Artırılmış konfor

Evinde veya iş yerinde olağanüstü konfor ve hava kalitesi için Arçelik Neo Plasma klimaları tercih et. Bu klimalar, en üst düzey performans ve verimlilikle sana rahat ve sağlıklı bir ortam sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bizdeki plazma ama ne ise yaradığını bilmiyorum
  • Plazma filtre dedikleri şey aluminyum çubuk diyebiliriz. Aluminyum (veya çelik) çubuklardan yüksek voltaj geçiriyorlar. Yaratılan manyetik alan sayesinde çok küçük partiküller bu çubuklara yapışıyor. Bizim salondaki klima da neoplazma. Bir artısını veya eksisini hissedemedim ama.
  • Teşekkürler. Daha ayrıntılı ve teknik bilgi verebilecek olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanXpy

Teşekkürler. Daha ayrıntılı ve teknik bilgi verebilecek olan var mı ?

Neo plasma arkadaşında dediği gibi üzerinden yüksek enerji ile manyetiklenme yaparak sigara dumanı vs partiküllere ayırıp filtre eder. Deneyiniz sigara dumanını plasma modülü aktifken ve değilke klimanın emişine verin üflemede fark olacakmı bakalım. İşe yarıyormu diye soracaksınız elbetteki yarıyor, bunu defalarca test ettim cam fanus içerisine sigara dumanı doldurup plasmayı aktif hale getirdiğimde saniyeler içerisinde dumanı yok ettiğni gördüm. eğer bulabilirsem videosunu paylaşırım sizlerle.

edit:http://www.youtube.com/watch?v=gaiX62j33Gc&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_saganak34 -- 25 Temmuz 2012; 21:51:56 >
  • Evin içinde nasıl yok edecek acaba.
  • valla emre_saganak34 varya, cigara icmiyordum, bu haberden sonra bana sigarada yaktıracaksınya, basayım bakayım su plazmaya ne olacek. basıyorum, hakikaten duman cekiyor ama her nedense kilimanın calisma performansı düşüyor niye acaba.
    birde suna dikkat ettim, elim 30cm havada duman tersine gidiyor, o da ilginç!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

quote:

Neo plasma arkadaşında dediği gibi üzerinden yüksek enerji ile manyetiklenme yaparak sigara dumanı vs partiküllere ayırıp filtre eder. Deneyiniz sigara dumanını plasma modülü aktifken ve değilke klimanın emişine verin üflemede fark olacakmı bakalım. İşe yarıyormu diye soracaksınız elbetteki yarıyor, bunu defalarca test ettim cam fanus içerisine sigara dumanı doldurup plasmayı aktif hale getirdiğimde saniyeler içerisinde dumanı yok ettiğni gördüm. eğer bulabilirsem videosunu paylaşırım sizlerle.

valla onu nasıl deniyeceğimi tam anlayamadım. 10 m2 odada şu klimayı kullanıyorum. saatte 3-4 sigara içiyorum. plasmayı açsamda açmasamda oda duman altı oluyor. dışarı çıkıp içeri girdiğimde bunu daha net farkedebiliyorum.
    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-active-plasma-serisi-90044-Klima.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanXpy -- 27 Temmuz 2012; 23:01:42 >

• quote:

dışarı çıkıp içeri girdiğimde bunu daha net farkedebiliyorum.

tamamiyle katılıyorum
  • quote:

quote:

quote:

valla onu nasıl deniyeceğimi tam anlayamadım. 10 m2 odada şu klimayı kullanıyorum. saatte 3-4 sigara içiyorum. plasmayı açsamda açmasamda oda duman altı oluyor. dışarı çıkıp içeri girdiğimde bunu daha net farkedebiliyorum.

Plazma modulunu kullaniyormusunuz kumandadan aktif hale getiriyormusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Plazma modulunu kullaniyormusunuz kumandadan aktif hale getiriyormusunuz?

evet.

• var mı başka bilgisi olan ?
  • neo plazmayı baya filtre zannadiyordum .petek gibi alüminyum şeylerin üstündeki elektronik
    karta benziyorlar.onlarmı?
  • Merak edenler için arçelik klimanın filtresininin bir ay kullandıktan fotolarını çektim:

içinde metal plakalar ve çok ince bir tel var:

• Neo Plasma

Neo Plasma Hava Temizleme Sistemi

Toz, koku, polen ve bakterilerden arındırılmış tertemiz hava.
    Klimalarımızda bulunan Neo Plasma, hava temizleme kiti üzerinde oluşturduğu manyetik alan ile gözle görülmeyen partikülleri bile parçalar ve ortam havasından temizler.
    Neo Plasma devreye alındığında kit üzerinden geçen elektrik akımı 0,1 mikron boyutunda tüm parçacıklara karşı etkilidir.
    Neo Plasma teknolojisiyle en ince toz, koku, küf, polen, duman partikülleri ve bakteriler ortam havasından temizlenirler.
    Uzaktan kumanda üzerinde bulunan Plasma tuşuna basılarak, ısıtma/soğutma yapmadan sadece hava temizleme yapılabilir.
    Böylece, ısıtma-soğutma yapmadan da klima bir hava temizleme aracı olarak kullanılabilir.
    Normal klima filtrelerinden farklı olarak, Neo Plasma sistemi, klimanın üzerinde bulunan ve elektrik akımı ile çalışan ilave bir hava temizleme aygıtıdır.
    Normal filtreler gibi sürekli değiştirmek gerekmez.
    Neo Plasma ortam havasını temizlerken elektrik tüketimi çok azdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.