Şimdi Ara

PLASTİK VE KAGİTİ TANIYAN SENSÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar , Çöp ayrıstırma üzerine bir projem var ama bir takım aksiliklerle karşılaştım.Bunun üzerıne size danışmak istedim.Projemın mantıgı metali, kagıtı ve plastıgı hazneye tek tek atacam. Bu coplerı motorlar ve bandlar yardımıyla kendılerıne ayrılmıs copluk haznesıne yonlendırecem. Benım sıkıntım bu ıslerı yapacak sensor veya malzemeyı bulamamam. Benım kullanacagım sensorler veya baska bır sıstem bu atıkları tanımalı ve pic e ıletmeli . Sevgılı arkadaşlar yaptıgım arastırmalar sonucu metalı tanıyan veya ayıran sensor olmasına ragmen plastık ve kagıtı ayıran(BU MALZEME PLASTIK VEYA KAGİTTİR BİLGİSİ VEREN) herhangı bır sensor tipine denk gelmedım.Sızden bu konu hakkında yardım istiyorum kagıtı ve plastıgı nasıl ayırt ederım veya pic e belli bır prosedurden sonra nasıl tanıtabılırım.
    malzemelerı (metal,plastık,kagıt) bardak seklınde olan cısımler seçecem ve tek tek hazneye atacam. Şimdiden TEŞEKKÜRLER

• ihtiyacin olan sensor kapasitif yakinlik sensoru diye geciyor. ancak bulabilir misin, veya bulsan bile kaca maal olur bilemiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1mA50tEmLQ

veya

http://www.ab.com/en/epub/catalogs/12772/6543185/12041221/12041231/print.html

kagit veya plastik icin calisirken kalibrasyon ile ugrasman gerekecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

ihtiyacin olan sensor kapasitif yakinlik sensoru diye geciyor. ancak bulabilir misin, veya bulsan bile kaca maal olur bilemiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1mA50tEmLQ

veya

http://www.ab.com/en/epub/catalogs/12772/6543185/12041221/12041231/print.html

kagit veya plastik icin calisirken kalibrasyon ile ugrasman gerekecektir.

kardeşim zaman ayırıp baktıgın için teşekkür ederim.Kapasitif sensorler sadece maddeyi algılıyor.Sana sensorun gorus alanında madde vardır veya yoktur dıyor. Ben madde hakkında bılgı almak ıstıyorum .Plastıgı gordugunde bu plastıktır dıyecek bı sensor arıyorum.Çünku maddeyı ben sensorden gelecek bılgıye gore ayrı ayrı haznelere yonlendırecem . kapasıtıf sensor sadece burda madde vardır bılgısı verdıgı ıcın maddeyı hangı hazneye yonlendırecegımı bılemıyorum

• Aslinda hazir bir sensor yerine oncelikle kendin yapmayi deneyebilirsin . iki adet bakir levhayi karsilikli olarak yerlestirip bir adet kapasitor yapabilirsin, bu kapasitorun degeri aradaki malzemenin dialektik sabitine gore degisecektir. araya koyacagin kagit bir malzeme ile farkli bir kapasitans, plastik bir malzeme ile de farkli bir kapsitans elde edersin. Belli malzemeleri test edip bir karsilastirma tablosu elde edersin. bir de sistem icin standart bir kalibrasyon rutini eklersin. zira sicaklik degisimi ile bile hava ile yapilan kapasitans degisecektir. benim aklima baska bir tespit metodu gelmiyor.

bu arada konulan malzemenin geometrik yapisi bile bunda etkili olacaktir.. biraz deney yapmak lazim bunun uzerine .
  • up
  • Hocam bende daha önce öyle bir sensör tipine denk gelmedim.Bir tek yöntemle yapabilirsin o da ultra yüksek teknoloji gerektirir.Kameralı sensörler var adını bilmiyorum aynı telefond kamerasında ki yüz tanıma sistemi nasıl ise bu da cisimlerin dış yüzeyini çizerek şeklini gösteriyor.Sen de bir çok plastik bardak şeklini tanıtırsın kamera bunu algıladığında onu ayırırsın.

Ancak bu yöntemle şekli belirsiz veya değişken şeyleri yapamazsın birisi plastik bardağı büküp çöpe atarsa işe yaramaz.
  • Bu konuda pek bir bilgim yok ancak bir belgeselde görmüştüm plastik cam ve metali ayırt eden sistem vardı.

Atık malzemeler geçerken bir bir kol parçaya bir basınç uyguluyordu ve üzerindeki basınç sensörü ile malzemenin ne kadar esneyıp ne kadar direnç gösterdiğini ölçerek sertliğine göre ayırt ediyordu.
    Belki bu size farklı bir fikir verebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın @TheDenier ın kamera sistemi orjinal ama aynı madde kimbilir kaç şekilde gelir önümüze...
    Sayın @Esayard07;
    quote:

ne kadar esneyıp

konuyu görür görmez sertlik ölçmek aklıma geldi. Rüzgarla da bir kısım hafif olanları uçurabiliriz ama ağır bir malzeme geniş yüzey alanı sebebiyle hafifler gibi uçabilir. Bunu önlemek için önce parçalamak gerkebilir.
    Manyetik olanlar tabiki elektromıknatısla. -krom manyetik değil ama çöpten çıkmaz pek- Bi de elektriksel alan düşünülebilir.
  • Projeyi tamamlayabildiniz mi acaba? Bende benzer bir proje yapıyorum ve aynı noktada tıkandım..
  • gozdeince G kullanıcısına yanıt
    Metalurji malzeme mi okuyorsunuz acaba
  • aynı projeyi plc yapmak üzere bu sene ödev olarak aldım ,sizin karşılaştıgınız sorunların aynısı ile karşılaştım acaba bu sorunları hallede bildiniz mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.