Şimdi Ara

LAZER VE SENSÖR ÇİZİLMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, Ben Macrofoto'nun sahibiyim şu son zamanlarda özellikle konser çekimlerinde kullanılan lazer ışıkları çok fazla kişinin canını yaktı bu tür lazer ışıkları görürseniz hemen fotograf ve özellikle video çekmeyi bırakın aynı konserde 4 adet sensör çizilmesi sebebiyle teknik atölyemize gelen makinalar gerçekden çok yüksek maliyetlere tamir oldu d800, mark ll gibi modeller. Belki aramızda bu konunun çok önemli oldunu bilmeyenler olabilir düşüncesiyle yazma ihtiyacı duydum saygılarla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macrofoto -- 26 Kasım 2013; 23:46:14 >

• Mekanda çekim yapmak o kadar tehlikeli olmasa da lazer ışık kaynağıyla direkt karşı karşıya gelmemek lazım, yansımalara falan dikkat etmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 27 Kasım 2013; 11:22:34 >

• gerçekten çok kötü bir durum.
    lazer varsa ben çekim yapmam şahsen. yapacaksam mekan sahibi makinenin parasını rehin isterim. yada ücrete tabi ederim. lazer kullanılan bu tür gösterilerde zaten para mühim olmaz.
  • Kesinlikle tevfikteo İnsanları bilinçlendirmek gerekiyor bunun en güzel örneği yüklemiş olduğunuz video. Aslında bu lazer ışıkları normalde insanlarada zararlı özellikle gözlere bu yüzden yüksek açılarda kalması gerekir ama malesef çalışmaya başladığı zaman heryere yansıyor.
  • lazer konusunu dpreview de çok yazıyorlardı demek bizde dünyaya ayak uydurduk
  • bilgilendirme için teşekkürler. ben ilk defa öğrendim hayretler içindeyim.
  • Kısa bir süre önce bir firmanın bu tip durumlara karşı özel bir filtre geliştirmekte olduğunu okumuştum, lazer, vb ışınları engelleyip sensörü korumayı amaçlıyorlardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Enerji bu nereye gidecek nasil engelleyecek ki filtre merak ettim? Bu arada bu Amerikali'lar laser isine iyi sarmislar. 2.5GW(ufak bir sehirin anlik elektrik tuketimi kadar sanirim tam bilmiyorum)'lik bavul buyuklugunde sivi sogutmaya ihtiyac duymayan laser gelistiriyor bizim komsu universite. Guya amac ambulans icerisinde kullanim icin ama bu kadar guclu bir cihazin silah olmamasi kacinilmaz.
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Bu lazerlerin fotoğraf makinesine ne kadar zarar vereceği hakkında en ufak bir bilgim yoktu. Bu bilgi sayesinde muhtemel bir laser yüzünden sensörümün yanmasından kurtulmuş oldum.
  • Merhaba,

Öncelikle konuyu hortlattığım için kusura bakmayın fakat bu bilgiyi ilk defa duydum; bu konuya benzer bir sıkıntı ile karşı karşıyayım. Dün bir gece kulübünde çekim yapıyorduk. Makinemiz Canon 5D MARK 3'dü. İlk olarak sigma lens takılıydı, daha sonra canon lensini taktım ve ekranda bir çizgi oluştu. Aşağıda resimde sizinle paylaşayım. Bu bir lazerden dolayı sensör çizilmesi midir? İlk çekimlerimizde sıkıntı yoktu ama daha sonra hem video hem de fotoğraflarımız da bu çizgi oluştu.

LAZER VE SENSÖR ÇİZİLMESİ  LAZER VE SENSÖR ÇİZİLMESİ

• tweetlezek kullanıcısına yanıt
    Sebep lazer gibi gözüküyor. Bu çizgi bir anda hot - dead pixel olarak çıkmış olamaz.
  • tweetlezek kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun lazerden kaynaklandığı kesin gibi duruyor, dilerseniz o gün konser öncesinde çektiğiniz fotoğrafları kontrol ederek daha önceden oluşup oluşmadığınından emin olabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.