Şimdi Ara

PLATFORM> SonyEricsson ^K850i^ (404. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.689
Cevap
3
Favori
348.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

quote:

Sah!n

Aklıma bi soru daha geldi (tamam kızmayın hemen )

W810i'de geçe çekimi yaparken kamera acayip kasıyor. Deklanşöre basınca çok bekliyor 2 saatte çekiyor falan K'da da öyle mi acaba?

arkadaşım bu dediğin telefonun içindeki camdriverla alakalı bişey yani camdriver değiştirerek bu tip sorunları çözebilirsin. sen K850i almayı düşünüyorsan hiç düşünmene gerek yok git al hemen pişman olmazsın. zaten yazılım desteğini bu forumda veriyoruz sanada gereken yardımı yaparız.

Alıcam zaten canım bi kaç haftaya kadar elimde olucak ama dayanamıyorum soruyorum bazı soruları Ben anlamadım şimdi gece çekimi nasıl

• quote:

Sah!n

Alıcam zaten canım bi kaç haftaya kadar elimde olucak ama dayanamıyorum soruyorum bazı soruları Ben anlamadım şimdi gece çekimi nasıl

K850i nin gece ve gündüz nasıl foto çektiğini 5mp foto paylaşım konusunu incelersen daha iyi anlarsın.bu haliyle bile çok iyi ilerleyen günlerde ve haftalarda yeni camdriver larla çok daha iyi duruma gelecektir zaten.
  • quote:

quote:

Sah!n

K850i nin gece ve gündüz nasıl foto çektiğini 5mp foto paylaşım konusunu incelersen daha iyi anlarsın.bu haliyle bile çok iyi ilerleyen günlerde ve haftalarda yeni camdriver larla çok daha iyi duruma gelecektir zaten.

Ondan bahsetmiyorum kalitesi tartışılmaz. Anlatamadım galiba ben Fps oranını merak ediyorum. Akıcı mı yani gece çekimi yapmaya çalışırken. Tuşa basıldığında bekliteyor mu çok demek istedim.

• quote:

Sah!n

Ondan bahsetmiyorum kalitesi tartışılmaz. Anlatamadım galiba ben Fps oranını merak ediyorum. Akıcı mı yani gece çekimi yapmaya çalışırken. Tuşa basıldığında bekliteyor mu çok demek istedim.

yok sahin bekletme filan yok yani odaklama hızı gündüzle hemen hemen aynı. ama değişik camdriverlarla pozlama süresi uzayabilir ilerde ki buda gece çekimlerini daha kaliteli ve noisesiz yapar!
    ama şu anki orj. driver ve bizim kullandığımız strong v1.0 da gayet hızlı.
  • quote:

quote:

Sah!n

yok sahin bekletme filan yok yani odaklama hızı gündüzle hemen hemen aynı. ama değişik camdriverlarla pozlama süresi uzayabilir ilerde ki buda gece çekimlerini daha kaliteli ve noisesiz yapar!
    ama şu anki orj. driver ve bizim kullandığımız strong v1.0 da gayet hızlı.

Öğrenmek istediğim buydu teşekkür ederim

• quote:

Sah!n

Öğrenmek istediğim buydu teşekkür ederim

ne demek rica ederim.
  • Dostlar daha yeni değiştirip bir hevesle kullandığım k850i min artık lens kapağı açılmıyor. Nedendir anlamadım?Değiştirdiğim arkadaşım bende yoktu böyle bir problem dedi ama sizin bir bildiğiniz varmı bu konuda?Yazılımsal mı donanımsal mı? Bir kere oldu önemsemedim sonra çalıştı açıldı tekrar 3-4 kez denedikten sonra.Şimdi sabahtan beridir uğraşıyorum tık yok. Bir türlü lens cap açılmıyor.Toplamda 10 fotoğraf falan çekmişimdir aldığımdan (2 gündür) beri o kadar.Arkadaşıma geri de vermeyi düşünmüyorum lütfen ver falan da demeyiniz :)

Servis yolu mu gözüktü kullanamadan acaba? Bu arada firmware versiyonu 035 ile biten versiyon.

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
  • quote:

yosunkaya

Dostlar daha yeni değiştirip bir hevesle kullandığım k850i min artık lens kapağı açılmıyor. Nedendir anlamadım?Değiştirdiğim arkadaşım bende yoktu böyle bir problem dedi ama sizin bir bildiğiniz varmı bu konuda?Yazılımsal mı donanımsal mı? Bir kere oldu önemsemedim sonra çalıştı açıldı tekrar 3-4 kez denedikten sonra.Şimdi sabahtan beridir uğraşıyorum tık yok. Bir türlü lens cap açılmıyor.Toplamda 10 fotoğraf falan çekmişimdir aldığımdan (2 gündür) beri o kadar.Arkadaşıma geri de vermeyi düşünmüyorum lütfen ver falan da demeyiniz :)

Servis yolu mu gözüktü kullanamadan acaba? Bu arada firmware versiyonu 035 ile biten versiyon.

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

arkadaşım K850i nin lens kapağı tamamen eletronik mekanizmayla açılıp kapanıyo yani senin sorun büyük ihtimalle donanımsal ve malesef servise vermen gerekir. istersen bi fabrika ayarlarına geri dön belki faydası olur. bide kulankendi isimli programla main atmayı dene eğer sorun yazılımsalsa ki zannetmiyorum belki düzeltirsin.
    kulankendi programı A2 uploader konusunun ilk mesajında var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolyo -- 6 Kasım 2008; 12:36:03 >

• Sağol tolyo, cihazı biraz evvel servise gönderdim.Bakalım hayırlısı
  • quote:

yosunkaya

Sağol tolyo, cihazı biraz evvel servise gönderdim.Bakalım hayırlısı

N demek sende sağol arkadaşım inşallah çabuk gelir telefonun.
  • Arkadaşlar Telefon servise lens kapağı probleminden dolayı gittiğinden beri üşenmedim ve internette birçok K850 incelemesi, şikayetleri falan okudum.

Telefonun birsürü probleminden bahsediliyor.BROD (Blue Ring of Death) Kamera etrafındaki mavi ışığın yanık kalıp telefonun açılmaması sorunundan tutunda benim yaşadığım lens kapağı problemine kadar, tuşların hissizleşmesinden dokunmatik olan tuşların çalışmamasına kadar birsürü donanımsal yada yazılımsal hatadan bahsedilip duruyor.Bir çok yabancı forumda adamların 4. hatta 5. değişimlerden sonra bile pes etmeyip kullandıklarına da okudum.

Bu telefon SE nin yüz karası gibi lanse edilmiş problemleri açısından.Bilhassa Esato diye bir sitede; yok açma kapama tuşu kırıldı , yok pil çabuk bitiyor, resimlerde flash resimlerin içine ediyor, yeni firmware biraz kırmızımsı çekiyor falan gibi, daha sayamayacağım bir sürü dert bir sürü problemden yakınılmış.

Benim anlayamadığım ise sürekli servise giden bu telefondan neden vazgeçmedikleri.Sanırım Vodafon yada orange gibi firmalardan sözleşme ile aldıklarından olsa gerek diye düşünüyorum.Yoksa söylediklerine göre zırt pırt reset atan , donan , rehberdeki isimleri falan birbirine karıştıran, mp3 dinlerken sms yazması zulüm haline gelen aleti kimse elinde tutmak istemez.5mp lik 100ytl ye kamera alırsın olur biter diye düşünmeden edemiyorum kendimi.

Şimdi bunca yazıyı okuduktan sonra sizlerinde bu tür durumlarla karşılaşıp ne gibi çözümler bulduğunuzu yada bu tür hatalar ile karşılaşıp karşılaşmadığınızı merak eder oldum.Son yazılımı ile dertlere çözüm olabildi mi SE firması?
    Birde sanırım SE bu telefonu artık üretmeyecekmiş, onu da araştırırken yabancı forumlarda okudum.Sanırım üretimi durmuş bile.Nedeni C serisinden midir yoksa sorunlu bir telefon olduğundanmıdır bilmiyorum? Nedir bu arkadaşlar bilgi verin bana lütfen, 6500 slide a mı döneyim tekrar ne edeyim.Acayip canım sıkıldı keşke okumasaydım diyorum şimdi.Okudukçada okuyasım geldi sinirden.

İnanım bana ben abartmıyorum dostlar hatta linkhttp://www.recommendedbuys.co.uk/mobiles-phones-faxes/mobile-phones/sony-ericsson-k850i.htm burada buyrun okuyun yorumlar aşağıya doğru eğer yabancı diliniz varsa tabii.Bunun gibi birçok link verebilirim, esato falan.

Telefonun tipinide kullanımınıda çok sevdim, çektiği fotoğraflarda bilhassa makrolarda çok iyiydi.Şimdi servisten gelince ha sorun çıktı ha çıkacak diye kullanılırmı bu yahu.Sizinde yorumlarınız bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 6 Kasım 2008; 19:16:47 >

• Bi o kadar kişi de memnunsa bence sorun yok demektir (o kadar kusur N95'de de olur bence. Saysak bi zilyon tane hatası cartı curtu çıkar N serisinin)
  • bence sorunlar normal elektronik cihazlar sonuçta milyonlarca üretiyolar bikac bin tanesi sorunlu olabilir yani
  • Şimdiye kadar kullandığım Sony Ericsson'lar K300i, W700i, W610i, W810i(1 hafta kullandım.) ve K850i. Bu telefonlar arasında sorunlu olanlar W610i ve K850i.. Onlarında sorunu Walkman ve Media'da bazen kendini resetlemesi.. Bunun dışında söylediğin hatalardan sadece lens açılmıyor diye şikayet edenini görmüştüm. Diğer hatalar şaşırtıcı gerçekten...
  • sony nin en problemli cihaz w580i di K850i on uretim olan gri mavi serisi problemliydi boardlarida farklidir...bend 3 cihaz degisiminden sonra yesilin yeni serisi gonderildi boardu farkli renk..neyse mod lanabildigi surece k850i intiharda etse en iyi cep telefonu olacaktir 2010dada c95 mod lanir tahminimce ozamanda o en iyisi olacaktir....bir kere bir gercek var hicbir foto ceken 5 megapixel cep telefonu k850 i nin pil ve gorusme surelerine ulasmaz...40 dakika foto cekipte full dolu pili biten cep telefonu n ise yarark cocuk kandirmaya telefon.
  • @yosunkaya bu kadar takma kafana böyle araştırcak olursak her markanın her modelin bir takım sorunlarını buluruz. telefonunda donanımsal bi sorun olmadıktan sonra SE ye hiçbişey olmaz. yazılım desteği var yani.
  • elbette tolyo ama board u hatalı falan diyor arkadaş yeni sürüm yeşil olanı bulana kadar servise mi vereyim başka rengi yeni değil mi nereden anlayacağım yeni board olduğunu mavi olanı gelirse ki benim ki de mavi olandan dı.neyse haklısınız ama bu kadar da sorun olur mu yahu sony ye hiç yakışmamış bu durum.neyse sebat edip bekleyelim bakalım.sağolun cevaplar için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yosunkaya

elbette tolyo ama board u hatalı falan diyor arkadaş yeni sürüm yeşil olanı bulana kadar servise mi vereyim başka rengi yeni değil mi nereden anlayacağım yeni board olduğunu mavi olanı gelirse ki benim ki de mavi olandan dı.neyse haklısınız ama bu kadar da sorun olur mu yahu sony ye hiç yakışmamış bu durum.neyse sebat edip bekleyelim bakalım.sağolun cevaplar için.

Sen bize ve bana cok takilma bi biraz overdooze,out door kullaniyoruz cihazlari SLR makinelerle kiyasliyoruz K850i yi ve inan bizim icin onemli olan sadec v sadec resmi digital oynamadan yani ham ve net cekebilmesi...diger markalarin hepsinde software rendering cok fazla.....biz ham fotografa zaten gercek isik-keskinlik-renk ve bilumum ayarlari sonradan katebiliriz bilgisayar basinda board olayina gelince de sonyericsson boyledir arada uretim yetismeesse baskiyi fason firalara yaptiriya iliyor veya testten gecerken atliyabiliyorlar vea benim gozlemledigim bizimkiler cihazlari tr ye genelde 2. sinif olan ucuz uretimi soktuklari ve bunada kendi garantilerini sagladiklari....falanfistik mide bulandirici kisimlar....

• Perperek sadece benim için değil diğer arkadaşlarında bilgisi olması gereken hususlar olduğundan yazmak istedim.Ayrıca sizlerin bu konulara nasıl çözüm bulduğunuzu merak ettim.Bu cihaz kesinlikle faturalı ve garantili olarak 2. el yada sıfır alınmalı diyorum.Garantisizi her an başına iş olabilecek bir cihaz gibi k850i nin.

Bende bekliyorum bakalım, gelsin teknik servisten 3.kez arıza yaparmı değişime gider mi bilemiyorum.Çok sevdim şeklini ve çektiği fotoğrafları falan.

Bir de son soru, bu dokunmatik tuşlar telefonu yanağımıza falan değdirdiğimizde de çalışıyor mu yoksa iphone lardaki gibi bir sensör falan varmı bunların yüze yakınken çalışmasını engelleyici.

İnanın bu konuyu hiç test etmedim bilgim de yok, konuşulduysa mazur görün.

Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.