Şimdi Ara

PLATFORM> SonyEricsson ^K850i^ (405. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.689
Cevap
3
Favori
348.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yosunkaya

Arkadaşlar Telefon servise lens kapağı probleminden dolayı gittiğinden beri üşenmedim ve internette birçok K850 incelemesi, şikayetleri falan okudum.

Telefonun birsürü probleminden bahsediliyor.BROD (Blue Ring of Death) Kamera etrafındaki mavi ışığın yanık kalıp telefonun açılmaması sorunundan tutunda benim yaşadığım lens kapağı problemine kadar, tuşların hissizleşmesinden dokunmatik olan tuşların çalışmamasına kadar birsürü donanımsal yada yazılımsal hatadan bahsedilip duruyor.Bir çok yabancı forumda adamların 4. hatta 5. değişimlerden sonra bile pes etmeyip kullandıklarına da okudum.

Bu telefon SE nin yüz karası gibi lanse edilmiş problemleri açısından.Bilhassa Esato diye bir sitede; yok açma kapama tuşu kırıldı , yok pil çabuk bitiyor, resimlerde flash resimlerin içine ediyor, yeni firmware biraz kırmızımsı çekiyor falan gibi, daha sayamayacağım bir sürü dert bir sürü problemden yakınılmış.

Benim anlayamadığım ise sürekli servise giden bu telefondan neden vazgeçmedikleri.Sanırım Vodafon yada orange gibi firmalardan sözleşme ile aldıklarından olsa gerek diye düşünüyorum.Yoksa söylediklerine göre zırt pırt reset atan , donan , rehberdeki isimleri falan birbirine karıştıran, mp3 dinlerken sms yazması zulüm haline gelen aleti kimse elinde tutmak istemez.5mp lik 100ytl ye kamera alırsın olur biter diye düşünmeden edemiyorum kendimi.

Şimdi bunca yazıyı okuduktan sonra sizlerinde bu tür durumlarla karşılaşıp ne gibi çözümler bulduğunuzu yada bu tür hatalar ile karşılaşıp karşılaşmadığınızı merak eder oldum.Son yazılımı ile dertlere çözüm olabildi mi SE firması?
    Birde sanırım SE bu telefonu artık üretmeyecekmiş, onu da araştırırken yabancı forumlarda okudum.Sanırım üretimi durmuş bile.Nedeni C serisinden midir yoksa sorunlu bir telefon olduğundanmıdır bilmiyorum? Nedir bu arkadaşlar bilgi verin bana lütfen, 6500 slide a mı döneyim tekrar ne edeyim.Acayip canım sıkıldı keşke okumasaydım diyorum şimdi.Okudukçada okuyasım geldi sinirden.

İnanın bana ben abartmıyorum dostlar hatta linkhttp://www.recommendedbuys.co.uk/mobiles-phones-faxes/mobile-phones/sony-ericsson-k850i.htm burada buyrun okuyun yorumlar aşağıya doğru eğer yabancı diliniz varsa tabii.Bunun gibi birçok link verebilirim, esato falan.

Telefonun tipinide kullanımınıda çok sevdim, çektiği fotoğraflarda bilhassa makrolarda çok iyiydi.Şimdi servisten gelince ha sorun çıktı ha çıkacak diye kullanılırmı bu yahu.Sizinde yorumlarınız bekliyorum.

yukarıdaki yazdıklarının hepsini okudum, ancak birçoğu saçmasapan söylentilerden başka birşey değil. bence bunları kafana takıp kendini telefondan soğutma. kullandığın cihaz üst segmentte yer alan ve birçok kişinin almak için can attığı mükemmel bir makine ama tabii ki eksi yönleri de olacaktır.

ancak yukarıda yazılanlardan yola çıkarsak; "Kamera etrafındaki mavi ışığın yanık kalıp telefonun açılmaması, lens kapağı problemi, tuşların hissizleşmesi, dokunmatik olan tuşların çalışmaması..." gibi problemlerin hiçbirisiyle karşılaşmadım...

ayrıca "açma kapama tuşu kırıldı , yok pil çabuk bitiyor, yeni firmware biraz kırmızımsı çekiyor..." falan gibi mesajlar tamamiyle saçmalıktan başka birşey değil. şu cihazın açma kapama tuşunu kıracak adamın başka üstün yetenekleri de olmalı. ayrıca pil konusunda da rekorum tam 1 hafta...cihaz 1 hafta boyunca şarj yüzü görmedi (sabah 7 & akşam 12). tabii ki bu süre zarfında telle az görüşme yaptım, az foto çekip müzik dinlemişimdir ama yine de hiçbir N serisi cihaz sabah 7 & akşam 12 açık olsun, 1 hafta dayanmaz kesin kapanır. ancak tabii normal kullanımda bir hafta gitmesini bekleyemeyiz ama ben şu sıralar yoğun kullanıyorum cihazı ve 4 gün gidiyor şarjı, yani pilin çabuk bitmesine imkan yok. yeni firmware (R1FA035) kırmızımsı çekiyor denilmesi de tam komedi. cihaz bir kere kırmızı tonları tam olarak yansıtamıyor, biraz pembeye kaçıyor. bu ilk firmware olan R1CA029 dan bu yana devam ediyor ama son firmware de bu sorun biraz daha giderildi ama yine de cihaz bazı karelerde tam kırmızıyı veremiyor. özellikle gece çekimlerinde mesela kırmızı bir dükkan tabelasını tam renginde çekmek için bütün becerilerinizi göstermeniz gerekiyor. kısacası bu cihazın kırmızımsı çekmesine imkan yok, kırmızıyı pembeye yakın tonda gösteriyor denilse tamam deriz ama tam tersinin söylenmesi bence çok komik...

ancak "resimlerde flash resimlerin içine ediyor" denilmiş, bunun aksini söyleyemeyiz. çünkü cihaz gerçekten de yakın çekimlerde, özellikle de flashlı makrolarda ortalığı bembeyaz yapıyor. istediğiniz ayarla oynayın, ISO yu 100'e getirin yine yok. ancak bu bence tamamen seriyle alakalı olan birşey çünkü forumdaki birçok arkadaşta yakın çekimlerde flash parlama yapmıyor ama aynı cihaz bende de var ve aynı mesafeden aynı tonda bir objeyi çektiğimde ortalık bembeyaz oluyor. bu da bize @perperek arkadaşımızın bahsettiklerinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. mesela @perperek yeni seri cihazı ilk geldiğinde hemen ses kalitesinden bahsetmişti ve ses kalitesinin çok değiştiğinden, mükemmel olduğundan bahsetmişti ama herkesin de bildiği gibi bu cihazın ses kalitesi iyi değil (orj. acoustic)...

quote:

Orjinalden alıntı: yosunkaya

Bir de son soru, bu dokunmatik tuşlar telefonu yanağımıza falan değdirdiğimizde de çalışıyor mu yoksa iphone lardaki gibi bir sensör falan varmı bunların yüze yakınken çalışmasını engelleyici.

maalesef cihazda öyle bir sensör bulunmuyor. bu görüşme sırasında biraz sorun yaratıyor gibi gözükse de, ben telin mikrofon kısmını biraz uzakta tutuyorum ve bu sayede yanağımda ekrandan uzaklaşmış oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 8 Kasım 2008; 14:19:13 >

• _extreme_ bende sana hak veriyorum b,rçok konuda.Şu kırmızı meselesinide olkudum,Pinkish red demişler onda da sen haklısın ben yanlış tercüme etmişim , cihaz kırmızıları pembemsi çekiyor sanırım onlarda bundan yakınmış.

Bekliyorum bakalım gelsin kullanacağız artık.Severek aldım o yüzden severek te kullanacağım bu konuda endişem yok.Tek endişem tekrar lens kapağı problemi olması.
  • buarada son günlerin en gözde oyunu NFS UnderCover

PLATFORM> SonyEricsson ^K850i^
     PLATFORM> SonyEricsson ^K850i^

http://www.4shared.com/account/file/70371769/fdfe4b10/Need_for_Speed_Undercover.html tıkla indir

• quote:

farukkk

buarada son günlerin en gözde oyunu NFS UnderCover

güzel paylaşım faruk teşekkürler.
  • @farukkk
    paylaşım için teşekkürler...

oyunun "Accelerometer sensor" destekli olmaması kötü olmuş ama yine de güzel...
  • merhaba arkadaşlar

bende gri-mavi versiyon var ve tek bir kez bile reset olmadı başka hiçbir hata da olmadı, birşeyleri çok yükleyip silmekten olabilir belki, tabii bu benim fikrim. hatta kutuda made in china bile yazıyor, belki de ben şanslıyımdır. 25 çeşit telefon kullanmış biri olarak söyleyebilirim hiçbirinde tek bir problem bile yaşamadım.

uzun zamadır foruma giremiyordum kusura bakmayın son versiyon nedir acaba?
  • quote:

DSGNRY

merhaba arkadaşlar

bende gri-mavi versiyon var ve tek bir kez bile reset olmadı başka hiçbir hata da olmadı, birşeyleri çok yükleyip silmekten olabilir belki, tabii bu benim fikrim. hatta kutuda made in china bile yazıyor, belki de ben şanslıyımdır. 25 çeşit telefon kullanmış biri olarak söyleyebilirim hiçbirinde tek bir problem bile yaşamadım.

uzun zamadır foruma giremiyordum kusura bakmayın son versiyon nedir acaba?

arkadaşım resetleme sorunu son sürümde yani R1FA035 sürümünde oluyo. sen telefonu güncellemediysen ondan olmuyodur sende. telefona bişeyler yüklemeyle reset atmasının alakası yok yani.
  • Koşuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnn

http://www.hepsiburada.com/sony-ericsson-k850i-1-gb-hafiza-karti-hediye-/productDetails.aspx?categoryid=16001&productid=telceperick850i

Hepsiburada.com İndirimli fiyat

KDV Dahil 499,00 YTL
    Havale ile 474,05 YTL (%5 Havale İndirimi)

Ya ben alıcam fakat yeşilini istiyorum ereyon.com'da var yalnız o da 588 ytl. Sizce napıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 11 Kasım 2008; 19:24:06 >
  • dostum yeşilinin önemi yok ben de telefon alacağım k810i ile bunun arasında gidip geliyordum sanırım tercihimi bundan yana kullanacağım

telefonu kullanan arkadaşlar şimdiye kadar telefonla ilgili yaşadığınız problemleriniz neler oldu? eksi yönleri neler cihazın ona göre ben de alabilirim fiyat da düşmüş zaten ama lütfen eksi yönleri neler yazar mısınız arka kapak gıcırdıyor mu tuş takımı kullanımı çıkan arızalar yaşadığınız problemleri dürüstçe yazar mısınız?
  • Artık herkes K850 alır konu dahada canlanır.

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

dostum yeşilinin önemi yok ben de telefon alacağım k810i ile bunun arasında gidip geliyordum sanırım tercihimi bundan yana kullanacağım

telefonu kullanan arkadaşlar şimdiye kadar telefonla ilgili yaşadığınız problemleriniz neler oldu? eksi yönleri neler cihazın ona göre ben de alabilirim fiyat da düşmüş zaten ama lütfen eksi yönleri neler yazar mısınız arka kapak gıcırdıyor mu tuş takımı kullanımı çıkan arızalar yaşadığınız problemleri dürüstçe yazar mısınız?

Tuşlar sorun çıkarmıyor. kapakta plastik malzemeyle yapılmış her telefonu elinle bastırınca çıkartacak ses çıkıyor. Anormal durum yok o konuda.

Ben anormalliklere değineyim. Lensin önündeki camda parmak izi kalınca fotograf kalitesini etkiliyor. Ona dokunmamak gerekiyor. Zaten belli bir süre sonra dokunmamaya başlıyorsun alışkanlık ediniyorsun ve böyle bir sorunun kalmıyor. Sadece başkası telefonu alınca ilk ellediği yer orası oluyor.

Telefonun flaşı kendini ayarlayamıyor. SAnki yeni nesil K850 lerde bu giderilmiş gibi. Bir de yeni nesil K850 ler daha iyi fotograf çekiyor.

Birde telefonu biraz kastıracak bir şey olunca(tema gibi) reset atıyor.

Başka bir olumsuzluğunu görmedim. Şuan piyasada bulunan telefonların içindeki en kolay kamera ayarı yapılabilin telefon taaki C905 çıkana kadar.

• Off hala aklım yeşilinde Napsam napsaaaaaamm bi karar veremedim
  • yeni nesil k850i nasıl oluyor? hepsiburadaki satılanlar eski nesil mi yeni nesil mi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

yeni nesil k850i nasıl oluyor? hepsiburadaki satılanlar eski nesil mi yeni nesil mi acaba

Yani yeni serisi Büyük bir ihtimal yeni seridir Çünkü bayagı bir süredir Hepsiburadanın stoklarında görünmüyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: Sah!n

Off hala aklım yeşilinde Napsam napsaaaaaamm bi karar veremedim

Sor yinede hepsiburadaya. Yok derseler çarşıdaki telefonculara sor belki onlardanda ucuza satanı ve yeşilini satanı çıkar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ermeydan

Sor yinede hepsiburadaya. Yok derseler çarşıdaki telefonculara sor belki onlardanda ucuza satanı ve yeşilini satanı çıkar.

Burada satan yok malesef. Aslında yeşili istememin bi sebebi de zamanla mavinin yandaki griliğinin renginin atmasıydı. Öyle mi gerçekten? Bir de 588 ytl bi yeşil için verilmez sanırım değil mi ?
  • ben hangi rengi alsam acaba mavi diye düşünüyorum ne dersiniz telefoncu tanıdık ikisine bakma şansım olmayacak birini isteyeceğim getirecek mavi daha hoş görünüyor sağlamlık konusunda eşit dimi fark yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sah!n

quote:

Orjinalden alıntı: Ermeydan

Burada satan yok malesef. Aslında yeşili istememin bi sebebi de zamanla mavinin yandaki griliğinin renginin atmasıydı. Öyle mi gerçekten? Bir de 588 ytl bi yeşil için verilmez sanırım değil mi ?

Su an benimkinde çok küçük bir iki şey dışındadökülme yok. Yalnız dükelecekmiş gibi duruyor. Yani ne kadar temiz kullanırsan kullan dökkülür tabiki benim görüşüm. Tabii kullanıma baglı olarak kimisininki 2 ayda dökülür kimisininki 2 yılda. Aslında benim aklımda Seneye yazın bunu satıp Quick silver modelini almak vardı ama onu Türkiye ye getirmeyeceklermiş

quote:

Orjinalden alıntı: şemsilepervane

ben hangi rengi alsam acaba mavi diye düşünüyorum ne dersiniz telefoncu tanıdık ikisine bakma şansım olmayacak birini isteyeceğim getirecek mavi daha hoş görünüyor sağlamlık konusunda eşit dimi fark yok

Yeşili de gerçekde görmeni öneririm oda karizmatik. Yalnız onunda yan tafarı mavi kadar sağlam değilmiş hissi veriyor. Acaba bundaki boya onda olmadıgı için mi? Ben ilk alıcam zaman maviyi kafama koydum ve mavisini aldım. ya Takılmayın bence bu kadar renge falan iş olacagına varır. Alın gitsin K850 yi

Saçmaladım sanki iyice

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 11 Kasım 2008; 20:59:35 >

• Eveeeettt hepsiburada.com'dan bir adet mavi K850i siparişi an itibari ile vermiş bulunuyorum Vatana millete hayırlı olsun artık başınızı ağrıtıcam gelince kusuruma bakmayın
  • quote:

Sah!n

Eveeeettt hepsiburada.com'dan bir adet mavi K850i siparişi an itibari ile vermiş bulunuyorum Vatana millete hayırlı olsun artık başınızı ağrıtıcam gelince kusuruma bakmayın

hayırlı olsun arkadaşım iyi günlerde kullan telefonunu. her zaman yardımcı oluruz inş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

quote:

Sah!n

Eveeeettt hepsiburada.com'dan bir adet mavi K850i siparişi an itibari ile vermiş bulunuyorum Vatana millete hayırlı olsun artık başınızı ağrıtıcam gelince kusuruma bakmayın

hayırlı olsun arkadaşım iyi günlerde kullan telefonunu. her zaman yardımcı oluruz inş.

Teşekkürler Hala aklım aslında yeşilde ama sadece yeşil diye de 120 ytl fark ödemek kısacası aptalca geldi

• bende p1i ile arasında gidip geliyorum
  • 
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.