Şimdi Ara

Playstation 3 ile PC'deki HD Filmleri İzlemek. *Hemde Altyazılı*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun çalışmalarım sonucunda Playstation 3'ü tam bir medya oynatıcı haline getirdim. Tabi getirene kadar akla karayı seçtim. Çünkü herkes, her yerde bir şeyler yazmış ama hep yarım yarım. Ve konuyu çözüme ulaştıran yok.

Neyse gelelim iddaamıza ve konumuza:

Bilgisayarımın hard diski'ne indirdiğim 720p veya 1080p çözünürlüğüne sahip filmleri kablo bağlantısı olmadan Playstation 3'ümden hemde ALTYAZILI izleyebiliyorum.

Anlatımım herkesin anlayacağı düzeyde olması için detaylı ve uzun anlatacağım...

1- Öncelikle cihaz olarak sahip olmamız gerekenler; 1 adet Bilgisayar, 1 adet Playstation 3, 1 adet kablosuz adsl modem ve illaki görüntü zevki açısından Panel TV... :)
    (Ağ paylaşımını daha sonra anlatacağım)

2- İlk olarak belirtmeliyimki filmleri .mkv uzantısında indiriyorum. convert işlemi uyguladıktan sonra altyazıyı gömmeden, hd olarak ve (eğer ev sinema sisteminiz varsa) 5+1 ses ile izliyorum.
    (Belirtmem gereken notlar: Convert işlemi benim bilgisayarımda 3 saat civarı sürmektedir ve 720p bir film ise ortalama 4 gb ve üzerindedir.)

Bu olayı başardıktan sonra tüm arşivimi artık 720p çözünürlüğüne dönüştürmeye başladım.

Gelelim ilk önce kullanacağımız programlara:
    -K-Lite Mega Codec Pack: Hem filmleri izlememiz için gerekli codecleri sağlıyor, hemde içerisinde bulundurduğu "Media İnfo" programı convert işlemi için gerekli bilgileri bize sağlıyor.
    -SUPER © v2010: Convertor programımız bu olacak ve indirdiğimiz ".mkv" uzantılı filmleri, bazı işlemlerden sonra ".avi" uzantılı filme çevireceğiz. (yani ps3'ün okuyacağı formata)
    -AVIAddXSubs: Alt Yazı programımız bu olacak. ".avi" uzantılı filmlere ".srt" uzantılı alt yazıları gömmeden (yani çözünürlüğü bozmadan) Playstation 3'ün okuyacağı şekilde alt yazı atmamızı sağlayacak.

Ana programlarımız bunlar. Yardımcı programlarımız ise:
    -Popcorn Audio mkv Convertor: İndirdiğimiz bazı ".mkv" uzantılı filmlerin ses dosyası DTS uzantılı olur. Bunuda Playstation 3 malesef ya okuyamıyor ya da 5.1 kanala yayamıyor. Bu program ile bu ses dosyasını AC3 uzantısına çevireceğiz.
    -mkvMERGE gui: Bildiğiniz gibi ".mkv" uzantılı filmlerde altyazılar dahil geliyor. Bunları ayırıp sadece sesi ve görüntüyü convert etmemiz gerekli. Bu program o işe yarayacak.

Programların Linki:
    http://rapidshare.com/files/426072709/Programlar.rar

3- Şimdi gelelim programların ayarlarına:
    Önce Media İnfo ile filmin tüm detaylarını öğreniyoruz.
    (Media info'ya BAŞLAT-PROGRAMLAR-KLİTE CODEC PACK-TOOLS altından ulaşabilirsiniz)

Şimdi öncelikle bakmamız gereken ALTYAZI içerip içermediğidir.
    Eğer içeriyorsa "mkvMERGE gui" programı ile bu altyazıyı filmden ayırmamız gerekir.
    (Nasıl olacağını aşağıda anlatacağım)
    Eğer içermiyorsa diğer kontrol etmemiz gereken noktaya geçeceğiz.

İkinci bakmamız gereken nokta Audio başlığı altındaki Audio Formatı'dır.
    Eğer DTS ise formatı "Popcorn Audio mkv Convertor" ile bu sesi AC3'e çevireceğiz
    (Nasıl olacağını aşağıda anlatacağım)
    Eğer AC3 ise diğer kontrol etmemiz gereken noktaya geçeceğiz.

Üçüncü bakmamız gereken nokta ve convert işlemine girmeden önceki son noktadır.
    Video'nun BİT RATE ve Çözünürlüğüdür.
    BitRate değeri neyse convert işlemini yapacak olan programımız "SUPER ©"e onu gireceğiz. Çözünürlüğü ise ne istiyorsak onu gireceğiz. Frame Rate değeri ise hd filmlerde genelde 23.976 olduğu için bahsetmiyorum.
    (*Dikkat: Ben hep 720p yaptığım için tüm ayarlar ve resimler ona göredir)

Gelelim SUPER © programının ayarlarına

Şimdi önemli olanlar resimlerde yıldız koyduğum yerler. Bu ayarları tutturmak için çok uğraştım. Hem PC'de hem de PS3'te gayet düzgün oynatılması için
    En üstteki 3 tane yıldız koyduğum yeri gördüğünüz gibi yapıyorsunuz.
    Video başlığı altındaki noktalara gelecek olursak; çözünürlüğü değiştirmek istiyorsanız ekranda var zaten, eğer istemiyorsanız " No Change" işaretliyoruz.
    (Dikkat etmeniz gereken şey 640x480 çözünürlüğünde bir Div-x indirip 1280x720 yapmayın sakın çok abes olur. )
    Bit-Rate değerini yukarıda yazmıştık. Burda birebir aynısı bulamayız ama dediğim gibi en yakın değeri seçeceğiz.

Audio başlığındaki ayarı "Stream Copy" ile kapatıyoruz. Diğer programla dönüştürdüğümüz için veya direk AC3 indirdiğimiz için kullanmamıza gerek yok. Ve filmi resimdeki gibi seçip "Encode (Active Files)" tıklayıp başlatıyoruz.
    (Benim bilgisayarım 4 çekirdek ve 4gb ram ile 2,5-3 saat arasında converti bitiriyor)

Şimdi sıra ALTYAZI AVIAddXSubs programında;
    Yine belirteyim
    *Vereceğim ayarlar 720p çözünürlüğe sahip fimler içindir. Diğer çözünürlükler için ayarı değiştirebilirsiniz
    *Bu program altyazıyı filme gömmez, sadece ama sadece ps3'ün altyazı ayarı açıldığında
    (yani film oynamaya başladığı zaman üçgen tuşuna basıp çıkan simgelerden altyazı logosunu x ile seçtiğinizde) aktif hale gelir.
    AYAR VE ÇALIŞMA RESMİ:

Şimdi asıl işlemlerimizi bitirdik. Ve filmimiz PS3'ten izlenmeye hazır.

Gelelim yukarıda "EĞER" dediğimiz işlemlere.

Eğer altyazı dahil bir .mkv çıkarsa
    mkvMERGE gui çalıştırıp resimdeki gibi ayıklayacağız.

Diğer eğer ise ses codec'i DTS çıkarsa ne yapacağız.
    Popcorn Audio mkv Convertor çalıştırıp bu sesi AC3'e çevireceğiz.

Program ayarlarını resimdeki yıldızlardaki gibi yaptıktan sonra, Source File'a dönüşecek filmi, target file'da nereye kaydetmek istediğinizi seçip, "RUN" klikliyoruz.
    (Bu işlemde PC'yi yoran işlemdir. 15-20 dakika arasında sürüyor. Program yanıt vermiyor gibi gözükebilir ama çalışıyor ve sonunda işlemi tamalıyor)

Evet işlemler bu kadar. Atladığım veya anlaşılmayan yerlerde her zaman yardımcı olabilirim.
    İhtiyaç olursa PC'yi ve PS3'ü ağa açmak ve filmleri göstermek konusunda yardımcı olurum ama defalarca anlatılmış bu konu zaten.

Eğer;
    Bir PS3'nüz varsa,
    Evinizde bilgisayarınız başka yerde ve tv başka yerde ise,
    Kabloların her yerde geçmesini istemiyorsanız,
    Ayrıca mkv oynatıcısına para vermek istemiyorsanız,
    Ve 5.1 Ses kalitesi ve HD Çözünürlük kalitesi istiyorsanız yapmanız gerekenler bunlar.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuaKeR1903 -- 22 Ekim 2010; 2:05:01 >

• baya bir emek harcamışsın ve güzel bir çalışma olmuş,ps3 te hd film izlemek isteyenler için faydalı bir konu olmuş,fakat benim biraz daha pratik bir önerim olacak ben şahsen bir filmi illa ps3 ten izleyeceğim diye bukadar emek ve zaman harcamak istemem bahsettiğiniz süreler çok çok fazla,bunun yerine pc kasamı ayrı bir kablo vasıtasıyla 102 ekran lcd tv me bağlıyorum,ses olayınıda 6+1 ses sistemimi SPDİF(coaxciel) kablo ile pc ye bağlıyorum seste ve görüntüde hiç bir kayıp yaşamadan hatta DTS olan mkv ve bluray filmleri dahi bu şekilde hiç zahmetsiz izleyebiliyorum,

yani olay kısacası şu
    1:neredeyse piyasadaki tüm lcd tv lerde vga yada dvi çıkışları mevcut alın harici bir vga yada dvi kablo pc kasasını lcd ye bağlayın
    2:ses sisteminiz varsa pc üzerinde optik yada coaxsiel çıkışından bağlantınızı yapın olay bu

• HD bir filmi indirmek şuanki altyapıda zaten 5-6 saat sürüyor. Onun üzerine 3 saat daha :) o kadar

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim PS3'ün HDMI ve Optik bağlantı avantajları var.

Hoş Coax ile fark var mı? :) Yıllardır çözüm bulunamayan bir soru ama HDMI farkı büyük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuaKeR1903

HD bir filmi indirmek şuanki altyapıda zaten 5-6 saat sürüyor. Onun üzerine 3 saat daha :) o kadar

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim PS3'ün HDMI ve Optik bağlantı avantajları var.

Hoş Coax ile fark var mı? :) Yıllardır çözüm bulunamayan bir soru ama HDMI farkı büyük.

hocam bunu bende baya bir araştırdım optic ile coax arasında hiç bir fark yok,ikiside digital sinyal gönderen bağlantılar,ikisindede ses kaybı olmuyor,kendim bizzat değişik sistemlerdede test ettim arada hiç bir fark yok
  • Ben Laptopu HDMI ile Monitör/TV'ye bağlıyorum. Bu daha kolay...
  • Bende çok uğraştım bunlar için ama hd media player aldım. Kullanımı ve performanı çok daha iyi.
  • Bende LCD tv nin usb girişini kullanıyorum her türlü formatı izliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox'ta Film İzlemek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende başlarım dedim bu kadar zahmete WD-Live TV aldım
  • Aynen bir de ses sistemini( 2+1) bağlıyorum değme keyfine o zaman
    quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Ben Laptopu HDMI ile Monitör/TV'ye bağlıyorum. Bu daha kolay...
  • Diğer alternatif PS3 Media Server. Eternet kablosu ile bağlantıyı yapıyorum. Canavar gibi bütün formattaki filmleri, müzikleri, kısacası bilgisayarındaki bütün medyayı PS3 üzerinden izleyip dinleyebiliyorsun. Şiddetle öneririm. Zaten PC devamlı açık. Sadece PS3'ü eternet kablosu ile PC'ye bağlamak kalıyor. Ve de PS3 Media Server programını çalıştırmak.
  • Bende zaten konunun sonuna şunları yazdım

Eğer;
    Bir PS3'nüz varsa,
    Evinizde bilgisayarınız başka yerde ve tv başka yerde ise,
    Kabloların her yerde geçmesini istemiyorsanız,
    Ayrıca mkv oynatıcısına para vermek istemiyorsanız,
    Ve 5.1 Ses kalitesi ve HD Çözünürlük kalitesi istiyorsanız yapmanız gerekenler bunlar
  • abi iyi hoşta bu çevirmeler saatlerce sürüyor ya mkv mergeyle
  • Diğer bir alternatif olarak mkv2vob programını öneririm. Atıyorsunuz usb ye sonra izliyorsunuz. Hemde öyle 3 saat dönüşümde yok. Ayrıca PC ninde açık kalmasına gerek yok.
  • psnick nasıl yapıcaz o programla resimli anlatabilirmisin
  • Bu kadar uğraşana kadar alttaki CD'ciden altyazılı 3 tl ye alıp takar paşa paşa izlerim
  • ps3mediaserver var iken bu kadar uğraşman biraz garip olmuş. Programı kurup sanki PS3'ünün içindeki videoları izler gibi PC'ndeki filmleri çok rahat bir şekilde altyazılı izleyebilirsin. Eğer kablo çekmek istemiyorsan ufak 3 parametreyi değiştirip HD filmleri wireless üzernden de rahatça takılma olmadan oynatabiliyorsun. Program için;

http://code.google.com/p/ps3mediaserver/
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Ben Laptopu HDMI ile Monitör/TV'ye bağlıyorum. Bu daha kolay...

bende
  • "tversity media server " bu ücretsiz programı kullanarak kablosuz olarak filminizi ps3de izleyebilirsiniz.
  • Eline sağlık dostum güzel bir çalışma. Ben zamanında hepsini yaptım çok film izledim ps3'te ama katlanılacak gibi değil o nedenle aldım bi hd media tank kurtuldum.
  • bahsettiğiniz server programları, dlna yapmıyor, o yüzden sesi 5.1 ac3 alamıyorsunuz ev sinema sisteminden
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.