Şimdi Ara

Playstation 3®'ü Psu Güç düğmesinden kapatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen vaktim olmuyor oyundayken direk PSU yu kapatıyorum.Zararlımıdır?Ne gibi zararları olabilir?Nasıl yapılmalıdır?

• psu derken arkadaki switchden mi kapıyorsun yoksa turn off mu diyorsun?

switchden kapıyorsan yakındır yakında makinen cortlar
    turn off dan kapatırsanda muhtemelen blurayin cortlayabilir
    en güzeli 2dk sabredip oyun ana menusune dönmek oyundan çıkmak ve turn off yapmak.

psp de yapınca bir şey olmuyor ama ps3 bu hem daha pahalı hem daha komplike
  • quote:

Orjinalden alıntı: DXM06

psu derken arkadaki switchden mi kapıyorsun yoksa turn off mu diyorsun?

en güzeli 2dk sabredip oyun ana menusune dönmek oyundan çıkmak ve turn off yapmak.

Ciddimisin? :(

Kötüymüş ya.Ben arka düğmeden kapatıyordum.

Neyse menüye döncez mecburen
  • Menüye dönmene gerek yok ! Oyundayken orta tuşa basıp SYSEM SHUT DOWN !
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

quote:

Orjinalden alıntı: DXM06

psu derken arkadaki switchden mi kapıyorsun yoksa turn off mu diyorsun?

Ciddimisin? :(

Kötüymüş ya.Ben arka düğmeden kapatıyordum.

Neyse menüye döncez mecburen

aman hocam en tehlikelisi ve en yapılmaması geken şey elektikle çalışan cihaz için.

• En saglikli yontem Menude PS button Turn off System sonrada arkadaki switch den kapatmak.Menuye donmeden direk oyundayken kapatmakta sakincali olabilir bence Elektronik malzeme nede olsa makinaya bi zarari olabilir.Oyundayken kapatirken makina bellegindeki son islemi hafizasina alarak sonra shutdown yapiyor.PC mantigi gibi once acik dosyalar vs...kapat sonra shutdown yoksa kapatma islemi uzun suruyor ve veri kaybi yasayabiliyorsunuz.DMX06 arkadasin dediklerine katiliyorum.Ben sahsen menuye donuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 13 Eylül 2008; 2:17:50 >
  • eski atariyle oynarken zaman gelince cat diye adaptoru cikarirdim fisten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Cubi 5 Güç Düğmesi
    4 yıl önce açıldı
    Pc Power Düğmesi Uzatma, Yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeşil ışık yanarken makineyi arkadan kapatmayın makineye zarar verir, kullanma kılavuzunu okuyun orada yazar bunu.
  • bende bazan uzaktan kumanda ile kapatmaktansa PS3'un uzerindeki turnoff dan kapatiyorum (ondeki buton, parmagi koyup 2-3 saniye beklenen kapatma yontemi), bu yontemin neden blu-ray'e zarari olsun anlamadim, bu yontemlede alet belli sira ile kapanmiyormu?

Bir baska soru da oyun oynarken dondurup 5-6 saat sonra devam etmek makinaya zarar verir mi?

tesekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

yeşil ışık yanarken makineyi arkadan kapatmayın makineye zarar verir, kullanma kılavuzunu okuyun orada yazar bunu.

Aynen öyle.

Ama zorunlu kalındığında mecburen arka switch'den kapatılıyor PS3. Yapacak birşey yok yani.
  • Ben Oyundaykende Turn Of System yapıyorum onun pek zarar vereceğini sanmıyorum kullanma kılavuzunda yazmıyor ayrıca zararlı olsa oyun menüsünde olmaz ama arkadan kapatmak son derece zararlı bn normal kapatıyorum turn off yapıp sonrada arkadan kapatıyorum hem bazen calısma yapıyolar burda 10 kere gidip gelio elektrik bir zarar gelmesin diye hemde bekleme modunda elektrik yiyio
  • bende şunu merak ediyorum.oynadığınız blueray diski ps3 içindemi bırakıyorsunuz , yoksa her seferinde tak çıkarmı yapıyorsunuz?
    tak çıkarla çizilme tehlikesi olabilir , içinde kalırsa nasıl sorunlar olur?oyunu açmasakta disk fıldır fıldır dönüyor.
  • quit game > eject disk > turn of system (xmb'den veya controller'den)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ymskn

bende şunu merak ediyorum.oynadığınız blueray diski ps3 içindemi bırakıyorsunuz , yoksa her seferinde tak çıkarmı yapıyorsunuz?
    tak çıkarla çizilme tehlikesi olabilir , içinde kalırsa nasıl sorunlar olur?oyunu açmasakta disk fıldır fıldır dönüyor.

İçinde bırakmanı bir yararı yok.Buharlaşmadan dolayı zarar verebilir.Yada gözü yorabilir.Artı blu-ray kolay kolay çizilmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ymskn

bende şunu merak ediyorum.oynadığınız blueray diski ps3 içindemi bırakıyorsunuz , yoksa her seferinde tak çıkarmı yapıyorsunuz?

kesinlikle bırakma bence
    aleti llk açtığındadaki ilk dönüşte problem yaratabilir lens.
  • bir-iki kez unutmuştum ,
    normal haller içersinde çıkartıyorum diski..
    unutmamakta gerekli
  • Ben Hiç Çıkartmıyorum blu-rayı 6 aydır Hiç bişey olmadı bnce bu kadarda korkmayın birşey olmaz bluray içinde olunca otomatik okuyucu kapalı mesela bende ps3 ü açınca direk oyun acılmıyor sadece oyuna girince acılıyor onun için rahatım :D
  • Arkadan direk kapatma bir süre sonra sistemde sorunlar meydana gelebilir. Normal kapat herzaman. Sadece kilitlenme gibi zorunlu durumlarda arkadan kapatsan daha iyi olur
  • Uff en az 10 kere yaptım.Şimdi menüden kapatıyorum umarım bişey olmaz
  • Her türlü elektronik cihazlarda elektriği direk kesmek cihaza zarar verir. Birkaç saniye geç kapansın ama düzgün kapansın. Tembellik etmemek lazım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.