Merhaba arkadaşlar. Aşağıda size FAT kasa Playstation 3'ün CPU ve GPU'sunun macununun nasıl değiştirileceğini klavyem yazdıkça anlatmaya çalışacağım.
Ağustos ayında FAT kasa 40 GB PS3 aldım. Ürünün kodu CECHH04'tü. Bende sarı ışık verip elimde patlamasından korkuyordum. Bu sebeple sarı ışığın hangi sebeplerden dolayı oluştuğunu öğrenmeye karar verdim. Sarı ışık hatası işlemcinin ve görüntü işlemcisinin çok ısınmasından dolayı oluşuyormuş.
Ayıptır söylemesi PC'den PS3 platformuna geçtiğim için ısınmayı önlemeyi çok iyi bilirim. Isınmayı önlemeyide işlemciyle ısının iletildiği tabakanın arasına termal pad koymakla yada termal macun koymakla önleyebiliriz. Bu sebepten PS3'ü açmaya karar verdim. Fakat aletin açılması için torx denilen(nalburlarda tork diye bilinen) hassas tornavidanın 10 numaralı kafasına ihtiyacınız var. Bende bugün bunu edindikten sonra açmaya karar verdim.
Buradaki videoyu izleyip aletin inceliklerini ve neyin ne zaman yapılması gerektiğini öğrendim. Ardından da orada izlediğim kadarıyla açtım.
Şunu belirtmeliyim ki alet mükemmel dizayn edilmiş. Bir tornavida 3 parçayı birden tutabiliyor. Bende bu yüzden parça arttırmamaya özen gösterdim ve tek bir tornavida artmadı ya da bir delik bile boş kalmadı.
Aleti açarken çok çok dikkat etmeniz gereken 2 husus var. Birincisi bluray ve WIFI'dan veri aktarımını yapan mavi bantlar var. Bunları takarken çok sabırlı olmalısınız. 45 dakikada anca çözdüm olayı. Bantı oraya sokmaya uğraşmak yerine bantı oraya oturtup siyah şeyi üstüne bastırıyoruz ve çıt diye ses gelince olay tamam oluyor.
İkinci husus ise kuru macunları temizlerken sabırlı olmanız. Bunlarda zamanla bende sakız olduğu için 15 dakikada temizleyebildim anca. Malum PS3 2.el olduğu için anakartın üstünden şekerli kahve kokusu da gelebiliyor, diğer arkadaş dökmüş ve temizleme zahmetinde bulunmamış, karamelize olmuş şekerli kahveyi de zor temizledim.
Bana inanmayanlar olacağı için de aletin saatini çıkardım taktım en son saat tarih sorduğu SS'de orada bulunuyor.
Gelelim SS'lere.
3.2 MP 5800 kamerasıyla bu kadar oluyor arkadaşlar
CPU yada GPU
Genel Görünüm
Macunlar silinmeden önceki Cooler'ın hali
CPU ve GPU'nun macunlar silinmeden önceki hali
Macunlar silindikten sonraki Cooler'ın hali
Macunlar silindikten sonraki CPU ve GPU'nun hali
Kullandığım termal macun(Biliyorum kalitesiz ama PS3 için Arctic Cooling MX-4 heba edemem yani)
Yeni termal macunlu Cooler'ın hali
Bunlara parmağımla yedirdim dışarı taşmasın diye ve işlemcinin üstünün tamamını kapatacak şekilde sürdüm. Aynı şekilde CPU ve GPU'nun üstünede sürdüm kesin birbirine yapışsın arada temassızlık olmasın diye.
Yeni termal macunlu CPU ve GPU'nun hali
Termal macunların birbirine yapıştığına dair kanıt(Kenarlara artıklar olmuş o ancak yukarıdan bir maddenin işlemciye paralel olarak bastırılması ile gerçekleşir ve tekrar kaldırmak istediğinizde vakumlanmış ve vakum bozulmuş gibi görüntü olur o görüntüde bu işte)
Bunlarda Playstation 3'ü tekrar çalıştırdığıma dair kanıtlar
Soracağınız her türlü soruyu bekliyorum. Şunu da belirtmek istiyorum kesinlikle ve kesinlikle çok kolay. Sadece gereken yegane şey SABIR. Alet size yardımcı oluyor zaten.
Aslında ben böyle inceleme tarzı birşeyle uğraşmam ama baktım ki forumda böyle birşey yok yapayım dedim gerçi biraz da övgü almak istediğimden açtım konuyu
Aynısını ben yaptım 80 gb fat kasada kasada alet düzelmedi iki dakika sonra yine sistem ısındı hatası verip kendini kapatıyor.