Şimdi Ara

Playstation 4 Kardeşlik Sistemi [ ANA KONU ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
6
Favori
14.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • soyle bir metod geldi aklima bu arada kardeslik icin.. kardeslik degil de kiralama gibi olacaktir ama anlatayim.

ornegin infamous cikti, bi sefer oynanip birakilacak bir oyun. ben gidip infamouskardeslik@gmail.com hesabi alirim. infamous'i satin alirim 60$'a. primary console olarak kendi konsolumu gosterdikten sonra, kendi psn hesabimla giris yapip, oyunu guzelce oynayip trophyleri kazanirim. daha sonra, X kisisine satarim bu infamouskardeslik@gmail.com psn hesabini mesela 80 TL'ye. o da kendi konsolunu primary olarak gosterir, oynar.. o zaman ben oynayamam, ama X kisisi oynayabilir. sonra o da 40 TL'ye satar...

yani herkes gecici bir sure icin o oyunu kiralayip oynamis olur.
  • Bence konuyu daha fazla baltalamayin, burada tum arkadaslar birseyleri cozmeye calisiyoruz, fikir jimnastigi yapiyoruz, kisisel sorununuz varsa rica ederim pm atin. Bu konuda ilgili konu konusulsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dunyao kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, benim çıkardığım sonuç da buydu. Yalnız ikinci yöntem için bir ihtimal daha var, onu da 2. Ds4 ü olan biri deneyebilir ki eğer düşündüğümüz gibi olursa hesabın secondary hakkını kullanan da kendi hesabından oynayabilir. Tabi tek ds4 ü olanlar için anlattığınız durumun başka alternatifi yok. Herşeye rağmen yine hiç olmamasından iyidir diyorum. Açıkcası kendi hesabından oyun almak benim açımdan çok mantıklı değil, çünkü belirli bir miktar parayı oyunlar için döndürüyorum. Oyunla işi bitince satmak isteyenler için ikindi durum daha avantajlı. Ücret paylaşımı da artık kişilerin kendi tercihine kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

Bence konuyu daha fazla baltalamayin, burada tum arkadaslar birseyleri cozmeye calisiyoruz, fikir jimnastigi yapiyoruz, kisisel sorununuz varsa rica ederim pm atin. Bu konuda ilgili konu konusulsun.

Ne güzel, siz ulu orta, biz özelden, yahu bir özür dilemek bu kadar zor mu? Sizle ne özelden, ne de buradan daha konuşacak bir şey kalmamış, hala yaptığınızı savunmanız veya üstünü örtmeye çalışmanız takdire şayan. Hangi mesajı nereden konuşacağıma da bırakın ben karar vereyim, siz değil, insanlara böyle dikte etmeyiniz(!)

Ayrıca konuyu asıl sizin böyle ulu orta hakaretiniz baltaladı, benim size verdiğim cevaplar değil. Ne güzel orada açıklamışsınız, ne vardı parantez içinden laf atmasaydınız, klavye rahat durmadı ama değil mi? Neyse yahu, çok sinirlendim, forum ahalisi kusura bakmasın...

• özür dileyecek bir durum yok, bakın sizin için, bir daha copy/paste yapıyorum, eğer hakaret varsa şikayet ediniz:
    birçok mesaj geldi bugün genç arkadaşlarımdan, teşekkür mesajları yağdı, sizin bir zorunuz var demek ki gerçekten ben bunu anlıyorum. gereksiz sataşmalarınızla muhatap olmamak için de blok listeme ekliyorum.

1-PS4te kardeşlik var. (yok yok diye her posta yorum yapan bir arkadaş vardı, zoru neyse..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmd.KEEN

Teşekkürler, benim çıkardığım sonuç da buydu. Yalnız ikinci yöntem için bir ihtimal daha var, onu da 2. Ds4 ü olan biri deneyebilir ki eğer düşündüğümüz gibi olursa hesabın secondary hakkını kullanan da kendi hesabından oynayabilir. Tabi tek ds4 ü olanlar için anlattığınız durumun başka alternatifi yok. Herşeye rağmen yine hiç olmamasından iyidir diyorum. Açıkcası kendi hesabından oyun almak benim açımdan çok mantıklı değil, çünkü belirli bir miktar parayı oyunlar için döndürüyorum. Oyunla işi bitince satmak isteyenler için ikindi durum daha avantajlı. Ücret paylaşımı da artık kişilerin kendi tercihine kalmış.

Ben de merak ettim, iki ds olan biri deneyip yazarsa, bir soruyu daha aklimizdan silmis oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

2 tane DS4 var ve , 1 DS4 ile Ana hesap diğer DS4 ile de kardeşlik hesabı açıp indirdiğimiz oyunu kendi ana hesabımızda online oynayabilecekmiyiz,

yoksa sadece oyunu indirdiğimiz hesap ile mi oynayabileceğiz.

• Playstation 4'te PS3'teki sistemin aynısı olsa bile kardeşlik yapmanın bir anlamı yok. Dijital oyunların fiyatları 200 TL civarında olacak. Kişi başı 100 TL verip indirme linke satın alacağına 20-30 TL daha fazla verip yurtdışından aynı oyunun kutulu sürümünü almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 26 Kasım 2013; 1:41:20 >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    US PSN de oyunlar 60 dolar , kardeşlikle 60 liraya gelir ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riwalp

US PSN de oyunlar 60 dolar , kardeşlikle 60 liraya gelir ,

İşte olay bu kadar basit değil. PS4'teki kardeşlik olayında gerçekten "kardeş" olmak yani aynı kişiyle uzun süreli oyun paylaşmak gerekiyor. Benim istediğim oyunu karşı taraf istemezse hemen yeni bir kardeş arayayım veya kardeşlik yaptığım hesabın hakkını deactive edip satayım veya takaslayım olayı artık tarih oldu. Üstelik paylaştığın hesap kredi kartı bilgilerinin kayıtlı olduğu, yıllardır kullandığın yüzlerce liralık alışveriş yaptığın ana hesap. Bunları yabancı forumlarda okuduğum yorumlara dayanarak yazıyorum, ileride sistem değişebilir veya yeni yöntemler keşfedilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 26 Kasım 2013; 2:04:43 >
  • quote:

quote:

Ben de merak ettim, iki ds olan biri deneyip yazarsa, bir soruyu daha aklimizdan silmis oluruz

Bende var ya iki Ds4, deneyelim:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

hocam şöyle bir yöntem olabilir. mesela siz 2 adet DS4 alırsınız , 1 DS4 Ana hesap , diğer DS4 ise kardeşlik hesabı , her ds4 tek bir hesap tanıyor denilmiş ,xbox gibi,

işte 2. DS4 İle açtığınız kardeşlik hesabınızdaki oyunları Ana hesabınızda oynayabilirsiniz , sıkılırsanız satarsınız sonra başka bir kardeşlik hesabı açarsınız ,, tabi henüz denenmediği için bilmiyorum belki ileride görürüz , yukarıda arkadaş anlatmış bu olayı mantıklı geldi.. ama dediğim gibi denemek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riwalp

hocam şöyle bir yöntem olabilir. mesela siz 2 adet DS4 alırsınız , 1 DS4 Ana hesap , diğer DS4 ise kardeşlik hesabı , her ds4 tek bir hesap tanıyor denilmiş ,xbox gibi,

işte 2. DS4 İle açtığınız kardeşlik hesabınızdaki oyunları Ana hesabınızda oynayabilirsiniz , sıkılırsanız satarsınız sonra başka bir kardeşlik hesabı açarsınız ,, tabi henüz denenmediği için bilmiyorum belki ileride görürüz , yukarıda arkadaş anlatmış bu olayı mantıklı geldi.. ama dediğim gibi denemek gerek.

Hesabı satarsan karşı taraf o oyuna erişemez. Seninle ben kardeşlik yaptık diyelim, eğer ikimizden biri hesabı başkasına verirse diğer kişi o oyuna erişemez ve böylece verdiği para çöpe gitmiş olur. PS3'teki sistem deactive ve hak üstüne kuruluydu, PS4'te ise primary-secondary olayı üstüne kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 26 Kasım 2013; 2:24:40 >

anladım, artık kardeşlik te Al - Sat olayı kalktı sanırım sanırım artık ya takas yapacaz yada aldığımız hesabı satmayacaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikelanj

quote:

quote:

Bende var ya iki Ds4, deneyelim:)

Tek başına deneyebilirsin.Pm attım

• Ben 2. dualshock olayını denettirdim birine geçen hafta.Eşeği sağlam kazığa bağlamasam bu kadar emin konuşur muyum
  • 2. ds yöntemi olursa faydası varsa güzel olur. ds4 satışlarında patlama yaşanır.

yapan arkadaşın detaylı anlatımını bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizboz

soyle bir metod geldi aklima bu arada kardeslik icin.. kardeslik degil de kiralama gibi olacaktir ama anlatayim.

ornegin infamous cikti, bi sefer oynanip birakilacak bir oyun. ben gidip infamouskardeslik@gmail.com hesabi alirim. infamous'i satin alirim 60$'a. primary console olarak kendi konsolumu gosterdikten sonra, kendi psn hesabimla giris yapip, oyunu guzelce oynayip trophyleri kazanirim. daha sonra, X kisisine satarim bu infamouskardeslik@gmail.com psn hesabini mesela 80 TL'ye. o da kendi konsolunu primary olarak gosterir, oynar.. o zaman ben oynayamam, ama X kisisi oynayabilir. sonra o da 40 TL'ye satar...

güzel fikir bence.
    sıkıntılı tarafı şu: siz bu hareketi yapmadan önce, primary hesabınız, karşıdaki x arkadaşınızdaysa, bu süre içinde primary'niz değişeceği için o arkadaş, o süre içinde sizin primaryden alınmış oyunları oynayamaz, kendisi secondary olduğu için, ama dert değil, o da tekrar o hesabı primary yapar. biraz dezavantajları olsa da, rahatız, kardeşlik devam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fizboz

soyle bir metod geldi aklima bu arada kardeslik icin.. kardeslik degil de kiralama gibi olacaktir ama anlatayim.

güzel fikir bence.
    sıkıntılı tarafı şu: siz bu hareketi yapmadan önce, primary hesabınız, karşıdaki x arkadaşınızdaysa, bu süre içinde primary'niz değişeceği için o arkadaş, o süre içinde sizin primaryden alınmış oyunları oynayamaz, kendisi secondary olduğu için, ama dert değil, o da tekrar o hesabı primary yapar. biraz dezavantajları olsa da, rahatız, kardeşlik devam.

niye ki? benim psn hesabımın primary'sini değiştirmiyorum hiç. sadece yeni aldığım bir psn hesabı var, onun primary'sini kendi konsoluma ayarlıyorum. bir konsol, aynı anda iki hesabın birden primary'si olabiliyor sonuçta, değil mi?

yani şöyle anlatayım;

X, Y, Z hesapları var. X benim hesabım, arkadaşımın konsolu primary. Y arkadaşımın hesabı, benim konsolum primary. Z infamouskardeslik hesabi, benim konsolum primary.

Z ile oyunu aldım, kendi konsolum primary idi, kendi hesabım ile girdim (X). oynadım oynadım, bitirdim %100 trophy yaptım :P sonra sattım Z'yi. X ile Y'nin paylaştığı oyunlarda bir değişikliğe yol açmaz.

• dunyao kullanıcısına yanıt
    Denendi ve çalışıyor :)

Playstation 4 için sadece 2 kişilik bir paylaşım ağı kurulabiliyor. Amerika PSN hesabı açıldığında oyunların tanesi bu sistem ile 30$'a geliyor ki yeme de yanında yat :D

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.