Şimdi Ara

Playstation 4 Kardeşlik Sistemi [ ANA KONU ] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
6
Favori
14.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Denendi ve çalışıyor :)

Playstation 4 için sadece 2 kişilik bir paylaşım ağı kurulabiliyor. Amerika PSN hesabı açıldığında oyunların tanesi bu sistem ile 30$'a geliyor ki yeme de yanında yat :D

Sevgiler,
    Mesut Çevik

2kisi nasil yapacaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Denendi ve çalışıyor :)

Playstation 4 için sadece 2 kişilik bir paylaşım ağı kurulabiliyor. Amerika PSN hesabı açıldığında oyunların tanesi bu sistem ile 30$'a geliyor ki yeme de yanında yat :D

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Sen de mi brutus

• yns61 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yukarıda ayrıntılı anlatılmış :) Arkadaşınızın makinede sizin hesabınız Ana hesap olacak, sizin makinenizde de arkadaşınızın hesabı Ana hesap olacak.

Sonrasında kendi hesaplarınızı da oluşturup oyun oynamaya başlayabilirsiniz. Aldığınız her şeyi bu şekilde paylaşabilirsiniz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

Merhaba,

Yukarıda ayrıntılı anlatılmış :) Arkadaşınızın makinede sizin hesabınız Ana hesap olacak, sizin makinenizde de arkadaşınızın hesabı Ana hesap olacak.

Sonrasında kendi hesaplarınızı da oluşturup oyun oynamaya başlayabilirsiniz. Aldığınız her şeyi bu şekilde paylaşabilirsiniz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Dualshock olayı için ne diyorsunuz ? Size de pm atayim

Edit:Pm atılmıyormuş.Yukarıda yazdım olayı.Oyunları geri satmayı sağlayacak bir yöntem.Bunun da denenmesi gerekir ps4 sahibi 2 kişiden olumlu sonuç aldım bu sistem ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 26 Kasım 2013; 12:32:22 >
  • Olayı net şekilde özetlendirin ilk mesaja ekleyim.
  • Psn plus olur dimi

• quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

PS4 kardeşlik konusunda birkaç şey yazmak istiyorum, birçok kişinin merak ettiği şeyler var. Aşağıda yazacaklarım, anlaşılması güç olmakla beraber bazı sorulara cevap verecektir, bazılarına veremeyecektir. Yanlışlarım olabilir, veya ileride farklı sistem zaafları da çıkabilir, ben dün gözlemlediklerimi yazacağım sizlere:

1-PS4te kardeşlik var. (yok yok diye her posta yorum yapan bir arkadaş vardı, zoru neyse..)

2-Ps3 sisteminden farklı.

3-Ps4 kardeşliği daha çok harbi sabit kardeşliğe yatkın. Şimdi kısaca bir örnek verelim:

Ahmet ile Hakan iki arkadaştır. Oyunları dijital alıp, en azından maliyeti ikiye bölmek isterler. İşte burada sıkıntı yok. Yapmaları gereken:

-Ahmet, kendi makinasına Hakan'ın hesabını kuracak. Hakan kendi makinasına Ahmet'in hesabını kuracak ve ikisi de bu kurduklarını primary yapacaklar. (doğru okudunuz yanlış yazmadım, kafanız karışmaya başladı bile)

-Ardından Ahmet, makinaya kendi kullandığı hesabını kuracak, bu otomatikman secondary olmuş oluyor. Hakan da kendi hesabını kuracak kendi makinasına, böylece herkesin kendi hesabı kendi makinasında secondary oldu. Ardında 3 oyun Ahmet aldı, 3 oyun Hakan aldı. Ahmet, Hakan'ın oyunlarını, Hakan da Ahmet'in oyunları kendi hesaplarına login olarak sorunsuzca oynarlar. Örnek: killzone'u Ahmet almış, Hakan da Ahmet de makinayı açıp kendi hesabına login olup, aynı anda single ve multi oynayabilirler. Tek şart iki makinanın da internet bağlantısının olması.

4-Peki gelelim, DH tipi kardeşliğe, sene boyunca her oyunu farklı bir hesap yaratıp, alıp, satmak, maliyeti iyice sıfıra düşürmek, bu mümkün mü, mümkün. Yalnız eskiden kardeşlik hesabı satın alınır, download'a başlanır, sonra kendi hesabına geçip oyunu kurardın, istediğin hesaptan da oyuna girerdin ya, artık bu yok işte. İş burada zorlaşıyor.

buna da DH tipi kardeşlik diyelim. Yukarıdaki örneğe devam edelim:

Ahmet ve Hakan ortaktı oyunlarda ama dediler ki, yahu infamous çıktı, gel bunu yeni hesap yaratalım, infamaouskardeşlik@gmail.com, bitirince de DH'de satarız. şimdi o halde, ya Ahmet ya Hakan bunu primary olarak kurmak zorunda, diyelim Ahmet primary kurdu, Hakan secondary. Bu durumda ne oldu, Ahmet'de Hakan'ın hesabı primary idi, şu anda Ahmet, Hakan'a ait oyunları oynayamaz. Ama infamaous oynar, dünyanın sonu mu değil, çünkü istediği zaman tekrar Hakan'ı primary yapar. Peki Hakan ne yapacak, Hakan da bu hesabı zaten otomatikman secondary'e düşmüş olacak, girip oyununu oynayacak ama kendi hesabından değil. bu yeni infamouskardeslik@gmail.com dediğimiz hesaptan. Dezavantajı nedir, trophy alamaz, kendi ismiyle değil, başka isimle oynamak zorunda kalır, hepsi bu. Oysa Ahmet primary yaptı ya, istediği secondary hesabından oynar, ister online ister offline oynar.

Benim görüşüm imkanı olanlar için ilk kardeşlik dertsiz tasasız. Maliyet ikiye bölünmüş oluyor, bir daha da hiçbir ayar vs yapmıyorsunuz. İkinci tip DH tipi kardeşikte ise hababam bir uğraş var, ortak aldığınızda kim primary kuracaksa o daha avantajlı gözüküyor, onun daha çok para vermesi lazım. Knack gibi 5 saat süren bir oyun bence rahatça bu yöntemle alınır, oynanır, satılır. Ama diyelim hardcore multiplayer bf4 oyuncusuysanız, 2. tip bir kardeşlik önermem.

Bu arada iki konsola iki aynı hesabı girebiliyorsunuz ya, biri girdiğinde, diğeri de girdiğinde, ilkinde mesaj çıkıyor ekranda başka yerden bağlandınız diye, hemen atıyor hesaptan.

Belki kafanız daha da karıştı, bazılarınız ise, hah tamam şimdi kaptım olayı dedi. İnanın biz de dün yabancı forumlarda okuduklarımızı iyice sindirerek ve deneme-yanılma yoluyla uygulayarak anlamaya çalıştık. Eğer bu anlattıklarım birşey ifade etmiyorsa, makinanız geldiğinde denersiniz, acele etmeyin, ben sadece ne olur ne olmaz biraz fikir vermek istedim. Dün sabit kardeşlik dediğimiz yöntemle @mikelanj ile bir oyun aldık ve ikimiz de aynı anda kendi hesaplarımıza login olarak oynayabiliyoruz, en azından bunu konfirme etmiş olduk. Hepinize iyi oyunlar dilerim.

sizin verdiğiniz örnekten bir soru soracağım.
    Ahmetin kendi hesabı Hasanın cihazında ana hesap, ve Ahmet killzonu satın aldı. Hasanın cihazı açık iken İki cihazda da sorun yok orası anlaşıldı fakat Hasanın cihaz kapalı dolayısıyla internete bağlı değil bu sırada Ahmet cihazıyla kilzone oynayabilecek mi sonuçta Ahmetin cihazında satın almış olduğu killzone hesabı ikincil hesap?

• quote:

Orijinalden alıntı: fizboz

quote:

quote:

soyle bir metod geldi aklima bu arada kardeslik icin.. kardeslik degil de kiralama gibi olacaktir ama anlatayim.

ornegin infamous cikti, bi sefer oynanip birakilacak bir oyun. ben gidip infamouskardeslik@gmail.com hesabi alirim. infamous'i satin alirim 60$'a. primary console olarak kendi konsolumu gosterdikten sonra, kendi psn hesabimla giris yapip, oyunu guzelce oynayip trophyleri kazanirim. daha sonra, X kisisine satarim bu infamouskardeslik@gmail.com psn hesabini mesela 80 TL'ye. o da kendi konsolunu primary olarak gosterir, oynar.. o zaman ben oynayamam, ama X kisisi oynayabilir. sonra o da 40 TL'ye satar...

yani herkes gecici bir sure icin o oyunu kiralayip oynamis olur.

güzel fikir bence.
    sıkıntılı tarafı şu: siz bu hareketi yapmadan önce, primary hesabınız, karşıdaki x arkadaşınızdaysa, bu süre içinde primary'niz değişeceği için o arkadaş, o süre içinde sizin primaryden alınmış oyunları oynayamaz, kendisi secondary olduğu için, ama dert değil, o da tekrar o hesabı primary yapar. biraz dezavantajları olsa da, rahatız, kardeşlik devam.

niye ki? benim psn hesabımın primary'sini değiştirmiyorum hiç. sadece yeni aldığım bir psn hesabı var, onun primary'sini kendi konsoluma ayarlıyorum. bir konsol, aynı anda iki hesabın birden primary'si olabiliyor sonuçta, değil mi?

yani şöyle anlatayım;

X, Y, Z hesapları var. X benim hesabım, arkadaşımın konsolu primary. Y arkadaşımın hesabı, benim konsolum primary. Z infamouskardeslik hesabi, benim konsolum primary.

Z ile oyunu aldım, kendi konsolum primary idi, kendi hesabım ile girdim (X). oynadım oynadım, bitirdim %100 trophy yaptım :P sonra sattım Z'yi. X ile Y'nin paylaştığı oyunlarda bir değişikliğe yol açmaz.

:)

bildiğim kadarıyla bir hesap sadece tek bir konsolda primary oluyor. aksini keşfeden varsa düzeltsin beni, yine vay efendim milleti yanıltıyorsun yanlış bilgi veriyorsun denmesin

havuz problemlerine geri döndük resmen

• Speed-Step kullanıcısına yanıt

bence de..30 dolar da makul bir ücret bence bolca oyun alabiliriz. selamlar.
  • jubahakan kullanıcısına yanıt
    Ahmet killzone'u sorunsuz oynar, internete bağlıyken oynar, sonuçta kendi makinasında Ahmet secondary.

Hakan'ın avantajına olur, Hakan da oynar, hem de ister internete bağlı oynar isterse yazlıktan internetsiz oynar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

soyle bir metod geldi aklima bu arada kardeslik icin.. kardeslik degil de kiralama gibi olacaktir ama anlatayim.

ornegin infamous cikti, bi sefer oynanip birakilacak bir oyun. ben gidip infamouskardeslik@gmail.com hesabi alirim. infamous'i satin alirim 60$'a. primary console olarak kendi konsolumu gosterdikten sonra, kendi psn hesabimla giris yapip, oyunu guzelce oynayip trophyleri kazanirim. daha sonra, X kisisine satarim bu infamouskardeslik@gmail.com psn hesabini mesela 80 TL'ye. o da kendi konsolunu primary olarak gosterir, oynar.. o zaman ben oynayamam, ama X kisisi oynayabilir. sonra o da 40 TL'ye satar...

yani herkes gecici bir sure icin o oyunu kiralayip oynamis olur.

güzel fikir bence.
    sıkıntılı tarafı şu: siz bu hareketi yapmadan önce, primary hesabınız, karşıdaki x arkadaşınızdaysa, bu süre içinde primary'niz değişeceği için o arkadaş, o süre içinde sizin primaryden alınmış oyunları oynayamaz, kendisi secondary olduğu için, ama dert değil, o da tekrar o hesabı primary yapar. biraz dezavantajları olsa da, rahatız, kardeşlik devam.

niye ki? benim psn hesabımın primary'sini değiştirmiyorum hiç. sadece yeni aldığım bir psn hesabı var, onun primary'sini kendi konsoluma ayarlıyorum. bir konsol, aynı anda iki hesabın birden primary'si olabiliyor sonuçta, değil mi?

yani şöyle anlatayım;

X, Y, Z hesapları var. X benim hesabım, arkadaşımın konsolu primary. Y arkadaşımın hesabı, benim konsolum primary. Z infamouskardeslik hesabi, benim konsolum primary.

Z ile oyunu aldım, kendi konsolum primary idi, kendi hesabım ile girdim (X). oynadım oynadım, bitirdim %100 trophy yaptım :P sonra sattım Z'yi. X ile Y'nin paylaştığı oyunlarda bir değişikliğe yol açmaz.

:)

bildiğim kadarıyla bir hesap sadece tek bir konsolda primary oluyor. aksini keşfeden varsa düzeltsin beni, yine vay efendim milleti yanıltıyorsun yanlış bilgi veriyorsun denmesin

havuz problemlerine geri döndük resmen

eheh valla oyle oldu :) ama ben demek istediğimi anlatamamışım. bi daha anlatiyim.

bildiğim kadarıyla bir konsolda 2-3 tane primary hesap olabiliyor. yani bir hesap bir konsolda primary, ama bir konsolda 2-3 primary hesap olabilir.

A, B konsolları, A_, B_, C hesapları. A Ahmet'in evinde, B Burak'ın. A_ Ahmet'in hesabı, B_ Burak'ın hesabı. C de benim aldigim infamouskardesligi@gmail.com.

A_ primary: B
    B_ primary: A

Bunlar güzel güzel oynuyorlar başta ortak aldıkları oyunda.

C_ primary olarak A konsolunu ayarladık. A konsolunda primary olduğu için, o konsolun sahibi Ahmet güzelce oynadı. Oyunu bitirdi.
    C_ primary olarak B konsolunu ayarladık. B konsolunda primary olduğu için, o konsolun sahibi Burak güzelce oynadı. Oyunu bitirdi.

Dediler ki yeter, satalım biz C_ hesabını. Sattılar.

Alan X kişisi, C_ primary olarak kendi konsolunu ayarladı. Girdi, oynadı :)

Çalışır bu böyle yani.. Birşey atlamıyorsam tabi.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir ince detay sorucam size benim hesabım A olsun arkadaşımında B
    Makinayı satın alır almaz B hesabını kendimde primary yapıcam Sonra A hesabını secondary
    Arkadaşımın makinasında da A hesabı primary B secondary olacak buraya kadar tamam

Fakat oyunları A hesabı üzerinden satın alıcaz kısaca B hesabını primary olması diğer arkadaşımın A üzerinden alınan oyunları kullanmasına engel değil mi?
  • Urahara0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Hayır sorun değil. Oyun almak veya PSN Plus üzerinden oyun oynamak için Ana hesaba ihtiyacınız yok.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • fizboz F kullanıcısına yanıt
    ayrıldığımız nokta şu:

benim bildiğim 1 makinaya sadece 1 primary, bolca secondary kurabiliyoruz. eğer ben haklıysam senin formülünde C hesabını A ve B makinalarına primary olarak kuramazsın, çünkü onlar zaten dolu. acaba ben mi yanlış biliyorum diye yine google'a baktım, ingilizce yönergelerde bir makinaya sadece bir primary kurabilirsiniz, başka kuracaksanız ilkini makinaya girip deaktive etmeniz gerekiyor diyor.

Eğer ki zaten bir makinaya bol sayıda primary giriliyorsa, ps3 sistemi kardeşlikten pek farkı da kalmazdı, değil mi?
  • Şimdi gerçek şuki kardeşlik ps4'de devam ediyor.

Kafam çok karışık.

Lütfen biri konuyu net özetlesin.Okudugum yorumlarda hep bişeyler eksik ya ds4 ya online sorunu vs gibi.
  • quote:

ayrıldığımız nokta şu:

benim bildiğim 1 makinaya sadece 1 primary, bolca secondary kurabiliyoruz. eğer ben haklıysam senin formülünde C hesabını A ve B makinalarına primary olarak kuramazsın, çünkü onlar zaten dolu. acaba ben mi yanlış biliyorum diye yine google'a baktım, ingilizce yönergelerde bir makinaya sadece bir primary kurabilirsiniz, başka kuracaksanız ilkini makinaya girip deaktive etmeniz gerekiyor diyor.

Eğer ki zaten bir makinaya bol sayıda primary giriliyorsa, ps3 sistemi kardeşlikten pek farkı da kalmazdı, değil mi?

şu kısıma takıldım ben: "bir makinaya sadece bir primary kurabilirsiniz, başka kuracaksanız ilkini makinaya girip deaktive etmeniz gerekiyor diyor."

örneğin şu adreste (https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/5059) diyor ki, You can activate only one PS4 system per account. ama you can activate only one psn account per system demiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Hocam şöyle bir ince detay sorucam size benim hesabım A olsun arkadaşımında B
    Makinayı satın alır almaz B hesabını kendimde primary yapıcam Sonra A hesabını secondary
    Arkadaşımın makinasında da A hesabı primary B secondary olacak buraya kadar tamam

Fakat oyunları A hesabı üzerinden satın alıcaz kısaca B hesabını primary olması diğer arkadaşımın A üzerinden alınan oyunları kullanmasına engel değil mi?

soyle diyeyim,

oyunları sen oynayabileceksin, çünkü oyunlar A hesabına ait. sen makinene secondary de olsa A hesabıyla login yapacaksın.
    arkadaşın oyunları oynayabilecek, çünkü oyunlar A hesabına ait, ve arkadaşın A hesabının sahibi olduğu makinede (onun makinesi A'nın primary konsoluydu) oynayacak.
  • Teşekkürler @fizboz @Speed-Step
  • fizboz F kullanıcısına yanıt
    tamam, sen yukardaki formulde diyorsan ki, C hesabını aldık, acelemiz yok, önce A'ya primary yaptık, A oynadık bitirdi, sonra deaktive ettik, B primary yaptı bitirdi, deaktive etti, sattık gitti. Bu sistem tabi işler bence sorun yok, ben aynı anda A ve B çapraz birbirlerinin oyunları oynarken, C'yi de aralarına kattılar, ikisi de güzelce C hesabındaki oyunu oynuyorlar sandım senaryoyu, o yüzden olmaz dedim. :)
  • Ikinci Ds4 olayini denedim malesef calismiyor.

A (secondary hesap) hesabimdan demo indirdim

Ikinci dualshock'u actim, B kullanicisini (bu da secondary hesap) girdim

Dualshock'lari kapatmadim. B hesabi ile A'dan indirdigim demoyu oynamaya calistigimda lisansiniz yok uyarisi verip oynatmadi. Zaten kilitli gozukuyor menude.

A kullanicisina gecis yaptigimda ise kilit kalkiyor sorunsuzca oynatiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikelanj -- 26 Kasım 2013; 14:18:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.