Şimdi Ara

Playstation 4 Kardeşlik Sistemi [ ANA KONU ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
6
Favori
14.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mikelanj

Ikinci Ds4 olayini denedim malesef calismiyor.

A (secondary hesap) hesabimdan demo indirdim

Ikinci dualshock'u actim, B kullanicisini (bu da secondary hesap) girdim

Dualshock'lari kapatmadim. B hesabi ile A'dan indirdigim demoyu oynamaya calistigimda lisansiniz yok uyarisi verip oynatmadi. Zaten kilitli gozukuyor menude.

A kullanicisina gecis yaptigimda ise kilit kalkiyor sorunsuzca oynatiyor.

Teşekkürler dostum şu olay da sonunda açığa kavuştu.Fakat çalıştığını söyleyen arkadaşlara bir mesaj atayim tekrar.

ilk mesaj düzenlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 26 Kasım 2013; 14:32:25 >
  • fizboz F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bir makinede sadece bir tane Ana hesap olabiliyor. Zaten Ana hesabın amacı oyunları evdeki diğerleri ile "aynı konsol" üzerinden paylaşmak.

Şimdi siz kendi hesabınızı arkadaşınıza verdiğinizde ve arkadaşınız sizin hesabınızı evindeki PS4'ünde Ana hesap yaptığında oyunları kendi hesabından oynayabiliyor. Çünkü sistem onu sizinle aynı evde yaşayan yakınınız olarak görüyor.

Siz ise arkadaşınızın hesabını makinenizde ana hesap yapıp, kendi hesabınız ile oyun oynamaya devam ediyorsunuz.

Hesabınızın 2. hesap olması aldığınız oyunları sadece sizin oynayabileceğiniz anlamına gelir. Yani kardeşiniz varsa ve aynı konsola gelip hesap açarsa o ne yazık ki sizin aldığınız oyunları oynayamaz.

Bu sistem gerçek anlamda kardeşler arasında oyun paylaşımı esasına dayandığı için günün sonunda sadece hesapları paylaşan insanlar bu oyunları oynayabiliyor.

Aşağıda detaylı bir grafik yer alıyor. Aslen incelemede yer verecektim fakat burada kafalar oldukça karışmış durumda :) yararı olur umarım.

Playstation 4 Kardeşlik Sistemi [ ANA KONU ]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    ibretlik anlatım yalnız eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

tamam, sen yukardaki formulde diyorsan ki, C hesabını aldık, acelemiz yok, önce A'ya primary yaptık, A oynadık bitirdi, sonra deaktive ettik, B primary yaptı bitirdi, deaktive etti, sattık gitti. Bu sistem tabi işler bence sorun yok, ben aynı anda A ve B çapraz birbirlerinin oyunları oynarken, C'yi de aralarına kattılar, ikisi de güzelce C hesabındaki oyunu oynuyorlar sandım senaryoyu, o yüzden olmaz dedim. :)

ben kendi adıma konusayım, bir tane cok yakin arkadasim var butun oyunlari ortak alacagim zaten.. ama boyle tek bitirmelik oyunlar icin ideal olabilir bu sistem :)
  • anlatım super olmuş =)

"Bir makinede sadece bir tane Ana hesap olabiliyor. Zaten Ana hesabın amacı oyunları evdeki diğerleri ile "aynı konsol" üzerinden paylaşmak."

bunu internette bir yerde göremediğim için soruyordum.

hatta sorumun cevabını burada buldum:http://manuals.playstation.net/document/en/ps4/settings/activation.html

diyor ki; If multiple users have activated the system as their primary PS4™ system, deactivate it for each user.

bu da demek oluyor ki, birden çok kullanıcı aynı konsolu primary ps4 sistem olarak gösterebilir.

• sonuçta kardeşlik oluyor ve sorun yok :) ben 2 saattir serhat ve özgüre takıldım ne alaka onlar diye :)
  • Bu durumda kardeşlik devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce 2. ds4 ün işe yaradığını söyleyen arkadaş 1 aylık ücretsiz ps plus alıp bedava verilen oyunlardan indirmiş ve 2. gamepad hesabı ile onu denemiş çalıştırmış.O zaman plus üyeliği paylaşımı olabilir diyebilir miyiz ? Çünkü ps plus hakkında farklı açıklamarı vardı Yoshidanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 26 Kasım 2013; 15:07:54 >
  • fizboz F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Benim söz etmek istediğim Bir kullanıcı sadece 1 makinede aktif hesap açabiliyor :) fakat anlatımım yanlış olmuş.

Doğal olarak birden fazla kullanıcı aynı makineyi ana hesabı yapabilir zira kardeşiniz de oyun aldığında sizinle paylaşacak :)

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • K U N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

PSN üyeliği de paylaşılıyor. Ana hesap PSN Plus üyesiyse aynı konsolda oynayan herkesin internet erişimi oluyor.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Merhaba,

Onlar aynı evi paylaşan diğer fertler. Yani gerçek kardeşler :) Sonuç olarak bir kardeşiniz varsa ve arkadaşınız ile oyun paylaşımı işine girerseniz kardeşleriniz kendi hesapları ile her oyuna erişemeyecekler.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • acayip kafa karışıklığı yaşıyorum :D
    şimdi bende 2 tane ps4 cihaz var biri evimde diğeri yazlığımda evdeki makinada hesabım ana hesap, yazlıktaki makinada hesabım ikincil hesap. ben yazlığıma geçince kışlık evimdeki makina kapalı olduğu için (dolayısıyla internete bağlı olmadığı için) yazlık evimde oyunları açamayacak mıyım?
  • Hiç anlamadım heralde

Ben bi kardeş buldum diyelim.
    İki oyun aldık bunlar fifa ve killzone olsun.(PSN hesabı kardeşlik yaptığım arkadaşın)
    Oyunları ben o hesabı ana hesap yaparak indirdim
    Kardeşimde benden sonra indirdi.

Ben o oyunları her zaman başka psn hesabı ile online offline sorunsuz oynayabiliyorum
    Ama kardeşim psn hesabı olmadan oynayamıyo

doğru mu anlamışmıyım???
  • Güzel, kardeşlik devam ediyor.
  • Kafam allak bullak oldu ne karışık bişi yapmışlar sistemi yapsana ps3 deki gibi

• Benim gibi oyunlarını oynadıktan sonra satmayı ya da takaslamayı düşünenler hiç bu kardeşlik olayına bulaşmadan oyunu 60$ a alır oynar, işi bittikten sonra da satar. En mantıklısı bu :) Sıfır kutulu oyun alıp 2.el olarak zararına satmak mantıklı değil bana göre :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmd.KEEN

Evet bu videonun hemen başından anlaşıldığına göre sistem Xbox daki gibi olmuş. Bir önceki mesajımın son kısmında söylediğim gibi, yani 1 Ds4 le sadece 1 hesapta oturum açılabiliyor. Bu nedenle kardeşlik olayı PS3 teki gibi olmayacak. Nasıl olacağını yukarıda anlatmıştım tekrar özet geçeyim ;

A kişisi yeni bir hesap açıp oyunu alır ve konsoluna indirir. Artık o hesaba ihtiyaç duymadan satın aldığı oyunu istediği hesapla online ve offline olarak oynayabilir.

B kişisi ise satın alınan oyunu oynamak için kardeşlik hesabıyla oturum açmak ve o hesap üzerinden oynamak zorunda.

Bu sistem hiç olmamasından iyidir ama trophy kasanlar, illa kendi hesabıyla oynamak isteyenler için uygun görünmüyor. Benim gibi trophy vs. önemsemeyenler, amacı sadece oyunu oynamak olanlar için işe yarar.

Tabi şöyle de önemli bir durum var; A kişisindeki hesap B kişisindekine göre daha avantajlı. Bu nedenle kardeşlik yapılacaksa iki kişinin de eşit miktar ödemesi adil olmaz. Bu durumda benim aklıma şu geldi; oyunun 60$ (120TL) olduğunu düşünelim, A kişisi 3/2 sini (80 TL), B kişisi 3/1 ini (40 TL) ödeyebilir. Bunu örnek olarak söylüyorum. PS4 ünü alıp da bu şekilde kardeşlik yapmak isteyen arkadaşlar olursa ayrı bi konu açıp kendi aramızda detayları konuşup kararlaştırırız.

Hem kardeşlik yapıp, hem de işi bittikten sonra hesabı satmayı düşünenler için 2.sayfada durumu basitçe anlatmıştım. İki kişiden biri ortaklık hesabından oyunu oynamayı kabul ettiği sürece bu şekilde kardeşlik yapılabilir :)

Diğer türlü kalıcı kardeşlik yapmak isteyenler de Mesut Bey'in anlattığı yöntemi uygulayabilir :)

Üçüncü bir alternatif de senelik oynayacağınız oyunu-oyunları kutulu alırsınız, diğer kısa vadeli oyunları da kardeşlik yöntemleriyle alırsınız.

• Şimdi ben bir hesap ile oyun alıp arkadasım ile paylaşabileceğim değilmi ?

Arkadaşımda bu oyunu sorunsuzca oynayabilecek değilmi ?

Ben online da olsam offline da olsam arkadaşım bu oyunu oynayabilecekmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

Şimdi ben bir hesap ile oyun alıp arkadasım ile paylaşabileceğim değilmi ?

Arkadaşımda bu oyunu sorunsuzca oynayabilecek değilmi ?

Ben online da olsam offline da olsam arkadaşım bu oyunu oynayabilecekmi ?

Uc soruya da cevap evet

• Ana hesap denilen şey oyunları satın alacağımız hesapmı ?
    Yani tek bir hesap üzerindenmi alacağız oyunları ve ilerki dönem oyunlarını bu hesap üzerinden alıp aynı arkadaşım ile paylaşabileceğim dogrumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 26 Kasım 2013; 19:35:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.