Şimdi Ara

Playstation 4 Kardeşlik Sistemi [ ANA KONU ] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
6
Favori
14.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten bu işlem 2 arkadaş arasında yapılır. Trophy'i önemseyenler şu şekilde bir yol izler. Ana hesabını arkadaşının hesabı yaparsın. Kendi kullanacağın hesabı ayrı açarsın. Sen oyunu indirdikten sonra oynamak istediğin hesapla oynayacan. 2.kişi de bir nevi kendi hesabına bağlanmış olur. Kazanılan trophy ler kazanıldığı hesaba değilde ana hesaba gidiyorsa orasını bilemem. PS3'üm yoktu o yüzden nasıldır bilmem ama X360'ta her hesabın trophyleri kendine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,

Bir makinede sadece bir tane Ana hesap olabiliyor. Zaten Ana hesabın amacı oyunları evdeki diğerleri ile "aynı konsol" üzerinden paylaşmak.

Şimdi siz kendi hesabınızı arkadaşınıza verdiğinizde ve arkadaşınız sizin hesabınızı evindeki PS4'ünde Ana hesap yaptığında oyunları kendi hesabından oynayabiliyor. Çünkü sistem onu sizinle aynı evde yaşayan yakınınız olarak görüyor.

Siz ise arkadaşınızın hesabını makinenizde ana hesap yapıp, kendi hesabınız ile oyun oynamaya devam ediyorsunuz.

Hesabınızın 2. hesap olması aldığınız oyunları sadece sizin oynayabileceğiniz anlamına gelir. Yani kardeşiniz varsa ve aynı konsola gelip hesap açarsa o ne yazık ki sizin aldığınız oyunları oynayamaz.

Bu sistem gerçek anlamda kardeşler arasında oyun paylaşımı esasına dayandığı için günün sonunda sadece hesapları paylaşan insanlar bu oyunları oynayabiliyor.

Aşağıda detaylı bir grafik yer alıyor. Aslen incelemede yer verecektim fakat burada kafalar oldukça karışmış durumda :) yararı olur umarım.

Playstation 4 Kardeşlik Sistemi [ ANA KONU ]

Bu karakterleri çizgi roman tarzı yapıp arasıra forumda yayınlayın.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Merhaba mesut bey;

Sizin yazınısı konunun ilk mesajına geçirdim.

Bu kardeşlik hakkında kısa bir video ile anlatma şansınız varmı acaba?
  • Güncel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSN plus ile ilgili bir sorum olacaktı.

Hesaplar arası oyun paylaşımı ve 2 kişi ararsı nasıl sorunsuzca paylaşıp yapıp oynayabileceğimizi öğrendim. Peki PSN Plus nasıl olacak? Mesut beyin örneğindeki hesaplarla açıklayayım:

Mesut'un hesabı PSN Plus
    Ersin'in hesabı standart.

Mesut'un hesabı Ersin'in PS4ünde ana hesap olduğundan Ersin sorunsuzca online sisteme erişebiliyor değil mi?(Cihazda ikincil hesap olan kendi hesabı Ersin'den bağlanarak tabi)
    Peki Mesut PS4 cihazında (Ersin ana hesap, Mesut ikincil), kendi hesabına giriş yaparak kullanırken(Mesut'un hesabı PSN Plus üyeliğine sahip) o da sorunsuzca online oyun oynayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdrsrsln -- 7 Aralık 2013; 17:13:38 >
  • kdrsrsln kullanıcısına yanıt
    Mantıken oynaması lazım sonuçta kendi hesabıyla bağlanacak ve o hesapta PS Plus var.
  • Arkadaşımla birlikte PS4 almayı planlıyoruz. Eğer bu şekilde 1 hesapta plus olması her 2 cihaz içinde yeterli olacaksa fazladan yıllık 50$ ödememize gerek kalmayacak Maliyet ve ucuz oyun için US psn kullanacağız.
  • peki soyle yapilabilir mi?

iki arkadas ortak bir us psn hesabi acsak ve bunu makinalarimizda ana hesap olarak gostersek. tum oyunlarimizi ve plus uyeligimizi bu hesaptan acsak.

ardindan kendi kullanacagimiz tr psn hesaplarimizi acsak ve buradanda us psn hesabindaki oyunlara erisimimiz olsa.
  • Tek cevaplamanız gereken soru kardeşlik yaptıgınız kişiyle indirdighiniz oyunu aynı anda multiplayer acabilen oldumu? Bunu deneyen varsa lutfen buraya yazsın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtrmurat

Tek cevaplamanız gereken soru kardeşlik yaptıgınız kişiyle indirdighiniz oyunu aynı anda multiplayer acabilen oldumu? Bunu deneyen varsa lutfen buraya yazsın!

Evet biz yaptık.

• başka bir konuya yazdım buraya da yazayım belki lazım olur , birine yararı dokunur ..

Kardeşlik yaptım yakın bir arkadaşımla. Sıkıntı yok. Bilmeniz gereken birkaç husus olabilir ;

*US PSN'de oyunlar çok daha ucuz. Türkiye'deki bankaların kredi kartlarının bazıları geçmiyor. Bende Denizbank Bonus var. PS Store üzerinden alım yapamadım. Ancak bunun yerine amazon.com üzerinden 50 $'lık ve 10 $'lık psn card satın alarak redeem code şeklinde para yükledim.

*US PSN'den oyun alacak olan kişi, ana hesabını arkadaşına verdiği takdirde , kendisi sadece US PSN hesabından oynayabilir. Kısa bir örnek verecek olursak

-Ali_US psn nickli ve US ps store üzerinden oyunu alan kişi , kendi makinasında asla Ali_TR nickine sahip TR Psn hesabı ile oynayamaz.

*Kardeş olacak kişilerin birinde US diğerinde TÜRK psn hesabı olması tavsiyemdir. US PS Store üzerinden daha ucuza oyun alınabilir ve Plus için verilmesi muhtemel olan farklı içeriklere ulaşabilirsiniz. US Plus ilerleyen zamanlarda misal Lego Marvel Superheroes oyununu bedavaya verebilir ve bu oyun TR Plus için olmayabilir. Aynı şekilde TR Plus için verilen bir oyun US Plus üyelerinde olmayabilir. Farklı iki hesap ile daha geniş içeriğe ulaşabilirsiniz.

• Beyler tam cozemedim ben bu isi daha bugun basladim

Simdi ben yeni hesap actim ordan plus aldim 1 yillik ayriyetten yine ayni hesaptan bf4 ps3 versiyonunu ps4 e yukselttim 22 liraya ben oyunlari bu ana hesaptan oynamicam kendi ps3 teki hesabiimdan oynicam yani yan hesap yapicam oynaya bilirim degilmi ?

Ayrica ocak ayinda abime alcaz ps4 o da ayni sekilde nasil oybar bu oyunlari ? Yani onunda ana hesap yapmasimi lazim kadam karisti yahu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunları download ederken nasıl bir işlem yapmak gerekiyor arkadaşlar? Bununla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Oyunların indirildiği psn hesabını deactivate edip diğer konsolda mı download'u başlatmak gerekiyor?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Oyunları download ederken nasıl bir işlem yapmak gerekiyor arkadaşlar? Bununla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Oyunların indirildiği psn hesabını deactivate edip diğer konsolda mı download'u başlatmak gerekiyor?

Teşekkürler.

Satın aldıgın hesap ile dowmload yapıyorsun sıkıntı yok.Sonra o oyunu paylaşıcaksan karşı taraf senin hesabını ana hesap yapacak.Kendi hesabını ise etkinleştirmeyecek yani ana hesap yapmayacak.

• Bahsettiğinizi anladım fakat, karşı taraf download yaparken benin hesabıma giriş yaparak download edecek diye düşünüyorum, doğru mu?

Bir de ikimiz aynı anda download yapabilecek miyiz?

Teşekkürler.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Evet girip downloada başlayıp hesaptan çıkabilir.

Yapabilirsiniz fakat biri hesaba girip download a başlayıp ardından hesaptan çıkış yapması gerek.

• bende ps4 var bu arkadaşa hesabını verme işi ps3e benziyor ben ps4te başka bir hesap açıp bi oyun alımıştım ve indirmenin yanında bu hesabı hangi hesaptan indirdiyseniz o hesapta oynayabilirsiniz yazıyordu (hatırladığımı söylüyorum) ben oynayamadım o hesapta ayarlardan biyere girdim o hesabı ana hesap olarak etkinleştirdim ve indirdiğim oyunun yanındaki kilit kalkı ve oyuna girdim gene aynı şekilde arkadaşım bana hesabını vermişti oyunlarını indirmiştim ama gene kilit simgesi vardı aynı şekilde ana hesap olarak etkinleştir yaptım bu sefer de böyle yazıyordu bu hesabı 2 kişi etkinleştirmiştir bu hesabı devre dışı bırakılması gerekiyor (hatırladığım kadarıyla bu yazıyordu) arkadaşım birine hesabını vermeseydi arkadaşımın hesabından oyun indirebilecektim kısaca arkadaşınızın hesabından indirdiğiniz oyunları o hesapta oynamınıza gerek kalmayacak diye düşünüyorum saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dart123 -- 10 Şubat 2014; 2:16:31 >

• Cok karmakarisik.. Video var mi bu konuda?
  • Bir mail adresiyle hesap oluştur sonra oyun al, oyna sonra takasla..sonra yeni oyun almak için yeni mail al,yeni hesap aç ..... bayağı karışır işler o zaman ya.
  • Arkadaşlar şu an US psnden kardeşlik sistemi ile oynuyoruz biraderle. Benim hesap onda Ana Hesap onun hesabıda bende Ana Hesap bir sorun yok. Ancak Infamous nedeni ile TR psn açarak aynı işlemi TR psnde de yapmak istiyoruz. Ancak şu yönde bir sorum olacak. Bir PS4 te iki kardeşlik çalışırmı. Yani hem US psn de kardeşlik kullanıcaz hem de TR psn de kardeşlik yapıcaz. Tabi Tr Psn den aldığımız oyunlarda ana hesapları us değil tr olarak eşleştiricez. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.