Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.824
Cevap
285
Favori
1.315.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: --CarpeDiem--

Eger ki 2 milyar ustu çıkarsa ps4 alanlar isyan etmez. En azından ben kendi acimdan zaten 1.5 e aldım bu da zaten daha güçlü isteyen bundan alır oynar derim. Ama gidip 1.5 ten satarlarsa yaptıklar serefsizlikten başka bir şey olmaz.

Sony kolay kolay fiyat dusuren bir firma degil. En az 2000 TL civarinda bir fiyatla gelir. PS3 olsun Z3 olsun hala yuksek fiyatlara satilirken PS4'un fiyatini dusurup 4.5'i 1500 civari bir fiyata satmazlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötü yorumlara karşı sony

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU
  • Bilgiler doğrultusunda konuşmak gerekirse yeni konsol evinde 4k tv si ve fps takıntısı olmayanlar için pek birşey ifade etmeyecek. Tabiki VR teknolojisi için kullanacak olanlar ve 4k (her ne kadar upscale olacaksada) tv kullananlar için geçiş mantıklı. Yinede yeni konsolda grafik kalitesi daha yukarıda olabilir diye düsünüyorum. Eğer grafiksel olarak bir değişim olmayacaksa benim açımdan da bir şey ifade etmiyor çünkü ne fps takıntım var dene çok uzun bir süre 4k tv veya monitor almayı düşünüyorum. Resmi bir açıklama gelsede söylentiler yerine gerçekler üzerinden konuşsak. Ayrıca bu olay yurt dışındaki adam için çok kaygı verici bir durum değil alır geçer zaten oyunlar 2 konsolda da calısiyor. Bizde alım gücü düsük olduğu için bu kadar dert ediyoruz. Yoksa yurt dışındaki için 500 dolar cok birsey ifade etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 $ dan çıkış yaparsa Ps4 den pahalıya satamazlar burada da.İlk gün fırsatçılarına para kaptıracaklara satarlar o ayrı tabi.İnsanlar vergisi püsürüyle 1300 tl ye yurtdışından getirir ps4 ilk dönemindeki gibi.
    Kısacası seneye birileri bizden daha az ödeyerek , daha iyi grafiklerle oyun oynayabilir.

• bu neo çıkması şuan için mantıksız değil piyasada artık herkes oyunun içeriğinden çok grafiğe bakıyor. Sony'de nabza göre şerbet vermiş oldu. Açıkçası grafik hiç umrumda değil o yüzden neo ya verecek param yok hala ps1 ps2 atari gameboy oyunları oynarım ps4 oyunlarından da daha çok zevk alırım. Ama sony dediğini yapmayıp neoya özel oyun çıkarırsa (vr oyunları hariç) ya da oyunlarda ps4 neo ya ağırlık verilip ps4 te performans sorunları artarsa o zaman sony benim için biter. Bence herkesin korkusuda bu
  • Xbox ve Nintendo yeni konsol çıkaracağı için ps4'ün güncelleme alması kaçınılmazdı, bir de bu gözle bakın. Neo çıkmasa ps4 rakipleri karşısında geri kalacaktı bu sefer de çok güçsüz kaldı diye eleştirecektiniz.

• Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Sunu demek istedim. PS4 icin cikan oyunu onceden alip, neo icin de ayni oyunu size iteleyebilirler. Boylelikle 2 kati satmis olacaklar.

• 30 hatta 40 yaş altı bilmez. snes çıktıktan birkaç ay sonra neo geo çıkmıştı. arkadaşla keşke bekleyip neo geo alsak demiştik. o NEO gene geldi. gene aynı şeyleri yaşıyorum.

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmithAhmet

Sunu demek istedim. PS4 icin cikan oyunu onceden alip, neo icin de ayni oyunu size iteleyebilirler. Boylelikle 2 kati satmis olacaklar.

İyide ps4 için aldığın uncharted 4 ü neo ya takıp oynayacaksın .Ps4 ü satıp neo aldın diye neoya ait ayrı bir unc4 oyunu almayacaksın ki .

• Farzedin 5 cıkıyo ne diye bu kadar dert oluyo insanlara anlamıyorum adamlar ne güzel geliştiriyolar işte bi donanımın 5 yıl aynı kalması sacmalık bence, teknoloji bu kadar hızlı gelişirken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Xbox ve Nintendo yeni konsol çıkaracağı için ps4'ün güncelleme alması kaçınılmazdı, bir de bu gözle bakın. Neo çıkmasa ps4 rakipleri karşısında geri kalacaktı bu sefer de çok güçsüz kaldı diye eleştirecektiniz.

Hepsi bizi yolma derdinde. Hiçbir firmanın fanı olmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Bir de bu üye gibi ne dediğinin farkında olmayanlar var. Adam hem grafik fetişistliğinden dem vurmuş, hem de grafik güncellemesi gelecek konsolu savunmuş. Yetmemiş sırf grafik güncellemesi gelecek konsola fikren karşı çıkan bizim gibi kullanıcılara da ateş püskürmüş. Genç arkadaş daha ne dediğinin farkında değil.

Ayrıca oyun oynarken zevk almanızı etkileyen en önemli unsurlardan birisi tabiki grafiktir ama şu an için PS3'te bile halen zevk alabileceğiniz düzeyde çok kaliteli yapımlar var ve bunun için kimse grafikleri dert etmiyor. PC'deki bağımsız geliştiricilerin yaptığı oyunların grafiklerine falan hiç girmiyorum ama bakıyorsunuz en çok satan oyunlar yine bunlar. Evet grafikler önemli, atmosferi çok olumlu etkiliyor ama her şey grafik değil...

Trollük yapıp yalan söyleme. Ne zaman savundum yeni çıkacak konsolu? En baştan beri karşıyım bu duruma.

Ben sadece ikisinin de PS4 olacağını söyledim. Yenisi çıksa bile, bendeki mevcut PS4 varken yeni çıkan PS4'ü almam. Çünkü ikisi de yeni nesil konsol durumunda olacak. Beni ilgilendiren bir durum yok.

Tekrar söylüyorum sen grafik fetişisti bir PC Fanboysun. PC'ye laf edildiği zaman ne yapacağını şaşırıyor ve çılgına dönüyorsun. "PC Master Race"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 22 Nisan 2016; 18:40:54 >

• Şuan herkes fikir yürütüyor gerçekte ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz bence Sony her nesilde çıkarttığı Slim modeli yerine bu sefer güçlendirilmiş bir konsol çıkartmayı tercih etti ve bu başarılı olursa gelecekte çıkacak diğer Playstation'lar için bir gelenek haline gelebilir.
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Ya ciddi bir rahatsizligin var ya da anlama sorunun. Yeni konsolun cikmasina ben de karsiyim, grafik odakli anlayis yerine burada yillardir oyunlardaki kaliteli icerigi savunan biriyim. Ve sirf 1080p/60 fps ve 4k cilarin sevdasi yuzunden oyun pazarinin bu hale donmesinden ben de muzdaribim.

PC bu nesilde konsollar eger bu yola girerse secilmelidir fikrini savunuyorum. Sadece bununla kalmiyor, buyuk firmalarin yaptigi suppperrr grafikli (!) ici bos devam oyunlari yerine bagimsiz oyunlari oneriyorum. Ve sen hala benim grafik fetisisti oldugumu savunuyorsan gidip biraz hava almani oneriyorum. Arada beynin de oksijene ihtiyaci oluyor. Bu kadar hor kullanma beynini...

• quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Ya ciddi bir rahatsizligin var ya da anlama sorunun. Yeni konsolun cikmasina ben de karsiyim, grafik odakli anlayis yerine burada yillardir oyunlardaki kaliteli icerigi savunan biriyim. Ve sirf 1080p/60 fps ve 4k cilarin sevdasi yuzunden oyun pazarinin bu hale donmesinden ben de muzdaribim.

PC bu nesilde konsollar eger bu yola girerse secilmelidir fikrini savunuyorum. Sadece bununla kalmiyor, buyuk firmalarin yaptigi suppperrr grafikli (!) ici bos devam oyunlari yerine bagimsiz oyunlari oneriyorum. Ve sen hala benim grafik fetisisti oldugumu savunuyorsan gidip biraz hava almani oneriyorum. Arada beynin de oksijene ihtiyaci oluyor. Bu kadar hor kullanma beynini...

Beyin falan terbiyesiz terbiyesiz konuşma. Yine yapıyorsun aynı şeyi. Ben hakaret etmiyorsam sen de edemezsin.

PC Fanboyu olduğunu söylediğim için çılgına döndün. Anlıyorum seni. Bütün kıyaslamalarda olayı "PC Master Race" kısmına getirdiğini biliyorum. Bunun farkındayım. Yemiyorum yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 22 Nisan 2016; 19:02:51 >

• xyro kullanıcısına yanıt
    Derneğiniz varsa üye olmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Derneğiniz varsa üye olmak isterim.

Sırf Nikola Taslayı biliyor olabilir diye sustum . Yoksa kaleyi boş bırakmış vuracaktım çatala :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParabellumTR

Bu konsol upgrade i olayına birde şu açıdan bakın.Her nesil o konsolun yada konsolların dizaynını değiştirilip slim hale getirilmesi gelenek oldu.Bu PS1 döneminden beri var olan bir gerçek.Hatta dış dizayn dışında 360ın ilk çıkan modellerinde olmayan bileşenler eklendi.Hdmi,ethernet kartı vs.İhtiyaç doğrultusunda kısmı upgrade edildi,slime geçişlerde yer kazancı ve daha şık tasarım sebebiyle çoğumuz aynı nesilin konsollarını defalarca aldık sattık.Hiçbir 360 sahibi bugüne kadar ben day1 aldım Hdmi yoktu yeni kasada eklediniz bana para iadesi yapın yada bu ne kardeşim ps3 fat kasa daha sağlam slimi niye çıkartıyorsun dedimi.Belki diyen olmuştur ben denk gelmedim.

Ee adamlar bütün oyun kütüphanesini aynı tutuyor ps4ede neoyada aynı oyunu çıkartıyor,networkunu sosyal ağ özelliklerini trophysini ortak bırakıyor.Yani temelde neo da ps4ün ta kendisi.İç bileşenleri hafif upgrade etmişler muhtemelen dış dizayndada ufak makyajlar yapacaklardır.Yok paramı iade etsinler yok kapitalizmin pençesi komik olmayın arkadaşlar.Siz bu konsolu yeni nesil olacak zannediyorsunuz.Bunda tabi şakşakçı internet basınınında etkisi var Ps4.5 ps4k vs.

Neden ps4 deli gibi satarken tam işler rayına oturmuşken yerine yeni konsol geliyor bizi bunu almaya mecbur ediyorlar diyorsunuz.Yeni konsol almıyorsunuz arkadaşlar bu bir sonraki nesil değil,nesil içindekisini revizyon tıpkı fat kasadan slime geçiş gibi.Ama bu sefer daha köklü revize ediyorlarki bu kötü birşey olamaz.İsteyen ps4ü ile devam etsin aynı oyunlar çıkmaya devam edecek aynı hizmetler ps4ede kesintisiz verilecek.Konsolundan memnun olan yeni kasaya geçmesin.Ama insanlar istiyorki karşımdaki benden daha iyi grafikle performansla oyun oynamasın.Ee siz istiyor duj verecek 400$ daha o zaman..

Burçak aradaki farka pek hafif demek doğru olmaz bence. En basitinden Xboxone vs ps4 muhabbetlerini herkes biliyordur. Xboxone öyle güçsüz bir konsolmuş, tüm oyunları 720p çalıştırıyomuş, PS4 gibi 1080p ye gücü yetmiyormuş, PS4'de tüm oyunlar 1080p imiş. Xboxone uzak çizimleri yapamıyormuş. PS4'ün saf gücünü fazla olduğundan PS4'de olan detaylar xboxoneda yokmuş. Xbox güçsüz olduğu için PS4'de FPS değeri çok daha stabilmiş. PS4'ün saf gücü çok daha fazla olduğu için AA PS4de çok daha iyi durumdaymış. Multiplatform oyunlar Xbox güçsüz olduğundan 2xAA ile çıkarken PS4'ün saf gücü fazla olduğundan 8xAA ile çıkıyormuş falan filan falan filan falan filan falan filan .......... biliyosun işte o dönen muhabbetleri... Sadece bu forumda değil genel olarak oyun dünyasında dönen muhabbetler bunlar...

Şimdi tüm bu muhabbetlerin özü ps4 ve xboxone arasındaki %40 - %50'lik bir performans farkıydı. Tüm bu AA eksikliği, fps düşüklüğü, çözünürlük azlığı, gücü yetmiyor yaygarası %50 fark için yapılıyordu... Gelgelelim PS4 ve PS4 Neo arasındaki fark eğer bu specler doğruysa %100'e dayanmış hatta aşmış durumda. 1.5 kat güçlü cpu, 2.5 kat güçlü gpu falan diyorlar. Bunun için bence hafif bir fark, slim kasaya geçişte olan ufak bi donanım upgradei diyemeyiz...

Fiyatına bakarsak PS4 399$'dan çıktı Neoda 499$ olacak diyorlar. Zaten sony 499$dan bir kuruş fazlaya satmaz. Halihazırda ps4 satışları zaten olağanüstü derecede iyi, zaten konsol piyasasını domine etmiş durumdalar. Eldeki konsolda zaten hayli güzel grafikler verebiliyor. Sony'nin asıl amacı neo ile birlikte VR gözlükleride satmak. Zaten aletin çıkış amacı, bu nesil oyunlara VR desteğini ekleyebilmek haliyle VR donanımını satabilmek.... Gidip sadece baz neo + gamepade 700$ derse, bide 500$ VR bundle'ı ekle etti sana toplam 1200$ diyerek pazarlamasını yaparsa, kimsenin almayacağını, haliyle milyonlarca dolar yatırım yaptığı VR gözlüklerin ellerinde patlayacağını kendileride biliyordur. O yüzden Neo'nun fiyatını olabildiğince düşük tutmaya çabalayacaktır ki dediğim gibi VR satabilsin. Zaten black friday, spring sale, christmas sale, bundle mundle derken 1 seneye dahi kalmaz her teknolojik cihazda olduğu gibi baz fiyatı 399 dolara düşer. Belki sonynin VR gözlük için çizdiği pazarlama stratejisine göre direk 399 dolardan bile çıkabilir...

Öte yandan deselerki "performans 2 katı ama fiyatıda 2 katı" eyvallah dersin fakat böyle bişeyde yok. "Ben ps4ü 400 dolara aldım 30 fps oynuyorum, 60fps oynamak isteyen gider 800 doları basar neo alır" gibi bir durumda yok... Aynı firmanın ürettiği donanıma aşağı yukarı aynı fiyatları vermiş olmamıza, 60 dolar verip aynı oyunu aynı storedan almış olmamıza, aynı altyapıyı kullanıp aynı hizmeti alıyor olmamıza rağmen karşındakinin 2 kat daha iyi grafiklerle 2 kat daha iyi performans ile oynamasını kim ister ki? Ben istemem şahsen. Neden cebimizden aşağı yukarı aynı ücret çıkmışken ben atıyorum Battlefield 5 multiplayerda 900p/20fps'lerde adam ödürücem diye sürünürken karşıdaki 1080p sabit 60fpsde benden bariz bir üstünlük ile oynasın? Neden ben atıyorum grid 3'de virajları 20 fps ile almaya çalışırken adam 60fpsde yağ gibi gelip beni geçsin ki? Kimse istemez böyle bişeyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 22 Nisan 2016; 20:17:39 >

• Ex oyunlarda grafik farki olacak kendimizi kandirmayalim adamlar busuna 2.5 kat guce sahip donanimi busuna koymuyor multi oyunlarda yapimcilar iki cihazda grafikleri ayni tutabilir tek fark neo da 60 fps yaparlar bu bile insanin canini sikmaya yeter ki bu neslin oyunculari cozumurluk fps manyagi olmusken su nesilde adam akilli hikeye moduna sahip elin bes parmagini gecmeyen oyun cikiyor artik hikayesi kendine baglayan oyunlar oynamak istiyoruz.

• 4k montor oldugu icin almak isterim mutlaka
    bence fazla kafaya takmamak gerek slimin yerine neo cikacak ve eylul gibi duyurulup yil sonu gibi cikacak

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.