Şimdi Ara

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Deswaaa , Deswaaa Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir - 10 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
188.683
Cevap
1.610
Favori
10.323.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
353 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
70. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anlamadığım bir konu var aydınlatırsanız sevinirim.PS4'de kullandıım hesabı PS5'de kullanabilecekmiyim? Ve PS4'de hesabımda bulunan oyuları aynı hesapla PS5'den giriş yaptığımda kütüphane kısmında görebilecekmiyim.
  • PS4 oyunlarını oynayabileceğimiz söyleniyor ama nasıl ve ne ölçüde olacak, tüm kütüphane gelecek destekleyecek mi? Göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doom

Ne kadar doğru bilemiyorum.

22 Ocak’ta New York’taki Sony Hall’da PS5 duyurulacak. Dizaynı, özellikleri ve geliştirilen oyunlardan demolar gösterilecekmiş.
    Ve yarısı yalan olacak her zzamanki gibi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turki5hmo

Ve yarısı yalan olacak her zzamanki gibi:)

Alıntıları Göster
    Nasıl bir donanımla geleceği neredeyse belli. Donanım dışında zaten bir sızıntı da yok. Neyi yalan olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygrkmklnc

Nasıl bir donanımla geleceği neredeyse belli. Donanım dışında zaten bir sızıntı da yok. Neyi yalan olabilir?

Alıntıları Göster
    Hep verilen vaadlerin hepsi tutmamıştır.Goz boyama olmuştur.Resmi olarakta açıklanmadı. Ben sadece özellikler için söylemedim.Konferansta olan biren herşey genelde havada kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlayStation, Birleşmiş Milletler ile İklim Değişikliği ile Mücadele Güçlerini Birleştirdi

https://blog.us.playstation.com/2019/09/22/playstation-joins-forces-with-the-united-nations-to-combat-climate-change/

Çeviridir:

Yeni nesil PlayStation konsolunun PS4'ten (yaklaşık 0,5 W değerinde elde edilebileceğini tahmin ediyoruz) çok daha düşük güç tüketimi ile oyunu askıya alma olasılığını içereceğini duyurmaktan da çok mutluyum. Yalnızca bir milyon kullanıcı bu özelliği etkinleştirirse, 1.000 ABD evinin ortalama elektrik kullanımına eşdeğer tasarruf sağlayacaktır.

• Konsolda 8k oyunların hayalini kurmayın. Konsoldaki 8k desteği 8k native medya içerikleri ve düşük çözünürlüklerden 8k ya oyunları upscale olarak çalışır. Ayrıca oyunların 8k ya ihtiyacıda yoktur Çözünürlüğü boşu boşuna yükseltmek yoktan yere grafik kalitesinin düşmesine sebep olur. Kısacası

yüksek çözünürlük=kaynak israfı
  • bozcan kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • 4500-5000 liradan gelir ülkemize. Bir oyuna 500 TL veren ya da "kardeşlik" adı altında danaya girer gibi oyuna giren konsolculara koymaz tabiki
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Hahaha bu güzeldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Eee napalım hocam çalalım mı ? :) Ben şimdi hem bilgisayar hem konsol kullanıcısıyım, keyfimin istediğini alıyorum. Bu enayilik mi oluyor ? Bir konsolun fiyatının böyle olmasının sebebi kullanıcılar mı ? Konsolu almak isteyen adam nasıl alacak söyle bende ona göre alayım ?

Oyuna 500 tl verene koymazmış, tamamda oyuncu ne yapacak ? Kimse memnun değil bu durumdan fakat kendinizi akıllı gibi gösterip sanki insanlar burada böyle paralar vermekten memnunmuş gibi saçmalamakta doğru değil...

Sen ayağına ayakkabı almıyor musun ? önceden 200 tlye aldığın ayakkabı bugün 600 tl değil mi ? Ne yapıyorsun çalıyor musun ?

Şu forum kadar boş yapan bir topluluk görmedim, parayla satın aldıkları ürünler üzerinden ırk gibi bölünüp birbirine laf sokmaya çabalayan başka topluluk yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

4500-5000 liradan gelir ülkemize. Bir oyuna 500 TL veren ya da "kardeşlik" adı altında danaya girer gibi oyuna giren konsolculara koymaz tabiki
    Boş laf, ne yapsın millet gidip tetris mi alsın oynasın, Xbox veya PC toplasan da aynı fiyat. Ekran kartı fiyatları ortada. 300 dolarlık Switch bile 2000 liradan fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Eee napalım hocam çalalım mı ? :) Ben şimdi hem bilgisayar hem konsol kullanıcısıyım, keyfimin istediğini alıyorum. Bu enayilik mi oluyor ? Bir konsolun fiyatının böyle olmasının sebebi kullanıcılar mı ? Konsolu almak isteyen adam nasıl alacak söyle bende ona göre alayım ?

Oyuna 500 tl verene koymazmış, tamamda oyuncu ne yapacak ? Kimse memnun değil bu durumdan fakat kendinizi akıllı gibi gösterip sanki insanlar burada böyle paralar vermekten memnunmuş gibi saçmalamakta doğru değil...

Sen ayağına ayakkabı almıyor musun ? önceden 200 tlye aldığın ayakkabı bugün 600 tl değil mi ? Ne yapıyorsun çalıyor musun ?

Şu forum kadar boş yapan bir topluluk görmedim, parayla satın aldıkları ürünler üzerinden ırk gibi bölünüp birbirine laf sokmaya çabalayan başka topluluk yok...
    Öncelikle edebinizi takının karşında askerlik arkadaşın yok. Ayakkabıyla konsol oyunlarını karşılaştırmak çok mantıksız ama yine de örnek vereyim. 2 sene önce tam 379 TL'ye "indirimle" aldıgım ayakkabı şu an 1000 TL civarında. Ben bu ayakkabıya bu parayı birdaha verir miyim? ASLA. Lüks tüketim maddesine ne yapalım çalalım mı demek ise :) Yüzümde tebessüm oluşturdu gerçekten.

Bakın kısaca yazıcam haksızsam evet ya adam cidden haksız "boş yapıyor" dersin.

Konsol fiyatlarına yapabilecegimiz hiçbirşey yok malesef ancak sen gidip 500 tlye satılan oyunu çıktıgı gibi alırsan PS TR'den bu " destekliyorum bu fiyatları, devam edin " demektir. Oyun ihtiyaç maddesi degil, almak zorunda degilsin. PS TR fiyatlarından oyun alınmaya devam edilirse nasıl geçen sene 300 lira, bu sene 500 liraysa oyunlar 2 sene sonra da 700-800 hatta 1000 TL civarına çıkar ondan sonra kredi çekip alırsınız. Bazı şeylere biraz tepki koymak gerekiyor. Kur ile 340 liraya gelen oyun neden 430 TL? Biz neden İngiltere'ye baglıyız? Hadi herşeyi geçtim oyunlar neden hem dolar hem de euro kurundan daha pahalıya satılıyor? Ve en KİLİT noktaya geleyim bence. Yurtdışı çıkış fiyatı iki oyununda 60 dolar ancak popular olan 430 TL, diger oyun ondan 100-150 lira daha düşük satılıyor. Bütün bunlar koca bir toplumu enayi yerine koymak degildir de nedir... Sizi bilmem ama enayi yerine koyulmak benim hayatta en sinir oldugum şeydir. Tekrar ediyorum ihtiyaç maddesi degil oyun, LÜKS. Gerçekten bir tepki koyulsa, satış adetlerini görünce MECBUREN düşürmek zorunda kalırlar. Fiyatlar geçen seneki gibi pahalı bile degil, şu an tamamen fantastik bir seviyede.

Bu fiyatlara aslında bir teorim var. Her firma yabancı bir pazara girmeden önce detaylıca o toplumu araştırır, satın alma alışkanlıklarını, koydukları tepkileri vs. Bunlar gördü bizim ülkede hiçbirşeye ama hiçbirşeye ses çıkmıyor bunlar da demiştir " Kökleyin abi bunlara" :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 24 Eylül 2019; 14:36:15 >

• Konsolun maksimum 5000 TL'den çıkması beni mutlu eder şahsen mevcut ekonomik durumda. İlk çıkışı 1700 lira olan PS4 Pro bugün 3000-4000 liralara satılıyor. PS TR'den 300 lirayı geçen herhangi bir oyunun alınmaması gerektiğini düşünüyorum, diğer ülkelerin mağazalarına yönelinmeli ki Hint PS Store'u da TR dil desteği ile iyice alternatif oldu TR'ye; hem oyunlar ilk çıktıklarında 100 lira daha ucuz oluyor TR'den. İşlemlerde de çok bir şey yok, orayı kullanın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ornitorenk_Perry -- 24 Eylül 2019; 14:19:48 >
    Öncelikle baştaki tutumumda dolayı kusura bakmayın, biraz ağır bir giriş olmuş. Konsollar ve oyun fiyatları hakkında bende farksız düşünmüyorum, fakat siz genel hedef tahtanıza konsol kullanıcılarını koyduğunuz için sıkıntılı bir konuşma oluyor.

Sizin tepki verdiğiniz kitleye bende tepki veriyorum, fakat bu topluluk "konsolcular" değil hocam bu topluluk "bilinçsiz tüketici" oluyor. Bu kitle her yerde...

Benim maddi durumum gayet iyi, oyunları ilk çıktığı gün fiyatına bakmadan alabilirim fakat şuana kadar hiç bir oyuna sanırım 150 tl üstünde para vermedim. Konsolda kullanıyorum bilgisayarımda var, fakat kalkıp bir oyuna 400 500 tl hiç bir şekilde vermem....

Bu forumda fiyatlara verilen tepkilerde sürekli destek oldum. Maalesef biz ne dersek diyelim, bilinçsiz tüketiciler olduğu sürece bu fiyatlarda düşmez oyunları alanlarda bitmez...

Benim reaksiyon verdiğim konu, herkesi genelleyip bu bilinçsiz tüketici gibi görmeniz....

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Öncelikle baştaki tutumumda dolayı kusura bakmayın, biraz ağır bir giriş olmuş. Konsollar ve oyun fiyatları hakkında bende farksız düşünmüyorum, fakat siz genel hedef tahtanıza konsol kullanıcılarını koyduğunuz için sıkıntılı bir konuşma oluyor.

Sizin tepki verdiğiniz kitleye bende tepki veriyorum, fakat bu topluluk "konsolcular" değil hocam bu topluluk "bilinçsiz tüketici" oluyor. Bu kitle her yerde...

Benim maddi durumum gayet iyi, oyunları ilk çıktığı gün fiyatına bakmadan alabilirim fakat şuana kadar hiç bir oyuna sanırım 150 tl üstünde para vermedim. Konsolda kullanıyorum bilgisayarımda var, fakat kalkıp bir oyuna 400 500 tl hiç bir şekilde vermem....

Bu forumda fiyatlara verilen tepkilerde sürekli destek oldum. Maalesef biz ne dersek diyelim, bilinçsiz tüketiciler olduğu sürece bu fiyatlarda düşmez oyunları alanlarda bitmez...

Benim reaksiyon verdiğim konu, herkesi genelleyip bu bilinçsiz tüketici gibi görmeniz....
    Hocam bu bolumde cogu kisi Sony’ye resmen tapiyor. Mesajlarin cogu “kulun kolen olayim Sony” tarzinda. Last of us 2 konusuna girdim oyunu konusmaktan cok PC ve Xbox’a laf atilmis ve cok agir sekilde fanboy mesaji dolu full.

Oyun fiyatlatindan yakinan mesajlara “ aga dolar kuru aga Sony napsin agaa, begenmiyorsan yuru pcye” tarzi cevaplar veriliyor. Bu dolar kuru ne hikmetse Steam’i etkilemiyor ama 60 dolarlik Gears 5 89 TL aldim gecen...

Genelliyor diyorsunuz ama ulkemizdeki konsolcu profili bu...

• Gears 5, 8K çözünürlükte 2080 Ti'yi patates etmiş.

8K çözünürlük medium grafik ayarlarında 27 FPS, Radeon VII ise 18 FPS
    8K çözünürlük ultra'da ise 19 FPS verebilmiş.

Sonuç olarak Project Scarlett'in iddia ettiği 8K 120 FPS düpedüz yalan. Video için olursa anca.

• Daha nesil gelmeden hype yaptırıyorlar adama:

God of War devam oyunu
    Spider-Man devam oyunu
    Horizon devam oyunu
    Yeni Naughty Dog IP'si
    Yeni kurulan yapımcıdan gelme ihtimali olan Uncharted oyunu(ND ile işbirliği içindeler söylentilere göre)

Sucker Punch(GoT konsolun çıkış oyunlarından olacak muhtemelen, sonrasındaki süreçte PS5 nesline odaklanırlar), Bend Studio ve Japan Studio da boş durmayacak tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ornitorenk_Perry -- 29 Eylül 2019; 13:39:8 >
  • Ps4 grafikleri bile çok iyiydi. PS5'deki grafikleri hayal edemiyorum. PS5 neslinde tahminim fotorealistik CGI yakın grafikleri görebileceğimizi tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powersmachine54

Ps4 grafikleri bile çok iyiydi. PS5'deki grafikleri hayal edemiyorum. PS5 neslinde tahminim fotorealistik CGI yakın grafikleri görebileceğimizi tahmin ediyorum.
    Abartılı hayal kurmaya gerek yok. The Last of Us: Part II'nin bir tık daha iyi grafikli, RTX'li hâlini falan düşünmen yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.