Şimdi Ara

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
2.105
Cevap
86
Favori
199.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Saol kardeşim. foumda herkes oled oled dedi sonunda aldırdı:)

• console-master kullanıcısına yanıt

ideal mesafe hocam hayırlı olsun 👌🏻

bende yıllardır aynı mesafeden 65" kullanıyorum artık küçük geliyor 77 bakmaya başladım 😄

• byvolcan kullanıcısına yanıt

77 mi?:) valla sonunda onuda alıız bu gidişle dostum. Saol tekrardan

Çok iyi tercih yapmışısınız
  • bu samsung s90 qd oled mı yoksa woled midir sizce dostlar? Türkiyede genelde qd oled varmış sanırım. Sordum aldığım yerede cevap bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: console-master

bu samsung s90 qd oled mı yoksa woled midir sizce dostlar? Türkiyede genelde qd oled varmış sanırım. Sordum aldığım yerede cevap bekliyorum

65 inç'se QD-OLED'tir. TR'de sadece 55 ve 77'ler WOLED'ti. En azından ilk partiler öyleydi.

Avrupa'da, QD-OLED olanların kodu TX, WOLED olanların kodu EX'le başlıyormuş. Türkiye'de de öyle olmalı. Kurulumdan önce kutuyu kontrol edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

65 inç'se QD-OLED'tir. TR'de sadece 55 ve 77'ler WOLED'ti. En azından ilk partiler öyleydi.

Avrupa'da, QD-OLED olanların kodu TX, WOLED olanların kodu EX'le başlıyormuş. Türkiye'de de öyle olmalı. Kurulumdan önce kutuyu kontrol edersiniz.

Alıntıları Göster

Samsung sitesinde de yazıyormuş. 65 inç'in kodu:

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.

QE65S90DATXTK - QD-OLED

77 inç'in kodu:

QE77S90DAEXTK - WOLED

55 inç'te de EX kodu var.

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Aynen dostum cvp geldi QD-OLED'miş. Ben zaten bunu istiyorum. woled LG'nin ürettiği bir panel demi?QD-OLED Daha iyi bi panel diyor genelde yorumlayanlar nette

Evet QD-OLED daha iyi. Hem parlaklık hem renk canlılığı daha yüksek.

LG'nin QD'lere karşılığı MLA paneller. O da sadece LG G serisi ve Philips 900 serisinde var.

• Teknosa'da şuan TLC 55 C 755 29.799 TL aynı zamanda TLC Soundbarlarda da %50 indirim kampanyası bulunuyor, almayı düşünen olursa. (Vatan da fiyatı çekmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardaddy58 -- 20 Kasım 2024; 15:57:56 >

dostum soundbar olarak ne önerirsin bu tv ye? ps5 için aynı zamanda tabi

Samsung HW-Q990D👍 PS5'e tam gider.

Q990D'deki uydu hoparlörler fark yaratır. Daha alt Q800 gibi modellere de sonradan uydu eklenebiliyor. Fakat uyduları Türkiye'de satmıyorlar. O sebeple baştan uydulu model almak iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Kasım 2024; 16:46:0 >
  • 65 inç ten büyük tv alınmamalı eğer illa alınacaksa

aradaki kalite farkını kapatmak için 120 bin liralık tvlerden almanız gerekiyor

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Siz tüplü tv döneminde kalmışsınız. Su sn miniled yada gled bir tv de arka aydinlatma sayısı tv nin boyutuna göre artiyor. Ekran boyutu arttikca aydinlatma sayısı da artiyor. Herhangi bir teknoloji markette buyuk ekran tv leri inceleyebilirsiniz

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

bu konuda teknik bilginiz yok sanırım

65 inç sondur üstüne çıktığınız zaman sony bravia xr serisi almanız lazım düşen kaliteyi yakalamanız için

o sizin mağazalarda gördüğünüz müşteriyi kandırmak için blu ray oynatıcıdan kayıpsız görüntü veriyolar

100 bin tl üstüne çıkmak gerekiyor

bilmediğniz konularda kesin çizgiler çizmeyin sonra biz düzeltmek için uğraşıyouz

tv ye oturmanın karşısına çaprazına farkı var metre mesafenin uyumu var

tvyi kullandığınız salonun renklerinin seçimi var gözü yorma meselesi var daha bir çok parametre var

braviia xr serisinin yanına diğer modeller ancak yaklaşabilirler geçemezler

• araba parası verip tv almayın yoksa

360 bin tl PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.  stadyuma yada konser alanına kuracaksanız zaten ayrı mesela o zaman projeksiyona geçersiniz

4k lazer projeksiyon düşünür müsünüz

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

HDTV Test, 2024 yılının en iyi TV'si olarak LG G4'ü seçti. Genel puanı Sony A95L'den daha yüksek. Mesela upscaling ve kalibrasyon öncesi renk isabeti bile, Sony ve Panasonic'ten yüksek.

A95L'nin near-black ve gradation'da daha iyi olma sebebi, QD-OLED panel kullanması. Yine de G4, WOLED'e rağmen yakın sonuç vermiş. Yeni A11 işlemcisi sayesinde, gene WOLED olan Panasonic Z95A'ya ciddi üstünlük kurmuş.

---------

Şu da, Youtube'ta LG G4 ve Sony A95L kıyaslaması. Kıyaslamayı yapan kişi, evinde 3 tane A95L kullanan birisi. Ona rağmen G4'ü öve öve bitirememiş:

https://www.youtube.com/watch?si=CPtJmSXW4PzLENPa&v=b81YLKzw2_E&feature=youtu.be

G4, derinlik, 3D etkisi, keskinlik ve motion'u A95L'den daha iyi yapmış. Fark, kamera çekimi ve izlediğimiz ekran sebebiyle körelmesine rağmen, yine de videoda anlaşılıyor. Üstelik bunu Sony'den daha düşük input lag verirken yapıyor.

Tabi Sony'nin hala güzel yönleri var. Bazı filmlere upscaling ve noise reduction uygularken, veritabanında kayıtlı filmleri kullanma gibi özellikleri var. Fakat o eski rakipsiz Sony zamanları geride kaldı. LG OLED'ler gayet yakalayıp geçiyor. (Samsung da 2024 modellerde gayet iyi.)

Sony, LCD'de hala en iyi olabilir. Ama bu saatten sonra high-end için LCD alınmaz.

Ek: Sony 2024'te üst düzey OLED çıkarmadığı için, A95L'le kıyaslanıyor. Zaten A95L, 2023 sonlarında çıkmış bir TV. Yani G4 ve S95D'den sadece 5-6 ay önce çıktı. 2024 gibi düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Kasım 2024; 11:38:10 >

hocam tam cvp yazıyodum ek bölümüne yazdıklarınızla doğruladınız

şurada zaten detaylar var

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a95l-oled-vs-lg-g4-oled/39009/49542

laboratuar ortamında yapılmış sentetik testler kullanıcıları yanıltır

en ince ayrıntıyı fark etmek için zaten kartal gözüne sahip olmak gerekir

aynı 2 tvye kıyaslamak için bakan 2 kişiden biri 18 yaşında biri 40 yaşında ise ne olacak ? v.s

fiyatlara bakmak lazım karşılaştırma için hangisi ne kadar

kişisel olarak ben bir tvye zengin olmadığım için 120 bin tl veremem

55 inçte kalırım en iyisini almak için 55 inç en kral tv hangisiyse artık

• bundan lazım işte ama 6000 bin dolar

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.Information Capture Communityyoutube
    The RICOH PJ UHL3660 is a highly adaptable 6,500 lumens, 4K quality UST Laser projector. Designed for challenging applications, it has 0.24 throw ratio, creating an 85-inch image from just 46 cm. Easy to control with wireless connectivity, it operates constantly in temperatures up to 45 degrees Celsius and features safety functions for public spaces. Economical and efficient with 40,000-hour lifespan, there’s no need to replace filters or lamps - and all software is included
    https://www.youtube.com/watch?v=6x9TnYdShuQ
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.