Şimdi anlamadığım bütün lg tv lerde ekran yanması mı oluşuyor nasıl birşey bu? Koskoca firma 100.000 TL 70.000 TL ye sattığı ekranlarda bu durumu bile bile satışını yapıp aynı şekilde üretime devam mı ediyor? Bunlar bilmiyor mu ki ps5 oynayanlar tüplü ekranda mı oynacak yoksa bu ekranlarda mı ? Bu yanmanın sebebi nedir ? Olamyanı yok mu ve herkeste bu yanma oluyor mu ? TCL de olmamasının sebebi nedir teknik olarak aydınlatırsanız sevinirim.TCL ile ilgili youtube da bireysel kullanıcıların çok fazla eleştirileri hezeyanları var.Adamlar kafayı yemiş nerdeyse servis mevuzusundan dolayı lanet etmişler. |
PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (99. sayfa)
-
-
Oled tv'lerin hepsinde yanma riski vardır, panelin yapısı gereği. Marka farketmez. Yeni üretilen oled tv'lerde buna çare bulunduğu iddia ediliyor, ama kesin garanti vermiyorlar. Otomatik veya tv kapanınca kendisi çalışan piksel temizleme gibi uygulamalar geliştirdiler, ama eğer bir görüntü uzun süre oled ekranında değişmeden kalırsa ekran yanması riski var. 77 inç pahalı oledler 180 bin civarı, 83 inçler 240 bin civarı.
Benim de TCL TV'm var, üç yıl oldu. Servise işim düşmedi. Düşse bile diğer markalardan farklı bir hizmet almayacağımdan eminim. Çünkü artık tv'ler anakart, power ve panel olmak üzere 3 parçadan oluşmakta. Hatta bazı tv'lerde power da anakart üstünde ve iki parça. Bu parçaların arıza vermesi durumunda mahalledeki servisin yapabileceği birşey yok. Resim video çekip merkez servise yolluyorlar ve oradan gelecek talimata göre ya problem yok diyorlar müşteriye, ya da tv'yi alıp merkez servise yolluyorlar. Bu süreç bütün markalarda aynı. Yani mahalledeki servis hiçbirşey yapamayacak olursa ne işe yarıyor ? TCL kendi servis ağını kurmadı, mevcut elektronik servislerle anlaşma yaptı. Bunların içinde samsung ve lg servisleri de var, philips, sunny, onvo gibi markaların da. Gelip tv'yi açıp kurmak çok da komplike bir iş değil. İlk zamanlarda servisten şikayet edenlerin ne gibi şikayet ettiklerini okuyordum, bir müddet sonra bıraktım çünkü saçma sapan şikayetler yapıyorlardı. Youtube göstermiyor diyor, 16 mb internet hızı varken 80-90 mb/sn data büyüklüğündeki videoları izlemeye çalışıyor gibi... Veya panel kendiliğinden kırıldı, kabul etmediler gibi. Gerçekten sorun olan problemler diğer markalardan farklı değildi. Üstelik TCL sıfır ölü piksel politikası uyguluyor, tek bir ölü pikselde bile değişim yapıyordu. Diğer markalar çoklukla yok yanyana 3, farklı yerlerde 5 ölü piksel yoksa değiştirmeyiz, normaldir diyorlardı, THH'ye falan gidiyordun. Hala diğer markalarda servise şikayet bildirirsin, gelir bakarız garantiye girmezse servis parası alırız diyorlar. Garantiye girip girmediğine de onlar veya merkez servis karar veriyor, hop ver bakalım 800 lira servis bedelini.... Hem tv'ndeki arıza ile başbaşa kalıyorsun, hem 800 TL ödüyorsun. TCL'nin merkez servisi de Bilkom. Koç grubu şirketi olup oldukça büyük ve sağlam şirkettir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 17 Ekim 2024; 4:55:58 >
-
Oledlerde Eger uydudan tv seyrediyorsaniz kanal logosu surekli ekranda kaldığı için o bölgede yanık olusuyor. Ama benim gibi tv kanallarını asla seyretmiyorsaniz oyun oynuyorsaniz youtube, netflix, amazon prime seyrediyorsaniz sorun yok. Oledler daha ince daha şık. Siyahlar mukemmel. Ama daha pahali. Miniledler ise daha parlak, daha uzun ömürlü ama siyahlar olede gore bir tık altinda. Mesela c755 ile c745 arasında aman aman bir görüntü farki yok ama 845 ile 855 cok ayri bir dunya. Bu iki tv nin karsiligi ne samsung da ne de lg de var.. qled ve miniled de tcl nin rakibi yok. Zaten üretici firma tcl. Diğerleri paneli tcl den aliyor. Ben Butce ile ilgili sıkıntım yoksa 150 bin liraya tv alacaksam oled alirim. Ama en iyi f/p cihazi alacaksam Tcl den şaşmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escudo76 -- 17 Ekim 2024; 9:33:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung S90D nasıldır? Yoksa LG mi?
-
SAMSUNG S90D başarılı tavsiye ederim. -
S90D'lerde QD-OLED ve WOLED karışık deniyor. Koduna bakıp QD panelli S90D seçme şansınız yoksa, LG C4 daha mantıklı olabilir.
Çünkü Samsung'un olayı QD-OLED olması. QD'nin renk kapasitesi yüksek. Görüş açısı kusursuz.
(QD'nin WOLED tarafındaki karşılığı, LG G serisindeki MLA + heatsink'li paneller. S90D ve C4'te düz WOLED var.)
WOLED'li S90D yerine LG C4'ün daha iyi olma sebebi, LG'nin görüntü işleme ve görüntü isabetini daha iyi yapması. C4'te OLED'e özel Alpha 9 işlemcisi var. Bunun yanında, Dolby Vision ve WebOS olayı var. Ayrıca, S90D'ye göre kasası daha dayanıklı. Kurulumda bükülme ihtimali az.
Kısaca, WOLED denk gelirse S90D'nin bir esprisi kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Ekim 2024; 19:53:52 >
OLED TV dediğin zaman Sony yada LG - Sony malesef Türkiye'de artık olmadığı için LG daha mantıklı.
OLED ise LG tabiki samsung anca getir götürünü yapar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 17 Ekim 2024; 16:21:29 > -
Bir de şu var: Normal bir kullanıcı için düz WOLED'in de renk kapasitesi güzel. Ayrıca, WOLED'te polarizer olduğu için, gündüzleri siyahları daha iyi verir. (Yan etki olarak, yansıma daha çok oluyor. Ama yansımayı kontrol etmek daha kolay.)
WOLED'in ömrü de daha iyi. Tabi Samsung QD-OLED'leri bu konuda ilerletti. Ama çalışma prensipleri farklı olduğu için, tam WOLED gibi olması zor.
Bir de bahsettiğim Alpha 9 olayı var. LG'lerin görüntü derinliği - 3D etkisi daha iyi. Oyun modundaki görüntü isabeti daha düzgün.
Kısaca, QD-OLED, düz WOLED karşısında da %100 - absolute bir upgrade değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Ekim 2024; 16:34:3 >
Burda en iyi tv olarak S90d seçilmiş. Burası biraz kafamı karıştırdı.
-
Üstadlarım ps5 için 42” 2k 120hz/144hz 4k60hz fifa oynamak için tv önerebilir misiniz lütfen
Şimdiden teşekkür ediyorum
Hocam 42 iyi bir ürün zor bulursunuz,
LG OLED 48C3
Bu modele bakın. -
Burak hocam teşekkür ediyorum şimdi tavsiye ettiğiniz ürüne bakıyorum saygılarımla
Hocam rica ederim şimdiden hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum kıymetli hocam fiyatı benim bütçeme çok yüksek geldi daha kıymetli hocam gerçi hata ben de bütçe belirtmeyi unuttum maksimum 15.000 TL’ye 42 inç bir ürünü bulamaz mıyız acaba sadece FIFA oynamak amaçlı şöyle fiyat performans ürünü
Lg 50QNED816RE bu ürüne bakın hocam bütçenizi 1 tık daha çıkın 120 hz panel bu üründe bilginiz olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ellerinize sağlık kıymetli hocam değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum şimdi bakayım ben 🤲🏻
Hocam rica ederim ne demek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X