Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Havmac , Anil.K Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.985
Cevap
356
Favori
656.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
43. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanıtılacağı tahmin edilen etkinliğin tarihi ne zaman? Eylül'ün sonu değildir umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal tek versiyon çıkıcak dileyen disk takar artık, 599Euro kesin bence mevcut slim versiyon 50 euro ucuzlar gibi. Diskli 449 euro dijital 399 euro olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 29 Ağustos 2024; 15:11:40 >
  • qqEagless kullanıcısına yanıt

Eylül başı olsa keşkede zor en geç eylülün 2 haftası yapılacak gibi showcase.

• Wight Lord kullanıcısına yanıt

2. haftası ise iyiymiş 29 Eylül diye düşünüyordum ben de.

• emurat E kullanıcısına yanıt

Hocam Sony'den bir bilgi gelmedi henüz.

%45 rakamını render gücü için yazmışlar. Muhtemelen ROP'u (render output unit) kastediyorlar. PS5'te 64 ROP vardı. PS5 Pro'da 96 ROP olacak. %50 fazla.

PS5 saat hızı 2232 MHz'di. PS5 Pro 2150 MHz olursa %45 ROP farkı olur.

ROP gücü önemsiz. Zira onun sayısını bir sınır yaratmayacak şekilde ayarlıyorlar. Önemli olan shader gücü ve bellek bant genişliği.

Bu arada 2150 MHz rakamı 33 TF'ye de uyuyor. GPU'da RX 7800 XT gibi 3840 shader olursa, 3840 x 2150 x 4 = 33 TF olur. (PS5 karşılığı ~20 TF.)

Kısaca, PS5 Pro GPU'su, RX 7800 XT'nin saat hızı 2420 MHz'ten 2150 MHz'e çekilmiş hali olacak. Ancak RT çekirdekleri RX 8000 seviyesinde olacak. AI upscaling için de Sony teknolojisinden faydalanacak.

En kötü senaryoda bile, PS5'ten %70-80 iyi sonuç verecek bir GPU var. Zaten bu ham performans farkının önemi de gittikçe azalacak.

Not: 2150 MHz biraz düşük bir değer. Sony ekstra boost yapmayı tercih edebilir 

• Ps5 2070 ayarındaydı. Buda 4070 ayarında olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Saat hızı bana göre hikaye en başından beri dikkat ettiğim yeni upscailing teknolojisi ve yapay zeka direk içinde entegre olması, gerisi hallolur. Ps6 demosu diyebiliriz. Benim en çok beklediğim eski çıkmış oyunlara yapımcıdan destek beklemeden, bağımsız bir şekilde acaba yapay zeka ile fps ve görsel iyileştirme sağlayabilirler mi? Ps5 çıkışında olduğu gibi patch gelecek mi gelmeyecek mi diye gün bekleriz.

• Evet hocam. Abartılı fiyat çekmezlerse, Pro'yu day one alırım. Kazıklama olursa biraz beklerim. Zira Pro'yla beraber önemli bir oyun çıkmayacak. Astro Bot'ta önemli fark olmaz gibiPLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! 

Bu arada, admin'lerin burayı ana konu yapması gayet doğru bir karar. En son Aralıkta editlenmiş, son mesajı Nisanda atılmış, başlığında büyük i kullanılmış bir konudan devam etmek anlamsızdıPLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!  Ana konular, nokta virgül bile kullanmadan yazan kişilerde kalmasın bir zahmet.

• Bizde diyoruz ki bu GTA VI da ki NPC sayısı nasıl bu kadar çok PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! 

Gerçi bu Rockstar belli olmaz Base PS5'ten çekmiş olabilir. Adamlar GTA V'i PS3'e çıkartmışlardı herkesin yapacağı iş değil.

Valla bence 600$ olucak 4070'den bir tık daha güçlü görünen bir konsol base ps5'in fiyatı 500$ da kalır zaten ucuz bu aletler niye indirim yapıp Pro'yu 500$ satsınlar bana mantıksız geliyor. He dijital ve diskli olarak çıkarırsalar 549$ dijital, 599$ diskli olur kesin.

Rakip konsoldan cacık yok, Sony peynir ekmek gibi satıyor zaten daha bir sürü oyun gelicek belki 2027 inadını kırıp yeni nesiller 2028'e aksayabilir.

@Castle Bravo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 29 Ağustos 2024; 16:40:6 >
  • Şansımıza Dolarda hareketlenmeye başladı bakalım bize kaç paradan Girecek PS5 Pro  

• popüler konuların ilk 6'nın 5'i playstation

son dönemdeki ex oyun kabızlığına rağmen bu derece popüler olması, marka gücünü gösteriyor.

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!
  • vector x-31 kullanıcısına yanıt

ufak ufak kenara euro koymak lazım hocam 😄

• Wight Lord kullanıcısına yanıt
    Benim de eldeki konsolu değiştirmek için sebep, Yazılımla bütün kataloğa etki etme durumu olup olmaması olacaktır. Üçün parti desteğine kaldıysak bana göre o iş yaş olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 399-450-650 euro şeklinde olur bence fiyat

• Konsol tasarım olarak tekrar baktığımda ve detaylı okuduğum kadarı ile o çizgileri kasayı slim den uzatmak için eklenmiş slim deki kapaklar ve disk kutusu aynı olacak tabi genişlik flat kasa kadar, Fat kasadan biraz küçük olacak. Açıkcası soğutmayı merak ediyorum, neredeyse 3 kat hızlı bir konsol inşallah ps4 prodaki gibi uçak motoru gürültüsü çekmeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 29 Ağustos 2024; 18:21:12 >
  • oly1786 kullanıcısına yanıt

marka gücü falan değil toplumun ne kadar boş olduklarını gösteriyor bendeki ps5 tv altında ölü gibi yatıyor

ps4 de aklıma rdr2 geliyor lou2 geliyor bloodborne geliyor

ps5 de pek bişey yok bildiğin ölü doğmuş

varsa demon souls elden ring

bu aletin gta6 ya kalacağını bilseydim o zamanın parasını ps5 almak yerine değerlendirirdim gta6 çıktığı zaman alırdım paranın 4 de 3 ü de cebimde kalırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 29 Ağustos 2024; 18:58:55 >
  • Şimdiye kadar yapılanlar arasında en doğru çalışma buymuş. Konsepti sızdıran eleman da şeritler siyah arkaplanlı metal görünümlü demişti zaten.

Aşağı yukarı böyle görünecek Pro;

• DS2 gameplay ile tanıtımı yapıp GTA 6 ile çıkış hedefleniyor bence. Önümüzdeki günlerde göreceğiz   Cihazın çıkışıyla geliştiricilerin oyunları üzerimize fırlatması lazım artık. Kuraklık bitmeli.

• PS5 Pro'da çıkış olarak Siyahla açılış yapsalar güzel olur aslında. Ardından da Beyaz Modeli gösterip arasında ki karşılaştırma güzel olabilir. :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.