< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (729. sayfa)
-
-
-exc konusu doğrudur, katılıyorum. 3 uncharted almış, GOW3 ü görmüş, the last of us'la da dönemini bitirmiş bir konsol zaten, ne denebilir ki?
-tasarıma katılmıyorum çok kaba ve gerçekten şişko (fat:) bir tasarımı vardı, x360 tasarımı çok daha iyiydi. ama tabii 90 nm işlemcilerinden dolayı o konsollar aslında büyük olmak zorundalardı, büyük soğutma bloklarına ihtiyaçları vardı. x360 o dar kasa yüzünden yıllarca ısınma kaynaklı 3k hatalarından kurtulamadı.
-teknolojiye de katılmıyorum. adamlar sesli chat bile getiremediler, online özürlü bir konsoldu. ayrıca ortak oyunlar x360'ta daha iyi görünüyordu. rdr'yi, gta5 i geçtim, (ps3'te daha düşük çözünürlük ve aa eksikliği) bazen fifa oyunları bile daha iyi görünebiliyordu.
-gamepad de çok net olarak daha kötüydü. ergonomi yok gibiydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 9:42:47 > -
😃 Evet bazen değişiklik çok güzel oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aradan uzun zaman geçti, sanırım yanlış hatırlıyorsunuz. RDR konusunda 360 daha başarılıydı ama GTAV için çok az farkla da olsa PS3 daha iyiydi...
Alıntı
metni:Grand Theft Auto 5: the Digital Foundry verdict At last, Rockstar North's monstrous open-world caper is here in all its glory - but after five years and an estimated £170 million being sunk into development and marketing, which version is the one to buy? After playing both versions extensively and amassing over 2TB of lossless video to analyse, we must stress that you're bound to have a fantastic time with either take. Lighting and physics engines are fully intact on both versions, and the minor differences in reflection mapping go down as nitpicks. At its core, both PS3 and 360 present the same massive Los Angeles-inspired sprawl via the same 720p native resolution lens, with almost entirely identical effects and object detail. However, it's apparent that the PS3 version has an undeniable advantage in one area: even to the naked eye, ground textures on 360 are blurred as a result of what appears to be unoptimised asset streaming. Glitch or not, this basically amounts to concrete and grass textures appearing fuzzier beneath the feet of Trevor, Michael or Franklin, while the PS3 version's remain crystal clear. The 360 does command a minor advantage in frame-rate during synchronised play, but for shoot-outs and high-speed hurtles down the city streets, the PS3 can sometimes pull ahead in these metrics - though the difference is rarely perceptible either way. Since all else is identical across the board, the PS3 version is recommended on the grounds of image quality if you have the option. eurogamer.netFace-Off: Grand Theft Auto 5https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-grand-theft-auto-5-face-off
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 12 Ocak 2025; 11:48:27 >
-
Tasarım konusu göreceli benim bu konuda ki tercihim sonsuza dek Playstation 1 olacak. Fakat bütününe bakınca Playstation 3 gerçekten çok farklı bir cihazdı. Teknoloji olarak Cell gibi devrimsel bir işlemci kullandı, dönemin işlemcilerinden çok güçlüydü ve o dönem için gene yüksek maliyetli ve önemli bir teknoloji olan blu-ray'i getirdi. Fiyat ve işlevselliğe girmiyorum sadece oyun, teknoloji ve tasarım olarak özel bir cihazdı bunu söylüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla zemin dokuları hangisinde daha iyiydi hatırlayamıyorum. Digital Foundry yazdıysa haklıdır ama...
ancak çok net hatırladığım bir şey var ki ps3 versiyonunda anti aliasing sanki yok gibiydi, objelerin etrafında tırtıklanmalar rahatlıkla seçiliyordu. x360'ta ise bu durum yoktu. DF'dekiler bunu niye yazmamışlar bilinmez. ben açıkçası bu yüzden x360 versiyonunu tercih etmiştim. bu arada zaten bu aa meselesi 3.parti oyunlarda ps3'ün genel sorunuydu.
neyse 12 sene öncenin tartışma konusu, zamanında zaten yeterince ve sayfalarca tartışıldı.
RDR'de ise daha düşük çözünürlüğe rağmen, frame daha fazla düşüyordu diye hatırlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 12:54:58 > -
kendine özgü ve kompleks yapısıyla cell aslında programcıların başına o dönem biraz bela oldu. yine de exc oyunlarda ps3 daha iyi grafikler verebiliyordu, belki de bu cell sayesinde olmuştur. ya da optimizasyonun gücüdür bilemiyorum.
bluray'i unutmuşum evet, piyasada bd player bile yokken, ps3'te bd vardı. evet bu açıdan bakılınca ps3 güncel teknolojinin ötesine geçmişti, inovatifti.
-
Bencede müthiş tasarım,karizma bir konsoldu fat kada ps3.Tek sıkıntısı piano black olduğu için anında çiziliyordu
Arkadaşlar merhaba,PS 5 almak istiyorum,daha önce hiç almadım,yoğun bir kullanımım olmayacak ama pek bilgim yok. Slim,normal,pro VS hiçbir bilgim yok.
Sony garantili ürünler yokmuş artık öyle mi?mecburen ithalatçı firma mı olacak? Yardımcı olandan Allah razı olsun şimdiden,namazlardan sonra dualarıma ekleyeceğim sizleri değerli kardeşlerim.
Bana ps 5 lazım,1 tb olan yeterli midir?Yani ben oğullarımla maç ve araba falan oynarız.
Bir de kendi içinden oyun indirilip kuruluyormuş,silinip tekrar kullanılıyormuş,bu şekilde devam ediyor olanlar mı güzel oluyor?
Bir de hangi site ve satıcıdan almalıyız? Vatan,teknosa,hb,trendyol,amazon VS.Şimdiden çok teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 12 Ocak 2025; 14:15:0 >
Merhabalar.
Konsol garantisi Koç gurubu bünyesindeki Bilkomdur.Bilkom resmi distribütör ile iki yıl garanti vermektedir.
İthalatçı garantili diye satılanlar garanti tambir muammadır.Hatta bir çoğu kaçak yurda sokulan ürünlerdir.
Burada bütçe belirleyicidir.Bütçeniz uygunsa ps5 Pro daha mantıklıdır.
Sony konsol aldığınızda psn hesabı oluşturuluyor.Bu psn hesabı üzerinden psn store üzerinden oyunları satın alınıp konsola indirip kurulum yapılıyor.
Satın alınan oyun konsoldan silinsede hesabınızda olduğu için tekrardan psn store üzerinden konsola yükleyebilirsiniz.
Konsolu alırkene Resmi garantili alınacaksa yazdığınız teknoloji mağazalarının hepsinden olabilir.Bilkom garantili olanları dikkat edilmesi gereklidir.
ithalatçı garantili diye sayılanlarda vardır bazı mağazalarda ona dikkat edin.
-
- bilkom garantili ürünler sony (resmi) garantili ürünlerdir.
- ithalatçı garantili olarak (khalkedon elektronik, kahraman konsol vs. iyidir) alabilirsiniz. sahibinden'de bunların ilanları mevcut, ist.da değilseniz ödemeden sonra kargoyla gönderirler. şu anda gördüğüm kadarıyla hb, amazon, trendyol'da farklı ithalatçıların ürünleri var, bunların garantisi hakkında net bir bilgi veremiyorum. oradakilerden bir tek belki ankara'daki fly technology olabilir, iyi-kötü bir garanti veriyor, mesela benim dualsense'imi tamir etmişti.
- vatan'dan, teknosa'da, mediamarkt bilkom garantili olarak bulabilirsiniz. bilkom garantili olarak hb'de, ty'de vs. de satılıyor.
- 1 tb size yeterlidir ve sizin için ps5 pro'ya gerek yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 18:10:41 > -
Çok teşekkür ederim hocam,çok açıklayıcı olmuş.
Yani internette ithalatçı garantili yazanları eliyoruz. Pro nedir hocam ne farkı var?pro haricinde normal ps5 olanın slim veya düzü hangisi iyidir? Pro deyince fiyat daha da yükseşecwktir de hafıza farkı mı var sadece mesela?pro olana pek gerek yok gibi. Genel depolama 1 Tb olanı alacağız sanırım.
Allah razı olsun hocam çok güzel şekilde ifade etmişsiniz. Fly technology duymuştum araştırma yaparken.Diğer önerdiklerinize de bakarım inş.
Bu linkte 4 adet ürün var ikisi 30 ikisi 36 bin. Garantiyi göremedim bilkom diye yazıyor mu bilemedim.Digital edition,bundle gibi şeyler yazıyor başlığında?bunlar ne anlama geliyor?
www.mediamarkt.com.trEn İyi Oyun Konsolu Modelleri ve Fiyatları - MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/category/oyun-konsollari-465863.html?filter=consoleType:Playstation%205
Fortnite bundle'ların içinde fortnite oyunu var.
sadece internetten, oyun indirip, kullanacaksınız dijital sürüm. hesap al-sat da yapabilirsiniz, forumda konusu var:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/160403067
indirmeye ek olarak dışardan disk alıp, oyun takası falan yapacaksanız, diskli sürüm almanız lazım. siz mümkünse diskli alın, yakınınızda oyun takas eden bir dükkan vs. varsa takas yaparsınız ya da sahibinden'den 2.el oyun alırsınız.
bunlara (dijital sürüme) sonradan disk okuyucu takmak da mümkün, dijital alıp, sonradan disk sürüyücüsü takabiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 17:12:26 > -
Sağ olun hocam,o zaman dijital sürüm bizim için yeterli. Oyunların ücretini verdikten sonra silip yükleyebilme şansımız oluyor.
Tek kollu 30 bin gibi,bir kol daha alırsak 35 oluyor resmi satıcılı galiba.
İthalat alırsak 2 kollu 27ye veriyor fly technology.
fly çok diyormuş, kahraman'da 22 çift kol. ilan no: #1216214074
-
Bende idefix üzerinden ithalatçı garantili aldım . Adam e devlet üzerinden faturasını da yükledi sisteme . Kaçak olsa fatura çıkarabiliyorlar mı hocam ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten hepsi için söylemedim.zkaldıki ithalatçı garantisini tam neyi kapsıyor bu bile bence daha belli değil.
Adam yazmış ithalatçı garantilli.Tamamda ithalatçı garantili ürün alırkene bu garanti kapsamını soruyormu ben ithalatçı garantili ürün almadığım için sormadım sorunlara ne deniyor.
Mesela siz sordunuzmu bu garanti neleri kapsıyor.
-
Mafia 2 idi sanırım. Aşırı derecede x360 öndeydi. PS3 versiyonunda bahçe boşken x360 da bahçe otla samanla doluydu.
-
bilmem, doğru olabilir:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 19:27:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X