Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (730. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.589
Cevap
350
Favori
632.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
Giriş

Evet. Cell, paralel işlem yeteneği kullanıldığında fark yaratıyordu. Cell'in yanında, birkaç etmen daha vardı:

- Bütün PS3'lerde HDD olması. Oyunların HDD'ye göre tasarlanması

- Blu-Ray'in yüksek kapasitesi. Bu sayede sıkıştırma yükü azalıyordu. Her ne kadar okuma hızı Xbox'ın DVD sürücüsü kadar yüksek olmasa da, kapasite fark yaratıyordu. (Exc'ler ve PS3 öncelikli oyunlarda.)

- RSX ilkel bir GPU olsa da, doku filtreleme üniteleri Xenos'tan fazlaydı. 16 yerine 24 ünite vardı.

- Bellek band genişliği, toplamda X360'tan daha fazlaydı.

Bunlar, PS3 exclusive'lerinde yüksek texture çözünürlüğü ve tablo gibi görüntüler görmemizi sağladı.

Multiplatformda da, mesela, texture'leriyle öne çıkan Castlevania LoS'ta, PS3'ün daha hızlı olması gene bunlarla alakalıydı. Veya çoğu oyunda, PS3'ün daha iyi anisotropic filtering yapması RSX'in doku üniteleriyle ilgiliydi.

Tabi dediğiniz gibi, Xbox 360, 2010'a kadar bütün multiplatformlarda, 2010 sonrasında da bazılarında daha üstündü. Bunun da temel sebebi, Xenos'un yüksek shader performansı ve Edram'le desteklenen mimari üstünlüğüydü. Oyunların PS3 versiyonlarında otların biçilmesi, 640p'ye inilmesi, AA sorunu olması vb, hep RSX'le alakalıydı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Ocak 2025; 20:34:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

güzel bir 7.nesil konsollar özeti olmuş, teşekkürler.

o zaman ben de bir ekleme yapayım, hatırladığım kadarıyla x360 512 hafızasını vram+ram olarak kullanabiliyordu. (unified memory yapısı) yani belleği cpu ya da gpu'nun ihtiyaçlarına göre esnek şekilde dağıtabiliyordu. ps3'te ise hafıza 256+256 olarak ayrılmıştı, cpu/gpu birbirinin ramlerine erişemiyordu. bu da yine x360'a bazen avantaj sağlıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 20:51:41 >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    PS3 gibi nesil hala gelmedi muhtemelen gelmeyecek de…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Disc drive almaktan vazgeçtim onun yerine 30. Yıl dualsense aldım. 30. Yıl kapaklarını da aliexpress’ten sipariş edeceğim. Psn Gmail ile yeni üyelik açtım indirimi yakalamak için. Hesaplama şu şekilde oluyor. 27 Euro mu ne o zıkkıma takılıyor mu?

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

• wollfy31 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, çakal spotçulara para kaptırmamak için 30. yıl DualSense'i resmi satış fiyatından satan mağazalarda kovalayıp almıştım ben de geçtiğimiz ay.

AliExpress'teki hesaplamaya bakıldığında 402,33 TL ürün bedeli + 516,23 TL gönderim ücreti toplamda 918,56 TL yapıyor. Bu tutar da 27 Euro'nun altında kaldığı için yurt dışı gönderiler için yapılacak yeni bir düzenlemeye kadar sorun yaşatmaz gözüküyor.

• sarppy kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam siparişi geçtim. pro'nun plakalarını da kutusuna koyarım. zaten çıkan v5 dualsense'i kutudan hiç çıkarmadım. 30. yıl dualsense ise sarı site ile komisyon ve 3 aylık taksit vadesi ile 6 bine geldi. vertical stand aldığım kişi satıyormuş, dikkat etmemişim gerçi o zamanlar 30. yıl dualsense muhabbetim gündemimde değildi. fat kasada kullandığım 2 tane dualsense vardı. şimdi bir de 30. yıl geliyor. toplam 4 tane oldu. beyazlardan bir tanesini satabilir miyim acaba diye düşünmekteyim. ps5 fat plakaları da kutuda. galaktik mor plakaları kullanıyorum. galaktik mor dualsense de müthiş olurdu.

• tync2006 T kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam 👍

• 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.