Hocam standı nereden aldın? Fiyatları nasıldı? |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (739. sayfa)
-
-
ps5 pro da keşke hdmi 2.1 full kullanılsaydı.ps5 ile aynı olması cidden yakışmamış.O veriyolunu kullanıp kullanılmaması ayrı konu tabii.
-
Aynen öyle hocam yeni nesil Pro konsol alıyoruz HDMI bant genişliği PS5 ile aynı.. Ne anladım ben bu işten..Ps5 Pro'da HDMI 2.1 kullanılmış ama bant genişliği düşük. Bu yüzden de 120 Hz oynadığımız oyunlarda çözünürlük düşüyor. Bunu menü tuşuna basarak çok rahat görebilirsiniz.
PS5 Pro'da 32 Gbps
Xbox Series X ise 40 Gbps
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 21 Ocak 2025; 15:1:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapacak birşey yok.Sonuçta sonraki nesile kadar en güçlü konsol bu.Gülü seven dikenine katlanır : )
-
çok yanlış yazmışsın hocam bant genişliği çözünürlük veya fps i etkilemez renk paketini etkiler sadece.
4k120fps oyunda 4.4.4 (rgb) olmaz 4.2.2 olur. tek farkı budur bunuda her göz algılayamaz bile önemsiz bir ayrıntı yani. Tabiki 40Gbps olsa daha iyi fakat dediğim gibi grafik, çözünürlük, fps gibi şeyleri etkiliyen bir şey değil.
4K@60Hz at 12-bit RGB = 32Gbps (8Gbps at 4 Lanes)
4K@120Hz at 12-bit 4:2:2 = 32Gbps (8Gbps at 4 Lanes)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 21 Ocak 2025; 15:47:25 >
Standı sarı siteden sıfır kapalı kutu aldım hocam 1600 lira
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam. Yeni aldığım için her oyuna saldırıyorum ama dediğiniz gibi tam çözene kadar tek bir oyunu oynamak en mantıklısı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam paylaştığın link zaten xbox sitesi yalan haber yaptığı kendi yorumları kattığı belli. senin bakman gereken yer haberin asıl kaynağı burda yazılanları okursan benim yazdığım şeyle aynı şeyleri yazdığını görürsün hocam.
bant genişliği sadece renk paketini etkiliyor
5-6 mesaj yukarıda konuyu karıştırmak için atılan post var atan belli amacı belli böyle kişilerin oyununa gelmeyin. Versus konuda kimse kalmadı etkileşim alamadığı için buraya gelip yazmış.
Peki 120 hz çalışan oyunlarda menü dahil olmak üzere çözünürlüğün düşmesinin sebebi nedir hocam? Menüdeki yazılar bile dikkat ettiyseniz tırtık tırtık oluyor.
hangi oyun bu
Hangi oyun olduğu farketmiyor hocam. Herhangi bir 120 hz destekleyen oyuna girdiğinde PS tuşuna bir kere bas ve oradaki yazılara dikkatli baktığında bulanık ve tırtık tırtık olduğunu göreceksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 21 Ocak 2025; 16:30:40 >
32 Gbps olunca 4:4:4 yerine Yuv 4:2:2'ye düşüyor. O da sadece, ufak ve kontrastlı yazıların netliğini etkiler. PC'deki bazı yazı fontlarında fark edebilir. Oyunlarda ve PS'te anlaşılcak bir şey değil.
Önemli olan 10 bit çıkış vermesi. PS5 her durumda 10 bit veriyor.
--------‐--
4:4:4 - 4:2:2'nin önemsizliğini göstermek için, Gow Ragnarök'tan iki foto atayım.
Ayarlar: Kalite - PSSR - HFR kapalı. Full native.
Kamerayı, foto mod'ta, Kratos'a en yakın mesafeye getirdim. Fotoğrafı, 65 inç TV'de, 20 cm mesafeden çektim:
Yuv 4:2:2 (120 Hz):
4:4:4 RGB (60 Hz):
Fotoğrafa tıklayarak net halini görebilirsiniz.
Görüldüğü gibi, olabilecek en ekstrem ve gerçek dışı senaryoda bile fark yok. Tekrar hatırlatayım: 65 inç'te, 20 cm mesafeden, kamerayı Kratos'a yapıştırarak, Kalite - PSSR - HFR kapalı modta çektim
40 Gbps bir fark yaratsa, Sony onu koyardı. PS5'te web browser da olmadığından, 40'a gerek duymadılar. Xbox'çıların algısına gelmeyin
Not: Bir önceki Gow Ragnarök mesajıma çok yanıt gelmiş. Onlara sonra bakacağım. Cevap vermiyor diye düşünmeyin. Foruma sürekli girmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ocak 2025; 0:46:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam sizin durum farklı. 120 hz'e aldığınızda ps5 ya da pro çözünürlük düşürüyor olabilir. yani durum hdmi bant genişliği yetmiyor değil de, ps5'in ya da pro'nun gücünün bazı oyunlarda 4k@120 hz'e yetmemesinden olabilir. bu sebeple bu oyunlarda mecburen çözünürlük düşebilir. hangi oyun olduğunu yazarsanız öyle bir şey var mı bakar, araştırırız.
48 gbps bant genişliğine de;
12 bit renk derinliği, rgb 4.4.4 , 8k vs. gibi özel durumlar söz konusu olduğunda ihtiyaç olabilir. xbox'ın 48 gbps desteklemesi elbette kötü bir şey değildir ama ps5 pro da dahil olmak üzere güncel oyun konsolları için pek bir anlamı yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Ocak 2025; 17:15:45 > -
menü derken ps ana ekranından bahsediyorsun sanırım menü de 60hz desteği var oyunda 120 açınca sonra oyundan çıkıp menü ye bakarsan uyuşmazlık olduğu için menü düşük çözünürlükte gözüküyordur.
bunun bant genişliği ile ilgisi yok ama hocam
Arkadaşlar selamlar pro için dikey standı nereden alabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X