Şimdi Ara

Playstation 5 Pro Cihaz Güç Kesme & Kapanma Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7021 avrupa xcom mağzasından alınma faturalı ürün 2 3 fazla verin en azından ithalatçı garantili alın

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

7021 avrupa xcom mağzasından alınma faturalı ürün bence 2 -3 fazla verin ithalatçı garantili alın en azından böyle bir şey ile karşılaşırsanız değişim yada iade alırsınız

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

CFI 7021

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • call me kullanıcısına yanıt

Hocam slim kullanırken başıma gelmişti. Dış kapak fan a baskı yapıp dönmesini engelleyebiliyor. SSD takarmış gibi dış kapağı açıp döndüğünden emin olun benim slimde dönmüyordu sıkışmıştı ufak bi çubukla azcık ittirince tekrardan dönmeye başladı ve daha sonra bi sıkıntı yaşamamıştım. Eğer farketmeyip öyle kullansam muhtemelen ısındı hatasını bende alacaktım.

• TheLuBu kullanıcısına yanıt

proda heatsink üzerine ufak kanallar eklenmiş akmayı önlemek için. Öyle bir sorun yaşanma ihtimali pro da çok daha az.

Playstation 5 Pro Cihaz Güç Kesme & Kapanma Problemi
  • Anladığım kadarıyla Playstation alınacak birşey değilmiş. Power Supply değişimi için 5000 ₺ fiyat verdiler. Sorunun net bundan olduğuda bellide değil. Cihaz kodu CFI-7021

• Hocam dün ben cihazın malum garantisi olmadığı için komple söktüm... Söküp tekrar birleştirdikten sonra dün gece sabaha kadar cihaz hiç kapanmadı. En önemlisi de bir ilgisi var mı yok bilmiyorum ama cihaz içerisinde ki o pili çıkarıp taktım. O pil ne işe yarar pek bilgim yok ama o pili çıkarıp taktıktan sonra inanır mısın cihaz hiç kapanmadı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levi'm -- 10 Aralık 2024; 11:12:17 >
  • Çok sevindim hocam umarım daimi olarak çözülmüştür. Pili bios pili olarak düşünebilirsiniz. Aynı mantıkta çalışıyor. Saat tarih ve bios ayarlarını tutması için. Hocam bide benim cihazda fan dönüyor ama sıcaklığa göre hızlanıp yavaşlamıyor gibi. Sizde de mi öyle ?

• Umarım çözülmüştür vallahi.. Hocam söküm işlemi yapmadan fan hep aynı hızda dönüyordu. Fanı söktüm taktım tekrardan özellikle PS5 Pro oyunlarında fanın daha hızlı döndüğünü keşfetmiş oldum.

Şuanda cihaz yaklaşık 8 saattir açık ve henüz kapanma yapmadı. Evden çıkmadan cihazı açtım ve ps portal ile girip bakıyorum (dinlenme modunu almadığım için ps5 hep açık)

Umarım bu yaptıklarım çözüm olacaktır ve sana da faydalı olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levi'm -- 10 Aralık 2024; 14:45:53 >
  • https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=1nY-otkEOsw

Bu videodaki gibi komple söküp parçaladınız mı hocam ? Yoksa belirli bir yere kadar mı ?

• Yok Hocam, anakartı sökmedim. Sadece kabloları ve power supply kısmını söktüm. İşlemci ve işlemci soğutucu kısmına dokunmadım....

• Öncesinde fan kablosunu söktüm. Pili çıkardım. Sonra cihazın kapaklarını takmadan o şekilde 3 saat kadar GTA 5 oynadım kapanmadı. Ama kapakları taktığımda 15 dk dayanmıyor. Çok ilginç. Hiçbir şekilde hata kaydı log vs tutmuyor. Sony yapamamış bu işi

• Pixellence1907 kullanıcısına yanıt

Kapakları takınca sorun çıkması ilginçmiş. Ram, SSD, VRM veya PSU'nun ısınmasıyla ilgili bir sorun olabilir. Mesela, VRM ve SSD'de termal pad sorunu olabilir. Veya bu donanımların kendisinde, sıcaklık artınca bir sorun tetikleniyordur. Özellikle PSU'da beklenebilir.

APU demedim, zira onda sorun yaşanmadan önce fanda hızlanma beklenir. Fan hızı, APU sıcaklığına oranlıdır.

Bu arada, M.2 SSD takılı mı? Varsa çıkararak da bir denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Aralık 2024; 5:45:50 >
  • Bende M.2 SSD takılı olduğu için onun koruma metalini de çıkardım. 30 saattir cihazı hiç kapatmadım ve halen kilitlenme donma vs gibi durumla karşılaşmadım. Garantisi olsa çoktan iade edip yenisini talep ederdim....

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

M.2 SSD takılı değil.

• Çok iyi. Bende açarım elimden gelir ama. Tax Free sırasında faturası alınmış. Amsterdamdaki MediaMarkt ile iletişime geçtim. Faturanın pdf halini istedim. Eğer gelirse MediaMarkt'da 1 yıl garantisi olacak. Onun için müdahale etmek istemiyorum açıkçası.

• Pixellence1907 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deki MediaMarkt'ta mı geçecek garantisi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarppy kullanıcısına yanıt

Evet Hocam. Aldığınız yer Direkt MediaMarkt ise (MediaMarkt&Satürn) değilse 1 yıl MediaMarkt tarafından garantili. Tax Free almamak bu konuda daha mantıklı yoksa yurtdışında eposta fatura gönderimi yapılmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixellence1907 -- 11 Aralık 2024; 10:7:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.