Şimdi Ara

Playstation 5 Pro Cihaz Güç Kesme & Kapanma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Sevgili Playstation Kullanıcıları : Sahibinden üzerinden Hollanda & Amsterdam MediaMarkt'dan alınmış PS5 Pro satın aldım. İlk konsol deneyimim olduğu için çok fazla birşey bilmiyorum. Kutuyu açip kurulumu yaptım. Cihaz oyunlarda belli bir süreden sonra komple sistemi kapatıyor. Komple güç kesiyor.

"PS5 sisteminiz düzgün kapatilmadi. AC güç kablosunu elektrik prizinden çekmeden Önce [Güç] > [PS5 Sistemini Kapat] seçeneklerini belirleyin.

PS5 sistemindeki güç göstergesi yanarken ya da yanip sönerken AC güç kablosunu elektrik prizinden çekmeyin. Verileriniz kaybolabilir, bozulabilir veya zarar görebilir." şeklinde uyarı ile açılıyor. Ne yapmam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim deneyimli arkadaşlar bir yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixellence1907 -- 4 Aralık 2024; 23:13:26 >

• Cihazın arkasındaki güç kablosunu iyice ittirin, takılan priz sıkı olmalı birde onu değiştirin..

Bu 2 işlemi yapın bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de şu şekilde oldu. aşağıdaki mesajı yazdıktan sonra dün 1 kere daha yaptı sonrasında FC 25 i gayet iyi oynadım 3 saat sorunsuz. ama tekrar olur mu diye de korkuyorumm :(

"Selamlar...

21 Kasımda Turkcell Pasaj (Satıcı Turkcell)'da PS5 slim digital edt. aldım. İthalatçı garantili Asya üretimi (ürün kutusunda yazan kod CFİ-2000 B01)

Başıma şöyle bir durum geldi!

Gerekli güncellemeleri ve kurulum işlemlerini yaptım.

konsolu denemek için e-futbol oyununu indirmeye ve indirme devam ederken sorunsuz oynamaya başladım. oyun indirildikten sonra da 1-2 maç yapıp konsolu kapattım. birkaç gün sonra fifa 2025 indirimi bitmeden kütüphaneme eklemek için konsolu açıp ödeme yapıp fifa 2025 i indirmeye başladım, bu arada indirme devam ederken e-futboldan birkaç maç yapmak için ayarlarımı yaptım ve tam oyuna başlarken konsol fanı uçak motoru gibi yükselen bir ses çıkararak uyarı vermeden konsolu kapattı. konsolu ön düğmesinden tekrar açarak yeniden aynı işlemi yaptım gene aynı şekilde tam ayarlarım bitirip maça başla dediğim anda fan sesi artarak "ps5 çok ısındı diye uyarı çıktı" ve konsol hemen kendiliğinden kapandı.

3.denememde belki indirme ile alakalıdır yada dik konumda durduğu içindir diye düşünerek Fifa 2025 indirme işlemini duraklatıp dik konumda olan konsolu yatay konuma alıp tekrar e-futbola girip 5-6 maçı sorunsuz tamamlayıp konsolu kendim sorunsuz kapattım. sonrasında tekrar deneme fırsatım olmadı.

Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu diye merek ediyorum? Sizce Konsolu İade etmeme gerek var mı?

Güç kablosu akım korumalı prize takılı konsol bağlantısını zaten zor takıp çıkarıyorum...

başka bir sebebi varmı

• call me kullanıcısına yanıt

Konsolu yatay konuma çevirince sorun çözüldü yani? 

• TheLuBu kullanıcısına yanıt

2 gündür geceleri vaktim olmamasına rağmen aynı problemi yaşar mıyım diye 2-3 saat fc 25 yada e-futbol oynuyorum. Şimdilik sorun yok ama denemeye devam edeceğim,yasal süre içinde iade işlemini gerçekleştirmek için!!! (Konsolu oğluma aldım beraber oynayalım diye ama kendisinin haberi yok :) o yüzden başına fazla oturamıyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi call me -- 6 Aralık 2024; 15:46:15 >

Eskiden haberler çıkmıştı dikey konsollarda işlemci soğutucunun aktığı yönünde. Dikkat etmenizde fayda var

• TheLuBu kullanıcısına yanıt

Ben 2020 Kasım ayından beti dik konumda kullanıyorum.Pro aynı keza bence tabi bu benim fikrim dik konumdan ziyade bence belli üretim model konsollarında bir sorundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zooe kullanıcısına yanıt

Merhabalar ; Neler yapmadım ki neler denemedim ki.

Güvenli Moddan ; Güncellemeyi yeniden yükledim - olmadı

Güvenli Moddan ; Yazılımı tekrar yükleyip temiz kurulum yaptım - olmadı

Ayarlardan - Dinlenme modu kapattım - olmadı

Yatay - Dikey çalıştırma denedim. Hatta hava alan kısımına fan bile açtım sogutması için - olmadı

Fiş - UPS'e bagladım olmadı - Direkt Prize bağladım olmadı - Farklı HDMI-Priz denedim olmadı.

Keşke 50 k para verseymişim de garantili arkasında firma olan bir cihaz alsaymışım.

Farkettiğim şu oldu, oyunun her iki versiyonuda kurdum. PS4 versiyonu ile oynadığım zaman fan çıkısı ortalama 40 derecelerde ama PS5 versiyonu ile oynadığımda fan çıkışı 60-62 derece arasında. Bende uyarı vs çıkmadan direkt kapatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixellence1907 -- 8 Aralık 2024; 21:57:0 >

• Pixellence1907 kullanıcısına yanıt

Power hatası gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 8 Aralık 2024; 22:15:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zooe kullanıcısına yanıt

PowerSuply değiştirsem düzelir mi acaba ? ADP-420DR daha yedek parça olarak satışı yok ne yazık ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixellence1907 -- 8 Aralık 2024; 23:14:33 >

benim cihaz da ilk kapandığında 1 kere böyle yapmıştı.

son 2 gündür yoğun oyun denemelerime rağmen tekrar kapanma sorunu yaşamadım. (bu arada konsol 3 gün önce arka plan sistem güncellemesi yapmış

o güncellemeden sonra kapanma problemi ile karşılaşmayacağımı düşünüyorum.. temenni!!

Geçmiş olsun hocam. Elektronik şans işi. İşini iyi bilen bir teknik sorunu çözer bence.

• geçmiş olsun hocam ps5 pro geçen ay aldım konunun dikey yatay hdmi hiçbir alakası yok benimkide çöp oldu yabancı ülkelerde herkes iade etmiş sony böyle yapan makineleri direk iade edin diye yazmış anlıyacağın çöp

• forewermd F kullanıcısına yanıt

hocam demeee!!! peki siz de iade edemediniz o zaman?

Demek ki bazı pro sürümler hatalı. Gerçekten kötü olmuş.

• Adamlar PS Direct ile mutlu sona kavuşuyor. Bizim ülkemizde Bilkom 3 ay bekletir. Sonu hüsranla biter.

hayır hocam ben birinden aldım oda polonyadan almış elimde patladı bu sorunu yaşıyan arkadaşlara tavsiyem hemen iade etsinler bende son rahatsız edici bir ses çıkarıp kapanmaya başlamıştı yani sorun büyük geçmiş olsun

• Maalesef bende aynı sorunla karşı karşıyayım. Cihaz kafasına göre birden kilitlenerek bip sesi çıkararak kapanıyor....

Isınma problemi olsa uyarı verir sanırım tamamen power supply kısmıyla alakalı bir durum...

• Cihaz kodunuz kaç hocam sizin ?

Cihaz kodu kaçtı

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.