< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PlayStation 5 | TV, MONİTÖR, KULAKLIK TAVSİYE [Ana Konu] (12. sayfa)
-
-
LG CX tv kullanan arkadaşlar ve 2K 144 hz üstü monitör kullanan arkadaşlar
Sorum şu ki,
PS5 ile birlikte rekabetçi oyunlar için TV den monitöre geçmek istiyorum.
Almayı düşündüğüm monitör Samsung Oddysey G7. Fiyatı 6000 TL civarında. Bu monitörde 120 Fps olarak oyunları oynayabiliyorum ama 4k 120 fps olmuyor.
Bu kadar para vermişken biraz daha çıkıp LG CX Oled TV alsam, hem TV olarak da kullanma avantajıyla birlikte, hemde acaba 4K 120 fps rekabetçi oynayabilirmiyim? Monitör gibi rekabetçi olur mu dersiniz? Tepkime süresi vs vs birçok bakımdan?
-
Steelseries arctis 7 ps5 edition alıp kullanan var mı beyler nasıl tavsiye eder misiniz? Ps5 kulaklıktan daha iyi diyorlar. Eğer tavsiye ederseniz Amazon ukdan alcam 1500e geliyor her şey dahil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dimontales
Steelseries arctis 7 ps5 edition alıp kullanan var mı beyler nasıl tavsiye eder misiniz? Ps5 kulaklıktan daha iyi diyorlar. Eğer tavsiye ederseniz Amazon ukdan alcam 1500e geliyor her şey dahilben çok araştırma yaptım Turtle Beach stealth 700 gen 2 öne çıkıyor kulaklıklar içerisinde.Bence 200 tl civarı daha verip bu kulaklıktan almanızı öneririm.Amazon abd de var amazon de de stok yakında gelecek yazıyor .Ben de yurtdışına çıktığımda alacağım en kötü ihtimal abd amazondan getirteceğim
-
Ben de 7/7P almayı düşünüyorum, alternatif kulaklıklara da baktım ama bu fiyat civarında daha iyisini bulamadım.
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Wireless'a baktığımda 7/7P ile eşdeğer olduğunu gördüm, bu siteye göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozkir -- 29 Ocak 2021; 13:44:30 >
-
7P denedim ben ama mevcut fiyatına değecek bir ürün değil o yüzden iade ettim..Turtle benim de aklımda ama ona eşdeğer hatta inceleme puanlarına bakarsak daha iyi gibi gözüken Razer Blackshark v2 Pro daha uygun bir seçenek gibi.
Merhaba, bir süredir bu monitör/tv seçimine karar veremedim. Monitörleri yakından görmek zor olduğu için daha da kararsız kalıyorum. Series S + PS5'te ya da Series X + PS5'te kullanmak için bir ekran almak istiyorum. Bu nedenle çözünürlük olarak 2K ya da 4K, yenileme hızı olarak 120 Hz üzerinin iyi olacağını düşünüyorum.120 FPS desteği varken kullanmak istiyorum, bunun yanında hardcore bir FPS oyuncusu olmadığım için fark edebilir miyim emin değilim 60/120 farkını. Bu bağlamda 4K 60 Hz bir monitör/TV ile 2K-120+ Hz bir monitör arasında gidip geliyorum.
Oynayacağım oyunlar genelde PS tarafında hikayeli oyunlar, Xbox tarafında ise yarış/spor simülasyon ve Xbox'ın eğilimi bu yönde olduğu için nadir de olsa FPS oyunları.
Bütçe olarak max. 4 bin TL civarı belirledim. Araştırdığım kadarıyla;
- 2000-3000 TL arasına 2K 75/144 Hz monitör,
- 2500-3000 TL civarına 4K 60 Hz 27-32" arası monitör,
- 4000 TL civarına da Samsung/Philips marka kaliteli 43" 4K TV alabilmek mümkün.
4K/120 Hz en uygun TV ise 6000 TL bandında. Sadece konsol ile kullanmak için alacağımdan dolayı bu fiyata da çıkmak istemiyorum. Monitörün benim için notebook yanına 2. ekran yapma gibi avantajı varken, 43" bir televizyon ise hikayeli oyunları ve FIFA, NBA gibi oyunları daha rahat ve keyifli oynatacaktır. Tüm yazdıklarıma paralel olarak bana ne gibi bir tavsiye verebilirsiniz, ne almam gerektiğine karar verirsem filtrelemenin daha kolay olacağını düşünüyorum modelleri
-
quote:
Orijinalden alıntı: F0rtressLG CX tv kullanan arkadaşlar ve 2K 144 hz üstü monitör kullanan arkadaşlar
Sorum şu ki,
PS5 ile birlikte rekabetçi oyunlar için TV den monitöre geçmek istiyorum.
Almayı düşündüğüm monitör Samsung Oddysey G7. Fiyatı 6000 TL civarında. Bu monitörde 120 Fps olarak oyunları oynayabiliyorum ama 4k 120 fps olmuyor.
Bu kadar para vermişken biraz daha çıkıp LG CX Oled TV alsam, hem TV olarak da kullanma avantajıyla birlikte, hemde acaba 4K 120 fps rekabetçi oynayabilirmiyim? Monitör gibi rekabetçi olur mu dersiniz? Tepkime süresi vs vs birçok bakımdan?
Hocam OLED paneller şu anda bir çok rekabetçi monitörlerden daha iyi tazeleme ve daha düşük giriş gecikmesi sunuyor. CX zaten monitör gibi tv olmuş :) İmkan varsa gözün kapalı al derim. Ben de kullanıyorum , muhteşem bir deneyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanıt için teşekkürler.
Bir konuda daha bilgine danışmak isterim o halde.
Elinde varmı bilmiyorum ama, Call of duty Cold War oyununda 4K 120 FPS alabiliyormuyuz bu tv den?
Çünkü birçok monitör
4k da ancak 60 PFS verebiliyor. Bu tv 4k da 120 FPS ye çıkıyorsa bu çok önemli bir özellik.
-
quote:
Orijinalden alıntı: F0rtressYanıt için teşekkürler.
Bir konuda daha bilgine danışmak isterim o halde.
Elinde varmı bilmiyorum ama, Call of duty Cold War oyununda 4K 120 FPS alabiliyormuyuz bu tv den?
Çünkü birçok monitör
4k da ancak 60 PFS verebiliyor. Bu tv 4k da 120 FPS ye çıkıyorsa bu çok önemli bir özellik.
Hocam CX ile 4 HDMI girişinden de 4K 120hz görüntü alabiliyorsun. Cold War’da da alabiliyorsun tabii ki. Diyorum ya bir çok üst segment monitörden daha iyi bir paneldir.
Teşekkürler
-
Herkese selamlar. Ps5 te kullanabileceğim Max 500-600 TL civarında tavsiye edebileceğiniz kablosuz kulaklık var mı? Konsoldu oyundu derken bütçeyi tükettim. -
artic 1 kablolu
-
Steelseries arctis pro hi-res wireless kullanan var mı bu kulaklığı
Ben Gamedac kullanıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Dr John H. WatsonMerhaba, bir süredir bu monitör/tv seçimine karar veremedim. Monitörleri yakından görmek zor olduğu için daha da kararsız kalıyorum. Series S + PS5'te ya da Series X + PS5'te kullanmak için bir ekran almak istiyorum. Bu nedenle çözünürlük olarak 2K ya da 4K, yenileme hızı olarak 120 Hz üzerinin iyi olacağını düşünüyorum.120 FPS desteği varken kullanmak istiyorum, bunun yanında hardcore bir FPS oyuncusu olmadığım için fark edebilir miyim emin değilim 60/120 farkını. Bu bağlamda 4K 60 Hz bir monitör/TV ile 2K-120+ Hz bir monitör arasında gidip geliyorum.
Oynayacağım oyunlar genelde PS tarafında hikayeli oyunlar, Xbox tarafında ise yarış/spor simülasyon ve Xbox'ın eğilimi bu yönde olduğu için nadir de olsa FPS oyunları.
Bütçe olarak max. 4 bin TL civarı belirledim. Araştırdığım kadarıyla;
- 2000-3000 TL arasına 2K 75/144 Hz monitör,
- 2500-3000 TL civarına 4K 60 Hz 27-32" arası monitör,
- 4000 TL civarına da Samsung/Philips marka kaliteli 43" 4K TV alabilmek mümkün.
4K/120 Hz en uygun TV ise 6000 TL bandında. Sadece konsol ile kullanmak için alacağımdan dolayı bu fiyata da çıkmak istemiyorum. Monitörün benim için notebook yanına 2. ekran yapma gibi avantajı varken, 43" bir televizyon ise hikayeli oyunları ve FIFA, NBA gibi oyunları daha rahat ve keyifli oynatacaktır. Tüm yazdıklarıma paralel olarak bana ne gibi bir tavsiye verebilirsiniz, ne almam gerektiğine karar verirsem filtrelemenin daha kolay olacağını düşünüyorum modelleri
Merhaba,
Bende sizinkine benzer bir arayışla araştırıp bolca inceleme vidyosu izledim 2 ay önce. PC ile birlikte ortak monitör olarak kullanmaya karar verdiğimde 4k-60 fps 1ms 28inc ASUS monitörden yaptım tercihimi. Bu monitörü almadan önce yine asusun 27 inc 1440p 144hz monitörüyle oynuyordum oyunlarımı. FPS oyunlarında gerçekten 100 fps üzeri çok fark ediyor ancak bende sizin gibi ayda yılda bir oynuyordum fps türünü genelde bende rpg ve hikaye tabanlı single oyunları tercih ettiğim için 60 fps tam manasıyla keyif veriyor diyebilirim. Aldığım monitör hdmi 2.0 destekliyor rtx yok 3000 TL fiyatında. Bunun yanında 2.1 destekli yeni monitörlerin önümüzdeki yıllarda üretimde olacağı ve yaygınlaşacağı da söyleniyor o yüzden 2-3 yıl PC ile beraber ortak şekilde bunu kullanıp başka fırsatları ilerde denemeyi düşünerek verdim kararımı.
İncelemek isterseniz ASUS 28" VP28UQGL 1Ms 60Hz 4K HDMI DP FreeSync Gaming Monitör vatandan bakabilirsiniz. Aynı şekilde bu fiyat aralığında birde BENq marka bir monitör çok övülüyor. Bu ikisi arasında gittim geldim bir süre öncesinde de asus kullandığım için ve asustan çok memnun olduğum için bunu almak istedim. Youtube da iki monitör ile ilgilide ayrıntılı inceleme vidyoları bulabilirsiniz. İçinize sinen bir monitör yada TV bulursunuz inşallah.
-
Teşekkür ederim hocam yorumun için, çok faydalı oldu. Şahsen bu sürede ben de size benzer kararlar verdim, aralarında PS5'in 4K sinyali alabildiği ve alamadığı monitörler bulunan 6 tane 2K-144 Hz monitör alternatifi belirlemiştim fakat FPS oyunlarını nadir oynadığım için eledim. 4K 60 Hz olarak da bütçeyi arttırıp 5 monitör seçmiştim, bunların arasında hem sizin monitörünüz hem de büyük ihtimalle aynı BenQ modeli var.
BenQ EW3270U 31.5" 4ms 4K Freesync Monitör - 3700 TL
LG 27UL850-W 27" 5ms 4K Freesync Pivot IPS Monitör* -3500 TL
Viewsonic VX3211 - 3150 TL
ASUS 28" VP28UQGL 1Ms 60Hz 4K HDMI DP FreeSync - 2800/3000 TL
Philips 276E8VJSB 27" 5ms 4K UHD IPS Monitör - 2800TL
Bunlar içinden özellikle F/P olarak Viewsonic ve Asus modellerine daha yakındım. Sizin de geri bildiriminizle Asus'a detaylı bakacağım. Bunlar dışında TV tarafında bütçe sınırı olmaksızın 10 model belirlemiştim. 43" 60 Hz modellerden 120 Hz QLED/OLED sınıfına kadar fakat şimdilik monitörle devam edip yaygınlaşınca HDMI 2.1 destekli 4K 120 Hz bir TV almaya karar verdim, bu TV'lerin güncel fiyatları 8500-9000 TL'den başlıyor çünkü. Tekrardan teşekkürler yanıtın için.
-
Kulaklık olarak Logitech G935 serisi kablosuz olarak Ps5'te çalışmaktadır.
-
Bende Monitör bakıyorum. 4k 60hz almaktansa 2k 144hz almak daha mantıklı geliyor. Sebep olarak 4k a upscale seçeneği sunulduğu için 120 fps destekleyen oyunları 1080p 120hz ile, 120hz sunulmayan oyunlarda ise 4k 60hz e upscale seçeneği sunuluyor. Baktığımızda LG , Samsung markaları daha çok öne çıkıyor. Dell Alienware de güzel ama 240hz olması nedeniyle konsol için gerekli olmadığını düşündüm. Tavsiyeleriniz ne olur ?
-
Hocam ben analizlerimi özetleyeyim. 2K 144 Hz'de Sony'nin listelediği belli başlı bir 20-30 monitör var. PS5 o monitörlerden HDMI 2.0 yardımıyla 4K 60 Hz sinyali alabiliyor ve monitör de PS5'ten aldığı görüntüyü downscale ederek 1440p'de çalıştırıyor. Eğer monitörlerde HDMI 2.1 olsaydı PS5 4K 120 Hz alabilecekti ve dolayısıyla oyun 1440p'ye downscale edilip 120 Hz çalışacaktı, fakat HDMI 2.0 ile bağlandığından 1080p 120 Hz çalışıyor.
Bu 20 belli başlı monitör dışındakilerde ise 1080p'den sinyal alınıp 1440p'ye upscale ediliyor, dolayısıyla başarımı diğeri kadar iyi olmayacaktır. Ama gözümle göremediğim için upscale-downscale görüntüler nasıl bir fikrim yok. Yine de hem oynayacağım 10 oyunun 1 tanesininin 120 FPS desteği sunacağı, hem de bahsettiğim destekli monitörler TR'de sadece 3-4 taneyle sınırlı olduğu için 4K 60 Hz'e yöneldim. Benim bulabildiğim satılan monitörler;
LG 27GL850 - 3700 TL - Kesin PS5 Destekli
LG 32GK650F - 3600 TL - Kesin PS5 Destekli
Samsung Odyssey G5 32" LC32G55TQWMXUF - 3400 TL - PS5 Destekli olduğu yazıyor fakat 4K 60 Hz sinyali alamadığını söyleyenler var.
Samsung C27HG70 - 3200 TL - PS5 Destekli olduğu yazıyor ama yine 4K 60 Hz alamadığını söyleyenler var.
EDİT: Bu arada ben monitörü bilgisayarda kullanmayacağım, sadece notebooka ikinci ekran yapabilirim. Siz PC'de 144+ FPS oyun oynamak istiyorsanız 144 Hz veya 240 Hz monitör seçmeniz daha doğru olur. Fakat PS5 ve 2K monitörler şu aşamada verimli gözükmüyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 10 Şubat 2021; 13:0:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X