Şimdi Ara

Playstation Oyun ve Plus Fırsatları [ANA KONU] (3990. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
80.422
Cevap
1.676
Favori
4.134.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 39883989399039913992
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üstad doğru, bu bile daha mantıklı bi düşünce tarzı olabilir  

Neredeyse yandaş ilan edileceğim  , benim böyle bi yaklaşımım da yok, söylediğin gibi "AVM'ler dıkış dıkış dolu, her yer araba" da demiyorum işin komiği.

Başından beri söylemek istediğim şu;

Örneğin bugün içerisinde bulunduğumuz ortamda da, en çok artış yemek-gıda-restoran vb kalemlerinde olmuş. Enflasyondan üstte seyrediyor artışlar.

Daha dün bir konuşmada geçti, adamlar diyorlar ki Türkiye'deki ortalama, orta-üst ve üst gelir grubuna hitap eden restoranların fiyatlarının hepsi şu anda AB ülkelerinin üzerinde diye... Böyle bir maliyet de yok, böyle bir ortam da yok. Ama fiyatlar belli değil, yarın ne olacağı belli değil, önümü göremiyorum diyen çakıyor fiyatı.

Peki bundan hükümet ve/veya Erdoğan mı sorumlu? Evet ortamın bu hale gelmesine yol açmış olabilir, hatta açtı, ancak millet de ahlaksız, esnaf da ahlaksız. Fırsatçılara da gerekli ortamı sağlamış oluyorsun. Bi noktadan sonra artık hükümetin sorunu olmayı aşıp başka bir sorun haline geliyor. "Hırsızın hiç mi suçu yok" deyişi burada devreye giriyor işte :) Devamlı kapıyı kilitlemeyeni suçluyoruz.

Madem öyle aklıma geldi, bu örnek üzerinden devam edeyim:

Hasta oldunuz, vücudunuzu mikroplar, virüsler, bakteriler sardı. Doktor geliyor, bakıyor, durumu görüyor ama size ilaç vermiyor; ya da o güne kadar vermiş, diyor ki bundan sonrasında vermiyorum. Sebep? Sebep kendimce işte.. İlacı sana vermek istemedim, senden daha ağır hastalarım var, sen iyi görünüyorsun diyor.

- Ya iyi de doktor, sen bana ilacı versene? Tedavi nedir? Benim tedavi olmam lazım?

- Hayır.

- E ama doktor, orada ilaç var?

- Al o zaman sana aspirin...

- E doktor, orada antibiyotik var? bize niye aspirin?

- Öyle.. Sizin sağlık sisteminiz iyi değil, ben de sana vermek zorunda değilim, zorunda mıyım?

- Zorunda değilsin de, diğeri alıyor?

- Vermiyorum kardeşim..

Tam bu sırada kendisine de aspirin sunulan diğer hastalardan birisi çıkıyor diyor ki;

"E doktor haklı kardeşim, kendimize iyi bakmamışız, soğukta tişörtle dolaşmışız, ilaç vermek zorunda mı?, bizim sağlık sistemi iyi değil, o ilacı almayı hak etmiyoruz" diyor.

Şimdi ben bunu söyleyince hükümete laf söyletmiyor mu oluyorum? Yandaş mı oluyorum?

Ha bir şey daha, Mısır Arjantin şu bu diye örnek veriyorum mesela, "o ülkelerin durumu bizden iyi" deniliyor. E peki iyiyse niye bu ülkelere bu pazarlara "yerel fiyatlandırma" uygulanıyor?

Yerel fiyatlandırmanın ne için uygulandığı Pazarlama'da bellidir. Uzun uzun onu da yazmayayım.

"Adamlar Türk düşmanı", "dış güçler" gibi bir saçmalığa da girmiyorum, onu da çarpıtan oldu. Arjantin'de de Steam "VPN ile sizin yerinize oyun alıyorlar aaabi" bahanesi ile yerel fiyat uygulamasını kaldırdı. Onu yazdım, diğer konuda da "hak yiyorsun zaten VPN ile oyun alarak" tartışması döndü. Allah allaah?  Ha burada kardeşlik, başka ülkeden üyelik açma ve oradan alma gibi işlerle hak yemiyoruz yani o bakış açısı kapsamında? Savunmalar da çelişkili hep bu anlamda yani onu demek istiyorum.

Arjantin dışında kullanılan kart ile almayı kesersin, adres doğrulaması istersin, hangi çağdayız abi, bi şekilde engel olabilirsin çok rahat şekilde. Bu durumda bu olay benim için "kötü niyet"ten başka bir şey değildir. Ha çıkıp dersin ki "kardeşim bu olay benim için sürdürülebilir bir şey değil, son veriyorum", inanın daha inandırıcı ve saygı duyulası olur, bahane uydurmaya gerek olmaz.

Bakış açısını başka türlü özetleyemedim, konudaki arkadaşlar kusura bakmasın. Daha da yazmak istemiyorum gerçekten.

• NieR Replicant ver.1.22474487139… (Game)
    DOOM Eternal Deluxe Edition - PS4 & PS5 (Game)
    L. A. Noire (Game)
    Far Cry® 6 Game of the Year Edition (Game)
    Assassin's Creed Valhalla - Complete Edition (Game)

Simdilik bunlari aldim indirimlerden
    Far cry 6 da Dragonblood dlc si de var PS3 zamani oynamamistim, cok da iyi oldu.

L.a noire i tam 3 kere bitirdim, Oyun degilde film kafasinda goruyorum o yuzden keyifli oluyor

Bu ay 4K oyuna harcamisim benim icin cok bir fiyat.Alacagim 3 oyun kaldi PS4 de. PC ye gecene dek artik kutuphanedekilerle idare ederim. Cunku bunun gercekten sonu yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ben de konuyu uzatmış olacağım herkesten özür diliyorum ana en son Sony tarafından bizim ülkemizdeki mağaza fiyatlarının artışına ilişkin şöyle bir açıklama yapılmıştı. Türkiye deki bazi kullanıcılar belli bir komisyon karşılığında diğer ülkedeki oyunculara TR store dan düşük kurdan oyun alıp satıyorlar bu yüzden bütün fiyatları bulunduğu bölgedeki döviz cinsine endeksledik gibisinden bir açıklamaydı. Biz Avrupa bölgesi olduğumuz içinde su an İngiltere ve dolayısıyla Sterlin üzerinden fiyatlandırılıyoruz.

İlgili konuyla alakalı Reddit te de başlık vardı bulursam linkini de burada paylaşırım. Bu durumda işte bu işi yapan kişilerin yanında bizde yanıyoruz anlayacağınız.

• Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

Evet, Souls a yeni başlayacaklar için mekanikleri en rahat oyundur (DLC si zor ama). Kesinlikle Elden Ring den başla eğer hoşuna giderse diğer serilere geçersin.

• Şu forumda bir tane delikanlı adam görmedim. Bari hakareti lafı soktuğunu düşünüyorsun niye cevap almaktan korkuyorsun da engelliyorsun? En son hakareti ben ederim kafasında mısın? Bu hikmetufekcı isimli şahıs bana hükümete laf söyledim diye zoruna gidip ezik diyip çekmiş engeli, aman padişahımıza laf gelmesin diye. 8 tane de aktrol mesajını beğenmiş, ülkenin son hali. Hala Ps soyguncu diyor adam, dövizin alım gücünün halinden haberi gerçekten yok. İroni yapıyordum ama gerçekten haberi yok, 20-30 sene önceki halimiz sanıyor ülkeyi, adamdaki kafa bu. Allah ıslah da etmiyor başımıza kaldı bunlar.

• Çoğu indirim dönemlerinde oyun fiyatlarına baktım hep, kopyala yapıştır indirimler loop halinde uygulanıyor. Bir kontrol mekanizması yok sanki.

• Kiivii kullanıcısına yanıt
    WWII Gold Edition 80 liraya falan düşüyordu ben o şekilde almıştım, zamlanmadıysa ona bakın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler bilgilendirme için.

• FF7 Rebirth PS Store - 1679

FF7 Rebirth OverGame -1619

Discli versiyon sahipleri bence kutulu alsın.

https://www.overgameweb.com/ps5-final-fantasy-7-rebirth

• hint psn den 1250 liraya geliyor dijital düşünen olursa

• Bundan çok değil maksimum 5-6 sene önce bile indirim döneminde kaç oyun alacağımızı şaşırırdık en baba oyunlar bile bütçeye o kadar dokunmazdı, şimdi indirim döneminde sadece bir oyun almak için bile danaya girer gibi ortaklar arayıp wp grupları kuruyoruz, buna canlı şahit olmak çok can sıkıcı

• ps5 çiktiginda hesaba ekledigimiz collections oyunlarini ps essential üyeligiyle oynayabilir miyiz yoksa yüksek paket mi almak zorundayiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Ormanci hocam karşılıklı konuşuyoruz dediğin gibi. Benim açımdan problem yok, kırdıysam affola. Ama herşeyi hükümete bağlayan bir tip değilim sadece spesifik olarak bir firmanın hele ki Japonya kökenli bir firmanın bir ülkeye özel olarak kıllık yapması kafama yatmıyor. Sorun bence tamamen finansal onun da benim gözümde sorumlusu belli. Yoksa forumda kimseyi tanımıyorum bir bağlantım yok. Karşılıklı indirim kovalıyoruz

• promedyumx P kullanıcısına yanıt
    Brezilya PSN den nasıl alışveriş yapıyorsunuz hocam ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shunter kullanıcısına yanıt

burdan kod alıyoruz hocam

mtc game
    Playstation Gift Card Brasil Store Buy | Instant Delivery - MTCGAME
    https://www.mtcgame.com/playstation-network/psn-card-brasil-br

• byvolcan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam .

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Ülkede ki ahlaki çöküşün sebebi enflasyondur, enflasyonu da hükümetler yaratır. Suçu kimse vatandaşa atmasın, bu halkı eğitimsiz, cahil ve fakir bırakan hükümetlerdir. Eğitimsiz, cahil ve fakir kalan halk para için her şeyi yapar. Şu an ülkede ki en değerli şey para, nasıl kazanıldığının bir önemi yok. Ahlaken çökmüş, yozlaşmış bir halk, maalesef ülke bitmiş durumda ve bunun sebebi gün gibi ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 21 Aralık 2024; 0:30:17 >
  • tepeb kullanıcısına yanıt

Hocam ağzınıza sağlık, herşeyin özetini 5 cümlede en doğru şekilde kurmuşsunuz, hiç öyle uzatıp kıvırmadan.

• EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt

Doğru demişler nas var diye diye ekonominin içine etmedi mi , yalan mı? Şimdi ne oldu nas’a kayıp mı oldu?

• Arkadaşlar güncel olarak en yüksek cashback veren on odemeliler hangileri

• 
Sayfa: önceki 39883989399039913992
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.