Şimdi Ara

Playstation Store Fiyatları Konusunda Doğru Talepte Bulunmuyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaki dostların çoğu biliyordur bunu ama ben bilmeyenler için tekrar yazmak istedim.Store'da ABD pazarı ayrı,Avrupa pazarı ayrı ve Asya pazarı ayrı bunlara farklı fiyat politikası yürütülüyor.Biz İngiltere Psn store'a bağlıyız bu bir şeyi değiştirmiyor zaten direk Avrupa pazarındayız şimdi Modern Warfare'ın ön siparişi burada 60 sterlin Alman ps store'da ise 70 euro.Burada Abd'de bir oyun 60 dolar bize niye pahalı geliyor demek yanlış olur çünkü tüm Avrupa pazarı olarak zaten oyunu pahalıya alıyoruz ve kurun yüksekliğinden,kdv ve firmalardan alınan oyun vergisinden dolayı fiyatlar iyice şişiyor.Burada bizim talep etmemiz gereken tüm kuru alt üst olmuş ülkere region lock getirilmesidir.Tıpkı Steam'in yaptığı gibi orada dolar kuru en yüksek 5 diye biliyorum.Cyberpunk'ın steam'de 249 TL ps store'da 400 lira olmasının sebebi budur.Çünkü siz de biliyorsunuz ki eğer doğru alışveriş aracını bulduktan sonra istediğiniz ülkenin store'na girip alışveriş yapabiliyorsunuz bu durumda Türkiye'ye steam gibi düşük fiyat talep etmek doğru olmaz çünkü Amerika'daki oyuncu gider oyunu bizden alır 30-40 dolara bu sefer adamlar 60 dolardan oyun satamaz,Almanya'dan adam gelip 50 euroya oyun alır bizden bu sefer firmalar 70 euro'ya oyun satamaz.Zaten zamanında bu fiyatlar Ticaret Bakanlığına gitmiş ve bir şey çıkmamış.Playstation Türkiye'nin ben bu konuda pek bir şey yapabileceğini düşünmüyorum eğer burda suçlu varsa 20 yıldır burada konsol ve oyun satıp 1 ofis bile açmayan Sony sorumludur.Sadece biz değil Microsoft Store da aynı haltı yiyor.Bence Sony'ye region lock getirmelerini ve fiyat politikalarını yeniden belirlemesini talep edelim topluca baba bize indirim yap çok zordayız şeklinde değil

Son olarak çıkacak olan Ps5 konsol fiyatlarını ve yeni neslin gelmesiyle yeni oyun fiyat politikalarını düşünün derim ;))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelişemediğimiz sürece doların bir gece aniden 1 lira yükselip düştüğü sürece hiç kusura bakma kardeşim hiç bir şey olmaz. Konu açıldı sayfalarca yazıldı çizildi ama bir şey olmadı. Çünkü asıl mesele geri kalmış ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülkeyiz bu kadar basit.Bu konuya da kilit vurun geçin ana konusu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLuBu

Gelişemediğimiz sürece doların bir gece aniden 1 lira yükselip düştüğü sürece hiç kusura bakma kardeşim hiç bir şey olmaz. Konu açıldı sayfalarca yazıldı çizildi ama bir şey olmadı. Çünkü asıl mesele geri kalmış ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülkeyiz bu kadar basit.Bu konuya da kilit vurun geçin ana konusu var.
    Foruma giren mi var adam akıllı bir de sanki kirlilik oluşturuyor gibi kilit vurun demişsin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.