Şimdi Ara

PlayStation Vita için düşük batarya süresi ve pahalı bellek çözümleri dezavantaj olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PlayStation Vita için düşük batarya süresi ve pahalı bellek çözümleri dezavantaj olabilir

Sony'nin 17 Aralık'ta Japonya'da piyasaya sürmeye hazırlandığı 4 çekirdekli işlemcili ve 5 inç çoklu dokunmatik OLED ekranlı PS Vita için oyun meraklıları şimdiden heyecanlanmaya başladı. Aynı anda piyasaya sürülecek onlarca iddialı oyun da oyuncuların ilgisini bu modele çekmeyi başardı. 

Herşeyin yolunda göründüğü PS Vita için uzmanlara göre iki büyük sorun var : batarya ve bellek fiyatları. Ars sitesinin raporuna göre 40 saat müzik ve 7 saat video süresi sunduğunu iddia eden modelin gerçek değerleri aslında çok farklı. Yapılan değerlendirmede varsayılan ekran parlaklığında, Bluetooth pasif ve kulaklık takılı olarak 5 saat video, 9 saat müzik ve 3-5 saat oyun oynama sürelerine ulaşıldı. Apple iPad'in 10 saatlik kullanım süresi ile karşılaştırılamayacak kadar kısa.

Diğer bir dezanvataj ise bellek miktarı. Sony, PSP'de olduğu gibi yine gömülü bir depolama çözümü kullanmıyor. Bellekler ayrı olarak satılıyor. Memory Card 4GB 29$, Memory Card 8GB 42$, Memory Card 16GB 71$ ve Memory Card 32GB 124$ şeklinde bir fiyatlandırma yapılmış. Hafıza kartları SD veya SDXC tarzında değil Sony'nin kendine özgü çözümünü kullanıyor. Bu da olası bir rekabetin önüne geçiyor.

Aynı Nintendo 3DS modelinde olduğu gibi PS Vita da oyunseverlerin yönelmeye başladığı tablet ve akıllı telefon segmenti ile mücadele etmek zorunda. Hatırlanacağı gibi 3DS modeli kötü giden satışları artırmak için 80$'lık bir indirim yapmak zorunda kalmıştı.

• Umarım bu vita sony nin elinde patlar. Artık insanlara birşeyler dayatmaktan vazgeçerler. Microsoft un neden el konsolu çıkartmadığını şimdi daha iyi anlıyorum. Yakında Nintendo da cep telefonu veya tablet çıkartırsa şaşırmayacağım.
  • Bana 4 saat de yeter.Ama tabiki yolculuklarda sıkıntı cektirir.
  • Zorla birşeyler mi dayatıyor. Yoldan geçeni dövüp ürün mü satıyo adamlar yani ne dayatması. Adamlar alternatif ürünler çıkarıyor sadece almak tamamen kullanıcıya kalmış neden zorla olsun (: Heleki el konsolunda psp çıktığı zaman zaten tekti. Kullanış olarak görsel olarak çok rahat ve güzel bir üründü. Zaten satışlarına bakarsan anlarsın nası bi alet olduğunu. Misal bi yana psp yi koy diğer yana el konsolu olarak 3ds i koy ne biliyim gameboy u koy başka el konsolu koy. aradaki farkı anlarsın.
  • Artık yeni el konsolları akıllı telefonlar ve tabletler. Vita güzel bir cihaz olsa da çok fazla ilgi göreceğini sanmıyorum.
  • 3DS te ds oyunu 9-7 saat
    3DS oyunu 6 saat 3D kapalı
    3D açık 3 saat
    3DS haftada 60 bin satıyo psp onu bile yapamadi
    Kazanan değişmeyecek ama az satış oranı gorucez ds gibi 150 milyon satmayacak 120 milyon gibbi bir rakam bekliyorum
    Ps vıtada 50 milyon satabilecek kitleye sahip
    Vita mükemmel ama oyun yok sırf yüzden kaybeticek
    Sonynin bir an önce kafayı degistirmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ijustine fan -- 16 Eylül 2011; 9:57:25 >
  • Sony hala SD'den hiçbir artısı olmayan kendine has kartını kullanmakta ısrar ediyor. Aynı kapasiteli flash bellek SD kartken X $ iken Memory Stick olunca 2X $ oluyor. Piyasada Micro SD-Memory Card dönüştürücü adaptörler var. Tavsiyem onları kullanmanız. Aynı flash bellek çipinden haksız yere iki misli kâr elde etmeye çalışmak yüzsüzlüktür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3ds ile psvita karsılastırılırmı yav işte cahil insanlar olunca oluyor psvitanın gucu nerde 3ds nerde :)
  • quote:

iPad'in 10 saatlik kullanım süresi ile karşılaştırılamayacak kadar kısa.

Çok gereksiz bir karşılaştırma olmuş birincisi ipadde oynadığınız oyunlar bu cihazın oyunlarının yanından geçemez grafik konusunda ,ayrıca ipad kadar büyük bir pili yok evet 6-7 saat pil ömrü sunmalıydı ama bir tablet ile karşılaştırmak yanlış çünkü henüz bu cihazın donanımmında ve oyun kalitesi bu cihazın seviyesinde başka bir cihaz yok pil ömrü bir şekilde görmezden gelinir hem 4 saat çok da az değil ama bu hafıza olayı sıkıntı yaratır ah sony ah bu sefer oldu diyoruz hemen altından bir problem çıkıyor yine de her türlü alınır bu alet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

Umarım bu vita sony nin elinde patlar. Artık insanlara birşeyler dayatmaktan vazgeçerler. Microsoft un neden el konsolu çıkartmadığını şimdi daha iyi anlıyorum. Yakında Nintendo da cep telefonu veya tablet çıkartırsa şaşırmayacağım.

Biraz garip bir düşünce olmuş Xbox ta para vermeden online oynayamıyorsun ama Playstationda bedava mesela,

ikiside var bende herhangi birisini savumuyorum ama tezin yanlış.
    Her firma paraya bakar hepsi aynı bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk20

Sony hala SDden hiçbir artısı olmayan kendine has kartını kullanmakta ısrar ediyor. Aynı kapasiteli flash bellek SD kartken X $ iken Memory Stick olunca 2X $ oluyor. Piyasada Micro SD-Memory Card dönüştürücü adaptörler var. Tavsiyem onları kullanmanız. Aynı flash bellek çipinden haksız yere iki misli kâr elde etmeye çalışmak yüzsüzlüktür.

Kesinlikle haklısın. Cep telefonları ve kameralarında da bu taktiği uyguluyor sony. Ancak vita da dezavantaj olacak gibi görünüor bu durum. Akıllı cihazlar el konsollarını tehdit eder durumda. Psp nin çıktığı dönemdeki gibi rahat değil sony. Bu yüzden biraz daha esnek seçenekler sunmalı vita ile. Hafıza kartı buna bir örnek.
  • quote:

Sony hala SDden hiçbir artısı olmayan kendine has kartını kullanmakta ısrar ediyor. Aynı kapasiteli flash bellek SD kartken X $ iken Memory Stick olunca 2X $ oluyor. Piyasada Micro SD-Memory Card dönüştürücü adaptörler var. Tavsiyem onları kullanmanız. Aynı flash bellek çipinden haksız yere iki misli kâr elde etmeye çalışmak yüzsüzlüktür.

bir teknoloji tek firmanin elinde olunca olan her zaman budur. ayni seyi 2-3 kati fiyata satar. appleda kendi urunlerinde aynisini yapmiyormu. apple aksesuarlari kullanmaya mahkum edip misli misli fiyatina satiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ijustine fan

3DS te ds oyunu 9-7 saat 3DS oyunu 6 saat 3D kapalı 3D açık 3 saat 3DS haftada 60 bin satıyo psp onu bile yapamadi Kazanan değişmeyecek ama az satış oranı gorucez ds gibi 150 milyon satmayacak 120 milyon gibbi bir rakam bekliyorum Ps vıtada 50 milyon satabilecek kitleye sahip Vita mükemmel ama oyun yok sırf yüzden kaybeticek Sonynin bir an önce kafayı degistirmesi lazım

psp kullansaydın oyun çeşitliliğini anlardın
  • 5 yıl boyunca psp kullandım
    5 yılda 24 oyun aldım
    Dsimde 7 yılda 87 oyun aldım
    Ben kaliteli oyun alırım
    Ps Vita Psp gibi oyun konusunda berbat olmayacak gibi duruyo ama bakalım sony güzelim konsolu mahveticek mı yada en azından 2.sıraya koyabilicek mi
  • Vita'ın gücünü göz önüne alırsak 4 saat oyun süresi oldukça iyi zaten o sistemle daha uzun dayansaydı devrim olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tr@mmler

quote:

Kesinlikle haklısın. Cep telefonları ve kameralarında da bu taktiği uyguluyor sony. Ancak vita da dezavantaj olacak gibi görünüor bu durum. Akıllı cihazlar el konsollarını tehdit eder durumda. Psp nin çıktığı dönemdeki gibi rahat değil sony. Bu yüzden biraz daha esnek seçenekler sunmalı vita ile. Hafıza kartı buna bir örnek.

Xbox- ps3 kıyaslaması yapmadım. Sony nin politikasını eleştirdim ve bunu yaparken xbox ı övmedim. ama şu bir gerçek ki MS Sony karşısında melek kalır. El konsolu çıkartır kendi belleği, kendi kablosu, kendi diski vs vs

• Her ne kadar alamayacak olsam da takip ediyorum işlemci mimarilerini, haberleri.. Çok güçlü bir donanımı ve ekranı var, pil alanı ise çok değil malum. Buna rağmen gayet iyi bir süre 4 saat kötü değil. Cep telefonlarında çok daha güçsüz donanımlar ve oyunlar var onlarda ne kadar gidiyor sanki?
    Ayrıca tahminim 1 seneye kalmaz bu model elden geçirilecektir. Başta işlemci mimarisi 28 nm'ye geçer, bu sayede enerji tüketimi düşecek ve pil süresi de %30 kadar uzayacaktır. Dşğer bazı optimizasyon&düzenlemelere de gidebilir tabi Sony, ekranı da mesela, daha az enerji harcayacak şekilde üretilebilir ileride.
  • Şimdiden köşeye para koymaya başladım almak istiyorum ben bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

Artık yeni el konsolları akıllı telefonlar ve tabletler. Vita güzel bir cihaz olsa da çok fazla ilgi göreceğini sanmıyorum.

şu bakış açısı da son zamanlarda oldukça popüler oldu ama bence tamamen yanlış bir yaklaşım.

ne akıllı telefonlar ne de tabletler el konsollarının yerini alamaz malesef.

sadece dokunmatik ekran ile oyun oynanmaz.

tablet ve telefonlardaki çerezlik oyunlar hardcore konsol oyuncusunu memnun etmez. Grafikleri yeterli olabilir ama oyun süresi, senaryo ve içerik olarak gayet kısa ve yetersizler.

biri sadece oyun için tasarlanmış diğerleri başka özelliklerinin yanında oyun da oynatabiliyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: trulli

quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

Artık yeni el konsolları akıllı telefonlar ve tabletler. Vita güzel bir cihaz olsa da çok fazla ilgi göreceğini sanmıyorum.

şu bakış açısı da son zamanlarda oldukça popüler oldu ama bence tamamen yanlış bir yaklaşım.

ne akıllı telefonlar ne de tabletler el konsollarının yerini alamaz malesef.

sadece dokunmatik ekran ile oyun oynanmaz.

tablet ve telefonlardaki çerezlik oyunlar hardcore konsol oyuncusunu memnun etmez. Grafikleri yeterli olabilir ama oyun süresi, senaryo ve içerik olarak gayet kısa ve yetersizler.

biri sadece oyun için tasarlanmış diğerleri başka özelliklerinin yanında oyun da oynatabiliyor....

Katılıyorum. iPhone ve psp deki oynadığım oyunları karşılaştırırsak psp varsa yanımda iPhone'u kim kullanır oyun icin ama konu browser'a gelince safari gercekten güzel.
    Oyun icin psp, telefon+ cerez oyunlar icin iPhone.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.