Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
128.420
Cevap
303
Favori
4.607.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
92. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 63826383638463856386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Politik muhabbetlerin ötesinde bir mevzu var bence, o da eli yüzü genel hatlarıyla tipi düzgün karakter tasarlamak. İnsanlar sinema veya oyun sektöründe - iyi anlamda - sokakta gördükleri gibi görünmeyen, hiç olmazsa kendilerini rahatsız etmeyecek görünümde karakterler istiyorlar. Bunu dikkate almak gerekir. Neil Druckmann gibi girişimine sanat diyorsan sübjektif tamam ama genel piyasada "güzel" sanat ararlar; çirkinlik sanatını değil. Druckmann bence bunu anlamıyor. Hatta kişisel bir çirkinlik kompleksi veya güvensizliğinden dolayı bunu yapıyor da olabilir. Buna sanat desen de, ürün pazarlıyorsan alıcı kesimlerle çatışmamalısın. Bu her yerde böyledir.

Alien 3'teki kel Ripley karakterini bilen bilir. Sigourney Weaver'ın muhtemelen en çirkin halidir. Ama bu karakterin aksine oradaki kel Ripley'den tiksinen hiç duymadım. Çünkü Ripley'e hayat veren Sigourney Weaver düzgün hatlara sahip sempatik bir oyuncu. Ripley canlandırması da daha o zamandan ikon haline gelmiş bir karakter. Güçlü karakter geçmişiyle "çirkinliği" çok rahat kaldırabilecek bir karakter. Alien 3'ten ilham alırsın, gerçekten de güzel bir gönderme olur. Millet takdir eder. Ama milletin boğazından aşağı çok biçimsiz insanları facehugger misali pompalarsan insanlar senden haklı olarak nefret eder. Bu tarz bir sanat bana hitap etmiyor. Her şeyin ölçüsü insan olsa da ve güzellik göreli olsa da, estetik kriterlerde çirkin insan çirkindir, güzel insan güzeldir, isteyen alınabilir. :) İnsanlara inat çirkinliği dikte edersen patlarsın. Zarar yaşarsın. Güzel olarak kabul ettiremezsin.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• PS4'de kamerası için küçük bir maskottan GOTY çıkması çok ilginç oldu. Bundan sonra yılın oyunu kategorisinde spor, strateji, simülasyon dalında oyunlarda kazanabilsin madem. Sony markası olsalar kazanabilirlerdi gerçi.

• Fearless_tr kullanıcısına yanıt
    Karakterin son hali farklı + değiştirilebilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Iyi de güzellik çirkinlik kişiye göre değişen kavramlar. Toplasan 4 dakikalık "in-game" sinematik izledik. Videoda kadın, bir geçmişinin olduğu çok belli olan bir adamı aramak için ölümcül bir gezegene gitmeyi göze alıyor. Bunun sebebi intikamda olabilir aşkta. Yani karakterin saçını kazıtması, yüz şekli insanların estetik anlayışına uymuyor diye escinsel yada woke damgasını yemesini mi gerektiriyor hocam. Daha oyunun temasını, ana karakterin motivasyonunu bile bilmiyoruz. Ya kadın adama aşık olduğu için peşinden gitmişse ne olacak? O zamanda karakter çirkin mi diyeceğiz. Dünya kadar gacha oyun duyurdular. Hepsinde de uzak doğu fantazi mangalarından fırlama karakterler mevcut. Yani sonuçta seçimlerini sadece bu kalıba göre yapan insanlar için bolca seçenek var.

Bende diyorum ki, oyunlar bu tip kavgaların merkezi olmamalı. Oyun iyi çıksında, seçimini seksi/yakışıklı karaktere göre yapan adam almaz zaten oyunu. Bu mantıkla hareket edersek herkes bir tarafından kulp bulacak bu işlere. Mesela EVE karakterinide aşırı seksi olduğu için eleştirenler var. Bu durumun oyunun kendisi ile ne alakası var ki? Eve o oyuna cuk oturmuştu. Bu karakterde belki bu oyuna cuk oturacak bilmiyoruz. ND savunduğum için değil, bu tip konuların neden öncelik olduğunu anlamıyorum ben. Mesela bu oyun mekanik olarak üst seviye olmazsa karakterin mini etekle gezmesi ne kazandıracak ki bize. Önce oyunu görelim diyorum. Görmedik ki daha birsey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Oyunun kaliteli olmasını sadece oyundaki zorluk seviyesine indirgemek sığ bakış açısıdır. Tam tersi zorluk seviyesi yüksek olan oyunlar oyuncuların genelini oyundan soğutur. Ben de tam tersi uç noktada zorlayan oyunları mantıksız ve zaman kaybı olarak buluyorum. Bu kadar oyundaki zorluğa emek harcayıp kendimi yormayı saçmalık görüyorum. Benim için oyun keyifli rahat vakit geçirmek, zevk almaktır bunun için de zor olan kategorime girmiyor. Hayat dünyada yaşamak zor, iş hayatı, sağlık, insanlarla ilişki türlü zorluklarla karışılaşıyoruz. Oyun dünyasında devamını görmek istemiyorum rahat olmak kafa dağıtmak istiyorum.

Neil kendisi azınlıktan geldiği için ( yahudi ) kendince azınlıkların hakkını koruma görevini üstlenmiş gibi. Benim ne yahudi ne de azınlıklarla bir sorunum yok, hatta destekliyorum. Bu şekilde değil ama.

Bu akımın en büyük problemi normal olanları anormal olmakla suçlamak. Normal olan onlar problem gerçekten normal olanlarda algısı. Çok rahatsız edici. Bence ayrımcı olanlar bunu yapanların ta kendisi.

Oyuna karşı hype zayıf görünüyor. video izlenmesi, beğenisi de son derece düşük. Tlou 2 ile Aynı linci yaşayacak. Kendi ihtirasları uğruna bütün ekibin hakkına geçmeyi kabul ediyorsa devam etmesinde sakınca yok. Kullanıcı puanları yerin dibine inince ağlamasın yeterli. İnadına yaptığı apaçık.

Gözleri çekik olmasında sakınca yok, ten renginde de sakınca yok ama gidip yahudi, çekik gözlü, kel, lezbiyen yapıp, ben buradayım kombini oluşturunca, Sen toplumun genel bakışına (ahlak ve kural demek istemiyorum çünkü ahlak ve normallik tanımı kişiden kişiye değişir ve tercihleri için insan yargılanamaz) zıt bir profil çiziyorsun.

basit bir örnek, nathan drake i çok seviyorum. düzgün profil, sempatik, cesur, insan hemen kendisini karakter ile bütünleştirebiliyor. Dragon age de at hırsızı, isimsiz, cinsiyeti belirli olmayan bir karakter ile bütünleşemiyorum. Doğal olarak keyif alamıyorum.

Emeklilik vakti gelmiş neil için. Ne zaman ki ND da tek güç haline geldi, güç zehirlenmesini yaşadı. İnsanlarda sık görülen bir problemdir.

neyseki witcher 4 öncülüğünde onimusha, okami kurtarmış geceyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 13 Aralık 2024; 16:6:46 >

• Belki de bu sitede görebileceğiniz en antiwoke insan olabilirim ama Intergalactic baş karakteri beni rahatsız etmedi. Tari Gabrielle sevdiğim biridir ve kadının tipi şu an birebir bu şekilde

• Geceye Hype puanlarım

Intergalactic 10/10
    The Witcher 4 10/10
    Okami 8/10
    Onimusha 8/10
    Mafia 10/10
    The Outer Worlds 2 5/10

• Naughty Dog'un eğer oyunculardan bu açıdan eleştiri var ise buna kulak vermesi gerektiğini düşünüyorum. Oyun karakterinin göz alıcı güzellikte olması değil bence mesele. Ben bu karakterle empati kurabilmem lazım oyunu güzel bir şekilde ilerleyebilmem için. Hareketleri bile itici geldi bana bu ana karakterin. Her türlü alıp beğenecekler diye iyice kendi arzuladıklarını dikte ediyorlar.

• Bu oyunlardaki karakterlerin modellemelerinin kötü olmasiyla alakasi yok aslinda adamlarin gelecek nesiller icin vizyonunu temsil ediyor bunlar.Oyun disinda bakmak lazim buna filmlere bakin dizilere hep ayni seylerin kirintilari tohumlari var "Oyun büyük yiganim" diyenler olabilir ama oyun gercekten büyük.Bence gecenin en güzel iki oyunu;

PlayStationyoutube
    From the legendary studio behind Ico, Shadow of the Colossus, and The Last Guardian comes a new upcoming game. Debuted at The Game Awards 2024 you can keep up with the latest in development via their social channels: #ps5 #ps5games #tga2024
    https://www.youtube.com/watch?v=qBnYtK1stCk

ve

GamersPreyyoutube
    Project Century Reveal Trailer The Game Awards 2024. All of the latest reveals, trailers and gameplay from The Game Awards 2024 here: https://www.youtube.com/playlist?list=PLi8rTpm0dFlLVk2Ld8Hoibab5YnvCC0Sz Subscribe for all the latest trailers and gameplay: https://www.youtube.com/@gamersprey/ Become a member! https://www.youtube.com/channel/UClFuUQ2pO1ED3BNorWf9huA/join Join our Discord server: https://discord.gg/7J9puGC Follow us on Twitter: https://twitter.com/GamersPrey Like us on Facebook: https://www.facebook.com/GamersPrey/ Become a patron: https://www.patreon.com/gamersprey #gamersprey #trailer #thegameawards
    https://www.youtube.com/watch?v=JanPitSWd94

• SacredDivinity kullanıcısına yanıt
    Ben bir sony müritiyim sony önüme ne atarsa beğenirim tartışmam desen daha samimi bir yorum olurmuş.

Katılıyorum hocam artık bu neilin fantezisi midir yoksa sjw tayfanın baskısımıdır tam olarak bilemiyorum bence mesele karakterin çirkin olması da değil baya gubidik fantazik şeyler çıkarıyor ortaya asya afrika doğu karışımı çorba yapmış resmen, dümdüz beyaz ve veya siyah bir karakter olup çirkin olsa da benlik sıkıntı yok aslında zamanında GTA San Andreas deki cj karakterine kimse laf etmemişti 4 teki nico bellic te öyle ikiside son derece çirkinler ve sevildiler 😀 ama dediğiniz gibi filmler de oyunlar da genel olarak karizmatik güzel karakterlerle bağ kurar insanlar çünkü izledikleri oynadıkları kurgunun karakteri gibi olma özenme hissiyatı da olur örnegin ben ufakken re den Leon a çok özenirdim saçlarımı onunki gibi yapmaya çalışmışlığımda vardı 😀 aynı oyun serisi içinde jill valentine ada wong vs bunlarda çok karizmatik ve güzel karakterler oyunun senaryo anlatımı kıt belki ama karakterleriyle özdeşleşmiş çokta sevilen bir seri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mit40 -- 13 Aralık 2024; 16:25:4 >

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Hocam normalde İsrailliler de bu tarz sapkınlıklar azdır katı bir şekilde dinlerine bağlı yaşarlar çoğunluğu ama Amerika görmüş olanları sapıtıyor sanırım

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    E astro da hiçbiri yok
    Ne var onu söyleyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Çok Haklısınız hocam Yeni nesilde çok güzel görselli efektli oyunlar görmekteyiz ama o eski zamanlardaki derin konular özel duyguları bu devirde bulmak gerçekten zor Her yapılan iş birbirinin aynısı şeklinde devam ediyor maalesef

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neil yine farkını koymuş adam bu sefer trailerdan insanları ikiye bölmüş ne oldu konfor alanınızdan çıkmak zorunuza mı gitti?

Xbox logosuyla takılan birileri de ps stüdyoları söz konusu olduğunda kendi yorumlarının ciddiye alınması için bu kadar numara yapmasın , hepsi boşuna

• 
Sayfa: önceki 63826383638463856386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.