Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6439. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
129.726
Cevap
311
Favori
4.657.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 64376438643964406441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Last of Us 2’ye çöp diyen tipler vardı. Böylelerini nasıl ciddiye alacaksın? Tam troll yorum   Astro Bot vurdu geçti miss  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

Wukong varken astro botcuğun almasıda ayrı bir şaibe game awards da kendi çalıyor kendi oynuyor artık

• Mit40 kullanıcısına yanıt

Astro Bot ezip geçti rakiplerini. Haterlara çok fena darbe vurdu   Haterlıklarına malzeme kalmadı  

• Caped 117 Crusader C kullanıcısına yanıt

Nadine yine aralarında en güzeli  

• Venomstr kullanıcısına yanıt

Biraz objektif bak kardeş wukong varken bu botun alması normal mi yani Sony müridliği kanınıza işledi sanırım   biraz objektif bakın

Haterların elinde malzeme kalmadı. Onlar adına üzücü bir durum  Astro Bot icraat yaparak kesme, biçme, doğrama yapmış oldu  

• Kaç gündür şurada keltoş kadın konuşuluyor. Yav boşverin salın. Hayali, kurgu oyun karakteri işte. Ben de beğenmedim ama oyun güzel çıkarsa, mecbur bir tadına bakacaz  

• Persona_6 kullanıcısına yanıt

oyun gameplay göstermedi sen nereden biliyorsun üst düzey kalitede çıkacağını peki

Henüz oynamadığım için kalitesi hakkında hüküm bildiremem ama Wukong oyun sektöründe Çin milliyetçiliğinin o anki yüzü olmuş bir Çin yapımı olduğu için asla GOTY ödülünü alamazdı. Politics. =)

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, beğenmediğim bir konuda eleştirimi yaptım çok doğal bir şekilde ben, bunlar bilmiyor ki çıktığı gün kendilerinden önce oyunu satın alıp oynayacağım zaten. Ama ana karakteri sevmedim abi, bu kadar basit, sevilesi bir yanı da yok zaten. Hemen hater, ortadoğulu, en üst kademe microsoft fanı filan olduk. Like/dislike oranından da belli zaten görebilen ve gördüğü şeyi yorumlayabilen kişilerin verdiği karar. İki cihaza da sahip olmak filan gerekiyor sanırım daha objektif bakabilmek için. Bu arkadaşların muhtemelen elinde bi Playstation var ne var ne yoksa övüp duruyorlar. Abi az bi bakın yorumlayın gördüğünüz şeyi ya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paralel evrende de Xbox GOTY ödülü almalıydı. Amerigan malı değil mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

oyun gameplay göstermedi sen nereden biliyorsun üst düzey kalitede çıkacağını peki

Sen Gta 6 nın üst düzey çıkacağını bilmiyor musun mesela? Oynanış görmeye gerek var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Onun algoritma çok basit hacım, xbox stuios ve exclusive ise goty,

xbox studios ama exc değilse 90~95 arası,

multiplatform ama ps5 de framedrop var xbox da yok ise 80~90,

ps exc ise 50 altı

tüm oylama bu sistemle cözebilirsin sormana gerek yok

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Gerçek hayatın tam tersi yani  

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Hocam belki bu konular size şaka gibi geliyor olabilir ancak oyun sektöründe bu dayatma tercihler ve ideolojik tutum sonucu 2023 yılında 10.000 kişi işini kaybetti. 2024 yılında bu sayı yüzde 40 daha artarak 14.000 kişi oldu. 2 yılda toplam 24.000 insan işsiz kaldı ve sektör ciddi bir krize sürükleniyor. Dizi ve film sektörleri daha iyi durumda mı ? Hayır değil. 2017'den başlayarak eğlence sektörünün aşırı politize ve mesaj kaygısı ile dolu bir yer olması bizi bu noktaya getirdi. Her oyun firmasında ESG adı verilen komünist diktatörlüklerdekine benzer ideolojik komiserler var farkında mısınız ?

İyi niyetli olduğunuza eminim ama gerçek hayatla sınayıp olumlu dönüt almadığımız sürece ideolojik tutumlarımızın kesin doğrular olduğunu düşünemeyiz. Ana hedef kitlesi erkekler olan bir medyumda ısrarla çirkin , kaslı , itici, erkeksi kadın karakterlerin dayatılması ticari bir işte doğru değil. 10 kişinin ancak izleyeceği sanat filmlerinde görebileceğimiz gariplikleri çeyrek milyonluk ana akım büyük prodüksiyon yapımlara taşıyamazsınız. Bu kadar insanın emek verdiği , geçimini sağladığı ve yapılması 3 kişinin çekebileceği bir sanat filminden çok daha zor ve meşakkatli olan bir işte kafanıza göre ego kasamazsınız. Binlerce insan işinden oldu.

Last of us 20 milyon sattı, Last of Us 2 10 milyon satabildi. İntergalactic 5 milyon kopya satabilecek mi inanın hiç emin değilim. Peki neden böyle oldu ? Neil Druckmann denen kişi bugünkü tepkiyi göreceğini bile bile sanki dinci bir fanatik gibi ideolojilerini insanların gözünün önüne sokup çok büyük bir projeyi tehlikeye attı.

Öte yandan size şunuda söylemek istiyorum. Yapılan bilimsel araştırmalarda örneğin kadınlara nasıl bir karaktere bürünmek istedikleri sorulduğunda genelde bugünün ideolojik dayatması ve baskısı sonucu hepsi bağımsız , güçlü , itici karakterler olmak istediklerini söylüyorlar. Ancak aynı kişilerin gerçekten örneğin oyun oynarken yarattıkları karakterlere baktığınızda çekici , seksi , göze hoş gelen karakterler yarattıklarını ve oynadıklarını görüyoruz. Bunun nedeni günümüzde heryerden tepemize inen ağır ideolojik baskı yüzünsden insanların gerçek arzularını söylemeye çekinmelerinden kaynaklanıyor.

psypost - psychology news
    New research on female video game characters uncovers a surprising twist
    https://www.psypost.org/new-research-on-female-video-game-characters-uncovers-a-surprising-twist

Yine oyun - dizi ve film sektörlerinde artık liyakatin yerini büyük oranda ideolojik tutum almış durumda. Pekçok alana sırf kadın veya sırf renkli olduğunu için niteliğine bakılmadan bir sürü insan dolduruluyor sonuç nedir peki ? Kalitede çok ciddi bir düşüş var. Milyar dolarlık bir işte lise seviyesinde bile yazılamamış bir öykü görüyoruz. Halbuki bu dayatılan ideolojinin savunduğunun aksine eşitlik önemli değildir önemli olan fırsat eşitliğidir. Bir insan ne beyaz ne renkli nede kadın olduğu için hiçbir yere girme hakkı bulunmaz. Ancak bir insanın rengi ve cinsiyeti yeteneğini ve başarısını gölgeliyorsa bu ortadan kaldırılmalıdır ama bugün yapılan şey tam tersi sırf siyah veya kadın olduğun için bir işe girmen gerektiği savunuluyor senden çok daha başarılı pekçok insan olsa bile . Bu yanlış - çok yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Aralık 2024; 23:46:34 >

• oliwander O kullanıcısına yanıt

Hocam ben buradaki kadından bahsetmiyorum. Bu kadında ideolojik bir militan gibi konuşuyor ancak benim bahsettiğim oyunda yaratılan yansıma. İkisini birbirinden ayırırsak bence daha sağlıklı bir zeminde tartışabiliriz.

belki patlayacak bilemeyiz ki bence patlayacak beklentiler arşa çıktı karşılamaları mümkün değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

yorumlarım fazlasıyla objektif olduğu için katılıyorum, doğru analiz

• Periah kullanıcısına yanıt

Buradaki kadından bahsetmiyorum demişsiniz ama karakterin resmini atıp "bu ucube" yazmışsınız hocam. Karakter bir hayal ürünü olsaydı dediğiniz mantıklı olabilirdi ama gerçek bir oyuncu bu kadın. Neden seçildiğini, rolünün hakkını verip vermediğini, yada bir ajanda dahilinde bu projede yer aldığını söylemek için erken değil mi sizce? Daha oyunu görmedik. Ne anlatmaya çalışıyor, neden bu şekle bürünmüş bilmiyoruz.

Üstelik bir oyuncu olarak, ilk endişe etmemiz gereken şeyin oyun olması gerektiğini söylüyorum. Eğer oyun her anlamda başarılı bir iş olarak ortaya çıkarsa, bizlerde ana karakterin şeklini şemalini tartışalım sıkıntı yok. Eğer oyun beklenilen seviyede iyi çıkmazsa zaten karakterin kim olduğunun ne önemi var ki? Bazılarımız hayal kırıklığını belirtecek, Bazılarımız ise oyunun varlığını bile unutacaz.

Hepsinden öte, karakterin görünüşünden dolayı nazikçe serzenişte bulunan insanlar kadar sırf ırkçılık yapmak için nefret kusanlar olduğunu unutmamak lazım. Bu tip alanlar kaygan zemindir. Oyun dünyasının yeni hikayelere ihtiyaç duyduğu bu dönemlerde, her çıkan oyuna "woke" damgası vurmak bize ne kazandırıyor ki? Kötü bir oyunun cezasını piyasa keser zaten. Karakterin eli yüzüde kurtarmaz. Baldurs gate tüm bu oyunlardan daha ilginç karakterlere sahipti. Neler söylediler hakkında ama sonuç ortada. Oyun iyiyse iyidir. Bu tip kişisel istekler için pc platformunda modlar var sonuçta. Isteyen kişi kendi zevkine göre tasarım yapar ve o şekilde oynar. Eskiden olsa konsola özel diye sorun olabilirdi ama artık zamanla pcye çıkıyor bu oyunlar.

Bu kadar büyütülecek meseleler değil bunlar. Oyun dünyası olarak daha başka sorunlarımız var. Ilk tartışmamız gereken şey bu olmamalı

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Çin mitini konu alıyor dediğin gibi politik olduğundan ödül alamadı o yüzden de benim için game awardsın bir kıymeti yok, oyun genel kitlenin beğendiği bir yapım 2024 yılı içerisinde şahsi kanaatimce en güzel oyun ben videolarını izlerken pek beğenmemiştim ama oynayınca keyifli geldi deneyebilirsin hocam

• 
Sayfa: önceki 64376438643964406441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.