4k'da b580 + Xess + Frame gen ile çok rahat oynarsın. Bu olcekleme teknolojilerinin bütün esprisi 4kda kullandığında ortaya çıkar. 4kda oyun açın diye yapılmıştır. 1080pde , 2kda olcekleme kötü sonuç verir ama 4kda tam tersi oldukça iyidir. O açıdan bellek olarak sakatlanmamış bir kartla gayet güzel oyun oynarsın ama tabiki pc sahibi insanlar oldukça takıntılı olduğu için bunu asla kabul etmez. Onlar icin ultra ayarlar için 90.000 lira odenmelidir . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2024; 1:47:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6448. sayfa)
-
-
Yüzlerce fps ekibi zaten esport oyuncuları. Single player oyuncuları değil.
-
Hocam bana anlatmana gerek yok pc tarafını ve upscale teknolojilerini. Bana gelip 4K'da 12 gb vram'li, gücü de belli kart göstermesin kimse. O kart güçlü 1080p, giriş seviye 1440p kartı. Oynamak var oynamak var ayrıca. Hep düz, herkesi tanıyormuş gibi sabit yorumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Aralık 2024; 1:54:52 > -
Hocam PC'cilere özel bi durum değil bu.Şu an hangi donanım kullanıyorsun bilmiyorum ama neden Series S almadın da zamanında Series X tercih ettin.Kütüphanenin nerdeyse yarısından fazlasına Xbox One ike erisebiliyorken neden Series S/X tercih ettiysen PC'ci de bütçesi dahilinde en iyi sistemi dizer.Oyunun kuralı bu.Platformdan bağımsız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu neden bu kadar senin gözüne batıyor söyleyeyim.
Çünkü Sony efendi Konsola özel oyun yapmıyor. O kaliteyi sana Sony'nin vermesi gerek , Ps5 Pro'nun suyunu Sony'nin sıkması gerek.
Ama adamlar Pa5 Pro tanıtıp oyun tanitmayinca cihazda böyle arafta bir yerde varoluşsal olarak sorunlu biçimde kalıyor.
Tamamen Sony'nin isbilmezligi Ps5 Pro'nun durumu .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte benim anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Sizin için b580 ile 4kda oyun oynamak adeta Heresy - sapkınlık gibi birsey .Bu düşünülemez bile.
Halbuki öyle değil ama Pc'ciler farklı bir boyutta yaşıyor onlarla Bu konuyu tartisamazsin .
Ama ben sözümün arkasındayım. B580 ile basbayağı 4kda Xess - Frame Generation ile oyun oynarsın.
Bu kartların tek sorunu bellektir. B580i 8 GB yapsan bi cacık olmazdi 4kda ama 12 GB yapınca işin rengi değişiyor.
PS'ci arkadaşlara da defaaten anlattım bu durumu.Sony her şekilde sıkar suyunu orda problem yok.Base konsollarda da Demon Souls, Spiderman 2,GOW Ragnarok, Ratchet And Clank Rift Apart falan çözünürlük açısından gayet tatminkar işlerdi.Ama bunla bitmiyor işte.3.Partiler fecaat.Tek platform tutan adam sadece exc ile yetinmez.Buradaki ayarsızları az çok biliyosun buna ben de dahilim:).Adamı oyun diye yiyen adam lar topluluğu bu konu.Benim anlattığım şu..Base konsolda bir oyunda sürünüyorsun 50K yatırım yapıyorsun ve yine sürünüyorsun.Bu çok saçma değil mi ya
Hocam ne anlatıyorsun gözünü seveyim sapkınlık falan Sen bence esas çok gözünde büyütmüşsün olayı. 16 gb bile 4K'da sınır ayrıca. Frame gen de base fps 50-60 olursa iş yapar. Yoksa input lag ile uğraşırsın. Tartışırız istersen Nvidia başlıklarına gelebilirsin. Veri de paylaşılıyor orada.
Dediğim gibi insanların ne beklediğini, ne aradığını bilmeden yorum yapmak doğru değil. Adam Ultra ayar + Rt istiyor belki sen adama B580 diyorsun, sapkın diyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Aralık 2024; 2:2:21 > -
Valla hocam. Nintendo'da 3. Parti açısından hep fecaat'di. Ama Nintendo kendi oyunları ile konsolu adeta sırtında taşıdı .
Bugün gelinen noktada Switch ile Pa5'i tokat manyağı yapıyorlar.
Sony eğer istese şimdiye 10larca harika oyun çıkarmış olurdu ama onlar için Deli Dumrul gibi köprüyü tutup gecenden 10 geçmeyenler döverek 20 dolar kazanmak daha mantıklı geliyor . Bedava gelir varken uğraşmıyorlar açıkçası.
Dostum o belleği yiyen şey zaten buyuk oransa ultra ayarlardaki eften püften grafik ayarları. Pcde ultra ayar millete kart satmak için konulmuş gibi çay kaşığı ile verir kepçe ile alır.
Ultra'da oynamazsa zaten bellek.kullanimi düşer. Hadi düşmedi diyelim mediumda oynarsın ama yöne oynarsın.
Ote yandan pci 4.0 ile beraber bellek darbogazinin yarattığı olumsuz etkiler baya azaldı. Pci 5.0 ile belli belirsiz birseye bile dönüşebilir.
Neyse burası yeri değil sadece demeye çalıştığım şey Pc'de olan o fps takıntısı, grafik takıntısı dipsiz bir kuyu ve inanın insanı mutsuz eden birsey .
Sen exc politikası üzerinden eleştiriyorsun bu başka mesele.Nesilin ilk yarısı için seninle aynı sayfadayız bu konuda.Ben de çok eleştirdim.Ancak ben donanım ile ilgili bir eleştiri yapmıştım.Xbox yapmış olsa ona da aynı eleştiriyi yapardım.Ara nesil yapıyorsan base konsolda 30 FPS oynadığın oyunu 60 FPS oynatman lazım.800 dolarlık upgrade 'in karşılığı bu olamaz.
Oynamak var oynamak var demiştim bu yüzden. Dediğim gibi başlıklara gelirsen, doğru bilgileri paylaşabiliriz orada. Vram de öyle sandığın kadar düşmüyor texture kısarak. Bir sürü örnek paylaşabilirim. 16 gb geldiği için tepkiler varken sen 12 savunuyorsun. Neyse, çok faktör var tek ve sabitmiş gibi yorum ve itham yapıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Aralık 2024; 2:15:29 >
Dostum ultra'dan Rt'den falan bahsediyorsak. Zaten Nvidia 2025'te 150 , 170 bin liradan kapıyı açacak.
Bu benim açımdan delilikten ote birsey değil. Bir iki ayar kısarim, Rt açmam, Xess - Frame Generation açıp 10 bin liraya oyunumu oynarım. İki üç parıltı göreceğim diye servet harcamanın bir anlamı yok .
Zaten konsollarin espriside eskiden buydu . 300 - 500 dolara bir kutu alıyorsun 10 yıl oyun oynuyorsun . PC dünyasının düşünce biçimi farklıydı ama artık değil . Konsollar baya Pclesti .
Ha gidip kicikirik bir oyun konsolunu 800 dolardan satmaya kalkışırsan dediğim gibi işin rengi değişiyor. Grafik ayarı koyunca işin rengi değişiyor. Yeni oyun yapip o dandik kutunun yapabileceklerinden cok daha iyisini gostermek yerine Remastered vb yapıp aynı oyunu 10 kez satmaya kalkjsinca işin rengi değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2024; 2:22:56 >
Tamam hocam iyi geceler sana. Dediğim gibi Nvidia başlıklarına gelirsen, olaya hakim birçok insan var orada güzelce tartışılır. Senin kafandaki gibi sapkınlık gördüğü falan yok kimsenin. Kimseye deli deme ama haklı olarak tepki verirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Aralık 2024; 2:27:20 >
PC oyunculuğunun sadece biraz fazla iki üç parıltıtadan ibaret sanıyorlar ya ölüyorum.Çözünürlük baba diyorsun kulağını tıkayıp duymuyorum kiii numarası yapan çocuk gibi davranıp 65 inch OLED çekiyorlar (640 p için 😂),grafik önemli değil sanat tasarımı hede höde dedikten sonra close up far fotoğrafı atıyorlar,FPS de neymiş diyip rakibinden 2 FPS daha fazla alınca DF 'den SS yağmuru başlıyor,ha DF aksini söyleyince satılmış oluyor o ayrı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 28 Aralık 2024; 3:6:21 >
Pc'yi konsola çevireyim öyle kullanayım zihniyeti de çıkıyor artık sanırım.
Hocam oyun konsolları kapalı ekosistemler olduğu için ara konsol çıktığında o Konsola oyun yapan tüm fırmalarin oturup yeni bir yama yayınlamalari gerekiyor ps5 Pro için.
Eğer Sony milleti buna zorlamazsa kimse uğraşmıyor ve Pro'da oyunlar Ps5 grafikleri ile oynanıyor.
Örneğin Xbox One X konsolu çıktığında da Microsoft baya uğraşıp pekcok oyuna One X yaması çıkarttirmisti. Fakat anlaşılan o ki Sony'nin geriye uyumluluk konusu her zamanki gibi oldukça kötü.
Halbuki Ps5 Pro'nun içindeki ekran karti ile düz FSR bile kullansalar bahsettiğiniz aşırı kötü cözünürlük ve fps değerlerini almıyor olmamız gerekir . Sorunun kaynağı Ps5'in kendi işletim sistemi mi bilmiyorum ama bu kadar geri kalmasi gerçekten hoş değil.
Not : Bu arada One X ve Ps5 Pro zayıf işlemci sorununu paylaşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2024; 3:37:36 >
Abi nesil atlamış işte daha ne istiyorsun? Oyunlar 640p PS2 ve 720p PS3 çözünürlüklerinde çalışırken şimdi 30 FPS’den AMD’nin bile tavsiye etmediği frame gen yaparak 1080P 40 FPS’ye ulaşıp PS4 nesline atlamışlar. Üstelik performans modunda PSSR olmadığı için halay bile yok. Hep siz bu PC’ciler donanımdan olmayacak şeyler istiyorsunuz!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 28 Aralık 2024; 3:41:54 >
Devir yapay zeka devri ve maalesef Amd sınıfta kalıyor. Konsolda kullandığı artık low-end (ps 5 pro için bir kademe daha iyi) segment kartları da zaten iyice çakılıyor. Rezil bir kartı %30 hızlandırsan ne olurun cevabı Ps5 Pro işte. CPU bottleneck yüzünden de %30 yansıyor olabilir ama bilemiyoru maalesef.
Nvidia 4000 serisi ile Reflex sayesinde FG ile oluşan input lag azalıyor. Ray-Tracing’den daha gelişmiş Path Tracing teknolojisini Ray Reconstruction ile iyi bir performansta ve daha iyi görselde oynama imkanı sunuyor. DLSS Upscale teknolojisini de asla Sony’nin kullandığı yan sanayi PSSR ile karıştırmamak lazım. Amd de dahil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Xbox o kadar leş bi konsol ki konuyu ps vs pc konusuna çevirmişler sabah akşam pc lem diye adamlara da kızamıyorum şimdi konsolda rakip kalmadı mecburi pc ile kıyaslıyorlar ne yapsınlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X