+1 Valla yahu. Yıl olmuş 2025. Dyson Air Purifier'a telefonla fw indirdiğim bir çağda masaüstü PC mi kaldı? Hala 30 yıllık ATX standardı, Windows 11'in gariplikleri ve trafo gibi ekran kartları konuşuluyor. PC'ye yaptığınız harcamaları modern TV'lere yapın. Görüntü daha fazla değişir. Mesela LG G1 OLED'den G4 OLED'e geçtiğimde, Elden Ring'in detaylı ışıklandırma olan sahnelerinde, oyunun pixel shader versiyonu artmış gibi fark oldu. (Eskinin tabirini kullandım ) Yeni TV'de, 3D derinlik etkisi ve keskinlik de, hissedilir biçimde arttı. Mesela TLOU2'de stealth kasarken, etraftaki objeler sanki hakkaten ordaymış gibi hissediliyor. Yaklaşınca ekrandan çıkacak gibi oluyor. Bu konuda G1 zaten iyiyken, G4 onu da ileri taşıdı. -------------- Dün de, CES fuarında yeni TV'ler tanıtıldı. TV bölümünde paylaşımlar yapıyoruz: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160408505 Siz de oralarda takılın. Bir PS5 Pro ve high-end TV çekip, keyfinize bakın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Ocak 2025; 10:48:30 > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6466. sayfa)
-
-
Önce pc eleştiri alır karşıt biri bir şey deyince sonra burası konsol konusu ne alaka derler aynen kardeşim daha geçen biri burada artık pc konuşulabilir diyordu işlerine gelirse
-
Daha iyi grafik için ekran kartı almayın, tv alın diyorsunuz sonra yazınca neden yazıyorsunuz oluyor . Masaüstü PC'ler hiç bir zaman ölmez.
-
İşte hep aynı terane diyorum ya. "Tv ile görüntü daha iyi olur ekran kartından" de. Sonra biri gelip cevap verince "Ama Pc diyorlarrrrr".
Pc kalmadığı için bu devirde Nvidia dünyanın en değerli şirketi oldu geçenlerde mesela. Bütün konsollar yok olsa bir gün Pc tarafı yine devam eder. Dünyadan haberleri yok konsol konsol demekten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 6 Ocak 2025; 12:5:33 > -
Hocam senin profilde Xbox ve Ps ikonu var. Aforoz etmesinler seni :)
Neyse Pc demeyelim bence de. Siz bir 100 sayfa daha "Kadın nedir?" onu tartışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 6 Ocak 2025; 12:6:58 > -
Ben hem konsolcuyum hem pci ciyim kafam rahat benim demek istediğim şu pc lafı kelimelerden düşmez sonra biri bir şey deyince burası konsol konusu derler birisi de burada pc konuşulabilir artık dedi kime inanacağız şimdi
-
“O kadar tarafsızım ki, insanları bilgilendirmekten geberdim! Valla şahane bir insanım. İnan ki. Robot gibi de duygusuzum.”
-
Tarafsız ama (Xbox + PC) Fanboyu
PlayStation hater İnanana satılık köprü var :)
-
yıkılıyorlar tarafsızlıktan, başka başlıkta gördüm şimdi 4080s alan adama rt ile 4k aynı anda acamazsın ki bu normal falan demiş, baktım 55 binlik kart aahahahhaah maşallah bilgi akıyor, ama objektif mi objektif.
-
Senin inanmana gerek yok işine geldiği gibi konuşursun sen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocK__StaR -- 6 Ocak 2025; 13:55:21 > -
Bence pc’nin de tartışmaya girmesi çok olağan. Konsollar 8. jenerasyon ile tamamen mini bir pc mimarisine evrilmiştir. Oyun geliştirme süreçlerinin şişmesi ve yanlış stratejiler sonrası o donanımın etinten sütünden yararlanan oyunları coşturamadılar. Üçüncü parti firmalara iş kalınca konsollara yetersiz bir deneyime evrildi. Nvidia piyasayı çok ilginç bir noktaya sürükledi. Nintendo’nun başarısı tesadüf değil. Diğer firmalar da zamanla Seçilimle doğru yola girecektir. Ama bu süreçte biz gel gelelim türkiyede konsol mantığından çok uzağız. Pandemi dönemi artan talep fırsat görünüp üstündeki vergiler şişirdikçe şişirildi. Yoksa normalde bir kaç günlük emekle elde edebileceğin basit cihazlardır. Türkiyede marjinal fayda adına konsollarda pek anlamı kalmadı. Diğer taraftan makas daralınca bence de bir oyunseverin değerlendirmesi gereken bir opsiyona dönüyor.
-
Objektif tarafsız (Xbox + PC) Fanboy
-
Ya pcninde güzel tarafları var be insanın hiçmi canı league of legends- dota 2- cs go- valorant falan çekmez yada konsolda oynayamadıgın online oyunları.
Yani ben konsolcuyum ağa pc ile uğraşamam pc angaryadır falan diyen biri varsa evine pc sokmuyorsa bence hayatı kaçırıyor :)
-
Sorun konsollarin Pclesmesidir .
Ben 5080 , 5090 alan adamlara hiç özenmiyorum. Pc kullanan adamların çoğu eşyanın kölesi haline gelmiştir.
Bugün Rx 6600 ile bile bütün oyunları oynarsınız. Ama o takintiya burkez katıldınız mi Series S'te çalışacak oyunu oynamak için bir ekran kartına 130 bin lira bayilirken bulursunuz kendinizi . Sürekli bir donanım meraki oyunlardan zevk almanızı engeller .
İşte bu konsollarda grafik ayarları, ara konsollar, cihazların doğrudan Amd toplama bilgisayara dönmesi, özel oyun kalmaması vb konsollarin o eski tak çalıştır büyüsünü bozdu .
Pc tarafındaki huzursuzluğu buraya da getirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ocak 2025; 13:9:13 > -
Hope on X: "Take this with a huge grain of salt: I’m hearing that the next Xbox console is still coming in 2026 and will be called “Xbox Prime”. Still unclear if it’s a code name or the actual name. I’ve heard Infinity Ward’s next COD is still being considered a day one release for this." / X
"Xbox Prime" isimli/kod adlı yeni nesil Xbox konsolu 2026 yılında Infinity Ward'un çıkaracağı Call of Duty ile birlikte çıkacağı söyleniyor. Leak yapan kişi aynı şeyi geçen sene de söylemiş ve bugün de tekrar söylemiş. Yani hedeflenen çıkış tarihi 2026 ekim-kasım gibi görünüyor.
Leak yapan kişinin güvenilir bir kaynak olduğu ve daha önce black ops 6 ve daha eski call of duty ler hakkında da doğru bilgiler sızdırdığı söylenmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 6 Ocak 2025; 13:25:26 >
-
Ps5 Pro alanlar
Not : Şaka maka yeni nesil Xbox 2026'da gelirse Ps5 Pro son zamanların en gereksiz yatırımı olarak yıla damgasını vuracak...
-
Millet zaten oyundan değil bundan zevk alıyor, modaya uyup 165hz monitör aldım, hikayeli oyunda ben bir gram fark hissetmedim, 60 fps ile 165 arasında yok abi yok yani oynarken 0 fark.
-
Bende konsol ve PC var orayı sadece Steam için kullanıyorum umarım onlarda konsol işine girerler el konsoluna girip başarılı oldular ev konsolu da tutabilir psn ve xbox store çok düz hele psnde iade bile tamamen dert oyun gruplari rehberler vs olmalı hepsinde ama o taraflara hiç girmiyorlar PS4 zamanı olan oyun takımları kısmı bile yok artık -
Bak ustat bu Rtx 50 serisi konusundan bir arkadaşın mesajı:
" Bu iş böyle dir şu an 4070 ti super kullanıyorum 5090 ın kıtusunu gördüm şu an kullandığım lart bana sanki 10 yıllık kart gibi geliyor."
İşte bu duygu korkunç birseydir. Halbuki konsolcu adam 300 dolara bir kutu alıp 10 yıl donanım dert etmeden sadece oyununu oynuyordu. Ama işte ara nesil konsollar , İşte Ps5 Pro bu laneti konsol oyunculuğuna getirdi. Ps5 Pro gelince bütün Ps5 sahipleri rahatsız oldu ama konsolun mentalitesi bu değildir.
Beyaz renk konsol çıkarırsın. İnce konsol çıkarırsın. Daha fazla sabit disk - SSD olan konsol çıkarırsın ama asla daha güçlü konsol cikarmazsin . Cikarirsan İşte Pc'ye benzersin o rahatsızlık hissi buraya da gelir. Oyuncu topluluğu bölünür.
İşte bu konuda sabah akşam PC konuşulmasını nedeni bu. Konsol mentalitesinin ortadan kalkıyor oluşu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ocak 2025; 13:25:52 > -
O kitle her yerde vardır hocam genelde çok azdır zaten genelde en çok kullanılan 3060-4060 konsolda da aynı şekilde ihtiyacı olmadığı halde pro alan her ayarı sona çekip ss alan insanlar dolu mesela bende ortalama kart var düz ps yine ortalama kart düz ps ile devam edeceğim gayet yeterli geliyor yeni çözümlerle kartlar konsollardan uzun bile gidebilir dediğiniz gibi ara konsol çıkması ve series s yüzünden diğer neslin başında erkenden fire verebilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X