|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6467. sayfa)
-
-
abartmayın kardeşim ya nasıl fark yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 6 Ocak 2025; 13:30:21 > -
Ürünler mimari, tasarım, performans bazında benzemeye başlayıp aynı veya çok benzer hizmetleri sunuyorlarsa karşılaştırılmaları kaçınılmaz. Konsol kullanıcıları da, PC kullanıcıları da bu kıyaslamaları yapıyor. -
Fark eder mi? İnsanların tercihi yine PlayStation olacaktır. SeriesX, Playstation 5'den daha güçlüydü, ne değişti peki? -
Kendilerini Pc'leştirip, kıyaslamaya ilk sokmaya başlayanlar konsolların kendileri zaten.
İstenildiği kadar şikayet edilsin, Pc, Xbox, Ps birbirlerinden bağımsız değiller. Eskiden öylelerdi.
Niye kimse Nintendo için bunu yapmıyor? Çünkü Nintendo çizgisini çekiyor net bir şekilde bu dünyaya dahil olmak istemediğine dair.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 6 Ocak 2025; 13:46:39 > -
Ps 6 olacak mı bakalım belki başka bir şey ile gelir 2026 2027 gibi söylentiler çıkmaya başlar
-
Playstation 6 çıksa ne olur oyun yok oyun 😄 -
Benim tahminim o yönde. Birbirlerini takip ediyorlar. Yoksa 2020 yılında üretemedikleri konsolu da çıkarmamaları gerekiyordu. 6-7 yıl zaten olağan jenerasyon ömrü. Alt taban sürede geçiş çok da mantıksız değil. Özellikle piyasaya bakınca. Microsoft series s’i yedirmeden oradan kaynaklı dar boğazı aşması için rakibini de ara donanım çıkarmışken baskılaması kağıt üzerinde doğru hamle gibi görünüyor. -
Kesinlikle öyle çok doğru bir saptama. x86-64 işlemci mimarisine geçişle birlikte ve oyun konsollarının en büyük kalesi olan exclusive oyun kavramının son bulmasıyla birlikte ismi cismi farklı da olsa konsollar birer kompakt mini PC'ye dönüştüler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 6 Ocak 2025; 14:9:24 > -
playstation tarafında hala kapı gibi exc oyunlar, siz 2 sene geriden oynuyorsunuz xbox sahipleri oynayamıyor. PC lerin de zoruna giden o zaten de olmayacak hiçbir zaman. Pc'ye ps oyunları day one gelsin kimse ps almaz. o da playstation'ın işine gelmez. Pc'ye geriden geriden veriyorlar işte eskimiş oyunları. Pc sahibi arkadaşlar da oyun görüyor.
-
Bundan 2 yıl önce ps 6 değil başka bir şey ile gelecek gibi söylentiler vardı cloud netflix sistemi gibi ama 2 yıl sonra şekillenir yavaş yavaş gün yüzüne çıkar pandemi de araya girdi derken etikledi bu nesili bu nesil baya ara nesil şu da var series s de gta 6 nasıl performans sergileyecek bunu bir şekilde yedirecekler ama bakalım
-
Nintendo artık tek exc yapan firma nintendo nun pc işine girmesi çok zor alıcısını biliyor adamlar çünkü
-
Cloud’a iki taraf da hazırlanıyor muhakkak oradan bir şeyler gelecektir. Ama o teknolojinin erişebilir olması ve kitlelere ulaşmasına daha yol var. Ondan bir donanım nesli daha olur. -
Son düzlükte oldukları cihaz için bile 2024'te 17 exc. oyun çıkardılar.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160330079
Küreselde tercih marka sadakati fenomeninden dolayı Playstation. Playstation'ın X-Box'a nazarla çok daha yüksek küresel satışlarında esas belirleyici bağımsız değişken marka sadakati olgusu. Sony'nin marka sadakati konusunda şeytan tüyü bulunur. Ders kitaplarında marka sadakati örneği olarak verilir. Ortalama tüketicinin donanım teknik bilgisi, donanıma dair öncelikleri, - daha yüksek - donanım merakı bunlara ilgi gösteren daha profesyonel veya niş denebilecek oyuncu kesimlerine nazaran çok daha sınırlıdır. Onlar "konsol" deyince ilk akıllarına gelen Playstation olduğu için Playstation'a yöneliyorlar. Özel oyundu, X'ti, Y'di, Z'di diye değil. Açıkçası ben donanım bilgisini geçtim, konsol - bilhassa Playstation - alan birçok insanın özel/exclusive oyun diye kavramdan bile haberinin olduğundan şüpheliyim.
-
Durun, durun… Bilgilendirmeye geldim. Tam şimdi sizi bilgilendireceğim.
- NOT: Bilgilendirildiniz…
(Çok zeki bir insanım, herkes bana tapıyor. Sizde sorun yok, ben çok zekiyim. Hiç de narsist bir insan değilim. İnan ki :)
(NOT2: Hayatımda hiç oyun oynamadım. Tecrübesizim. Ama zekiyim.)
-
Her zaman daha iyisini istemek gayet insani bir duygu, bunda anormal bir durum yok keyif alır almaz o kişiyi ilgilendirir bende uzun yıllar sonra ( +15 sene ) konsoldan pc ye geçtim ve iyi ki de geçmişim diyorum , oyundan aldığım zevk değişmedi aksine evrildi, Türkçe yamalar , mod desteği, uygulamalar vb. Konsol olsun pc olsun bir şeyin gelişmesi kadar normal birsey yok ve piyasa tarafından istenen istekler sayesinde bu gelişmeler oluyor, konsol sahipleri olarak yıllardır 30 fps kahrından yilmadik mi ya da daha iyi grafikleri istemedik mi ? İstedik, şimdiki konsollarla birlikte 60 fps , daha iyi grafikler hayalden çıkıp gerçekliğimiz oldu ve bencede çok iyi oldu. Siz konsollar pclesti, garip gureba ayarlar ile oyunları doldurdular, ara konsol çıkardılar diyebilirsiniz gayet normal ama o zamanda oyunlarda daha iyi mekanikler,daha iyi ışıklandırmalar, daha iyi texturelar,daha iyi animasyonlar falanda istememeniz lazim, birini istiyorsanız diğerini isteyemezsiniz gibi bir olmuyor ne yazık ki.
-
Bu yüzden switch 2 insanları daha çok heyecanlandırıyor switch 2 nin çıkış oyunu muhtemelen metroid 4 adamlar hep metacritic te 90 üstü oyunlar yapıyor bunun daha zeldası serisi var 3d mario serisi var sektör de hep yenilikleri bu adamlar yapıyor
-
Kesinlikle. Dünyadaki çoğu insanın playstation ile büyüdüğü zaten apaçık ortada. Özel oyunların konsol satışlarını çok etkilediğini sanmıyorum konsolu alanların çoğu fifa filan oynuyordur zaten. O yüzden en baba playstation özel oyunu bile 15 milyon filan satıyor. Küçümsemek için söylemiyorum gayet başarılı ama 60 70 milyon konsol satılmış 10 15 milyon özel oyun satılmışsa demekki çoğu insan önemsemiyor özel oyunu filan. -
Playstation dünyası müthiş bir külliyata sahip fakat önceki jenerasyonu arar olduk. Bu nesil geçti artık ama PS tarafında en büyük temennim yeni jenerasyonda live service saçmalığına son verip Playstation'ı Playstation yapan zengin hikayelerle bezeli kaliteli tek oyunculu oyunlara yönelmeleri. İkonikleşmiş yapımların yanı sıra yeni IP'lerle de karşımıza çıkmaları.
Ayrıca varsın iki sene sonra gelsin. PC ve konsollara eş zamanlı olarak gelmeli gibi bir arzuhal içinde değilim şahsen. Oynamayı bekleyen o kadar çok oyun var ki yetişemiyorum bile.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X