PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6468. sayfa)
-
-
Eskidendi o 2 sene artık 1 seneye düştü. Rebirth hatta 11 ay sonra geliyor pc'ye. Yavaş yavaş 6 ay'a düşer o süre. Xbox zaten day 1 getiriyor.
-
15 milyon küçümsenecek bir rakam değilki zaten hocam gayet başarılı.Sabah Twitter'da denk geldi Re4 Remake 9 milyon satmış diye.Ps4,Ps5,Xbox ve Pc platformuna geldi 117 milyonluk Ps4,Xbox Series ve Ps 5 toplamı 100 desek kafadan 217 Pc tarafındaki rakamı bilmiyorum ama bu iki platformun toplamından çok daha fazladır ama rakam ortada.Rdr 2 gibi her yere gelen bir oyun bile 70 milyonu bu kadar sene sonra yakalamış.Spiderman 2 10 milyon sattığında Ps5 satışı 50 milyon civarındaydı.Bu rakamlar bana normal geliyor.Nintendo Switch deli gibi oyun satıyor onun dışında bu rakamlar konsolda pek olmuyor.
-
Yüzüme karşı bile cevap yazamıyorsun ne konuşuyorsun sen sana cevabımı verdim bile
-
Durum bundan ibaret hocam işte, marka sadakatini geçtim insanlar normal fifa oynamak için bile playstation'ı seçiyorsa, rakibinin orada durup bi kendini sorgulaması lazım.
Playstation markadan ziyade bir kültür haline gelmiş -
Yeni nesilde durum dahada kötü olacak.Bu nesilde bile bu kadar fark yenildiyse önümüzdeki nesil daha kötüsü gelir.Bu nesil insanların beklentisi vardı o kadar firma alındı platforma özel kaliteli AAA oyun gelir diye işin sonunda hepsi Ps tarafına gelecek deniyor.Oyunların Pc tarafına gelmesini geçtim denkleme Ps tarafıda eklendi.Xbox nasıl bir konsol çıkarır orasını bilemiyorum belki el konsolu yanına series s gibi güçsüz cihaz getirip performans isteyen Pc tarafına yönelsinde denebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 6 Ocak 2025; 14:39:6 > -
FF oyunları artık aynı anda gelecek Pc'ye. Square Enix açıkladı yakın zamanda.
-
Daha oyunun ne olacağı belli olmadan çıkmadan ana karakter yüzünden kötü olacak denilen naughty dog un oyunu bu oyunun kötü olma şansı yok yeni nesil beklentim var oyundan
-
Ne anlatıyon la? Üzerine alınıp kendi kendine gelin güvey olmuş bi de.
-
Hadi kardeşim hadi kumpas peşindesin uğraşamam seninle blok
-
Aynen öyle. Yalnız exclusive kavramı tam son bulmadı; time-exclusive veya gecikmeli çoklu platform olgularına evrildi. Ki bu bazı PC kullanıcılarının genelde çok daha yüksek performans ve grafik elde edebildiği, - bazen portlar berbat olabileceği için her zaman garanti değil - , bir kısmının beta sürümünü oynadığınız için teşekkür ederiz "tam sürüm" PC'ye geldi diye konsolların daha minimalist donanım ve peformanslarını tiye aldıkları bir tablo da yarattı.
Konsol deyince aklıma stabilite, kompaktlık, televizyon yanında şık durabilirlik, uygun bir fiyat, kalburüstü online hizmetler ve pekala cihazla kusursuz biçimde entegre ergonomik bir joystick geliyor. Bir konsolun esas olayı özel oyun olmamalı. Exclusive game şişirilmiş bir kavram ve özellikle bu devirde iyicene şişirilmiş bir hale geldi. Yalnızca PC kullanan açısından bakarsak bir oyunu 1-2 sene geç oynayınca insan bir şey kaybetmiyor; özellikle majör exclusive oyunların çıkmak bilmediği ve piyasanın başka tonlarca oyunla dolup taştığı bir devirde. Öbür konsol kullanıcısı açısından da sunulan exclusive oyunların cazip olup olmadığı gerçeği mevcut. Uçuş simülatörleri, bir takım otomobil oyunları veya diziden bozma post apokaliptik zombi dramları - veya Örümcek Adam - ilgisini çekmiyorsa verilmiş kişiye hitap edecek exclusive portföyü şaşırtıcı bir hızda daralmaya, sıradanlaşmaya, görmezden dahi gelinebilir olmaya başlar. 😄
O zaman bir konsolu alırken başka unsurlara veya özelliklere bakmaya başlarsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RocK__StaRDaha oyunun ne olacağı belli olmadan çıkmadan ana karakter yüzünden kötü olacak denilen naughty dog un oyunu bu oyunun kötü olma şansı yok yeni nesil beklentim var oyundan
Valla hocam oyunu görmek lazım.Last Of Us Part 2 çıkmadan önce çok eleştirmiştim yapılan algılardan dolayı oyunu zaman geçtikten sonra düzgünce oynayınca hayran kalmıştım.Bu oyun içinde oyunu görmek lazım.Part 2 çoğu açıdan mükemmeldi bu oyunda öyle olacaktır ama ne zaman gelir orası önemli.2027 deniyorsa zaten 2027'de yeni nesile geçilicek Ps5 pas geçip Ps6 getirme şanslarıda yok.Ps5 son zamanlarında çıkarıp sonrasında Ps6 remastered 10 dolar olayı olabilir
-
Valla 2020 den beri çalışılıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum beklentim var sonuçta naughty dog oyunu belli üzerinde yine kaliteli olacaktır
-
Valla hocam sonuna kadar haklısın.Bu nesil geçen nesilden bana göre daha kötü.Rakibinden çok daha önde olmasına rağmen bana yetersiz geliyor.Zaten konsol dünyasında en çok oynanan iki online yapım senin platformunda var en çok oyuncuda senin platformunda EA FC ve Cod ordan her türlü paranı kazanıyorsun hala sürekli Live Service lafı dönüyor.Bir taraftanda bakınca yıllarca emek verip para harcayıp AAA oyun çıkarıyorsun oyun 2-3 milyon satıyor diğer taraftan online oyun çıkarıyorsun tutarsa 2-3 skin 1 silahı oyun parasına kullanıcıya ittiriyorsun.Sırf Sony için değil genel olarak AAA oyun piyasası umarım artarak devam eder.
-
5 sene oldu nerdeyse hocam son oyunlarının üzerinden.Part 1 remake ve Part 2 remastered saymıyorum tabi arada bir online oyun macerasıda var çok zaman geçti.2027'de gelirse 7 sene olmuş olacak çok ciddi bir zaman.Bu nesilde çok ağır kaldılar.
-
Açık yazayım. Xbox çıkıp Doom Dark Ages'i bile Xbox Series X 2 özel yapsa Ps5 Proyu yeryüzünden siler .
Birde yeni Elder Scrolls'u duyursalar ortalık dağılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ocak 2025; 14:54:32 > -
Fifa için en mantıklı platform Playstation zaten hocam normal seçilmesi.Cod içinde aynı şekilde en iyi platform Ps tarafı.Cross zorunluluğu olmadan Pc kucağına atılmadan oyunu oynayabiliyorsunuz.Diğer taraftan Wukong,Baldurs Gate gibi oyunlar Xbox'a gecikmeli geldi.İleride belki başka yapımlardada aynı sorun olacak.Diğer taraftan o kadar satın alıma rağmen bu nesil şov yapılacak dendi o şovuda göremedik Starfield gibi balon bile patladı büyük hayalkırıklığı oldu.Forza desek Ps tarafına gelecek deniyor.Indiana güzel çıktı Ps tarafına geliyor.Yani Ps alan kişi hem online oyun tarafında çok daha iyi deneyim sağlıyor hemde single tarafta rakibinden çok daha önde.Xbox alan kişi hem Ps oyunlarından mahrum kalıyor hemde yeri geliyor third parti bazı önemli yapımlardan ya mahrum kalıyor yada beklemesi gerekiyor.Ps tarafında ise en fazla Xbox yapımları beklemesi gerekiyor ki zaten kaliteli yapım nadir çıkıyor üstüne bu seneden sonra belkide dayone gelecek onuda beklemesi gerekmeyecek.
-
Ps başarılı jenerasyonlar sonucu bu sadakati kazandı. Ama gemiyi ilk fareler terkeder. 2 jenerasyon başarısız gitsin bambaşka tablo olabilir. Ps4 başarılı bir döngüyle tamamladı. Bu nesil rakibi boş kaleye gol atamadı. Yani sony yaptığını yapmaya devam ettikçe bu sadakat elinde tutamaz. Başarılı oldukları dönemde yaptıklarını tekrar incelemeliler. -
Adamlar ana akım konsol pazarından çekilmek için kırk takla atıyor, her yere "everyting is an Xbox" reklamı veriyor, sizde hala yok o özel olsun bu özel olsun piyasayı domine eder diyorsunuz.
Adamlar neredeyse Ileride çıkaracakları oyunların ps portuna özel içerik getirecekler ama siz yinede konsol müşterisinin eskisi gibi özel muamele göreceğini hayal etmeye devam edin hocam. Oyun dünyasının belkide en büyük fps markasını ilk gün gamepass sistemine getirdikleri ay rakibinden 5 kat daha az satıldı konsolları. Xbox tarafının büyümek için ps konsolunun gücüne ihtiyacı var artık. Ps sayesinde daha önce hiç giremedikleri marketlerde oyun satıyorlar.
Ps için tehdit olabilecek potansiyelleri vardı ama bu yolu secmediler. Zaten Xbox yönetimine kızdığım nokta tam olarak buydu.
-
bence de yeterli değil en azından 2 şer oyun cıkarmalıydı dev AAA stüdyoları, ama cıkartmayacaklar gibi. Santa monica ragrarok sayarsak 2yi yakalar ama naughty dog cidden üzdü, o da online last of us yüzünden. 2 3 seneleri oraya ziyan oldu malesef. Dediğin gibi ders cıkartırlarsa tekrar toparlarlar ama horizon abanalım, live service kasalım diye, tek bir noktaya odaklanırlarsa çok pis kaybederler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 6 Ocak 2025; 15:43:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X