|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6483. sayfa)
-
-
Sebebini pek anlamadığımız, listeden kaldırdığı birinci parti oyunlar da var. Day one ilk dönem bir stray ilgimi çekip oynamıştım. O kısımda da pek seçki yok. -
O gerçekten bir sahte hesaptı. Mevcut tüm hesapları kapatıldı.
-
Herkese sahte sahte diyen arkadaşlardan bu kişinin mesajlarına like atanlar varsa oturup bir düşünürler umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 9 Ocak 2025; 21:2:26 > -
-
Jason Schreier, Ubisoft'un "hissedarlar için en iyi değeri elde etmek amacıyla" potansiyel bir alıcı aradığını açıkladı.
bluesky socialJason Schreier (@jasonschreier.bsky.social)https://bsky.app/profile/did:plc:2mkgbhbhqvappkkorf2bzyrp/post/3lfd5gjb7mk2x?ref_src=embed -
Ertelenme sebebi mali yıl. Oyunun bir sonraki mali yıla aktarılmasının finansal olarak daha iyi olduğunu söylemişler.
Yüksek ihtimalle satış görüşmeleri için hisselerin dahada yükselmesini yada senelik kar marjını artırıp hissedarları mutlu etmek istiyorlar.
Siyahi samurai yada başka herhangi birsey bu oyunun satışını etkilemez. Assassin's Creed kendi kitlesi olan bir seri. Başarı kriteri nedir bilmiyorum ama milyonlarca satış yapacağına eminim. Oyun kötü gözükmüyor. Sadece yeni gameplay mekanikleri var mıdır yok mudur henüz tam olarak bilmiyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Atatürk_1881Forumdaki boş algıların gerçek hayatta karşılığı yok zaten hocam.Her Ps exc oyunu öncesi oyunu sabah akşam eleştirip yüksek puan görüncede basını eleştiren,Xbox oyunları patlak çıktığında kafasını kuma gömen fan arkadaşlardan ibaret değil dünya.Bu nesil oyun konusunda ben şikayetçiyim Ps tarafından.Ama Ps tarafını oyun yok diyip Xbox tarafını öven biri varsa ona yapılabilecek pek yorum yok hocam.2024 yılı içinde konsol tarafında Ps5'e özel
Astro Bot,Final Fantasy Rebirth,Silent Hill 2,Stellar Blade,Helldivers 2,Condord ve Lego Horizon gelmiş.Bu oyunlardan Astro Bot yılın en iyi oyun ödülünü almış,Final Fantasy 92 meta ile yılın en iyi oyunlarından biri olduğunu gösteriyor.Helldivers 2 yılın en iyi online oyun ödülünü almış.Silent Hill 2 bana göre oldukça başarılı bir remake sevenleri mutlaka oynamalı.Stellar Blade ortalama bir yapım ve diğer iki oyun fiyasko hatta çöp oğlu çöp.
Şimdi uçup kaçan Xbox tarafına bakalım.Tabi buna girerken Goty ödülünde yarışan ve çoğu kişinin beğendiği Wukong teknik nedenlerden dolayı Xbox'a tarafına gelmemiş Ps tarafında oynanabilir durumdaydı. Sadece Xbox kullanan biri kafadan bu sene gelmiş yılın oyunu ödülü kategorisinde yarışmış 3 oyundan mahrum kalmış.
Xbox tarafına özel Indiana Jones,Stalker 2,Flight Simulator,Hellblade 2 gelmiş.Kaçırdığım oyun varsa yazın ben takip etmedim. Indiana Jones 86 meta puanı almış benimde beklediğim oynamayı düşündüğüm güzel bir yapım.Stalker 74 meta ile sevenin çok sevdiği ama genel olarak oyundaki sorunların çok eleştirildiği bir yapım olmuş.Hellblade 2 yıllarca bekledikleri burda Gow killer diye kafa ütüledikleri 5 saatlik yürüme simülasyonu olmuş 81 meta ile burdaki beklentiye göre baya baya patlamış bir yapım.Flight Simulator dlc zaten 77 puan almış kullanıcı yorumlarında neden düşük kalmış.
Durum ortada oyun yok dedikleri konsolla uçup kaçan konsolun yapımları puanları ortada.Zamanında tüm Ps exclerini sabah akşam saçma sapan argümanlarla eleştiren kitlenin bunu kabul etme şansı yok zaten.Çok değil bu kitle Starfield için yıllarca kafa ütüleyip oyun patlayınca ortalıktan kaybolmuştu.Yada Forza için native 4k60Rt olacak diye açıklama yapınca Series X gücüne bu yakışır diye aylarca dolaşıp yalan ortaya çıkınca yine aynı sessizliği korumuşlardı.Xbox tarafının nesil başından beri beklenen o patlamayı bir türlü yapamadığı gibi üstüne yıllarca hype yarattığı yapımlar patladı gitti.Exc olacak denirken hepsi Ps tarafına gelmeye başlanacak denildi.
Daha önce dediğim gibi Ps tarafının bu nesil performansından memnun değilim.Live servis olayıyla işin içine sıçtılar.Ama bu en ölü halleri bile uçup kaçan Xbox tarafının içinden geçti hem oyun kalitesi anlamında hemde konsol satışı anlamında.
Alıntıları GösterKafamı okumuşsun hocam. Ben de PS den memnun olmayan taraftayım önceki nesillere göre sönük geçiyor bence de first partyler açısından. Gel gelelim öyle yazılar okuyorum ki ben de kullanmasam gamepass'e 90+ mükemmel oyunlar yağıyor sanacağım. Konsol olarak bu kadar anlamsız bir cihaz görmeyeli çok olmuştu. Timed exc bile yok, her şey day one her yere geliyor tam bir PC ikamesi. PC pahalı kaçar ucuza oynayayım desen 50 dolara firesticklere geliyor, cloud servislerine geliyor. Ucuza oynayacak clouddan oynuyor. Daha komple bir şey isteyen PC alıyor. Fiziksel konsol arada saçma sapan kaldı. Ucuz desen ucuz da değil. Rakip konsola da geliyor oyunlar. Benim de işime geliyor ucuza hallediyorum CoD vs ama kendi satışını baltalıyor adamlar.
-
Cogunlukla PS2 Sony'nin en basarili konsolu olarak gorulur ama bence PS4 ondan da basarili bir konsol. PS4 ile oyle bir bagladi ki Sony konsolculari kendine berbat bir nesil gecirmesine PS5 hala peynir ekmek gibi satiyor. PS5 satislarini da bence PS4'e yazmak laizm.
-
-
Nacon Revolution 5 Pro kullanıpta memnun olan var mı? Dualsense'i satıp üstüne ekleyip ondan alacağım sanırım kaç senedir kullanıyorum yok yani Dualsense'teki simetrik analog yerleşimini bir türlü benimseyemiyorum Xbox kolu gibi bişey lazım bana playstation da da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 10 Ocak 2025; 0:14:50 > -
Çoğu insan bu konsolları CoD ve Fifa gibi oyunları oynamak için alıyor.
Sadece yılda bir kez CoD için verdiğin para ile 1.5 yıl gamepass abonesi olabilirsin
Çok değil 1 - 2 ay içinde insanlar Indiana Jones ve Stalker gibi oyunları ilk günden oynadılar.
Peki Ps ne yapıyor Tlou2 gibi bir oyunu bile servisine koymuyor. Yeni oyun yapmıyor vb vb . Herkes bu nesil Ps'de ne kadar sönük zaman geçirdiklerini anlatıyor.
Bu işler böyledir. Şu an olan şey Ps4'un başarısının kaymağını yemekten başka birsey değil fakat sıkıntılı olan nokta şu ne kadar çok kişi Ps5 alırsa gelecek için o kadar çok hayalkirikligi yasayan müşterin oluyor.
Dolayısıyla oyunuz bir Ps5 Pro deneyiminden sonra dediğim gibi Doom Dark Ages , Cod ve Elder Scrolls gibi markalarla Xbox erken yeni bir konsol çıkarırsa iyi bir sonuç olabilir 360 dönemi gibi .
Tabiki umarım yeni konsol 600 dolar fiyat etiketini aşmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2025; 0:55:7 >
-
Birde şöyle bir durum var . Xbox ara nesli pas geçtiği için kullanıcılarına daha uzun süre aynı cihazla hizmet sunmaya devam ediyor. Bu yüzden yeni nesil bir konsol cikardiklarinda halihazırdaki müşteri kitlesine yeni Xbox'i satabilir.
Fakat 2026'nin sonu da yeni Xbox gelirse daha Ps5 Pro bu kadar pahalı ve erken çıkmışken Sony müşterilerine bir daha donanım satma konusunda zorlanabilir.
Bu noktada Ps ve Xbox'in ayri yollara gitmesi ilginç sonuçlar doğuracaktır.
Ben daha önce dediğim gibi Microsoft'un konsol oyuncularına Gamepass satabilmek adına Xbox konsolundan vazgecemeyevegini düşünüyorum. Nitekim Ps'in alacağı yüzde 30 ücret nedeniyle Ps'de Gamepass sürdürülebilir değil.
Bu adamlar hem Xbox'da hem Pc'de Gamepass'i komisyonusuz satıyor. Sistemin dönebilmesi icinde böyle olmak zorunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2025; 1:2:52 > -
Ps pro’lar premium ürünler. Zaten ps4 pro’nun jenerasyona göre satışı ortadır. genel satışın %20’sini anca oluşturur. Fiyattan dolayı bu sefer o kadar yüzde alamayabilir. Bilinçli tüketici zaten jenerasyon ömrünü tartıp ona göre bütçe ayırmalı. Eğer xbox 2026 sonu yeni donanımla çıkarsa sony buna ps6 ile karşılık verecektir. Mantık işin içinde olsaydı çip krizinde üretemedikleri konsolları randemi dönemi çıkarmamaları gerekiyordu. Ama çıkardılar. Birbirlerini takip ediyorlar. 2027 beklenen jenerasyon geçişi ama bana o kadar sürmeyecek gibi geliyor. Xbox bence hand held konusunu çözerse, ana konsolun yanında, series s gibi konumlanacak tam kütüphaneyi çalıştıracak hand held donanım, o zaman rekabete tutunma şansı elde eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 10 Ocak 2025; 1:8:53 > -
Hocam bakın Xbox'in elinde sınırsız sayıda oyun stüdyosu var. Milyonlarca üyesi olan Gamepass gibi bir servis var.
Amerika'daki sırf icinde Amazon'un isletim sistemi var diye bazı Tvler ( Fire TV) sudan ucuza satılıyor. Netflix vb gibi yayıncılar kumandaya fiziki tuş alabilmek için firmalara tonla para veriyorlar .
Microsoft sırf bu Gamepass yayılsın diye büyük olasılıkla millete ucuz konsol yapıp satmaya devam edecektir. Zaten Series S'in amacı bile Gamepass'i yaygınlaştırmakti.
Xbox öyle 800 - 900 dolarlara konsol cikarmayacaktir . Makineden kar elde etmeyi hedeflemeyecek ve hatta zararına satacaktir. Hem bunca yatırımı yaptıktan sonra konsol işinden çıkmaları mantıklı gelmiyor bakalım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2025; 1:23:3 > -
Yeni Stratejide Series X aynen devam edecek. Series S'in yerine ise bir el konsolu konumlandiracaklardir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2025; 1:29:42 > -
Valve, pc’lerde oturmuş steam ekosistemiyle yetinmeyip steam deck gibi donanım çıkartmıştır. Ara ara donanım denemeleri olmuştu ama steam deck tutunca muazzam destek verdiler. Beni de deck’le kazandılar. Donanım üretmek zaten ekosisteme kitleleri katmak için en temel yöntem. Valve örneğinden sonra xbox markasının donanımdan bu kadar erken çıkacağını sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 10 Ocak 2025; 1:44:25 > -
Aynı şeyleri yazmışsın. Sorun tam olarak bu zaten. CoD'un da FIFA'nın da ana platformu Playstation. Kimse Doom çıkmış gideyim de X2 pro cart curt alayım demez.
Türkiyede benim bildiğim son çakallıklarıyla birlikte CoD olan paket konsolda oynayacaksanız ultimate almanız lazım. 309 TL aylık. Yılda 3600 TL yapıyor. Oyun 2700 TL. Yine yanına bir şeyler oynayacaklar için TR de mantıklı. Globalde ise değil. 20 dolar abonelik. Oyun 70 dolar. Sen global dominasyondan bahsediyorsun. Sadece CoD oynayan birisi Xbox konsolu alıp bu oyunu oynayacaksa 240 dolar para vermesi lazım. Zaten konsolun satmama sebeplerinden biri de bu. Millet PS den oynuyordu zaten CoD'u da FIFA'yı da. 240 dolar isteyince adamın umrunda olmadı 70 dolara PS den aldı geçti.
Sen istediğin kadar iyi servis ver, aynı servis cloudda da var tv boxlarda da var. Özel oyunun zaten yok, rakibine bile oyun çıkartıyorsun. Derdi ucuz oyun oynamak isteyen adam gidiyor 50 dolara bir stick alıp geçiyor konsola gömmüyor parayı. Bütçesi olan zaten gidiyor PC alıyor. GP ucuz (12 dolar), çeşit çok Sony oyunları falan da geç de olsa geliyor. Epic, steam, gog bir sürü seçenek var. Performans daha iyi. Oyunlar da vasat-ortalama olunca sadece fanlara konsol satıyorsun. Cihaz tam bir decoy effectte ortadaki decoy konumunda.
Sony'nin bu nesil çıkarttığı özel oyunlar(Xbox'ta oynamayanlardan bahsediyorum console exclerle birlikte) Xbox'ı 5 e katlar. Sony PS4 teki gibi değil diye seviniyorsunuz da Xbox daha kötü olmayı başarıyor.
Saydığın oyunlar dün duyurulmadı. Fazlası duyuruldu neslin başında. Neyin ne sattığı ortada Bu oyunlar zaten PS'e de geliyor bir şekilde.
Konsol fiyatı olarak da Series X 2 TB bile 600 dolardan çıktı. Hayırlısı olsun. Bence Xbox konsol işinden tamamen çekilse publisher + clouddan yürüse çok daha fazla kazanır. Tamamen zaman ve kaynak israfı. GP falan devam etsinler millet televizyonuna indirir geçer işte. Konsol çıkarsa da satamıyor zaten.
-
Uzun bir aradan sonra helldivers 2 kurup bir bakiyim dedim aman tanrim didim girir girmez bildigin optimize edilmemis rezil bir oyundu hala ögle daha beter olmus 25 fpste oynuyoruz resmen 😂 indie oyun olsa bu kadar kötü olamazdi
-
Avrupa ve ABD gibi yerlerde oyuncular ortalama her ay 1 oyun satın alıyor. Buda 840 dolar yapar .
Gamepass ise bu tarz oyun servisleri içinde açık ara en önde olanı üstelik içinde Ea Play'de var .
Ayrıca konsollarda Gamepass almasan bile Online oyunlar için zaten her türlü olarak ödemek zorundasın, bu parayı düşersen o 240 dolarlık ücretle ciddi oranda azalıyor.
Dolayısıyla Gamepass başlibasina sürekli oyun oynayan kişiler için konsolda güzel bir seçenek. Fakat Microsoft'un Gamepass'i sürdürebilmesi adına kimse yüzde 30 komisyon ödememesi gerekiyor. İşte bu nedenle Gamepass ve Xbox birlikte varolmaya devam edecek. Ps ise kullanıcıların cuzdanlarinda Karadelik açarak devam edecek ama bu oyunsuzluk ortamında oyuncular daha ne kadar Lego Horizon , Rise if Ronin , 3. Parti oyunlara katlanır bilemiyorum
Series X 2'nin çıkması ile bu hosnutsuzluk satışlara yansıyacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X