< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2025; 5:6:30 > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6484. sayfa)
-
-
Siz olayın Gamepass (parasal) tarafından bakıyorsunuz. Ülkemiz için haklı olabilirsiniz ancak dünyada işler öyle yürümüyor. Satış rakamları da ortada zaten.
Küçük çocuğu olan ve maddi yönden kısıtlı olan arkadaş çevreme ben de Gamepass + Xbox Series S'i öneriyorum. Çoğu kişi Xbox'ı bilmiyor bile.
Zamanında Playstation ile birlikte Xbox (Xbox One, Xbox One X, Series X) sahibiydim. Gamepass ile birçok oyunu deneme şansı buldum. Playstation tarafı Gamepass kadar zengin olmasa da Plus Extra/Deluxe ile benzer bir sistem devreye sokunca Xbox'ı sattım. Ps + Nintendo ile devam ediyorum. Kendi açımdan hiç eksikliğini hissetmedim.
Bana göre en büyük hatayı kendi oyunlarını ilk günden Pc'ye getirmekle yaptılar ve Xbox markasına büyük darbe vurdu. Hali hazırda birçok kişinin evinde zaten bilgisayar var ve aynı oyunlar için Xbox'a ekstra ücret vermek tercih edilmedi diye düşünüyorum. En basitinden bir laptop televizyona çok rahat bağlanabiliyor. Tabi çıkan oyunların da beklentileri karşılamaması tuzu biberi oldu.
Sony tarafı da oyunlarını pc ye getiriyor ancak hemen değil. Bence Xbox tarafının da yapması gereken buydu. Belli ki amaçları konsol satmak değil, Gamepass üyesi kasmak. Bu ne kadar sürer zaman gösterecek.
Uzun lafın kısası; oyun oynamak iyi vakit geçirir ama kendinizi çok kaptırmayın. Dışarıda, her ne kadar zor olsa da yaşanması gereken güzel bir hayat var.
-
İlk attığın istatistik hiç inandırıcı gelmedi. Bir kaynağı var mı yoksa senin klasik tahminlerden mi?
Evet 10 dolar ödemek zorundasın aylık. Gel gelelim 20 dolar 10 doların iki katı.
Gamepass var olur da konsol olarak Xbox varolur mu bilemedim. Oyunsuzluk dediğin yılda Sony Helldivers 2, Final Fantasy, SH2 ve Astrobot gibi oyunlar çıkardı. Wukong falan free console exc oldu. Neslin başından beri çıkardıklarından aklıma gelenleri zaten yazmıştım. Xbox'tan çok daha iyi oyunlar çıkardı. Denklem çok basit. Sadece Xbox'ın varsa bunları oynayamazsın. Ama 5 senedir övdüğünüz servis Xbox Exc bir servis değil. PS in varsa bir tane usb stickle ya da internete bağlanan herhangi bir cihaz ile Xbox oyunlarını oynarsın. Oynuyorum da zaten. Xbox'ım yok ama Xbox tarafındaki saydığın oyunları ya oynadım, ya oynuyorum ya da ilgimi çekmediğinden tıklamadım bile.
Kısa özet:
Bütçem kısıtlı her oyuna erişimim olsun istiyorum: PS + Cloud
Bütçe sorun değil oyun oynayacağım: PS + PC
Evimde internet yok katalogdan ne gelirse onu oynarım sorun değil(oyunları internet cafede indirirsin ): Xbox
Oyunların mid, mid olmakla birlikte rakip konsola da zaten çıkıyor. Exc yok bir şey yok. Ucuz desen değilsin çok daha ucuz çözümler var. Servisin PC tarafında yarı fiyatına. Decoy koymuşlar işte tam olarak. Üretenin bile bu kadar umursamadığı konsolu kim niye gidip alsın. Pandemi başında gazla aldı millet. Hepsi o.
Series S/X in de ilk zamanı satmaya çalıştınız burda hatırlıyorum. Gençler okul bitirdi Forza ile 4 senede 1 tane eli yüzü düzgün oyun çıkmadı. Series X 2 nin çalışmaları erken başlamış
-
Valla hocam Xbox için söylenecek tek şey dandik bir Pc ikamesi.Cod makinesi desek tüm platformlar arasında Cod tarafında en kötü deneyimi açık ara Xbox sunuyor sebebide Microsoft'un politikası.Konsoldaki online fps bir oyunda Pc ile oynama zorunluluğunu koyup konsol kullanıcısını resmen Pc kucağına atıyor adam muamelesi yapmıyor.Tabi bu söylediklerim Cod ile gamepass sayesinde tanışıp single oynayıp köşeye bırakan kitle için geçerli değil.2008'den beri Cod oynarım.Cod satın alımından önce burda Cod için çöp oynanmaz diyen Xbox fanlarıylada yeri geldi tartıştım Cod alımından sonra Cod oynanmaz çöp diyen Ps fanlarıylada tartıştım.Oyunun çok eleştirilecek yanları var yeri geldi çöp bile denebilir ama online fps konusunda oyunun yeri ayrı.Microsoft yarın gelip Ps tarafındada cross zorunlu olucak derse oyunu anında bırakırım yapacak birşey yok.
Tabi dandik Pc ikamesi için Forza örneğinide vermek gerekiyor.Sunumda bizlere Pc üzerinden gösterip Xbox böyle çalıştıracak yanlışlıkla Pc üzerinden gösterildi algısı yaratıp native 4k60 Rt açacak dedikleri konsolda çok çok daha kötü performansta çalıştırdıkları için Xbox dandik bir pc ikamesi olabilir anca.Bizleride güzelce enayi yerine koydular.
Bu nesil Ps tarafında düşüncemiz aynı beni Ps'den daha çok şaşırtan Xbox tarafı oldu.Nesile başladığımızda satın alımları gelecek oyunları görüp Xbox konsolda almıştık oyunlar exc olur veya çok kaliteli oyun gelecek hepsini oynarız mantığıyla ama oyunlar sıra sıra patladıktan ve oyunların Ps tarafınada gelmeye başladıktan sonra bu konsolun gram anlamı kalmadı.Bu sene konsollarına özel kaliteli tek oyun Indiana geldi sırf onun içinde 20-30 bin verip Xbox tutamam köşede Ps tarafına gelince alıp oynarım.Xbox fanlarının en çok sevdiği şey ecek acak hayal kurmak.Bu nesil hep böyle gitti oyunlar patladıktan sonra 1-2 sene ortalıktan kayboldular yeni nesil söylentisi başlayınca hayal kurmalar tekrar başladı.Çoğı hala suçu Microsoft tarafında bulmak yerine inceleme yapan sitelerde yani sözde dış güçlerde falan buluyor onlara zaten yapacak birşey yok.Türkiye'de yaşıyoruz bu kafa yapısına bu kitleye yıllar içinde alıştık zaten.-
Yeni nesil Xbox erken gelirse bende Ps gelene kadar alır kullanırım tabi Pc toplama işinden vazgeçersem.Ama Xbox bu nesil Sony kötü giderken iki konsol ve bol bol satın alımla bu kadar ezilip konsol tarafındaki rekabette Sony tarafına boyun eğdikten sonra hala Xbox tarafı bu rekabette öne geçebilir diyen biri varsa hayal görüyordur.Bizi yine bol bol ecek acaklı günler bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 10 Ocak 2025; 9:29:48 >
-
Kısaca özet gerekirse nesil başında bir sürü kaliteli oyun için Xbox almanız gerekiyor kısmından geldiğimiz noktada sadece Xbox sahiplerinin bir sürü kaliteli oyunu uzaktan izlemek zorunda kalması büyük fiyasko.Baldurs Gate 3 çıktı çöplediler Xbox'a geç gelecek diye,Wukong geldi aynı şekilde çöplediler öyle bir kitle haline geldilerki Gta Xbox tarafına geç çıkacak dense sabah akşam Gta çöplerler fanatiklik bambaşka seviyede artık.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X