Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Periah , Banzai! , jymz___ , JuB3ST Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 18 Misafir (2 Mobil) - 19 Masaüstü3 Mobil
5 sn
132.322
Cevap
307
Favori
4.748.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 64946495649664976498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu nesil her stüdyo bir oyunla bitirse şükredin hayır dört sene geliştiriyorsan çıkar gitsin bari boş yere yılları gitmiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    İyi oluyor aslında; Bluepoint’i harcamışlar, çok sağlam remake beklerken ağır çöp olacak oyun yapıyorlarmış ve çok şükür çıkmadan patlamış. Ya bir de çıksa ve tutsa en korkuncu bu.
    Hadi uzak geçmiş neyse; kimsenin de Rocksteady’ye bakıp ibret aldığı da yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • x (formerly twitter)
    Culture Crave 🍿 (@CultureCrave) on X
    https://x.com/culturecrave/status/1880061658195980355?s=46

müritlerimiz remaster almalı demişler kısaca küfür gibi

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 17 Ocak 2025; 7:40:16 >

• Live service takıntısı nedir bunların ya. Oyun dünyasının laneti oldu bu live service olayı.

• Hermen Hulst denen kekonun başının altından çıkıyordur hep bunlar.

Killzone'u da hiç etti zaten aşırı uyuzum bu adama.

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Sony yapımları içinde sevmediğim tek oyun horizon. Yaptığı oyunlardaki vizyonsuzluğu şirketede yansıtmış. Bir tane doğru adım yok. Bu arada torpilli horizon multiplayer oyunu iptal edilmemiş. İnşallah oyun çıktığında cezayı oyuncular kesecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 17 Ocak 2025; 10:8:19 >
  • Shamster kullanıcısına yanıt
    Bluepoint yeni ip üstünde çalışıyor diyorlardı. Yoksa bu muymuş çalıştıkları? Naughty Dog’da factions 2’ye koca jenerasyonda atıl kaldı. Bu sony’nin yatacak yeri yok.

• Shamster kullanıcısına yanıt

Jason Schreier'in haberi olduğu için doğru kabul etmek lazım. Bir yandan GAAS politikasından vazgeçtiklerini görmek sevindirici olsada, diğer yandan bu stüdyoların boşa harcadıkları onca emek ve vakit nedeniyle üzücü bir durum.

Blue Point nispeten küçük bir studyo ve Remake alanında uzman oldukları için, kısa zamanda yeni bir projeye başlayabilirler. Öte yandan Bend Studyo içinse çanlar çalmaya başladı. Son projelerinin üzerinden çok uzun zaman geçti ve yakın zamanda ciddi şekilde işten çıkarmalar görme ihtimalimiz yüksek. Belki studyoyu tamamen kapatmazlar ama personel çıkarmalar veya başka bir studyonun işine destek studyosuna cevirilme ihtimali çok çok fazla diye düşünüyorum.

Şahsen bu oyunları çıkarıp, Concord gibi bir başarısızlık tekrarı nedeniyle kapatılma tehlikesi yaşamalarındansa, yeni projelere başlamaları için bir şanslarının daha olmasını tercih ederim. Zaten GAAS oyunlarını talep etmeyen bir müşteri olduğum için, günün sonunda benim açımdan sevindirici bir gelişme olmuş. Yok olup gitmelerini istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinde bungie var zaten yapsınlar onlar GAAS. God of war live service nedir?

• LinkX kullanıcısına yanıt
    yine devam edecekler ps fanları oyun almıyor diye söylüyoruz satmıyor o sözde dünyanın en iyi oyunları

• 22MARTLI kullanıcısına yanıt

Keseceğiz.

• sony beş senedir yok zaten ortalıkta. ps kitlesi ne verirlerse atlıyacak kitle oluştu sonra xbox'a salla oyun çıkmıyor diye adamlar en azından deniyorlar sen 5 senedir örümcek herif,horizon gibi saçma sapan oyunlarla kandırdılar. (bende dahil)

• bıgfısh25 kullanıcısına yanıt

xbox mı deniyor ? cıkardıkları oyunların hepsi satın aldığı stüdyoların muhtemelen satın alımından önce geliştirmeye başladıkları oyunlar, forza'nın stüdyosunu bile yakın zamanda aldı. Ha ben demiyorum Playstation bu nesil iyi falan diye ama xbox'ın savunulacak herhangi bir yanını öne sürmeyin be abi, oyun dünyasının en rezil firması. O kadar parayı gidip herhangi başka bir firmaya verseydin bak HERHANGİ, xbox studios'dan daha başarılı bir kütüphane ortaya koyardı. O kadar reziller.

• bıgfısh25 kullanıcısına yanıt

5 senedir ortalıkta yok dediğiniz Sony tarafında 1.parti özel oyunlar

-Gow Of War Ragnarok

-Last Of Us Part 2

-Spiderman 2

-Horizon Forbidden West

-Gran Turismo 7

-Astro Bot

-Ratchet And Clank

-Returnal

Kaçırdığım başka oyun varmı bilmiyorum ama bu 5 senede 2 goty ödülüde first party Sony oyunlarına gelmiş.Örümcek herif horizon gibi oyunlarla kandırdılar yazmışsınız liste ortada.Remake remastered yazmadım gerek yok zaten,3.parti eklersek liste daha iyi duruma gelir.Bana göre kesinlikle yetersiz ama Xbox çöpünden kat kat iyidir.Yıllardır oyaladıkları Starfield,Hellblade gibi patlak yapımlardan daha iyi daha kaliteli oyun çıkardılar en azından.

Edit:Helldivers 2 içinde first party deniyor çok takip etmediğim için onu eklememiştim.1 sene dolmadan 12 milyon satan,en iyi online oyun ödülünü alan oyunuda ekliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 17 Ocak 2025; 11:44:30 >
  • Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt
    Oyun yok değil var ama eskisi gibi sürdürülebilir şekilde hızlıca oyunlar yapılamıyor artık maliyet ,yapım süreleri, cilalama işlemleri derken sağlam altyapısı olan bir oyun için 4-5-6 sene bekler olduk ve bu daha da artıyor, ya oyun sektörü bir revizyona gidecek bu sebepten ya da firmalar daha küçük çaplı oyunlara yönelecek, 6-7 milyon satması bile kurtarmıyor artik bu tarz büyük yapımları, ben koca nesil sene de 1 oyun göreceğim diye almamaliyim sevdigim bir konsolu

• iki lafınızdan biri last of us diğeri god of war
    De yeter artık

• cnbzkrt kullanıcısına yanıt

Hocam bundan sonra oyun sektörü böyle olacak bunu üzülerekte olsa kabul etmemiz gerekiyor.Yıllarca emek verilen 300-400 milyon dolar harcanan yapım 10-15 milyon satarken,Helldivers 2 gibi bir oyun yılını doldurmadan bu rakama erişiyor.Alan Wake 2 1 sene boyunca 1 milyon satmış gibi bir açıklama vardı.Geçen twitterda gördüm Re4 remake 1 9 milyon satmış diye bu oyun her platforma geldi düşünün yani.Live servis oyunlardan nefret etsemde 1 oyun tutunca çok ufak maliyetle çok fazla para kazandırıyor.AAA büyük çaplı single player oyunlar için dediğiniz bekleme sürelerini kabullenmek gerekiyor artık.Sony tarafının en büyük hatası bu tarafa çok fazla yönelmesi oldu.Ama bu saatten sonra bir Ps3,Ps4 dönemi gibi oyun yağmuru görme şansımız yok oyun yapım süreleri böyle olduğu sürece.

• yerel oyun kulübü kullanıcısına yanıt
    Benimde sevdiğim ve severek oynadığım seriler ama artık firmalar riskli oynamiyorlar ne yazık ki maliyet ve süre sebepleri yüzünden sürekli bir remastered ve remake dalgasına kapılmış durumdayız ama her remake yapimada karşı değilim tarihin tozlu raflarına karışmış yapımları çıkarıp tekrar hayata modern şekilde entegre bir remake yapmak güzel olur ama Last of Us 2 yapmışsın üstünden 4 sene geçmiş remastered yapıyorsun yani gerçekten ihtiyacı mi var o oyunun böyle bir yapıya.

• cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hocam
    Yeniden görmek isteyeceğimiz okadar çok klasik yapım var ki
    Zaten çok iyi görünen bir oyunu neden yeniden yaparsın ki

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt
    Problem bu işte çok fazla bu alana kayması sonynin , biz Sonyi neden sevdik hikayeli oyunları yüzünden ama buna tıkılıp kalmakta mantıklı değil, yaptığın 10 oyunun getirisini 1 tane live-service oyunu egale ediyor ama sen hala Japon kafası devam geçen space Marine yapimcisinin Tweeti vardı 2 milyon sattık mutluyuz ama bazı firmalar 7-8 milyon satiyor yinede mutlu değiller diye

• 
Sayfa: önceki 64946495649664976498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.