Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6497. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: LinkX , frkmngr9153 , cnbzkrt , GALDER Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 17 Misafir (1 Mobil) - 18 Masaüstü3 Mobil
5 sn
131.723
Cevap
309
Favori
4.725.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 64956496649764986499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sony'nin eşşekliği o zaten.Ben her zaman aynı durumdaydım Fifa ve Cod gibi online taraftadaki en baba 2 oyun en çok kitlesi ile Ps tarafında zaten bu alana bu kadar yönelmelerine gerek yoktu ama para hırsı buraya çekti adamları.Şu oyun satış rakamındada anlamıyorum mesela Final Fantasy Ps5 özel bir oyunu sadece 6 gün içinde 3 milyon satışı geçmişti ama satışlardan memnun değillerdi.Bu satışı yaptıkları platformda 55 milyon satmış Ps5 konsoluydu.Diğer taraftan farklı firma tüm platformlara oyun çıkartıp belkide 300-400 milyonluk kullanıcı havuzunda 4-5 milyon satınca mutlu olabiliyor.

• cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    Hocam 44 yaşındayım ve 10 yaşından beri oyun oynarım.
    Eski bilgisayarımda PlayStation 1 emülatörü ile oynadığım oyunlar hala gözümün önünde. Özellikle PlayStation 2 konsolunu aldığım ilk günü unutamıyorum. Kuzenle birlikte almıştık giderken kuzen taşıyordu ps2 yi.Kuzene dedim ki Aman dikkat biraz sakardır kendisi araba falan çarparsa sana kutuyu havaya at ben tutarım demiştim kuzene hala hatırlar güleriz. Şimdii benim gibi bu konsola bu kadar bağlı bir adam PlayStation 5'ini satıp daha doğrusu takaslayıp Meta Quest 3 sanal gerçeklik gözlüğü alıyorsa burada bir problem var demektir. En büyük problem de fanların Sony ne yaparsa yapsın kabul etmesi ve sorgulamaması yargılamamasıdır. Sonra Sony de alan razı veren razı mottosu ile yoluna devam ediyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shamster kullanıcısına yanıt

Bu nesil gördüğüm en boktan konsol nesliydi Miki zaten yoklari oynadı Jim rayn denilen lavuk angut yüzünden saçma sapan Live oyunlara yöneldi ve sonuç büyük hüsran ellerindeki hikaye odaklı oyunlar yapmış stüdyolari Live servis oyun yapmaya zorlamak tam bir lavuk birinin yapacağı işti Allah'tan 3. Parti firmaların oyunları piyasayı ayakta tuttu bu saatten sonra fazla beklentiye girmemek lazım Sony tarafında bir çok oyunu ps6 dönemine saktirmistir belki de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mg3 M kullanıcısına yanıt
    Konsol donanım tarafıda rezalet(Ps&xbox). Hiç ilerleme olmadı. 2 nesildir hep aynı çözünürlük ve fpste takılı kaldı oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 17 Ocak 2025; 12:36:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mg3 M kullanıcısına yanıt
    Hocam Marvel Rivals, Helldivers 2 filan gibi oyunlar(kötü oyunlar değiller bu arada ) milyonlarca dolar para kazanmaya devam ettiği sürece kimse riske girmez ne olacağını bilmediği projeye 300 400 milyon dolar yatırmaya. F2P oyun bile yapar Sony belki. Maalesef sektör bu duruma geldi, tek tük tek kişilik yüksek produksiyon oyunlar göreceğiz gibi geliyor bana bundan sonra. Özel oyun konusunda playstation daha iyi iş çıkarmış olsa da bu jenerasyon xbox da playstation da zayıf genel anlamda. 3. Parti oyunlarla jenerasyon geçirdik.

Triple A oyunlardan sektör A-AA oyunlara yönelecek gibi artik maliyet ve sürelerden dolayı yani 6 yılda Last of Us 2 yapıyorsun 1 ayda bitiyor sonraki yapımda kim bilir kaç sene sonra hop bir 5-6 yil daha onu bekle, aşırı kasıntı duruma girdi sektör yani indie firmalar ve daha küçük çaplı AA yapan firmalar olmasa f2p-live service -mmo oyunlara bağımlı kalırdık herhalde

• oliwander O kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam size ama şimdi bloodborne remake olabilirdi elimizde mesela bluepoint altından kalkardı bence onun, çok yazık olmuş giden zamana ve kim bilir ne kadar para da gitti bu süre içerisinde.

• İnsan fıtratına aykırı lgbt sapkınlığını, sapıklığını Kingdom Come 2'ye de bulaştırmışlar. Lgbt'ye savaş açan ve bu konularda yasa tasarılarını meclisten geçirmeye başlayan Trump reis video oyun sektörüne de el atsa ne güzel olur.

Kingdom Come Deliverance 2 LGBTQ Sahneler Sebebiyle Bir Ülkede Yasaklandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 17 Ocak 2025; 12:58:7 >

BloodBorne Remake için bir sonraki nesil konsolları beklediklerini düşünüyorum. Ben olsaydım öyle yapardım. Bu nesilde konsol satışları iyi durumda. Mali açıdanda en karlı nesillerini geçiriyorlar. Şirket olarak sonraki nesile güçlü bir başlangıç yapmak için, çok talep edilen bir ürünü çıkış oyunlarından biri olarak kullanmak mantıklı bir hareket olur.

Kaybettikleri para ve emek konusu ise firmanın kendi problemi. Eğer oluşacak boşlukları 3. Parti özel oyunlar veya diğer stüdyoların işleri ile doldurmayı başaramazlarsa, tüketicilerde başka seçeneklere yönelir. Bunun için endişelenmesi gereken bizler değiliz diye düşünüyorum. Neticede şu an GAAS projelerin bazılarından vazgeçmiş duruyorlar. Benim alışkanlıklarıma daha uygun bir yola girdikleri için mutluyum diyebilirim.

Piyasa iyice saçmaladı yenilik olsa anlarım ama rivals bildiğimiz skinli overwatch 2 şuan sadece steamda 650K kişi açık.
    Yine şansımıza iyi indie firmalar ve üç beş tane büyük firma yoluna devam ediyor umarım ubisoft toparlar adamlar paso büyük oyun basıyor iyi kötü

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Ac:Shadows önemli hocam umarım iyi çıkarda toplarlar valla.Shadows patlarsa işleri zor.

Beter olsunlar ya dümbükler AC ve FarCry başka oyunları yok sanki tek bildikleri ayni reçete ile farklı evren ve konseptlerde geçen oyunlar yapmak, ambalaj hoş duruyor ama ici boş, satılıp başka firmaya giderlerse belki daha iyi olur, yıllardan beridir sağlam bir Prince of persia ile splintercell oyunu bekliyorum ama nerdeeee

AC ve Far Cry'ı halen bekleyen insanların olmasını bile anlayamıyorum ben.

Gecen sene çıkan prince of persia fena değildi oda satmamis

AC hala iyi ama farcry tamamen aynı oyuna döndü ancak yoklukta yine oynatıyor onu bile yapmıyor çoğu firma tamam rockstar babadir ama 8 senede bir oyun geliyor gta 5 çıktığında lise son olan arkadaşım velediyle bekliyor şuan yeni oyunu

Kırk yılda bir düzgün oyun çıkardılar onun da stüdyosunun fişini çektiler.

• playstation’da konsol satisi disinda iyi bir haber duymuyoruz
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

• 4quare kullanıcısına yanıt
    Daha bu nesilden bir şey beklemek akıl dışı olur, eğer live service olayı devam ederse PS6'dan da bir şey beklemek hata olacaktır

2026 ya kadar 12 live service yayınlamayı planlamışlardı neslin başında şimdi yarısından çoğu iptal oldu, akıllanmıyorlarda stüdyoların 5 6 senesi çöpe gitti resmen şimdi ne oyunlar oynamıştık :)

Jim ryan'ı bile 4 sene de anca gönderdiler, bi 4 5 sene de herman hulst anasını ağlatır

• Playstation markası bu kafayla 3. parti olmaya mahkumdur çok uzak olmayan bir zamanda tlou, gow gibi yapımlar xbox'da gözükecektir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Son dönemde Space Marine 2 oyunu ile ilgili haberleri takip ediyordum. Sadece 2 milyon satışa ulaştıklarını bile 202 milyon dolar gelir elde etmişler. İlk 1 ayda oyun 4.5 milyon satışa ulaşarak önemli bir başarı elde etmiş. Bunun üzerine oyunun baş tasarimcusjnin açıklaması var .

"We don't need to sell 4 million units to make it [Space Marine 2] a success," Willits said earlier this month. "There are many games, sadly, especially out of North American developers, where if you do not sell 5 million copies you are a failure. I mean, what business are we in where you fail if you sell less than 5 million?"

" Willits bu ayın başlarında şöyle demişti: "Space Marine 2'yi başarıya ulaştırmak için 4 milyon adet satmamıza gerek yok." "Ne yazık ki, özellikle Kuzey Amerikalı geliştiricilerin ürettiği, 5 milyon kopya satmazsanız başarısız olduğunuz pek çok oyun var. Yani, 5 milyondan az satarsanız başarısız olduğunuz yerde bizim ne işimiz var?"

Hocam yaptığınız bu açıklamaları gördükçe Sony'nin neden Ps kitlesine oyun yapmadıgı anlaşılıyor. Çünkü ne verirsek alıyorlar moduna girmiş adamlar, sizler bu fşrmayı yerden yere vuracagınuza hala bir bildiği vardır modundasınız.

• jim ryan’dan kurtulduk diye sevinmistik onun yerine gelen de bi ise yaramiyor
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4quare -- 17 Ocak 2025; 15:12:57 >
  • 
Sayfa: önceki 64956496649764986499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.