< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6576. sayfa)
-
-
Oyun oynuyoruz işte hepsinde, Pc de olsa konsol da bu kadar tribe girmemek gerekiyor. Ama burada insanlara "Paranız yok fakirler!" diyebilecek kadar ileri gidenleri gördüğümüz için şaşırmamak lazım pek. 800 Euro'luk konsol bizde 1400 olunca premium oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 15:2:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çinliler bu ara güzel işler yapıyor. Wukong, demolarını beğendiğim Ai Limit ve Khazan vs. Ubisoft'tan kat kat iyiler gözümde.
Öyle hocam. Ps’de de benim için efsane oyunlar oynadım ama ps5’de pek olmadı o durum. Astro bot aldım yeni çocukla oynarız diye bakalım. Ps5’i aldığımdan beri çok bayılarak oynadığım 2 oyun oldu sadece; ff7 ve demons souls. Biri remake biri remaster zaten. Xbox’ı zaten saymıyorum bile sadece joysticki çok güzel benim için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bir oyun sever zaten nintendoya kayıtsız kalamaz. Gelmiş geçmiş en çok satan konsol olmasına bir kaç milyon kaldı. Buradaki yaranamama mevzusu bambaşka zaten. Çok oyun severlikle alakaları yok. Bir nintendo platformuna sahip olmayan biri olarak. Nintendo oyunlarının varlığı kullandığım platformları itibarsızlaştırmaz. Yegane tek seçeneğe düşüremez. Hatta nintendo oyunlarından bi haber oyuncu godfather izlememiş sinefile benzer.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kingdom Come Deliverance 2'ye bayıldım. Gerçekçi karakter modellemeleri, ara sahneler, karakter gelişimi ve beceri sistemi, çeşitli diyalog seçenekleri, açık dünya etkinlikler, ses tasarımı ve müzikler vs. hikâye odaklı, detaylı rol yapma öğeleriyle dolu uzun soluklu kaliteli bir orta çağ deneyimi sunabilmeyi başarmış adamlar, hasret kaldık bu tür yapımlara.
2025 güzel başladı böyle de devam eder umarım biz oyunseverler için. En son Elden Ring'den sonra açık dünya bir yapımdan hiç bu kadar keyif almamıştım.
Ayrıca grafikler RDR 2 seviyesinde dersek yanlış olmaz herhalde ortamlar şahane görünüyor. Performans ise olması gerektiği gibi. 4060ti ile 1440p ultra detaylarda 70-75 FPS alıyorum gayet iyi.
Benden tavsiye hiç indirim falan da beklemeyin alın hemen başlayın. Oyun tüm platformlarda Türkçe bu arada hatırlatmakta fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 5 Şubat 2025; 16:34:1 >
-
Ben sony bu kadar gömülürken nintandonun aradan sıyrılmasını anlayamıyorum. Bir kere switch aşırı güçsüz bir konsol, indie ve exclusive hariç hiç bir güncel multiplatform oyunu oynatmıyor. E zeldayı marioyu luigiyi oynadık diyelim, switchin benim için bir anlamı kalmadı. Sony bu sıralar exclusive konusunda zayıf evet ama bir çok üçüncü parti oyun var ps5 te oynayabileceğin switchte oynayamayacağın. Bu durumda ps5 switchten fersah fersah üstün bi konsol oluyor benim bakış açıma göre. Ama sürekli yollardasındır öğrencisindir okuldasındır vs. O durumda switch bir nebze anlamlı olabilir. Ama onun dışında ps5 açık ara en iyi platform.
Nintendo başkanına göre exclusive oyunlar switch 2'nin başarısı için şart
ıconeraLaunching exclusive games for Nintendo Switch 2 is essential for its success, according to the President of Nintendo, Shuntaro Furukawahttps://icon-era.com/threads/launching-exclusive-games-for-nintendo-switch-2-is-essential-for-its-success-according-to-the-president-of-nintendo-shuntaro-furukawa.15763/ -
quote:
Orijinalden alıntı: JePinkman
Bu saatten sonra Ubisoft hele bir AC oyunu oynamam için onların bana para vermesi lazım. Umarım bu da batar diğer son oyunlarının tamamı gibi ve bu firmanın sonu gelir. Zaten çöküşteler bu son şansları.Ben de aynı düşüncelere sahibim. Ubi'nin tek atımlık kurşunu kaldı. AC Shadows kötü çıkış yapıp başarısız olsa da batıp gitseler diye bekliyorum. Ellerindeki Prince of Persia, Splinter Cell, Driver gibi güzelim IP'leri hiç etti adamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 5 Şubat 2025; 16:48:25 > -
Nintendo için başka türlüsü beklenemez, zaten oyunları çok seviliyor ve deli gibi satıyor. Herkese uygun olduğu için diğer taraflardan aynısını beklemek zor. Astro Bot gibi bir şaheser bile 1.5-2 milyon arası sattı ki Nintendo’nun ara oyunlarından biri olan Mario & Luigi: Brothership (ki pek beğenmedim bu sefer), o bile 2 milyondan fazla satmış.
Yani burada aslında Sony tarafına kızmak da doğru değil. Demon’s Souls, Returnal, Shadow of the Colossus tarzı yapımlar demek ki satmıyor konsollarında. Adamlar da o yüzden hep aynı markalardan devam ediyor çünkü bütçeleri 200-300 milyon doları buluyor artık.
Kabul etmek gerekiyor, konsol tarafında Nintendo var ama PS ve Xbox az özel oyun yapıp sırtını 3. parti yayıncılara dayamış durumdalar.
-
Bu kadar satın almanın konsolu zenginleştirmek amaçlı olmadığı görmek üzdü. PC'ye çıkartmalarını anlarım dediğiniz gibi PS tarafı bile bunu yapıyor ama direkt rakibine çıkarmaları için çok çok erken bir hamle olarak görüyorum.
-
“zeldayı marioyu luigiyi” Hocam Nintendo/switch oyunları senin için bunlardan ibaretse, kusura bakma ama sen zaten bu konsolları karşılaştıracak yeterlilikte değilsin. Switch konsoldaki güçten öte oyunların önemli olduğunu çok rahat ortaya koydu.
Hocam demons soul 2021 haberine göre 1.4 milyondan fazla satmış. Baktığınızda souls-like bir oyun için aslında oldukça iyi.(benim favori ps5 oyunum)Astro bot ps5’in ateşli olduğu dönemde çıksa 3-4 milyon satardı muhtemelen. Zira astro bot herkese hitap eden bir oyun. Ama benim fikrim ps5’in çıkışından sonra eski ps’ler gibi bir oyun yoğunluğu olmayınca konsollar tozlu raflara kaldırıldı. Benim için öyle oldu en azından, şimdi elden ring ve astro bot ile geri döndüm. Nintendo’da mesela jrpg olan herkese hitap etmeyecek xenoblade 2 2.7 milyon satmış. Bu sadece herkese hitap ermekle ilgili değil tam sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 5 Şubat 2025; 17:15:54 >
Bakış çok hatalı. Gerisini ciddiye alamadım. Neyse bir yorum görmüştüm, "Nintendo zaten her perşembe Astro Bot benzeri bir oyun çıkarıyor." şeklinde. Bu geldi aklıma 😃 Zaten neredeyse her mekaniği yıllar boyu yapılan Mario oyunlarından alınma. He bence kendi içinde oldukça keyifli bir oyun Astro Bot o ayrı. Severek oynadım. Ama yine de satmadı. Bugün Switch'e gelsin bir haftada Ps satışını geçer.
Zelda başlı başına yeter zaten. Tears Of The Kingdom hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 17:33:3 >
Hocam nintendo içeriği tüketmeden anlamanız zaten zor. Veya tek platformda kalarak bulunduğunuz yerin ne seviyede olduğunu tespit edemezseniz. Bir nintendo konsolu olmayan bir olarak söylüyorum(şimdilik emulatör üzerinden kotarıyorum) nintendo oyunları oynamayan oyuncu eksik oyuncudur. Kendinizi tek platforma hapis etmeyin (oyunseverler için diyorum) bütçeniz dahilinde optimum çözümler mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 5 Şubat 2025; 17:35:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sony ve Microsoft’un PC’ye açılmasını doğru buluyorum zaten ama Microsoft’un karşı konsola oyun çıkarması bence yanlış.
Ne Switch Ps'ten üstündür ne de Switch Ps'ten. İkisinin deneyimi çok farklı. Ps, Xbox ve Pc ile kıyaslanabilir. Nintendo oyunlarını sağa sola dağıtmaya başlar ve Pc olma çabasına girerse o zaman ona da laf etmeye başlarız. Nintendo deneyimini Ps'te yaşayamazsınız ama Ps deneyimini Pc'de yaşayabilirsiniz. Nintendo alternatifsizken diğerleri değil. Nintendo ilgilisi için her türlü olması gereken bir konsol.
Bu yüzden şu kombolar yapılıyor;
Nintendo + Pc
Nintendo + Ps
Nintendo + Xbox
Çeşitlilik için Nintendo şart yani.
En geniş kütüphaneyi ilki sunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 17:45:13 >
harbi Animal crossing New horizons, pokemon,Mario kart,Monster hunter rise,Kirby,Fire emblem,Xenoblade chronicles 1-2,Bayonetta 3 vs gibi çok keyifli oyunları var aslında switchin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 5 Şubat 2025; 17:44:7 > -
Switch'in sadece el konsolu olarak görülmesi hata zaten. Hiçbir el konsolu da rakibi değil. Onların hepsi mini pc. Öyle olsa piyasa el konsolu kaynıyor, herkeste bunlardan olurdu. Nintendo'yu deneyimi ve dünyası için kullanıyor insanlar. Sadece elde oyun oynamak isteyen gider diğer el konsollarına bakar. Ben mesela Switch'i %90 docked kullanmışımdır. Hitap etmeyebilir, sevmeyebilir insanlar ama ne olduğunu bilmiyor bazı insanlar daha Switch'in.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 17:50:15 >
Pc’nin gücü.🤣 Spiderman 2 venom mod. Modlamayı kötüleyen venomlar utanır mı bilemedim:) x (formerly twitter)NikTek (@NikTekOfficial) on Xhttps://x.com/niktekofficial/status/1886805560491663420?s=46&t=1-LFWRknkbKooojmNK_1YA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 5 Şubat 2025; 18:10:46 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X